• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yazım yanlışı soğuma sebebiniz olur muydu

Bunun bilimsel dayanağı yok... Bir deli kuyuya taş atmış misali dayanağı...
Sadece gözü yorar, büyük harf ayrıca benim yazdığım şey de yanlış kelimesi büyük sadece cümlenin hepsi değil..
Ben sizi kesinlikle anladım. Siz bir kelimeye vurgu yapmak için büyük yazdınız.Size bir önceki mesajımda link gönderdim sebebi yazıyor ve bu gibi durumlarda '' tırnak işareti kullanmamız gerektiğini söylüyor.

Ben sizi kesinlikle anladım. Siz bir kelimeye vurgu yapmak için büyük yazdınız.Size bir önceki mesajımda link gönderdim sebebi yazıyor ve bu gibi durumlarda '' tırnak işareti kullanmamız gerektiğini söylüyor.
Karşımdaki de bu sayfayı getirmişti karşıma 😂 ondan açıkladım bunun bilimsel dayanağı yok.. Olması için makale araştırmaları olması gerek ☺️

Arkadaşlar ben soğudum ama açık açık da söyleyemiyorum. Üstüme düşen kendi halinde sessiz biri. Genel kültürü de zayıf ama çok üzülecek ne deyip işin içinden çıkacağım bilmiyorum

Arkadaşlar ben soğudum ama açık açık da söyleyemiyorum. Üstüme düşen kendi halinde sessiz biri. Genel kültürü de zayıf ama çok üzülecek ne deyip işin içinden çıkacağım bilmiyorum
Bence ona arkadaş olarak değer verdiğinizi söyleyin :)

Flört ettiğiniz kişi bariz yazım hataları yapsa soğur musunuz ? Mesela
öyle yerine öle demek,
öyle diyecekken öğle demek,
yaptığım iş demek yerine yaptım iş
Evet bayan yürüyen ilk okul mezunu ama parası var diye müteahhit olan adam öyle yerine üle diyordu. Ü ile Ö ledi karıştırıyor. Herkez diyor daha binlerce sayabilirim . Hiç şans vermedim. Eğitim şart arkadaşlar

Kitap okumasa bile hiç mi görmüyorlar bu kelimeleri
Yok gerek yok ki bu adam müteahhit olunca yani parası olunca bir çok kadın zaten peşinde. Arabasi, yazlığı,banka da parası. O yüzden kendini geliştirmeye bile gerek görmemiş ve dan dan dan. İtici idi konuşmaya dayanamazdim ve nihayet hayatımdan arkadaş olarak bile çıkardım.

Benim esim hep yapiyo ama normal diksiyonu cok düzgün biri sadece telefonla fazla yazismadigi icin öyle olduğunu düşünüyorum sevgiliniz normal diksiyonu veya konuşması nasil?
Benimki ornek bu;
Nr yapuypm yafrum
Ne yapiyosun yavrum demek bu :KK48:
Buda en düzgünü

Hem de ne. En büyük fobim "deyil" kelimesini görmek. Düşününce bile tüylerim diken diken oldu.
Inan benim de
Bir insanin onu oyle yazmasi
Ki esimde oyle yaziyor ortaokul mezunu ve ilkokulda okuldan tiksinmis hocasini az cok taniyorum
Bende hic sevmezdim surekli doverdi ogrencilerini
Esim oyle soyledigi icin oyle yaziyor maalesef
Ilk zamanlar cok rahatsiz olurdum

Erkekler kadınlardan daha özensiz bu konuda. Özellikle benim jenerasyonumda lise mezunu kız arkadaşlarım gayet düzgün yazarken üniversite mezunu olmuş adamlar hiç okul görmemiş gibi yazıyorlar sinir oluyorum. Yeri gelmişken bir de sorayım ne zamandır burada dikkatimi çeken bir durum var. Buradaki üyeler yazım yanlışlarına çok takılır, bazı üyeleri yazdığına daha doğrusu yazamadığına pişman eder 🤭 ama sürekli gerekli gereksiz yabancı terimler kullanılıyor. Bunlar da beni çok rahatsız ediyor. Bu söylemlerin dilimize yerleşmesini istemiyorum. Yeterince yabancı kelimeye maruz kalmışken… özellikle sosyal medyayla bu kelimeler fazlaca kullanmaya başlandı. Likeladım diyor beğendim desen ölür müsün? Ya da stalk yapmayı bırak dye öneri veriyor takip etme desen nolur? First date falan ya da flörtlere yabancı tabirler kullanıyor. Hani bazı aydın görünümlü kişiler vardır kültürlü görünmek için değişik terimler yabancı kelimeler kullanmaya çalışırlar onun gibi… en az herkez yazmak kadar rahatsız edici bu yabancı kelimeleri çokça kullanmak… yeri gelmişken söylemek istedim.

hem de nasıl soğurum. yazandan kullanandan cümlede geçirenden. bir kadın arkadaşım vardı. bungalov yerine mongolof diyordu. Allah'ım, dinlemek işkenceydi. sürekli de "mongolof" evlerde tatile giderdi, gitmek isterdi. "yapcak bişey yok" cümlesi tahammül bile edemem. yapcak diye bir kelime yok yok.
daha neler var da, konuyu sabote etmeyim.
kısaca benim için soğuma sebebidir. sadece yazım değil, telaffuz da çok önemli.

Back
X