Yazmazsam uyuyamayacagim ...

Uzgunkedi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2021
3
2
1
34
Aksam dogum gunumdu esim bir surpriz hazirlamis o an cok hostu ama ben esime mutevaziigi bir turlu ornekleyemedim satin almis oldugu pastanin ,yiyeceklerin,iceceklerin fiyatini gorunce resmen atesim cikti diyebilirim hepsi ozel siparis ve cok pahali seyler biz alti senedir evliyiz o harcamaya evimizin eksiklerini giderebiliriz bir kadin olarak alisveristen kisiyor yeri geliyor pandemiyle birlikte bazi ihtiyaclarimi giyim gibi askiya aliyor ve biriktiriyordum esim ortak hesaplar kullanmamiza ragmen tum cabami sirf arkadaslarina mahcup gorunmemek icin yok etti neden bunu diyorum cunku biraz beni hatirlamis olacak ki ben iptal etmistim ama israr edildi dedi :) su filmlerde gordugumuz bir kekin uzerine mum yakilma sahnesi olsa bin kat daha mutlu olurdum ...Bu aksam sadece kucuk bir ornekti ben ucuz ayakkabi giyerken o tenezzul etmedikce ben butceme uygun taksitsiz giyinirken o burun kivirdikca tek basima bu evi nasil buyutecegim... Nasil evladimiz oldugunda ona bir gelecek sunacagim.Ha bu arada bu aldikalrini nakit almiyor ese dosta mahcup durmamak icin taksitle kredi kartiyla aliyor.Nasil kirici olmadan dogruyu izah edecegim. Bazen kendimi anne gibi hissediyorum...

Bu pandemide eşi dostu eve toplamasaniz en azindan bu sene masraf olmazdi, millete mahcup olmaktan da korkmazdi eşiniz...
Ayrica durumunuz yoksa yoktur yani bunu eminim yakin cevrenizdeki herkes biliyordur asagi yukari ne oldugunuzu.
Bizde de var eşiniz gibi bir cift instagramda vs asiri gosteriş yaparlar, olduklarindan fazla gostermeye ugrasirlar ama ne kadar durumlari oldugunu biz yakin akrabalar gayet biliyoruz, kimin yardimiyla yapildigini da biliyoruz. Herkes "aaa ne cok paralari var" demiyor, aksine kendi acikta gosteriş bin beşyüz diyorlar arkadan...

Eşiniz bu zorlama gosterişi birakmali, cocuk cocuk hareketler. Sizi mutlu etmek icin olsa bir nebze tamamdi ama millete gosterecegim diye cok gereksiz.

Sevgili CiRiLLA CiRiLLA söylemek istediğim her şeyi söylemiş ama ek olarak şunu söylemek istedim;
Kredi kartıyla , taksitle alıyor demişsiniz bu taksitleri ödeyebilmekte var. Demek ki ödüyor ki yapıyor / alıyor.
Eşiniz gereksiz harcamalara ya da kendine bu kadar para verebiliyorsa madem; boğazınızdan, temel ihtiyaçlarınızdan kısmayın.
O zaman verecek parayı da bulamaz. Eğer değişmiyorsa eşiniz , bu da bir çözüm:KK53:

Sevgili CiRiLLA CiRiLLA söylemek istediğim her şeyi söylemiş ama ek olarak şunu söylemek istedim;
Kredi kartıyla , taksitle alıyor demişsiniz bu taksitleri ödeyebilmekte var. Demek ki ödüyor ki yapıyor / alıyor.
Eşiniz gereksiz harcamalara ya da kendine bu kadar para verebiliyorsa madem; boğazınızdan, temel ihtiyaçlarınızdan kısmayın.
O zaman verecek parayı da bulamaz. Eğer değişmiyorsa eşiniz , bu da bir çözüm:KK53:

İşte almak var almak var. X urunu rahatca almak var bir de bilmem kaç taksite böldürüp gidim gidim ödemeye ugrasmak var. 62675 taksitle aliyorsa o şeye durumu yoktur yani aslinda ödemesi bisey degistirmez ki. 🙄
Bunu da cevre az bucuk tahmin eder bence. Tamamen boşa giden bir gosteriş, işe yaradigini bile sanmiyorum para gidiyor. 🙁

İşte almak var almak var. X urunu rahatca almak var bir de bilmem kaç taksite böldürüp gidim gidim ödemeye ugrasmak var. 62675 taksitle aliyorsa o şeye durumu yoktur yani aslinda ödemesi bisey degistirmez ki. 🙄
Bunu da cevre az bucuk tahmin eder bence. Tamamen boşa giden bir gosteriş, işe yaradigini bile sanmiyorum para gidiyor. 🙁
Aaa ama etrafa gösteriş günümüzün hastalığı 🤷

Evet o da doğru. Nerden baksan havaya saçılan bir para. Ben çocuklara yapılan doğum günü partilerini de çok saçma buluyorum. Kızım 2 yaşına girdi, daha farkında değil ki doğum günü nedir ?
al mum üflet her gün doğum günü zanneder😂
açtık evde doğum günü şarkısı bir pasta kestik sadece biz bize :) çok şükür kocaman bir organizasyon da yapabilirim ama o kadar gereksiz ki, onu yapacağıma gider 2 gün tatil yaparım 😂
100 kişi de olsa aynı mutluluğu yaşayacaktı, şimdiye unutmuştur mesela çoktan 😂😂
Bazı şeyler çok gereksiz ve abartı :/

Doğum günün kutlu olsun
Olmuş bitmiş artık o kadar masraf keyfiniz kaçsın diye yapılmadı mutlu olmaya bak
Erkekler böyle şeylerde acemi olabiliyor bişey desen bozulur çünkü iyi bişey yaptığını düşünüyor
En azından hiç hatırlamayan öküzlerden değil
seneye yaklaşırken doğumgünün aman ikimiz başbaşa olalım bu sene de mütevazi olsun dersin

Kredi kartını kesip atın ayağını yorganına göre uzatsin ..

Aksam dogum gunumdu esim bir surpriz hazirlamis o an cok hostu ama ben esime mutevaziigi bir turlu ornekleyemedim satin almis oldugu pastanin ,yiyeceklerin,iceceklerin fiyatini gorunce resmen atesim cikti diyebilirim hepsi ozel siparis ve cok pahali seyler biz alti senedir evliyiz o harcamaya evimizin eksiklerini giderebiliriz bir kadin olarak alisveristen kisiyor yeri geliyor pandemiyle birlikte bazi ihtiyaclarimi giyim gibi askiya aliyor ve biriktiriyordum esim ortak hesaplar kullanmamiza ragmen tum cabami sirf arkadaslarina mahcup gorunmemek icin yok etti neden bunu diyorum cunku biraz beni hatirlamis olacak ki ben iptal etmistim ama israr edildi dedi :) su filmlerde gordugumuz bir kekin uzerine mum yakilma sahnesi olsa bin kat daha mutlu olurdum ...Bu aksam sadece kucuk bir ornekti ben ucuz ayakkabi giyerken o tenezzul etmedikce ben butceme uygun taksitsiz giyinirken o burun kivirdikca tek basima bu evi nasil buyutecegim... Nasil evladimiz oldugunda ona bir gelecek sunacagim.Ha bu arada bu aldikalrini nakit almiyor ese dosta mahcup durmamak icin taksitle kredi kartiyla aliyor.Nasil kirici olmadan dogruyu izah edecegim. Bazen kendimi anne gibi hissediyorum...
Yaptığı başka bir gereksiz harcamada eşinizle konuşun. Sizin için yaptığı gereksiz harcama bu konuşmanın sırası değil. Belli ki sadece sizin doğum gününüz için yapmıyor gereksiz harcamayı, durup durup doğum günü üzerine patlamanız sizi yanlış anlamasına yol açabilir,ilşkinize zarar verebilir. Bu yüzden başka bir harcama üzerinden eşinizle konuşabilirsiniz.

Ay doğum günümde hiç kimseyi çekemem şahsen, eşimle yalnız geçiriyoruz hep. Ben de diyorum nasıl eşe dosta mahcup olunurnki fotoğraflarla, milleti eve dökmüş olması aklıma gelmemişti hiç ama tabi Corona siz taraflarda yoktur demek ki

Gösteriş merakını da anlamam. Siz de eşinize siparişler verin mesela akşam bnu al şunu al gibisinden en azından mutfak kısmından kısmamış olursunuz bazı şeylere para kalmaz. Dışarıdan bunlar aaa ne kadar iyiler diye görünmüyor yalnız belli oluyorlar yani bu durumu eşinize anlatmanız gerekiyor yada bi kaç kelime duysa belki anlar yada söyleniyor sansa

Bence eşiniz sizi gerçekten seviyor.
Günümüzde benim en sık rastladığım sorunlardan birisi cebinde akrep olan, gerekli şeyleri bile almayı sürekli erteleyen, karısını savurganlıkla suçlayan erkeklerin gözü başkalarının sahip olduklarında kalan mutsuz eşleri.

2 sorun var biri eşiniz aldıklarının parasını gösteriyor.
2. Si eşiniz sizin kadar tutumlu değil.
1. Si için net olun bir daha fiyat unutacaksan hic alma daha iyi deyin ( kesin çözüm)
2. Si için tutum genel olarak sağlansın ama özel günlerde bence biraz ozgurlesmeli insan.
Sizden göre göre bir zaman sonra o da sizin gibi tutumlu olmayı öğrenecek.
Ben bizden biliyorum.
Ilk evlendigimizde esim bir markete giderdi 100 liralık abur cuburla eve dönerdi. Ben de bu konuda çok konuştum ama konuşmaktan daha çok işe yarayan benim sergilediğim tavrim oldu.
Zamanla o da tutumlu olmayı öğrendi.
Şimdi bakıyorum da adam benden daha çok hesap yapar olmuş 🤣

Bazen gerçekten anı yaşlamak gerekiyor mutlu olmanız lazım siz gereksiz detaylar ile buna gölge düşürmüşsün. Zaten hersey aşırı pahalı bir markete girip 200 milyon harcayıp hiçbirsey almadan çıkıyoruz.
Bukadar tamakar olmaýin daha sonraları nasıl olsa istemiyor diye ne hediye alır nede özel gün kutlar imkan dahilinde hiçbirseyden kısmadan yaşamaya bakın ölümlü dünya yarına garantimiz yok. Az çok birikim yaparsanız.

Corona varken arkadaşlarla doğum günü :) ne güzelmiş ya, yapın yapın toplanın evlerde. Verin partileri. Göreceğiz bu rahatliklarinizin neye mâl olduğunu. Esnafın eğitimin bitişinde, yakınlarımızın ölümünde sizlerinde parmağı olmuş olacak.
Coronayı geçip doğum gününüze gelecek olursak, eşiniz sizin gibi tutumlu değil demek ki. Gösteriş meraklısı bir insan. 6 yıldır tanımış olmanız lazımdı

Son düzenleme:
Doğum günün kutlu olsun​
Olmuş bitmiş artık o kadar masraf keyfiniz kaçsın diye yapılmadı mutlu olmaya bak
Erkekler böyle şeylerde acemi olabiliyor bişey desen bozulur çünkü iyi bişey yaptığını düşünüyor
En azından hiç hatırlamayan öküzlerden değil
seneye yaklaşırken doğumgünün aman ikimiz başbaşa olalım bu sene de mütevazi olsun dersin
kesinlikle katılıyorum %100 :KK9:

Eğer eşinizin tutumluluk konusunda sorunu varsa bununla ilgili konuşmayı sonraya bırakın. Sizi düşünüp doğum gününüze özen göstermişken bunun mevzusunu yapmanız hoş olmaz. Her ne kadar etrafa gösteriş için yapmış olsa bile seni düşünende kabahat diye üste çıkabilir. Doğum gününüz kutlu olsun siz de yeni yaşınıza bu kadar endişe ile girmeyin en azından bu günlük :)

Çözüm basit
Ortak bakıs acısına ve hedeflere sahip olmadiginiz esinizle ortak hesap kullanmayin.
Sacip savurmak isteyen kendi payindan sacsin.
Kısıp biriktirmek isteyen kendinden kıssın biriktirsin.

Eşinizde aşağılık kompleksii var bence. O sebeple gösterişli lüks partilerden, marka ayakkabılardan kaçınmıyor. Bakın ben de zenginim diyor cevresindekilere. Yine hep sordugum soruya gelcem. Bastan bilmiyor muydunuz boyle oldugunu?

İnsanlar pastaya bakip etiketini asla tahmin edemezler kimse de alınan pasta pahalı diye ooo pahalı pasta almış demez. Eşiniz intiba derdine girmektense size o parayla pahalı bı giysi alabilirdi. Bence yoldan geçerken bulduğu pastaneye girmiş fiyatları pahalı denk gelmiş ama almış ve çıkmış.

Back
X