Yazılımcı olmak, yazılım öğrenmek

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.679
6.066
198
elbette okul önceliklidir ama okula gitmeden bu işi nasıl geliştirebilirim?
ortaokuldan beri hep ilgiliydim ama yanlış seçimler dolayı şuan bilgisayarla hiç alakası olmayan bir bölümdeyim. kendi bölümümü okurken bir yandan da yazılım, program, özellikle web yazılımı geliştirebilceğim bir kitap cd, youtube kanalı ya da kurs önermeniz mümkün mü?

sertifikalı kurslara gidersen faydasını görebilirsin.
kendi kendine öğrenme işi çok uygun olmaz bu konuda.
çünkü çok kod yazarak ancak kendini geliştirebilirsin, o da kendi kendine zor olur.
ayrıca diploma sertifika vs olmadan bu konuda çalışmak da pek mümkün değil.

sertifikalı kursların ücreti maalesef yüksek, o yüzden güzel bir kurs bul, verdiğin paraya değsin.
ve muhakkak bolca zaman ayır.
öğreneceğin dil ile ilgili bir çok kaynak bulabilirsin.
ingilizcen yeterli seviyede ise orjinalinden okumanı tavsiye ederim.

Halk Eğitim kurslarını araştırabilirsiniz.

teşekkürler ilginiz için, yazın umarım iyi bir kurs bulurum

Egitimi almadan zor yani yazilim da kocaengin deniz. Halk egitim falan hikaye. Bu isi ciddi ciddi yalan kurslara gidebilirsin ama biraz tuzludur. En makulu netten yazilim sitelerini takip etmek
Sanalkurs.net cok iyidir takildigin yeri falanda birilerine sorarsin. Kitap olarak pusula idi sanirim guzel anlatimi kitaplari var. Ama seviyen ne ? Algoritma bilior musun? Temel yazilim mantigini bilior musin? Bu isi hobi olarak mi para kazanmalik mi ogrenmek istiyorsun.

başlangıç seviyesi, hiçbir şey bilmiyorum desem yeri.
hobi olarak öğrenmek istiyorum, teşekkür ederim

Hobi olarak ise internetten ozellikle forum sitelerini takip ederek kendini gelistirebilirsin. Piyasadaki kitaplari kitapcida incele netten aldigim ozellikle yazilim kitaplarindan memnunkalmadim ben. Yazarin isleyisi ilerleyisi falan bak bi incele bire bire. Web programlama ise enn baslangic basitce html sayfasi olusturmayi ogren bnece temel baslangic olarak. Baslangicta dreamweaver falan kodlari ve gorseli gorebilmen acisindan iyi olur. Mantigi ve isleyisi cozunce ust seviye php asp visual studio falan bakarsin.

html evde öğrenmeye devam ediyorum, kodları felan. dreamweaver de indirdim aynı zamanda.
html css php mysql Python diye sıralama yaptım kendimce. kitap olarak öneriniz pusula mı?

Programcıyım. Okulunu okudum. Her hangi bir dili ilk önce algoritma olmak üzere bir kurstan öğrenmelisin. Netten de ingilizcen varsa olabilir. Ama bire bir öğrenmekte fayda var. Temelini öğrenirsen istediğin dili tek başına çözersin.

Ben pascalla başladım. Sonra görsel Program olarak Delphi ye geçtim. Şimdi ise kolaylıkla c# ile asp. Net te çalışıyorum.

Sadece programlama yetmeyecek. Onun yanında veri tabanı (mssql, mssql vb. ) , photoshop da öğrenmen gerek

ingilizcem orta seviye çok iyi değil anlayabilir miyim bilmiyorum önerdiğiniz bir site var mı?
ben yaza kadar kursa gidemem evde de bir şeyler yapabilirim diye düşünüp htmlden başladım. htmlden sonra css php mysql Python diye de sıralama yaptım. tabi ne kadar doğru bilmiyorum.

Hepsinden önce algoritma ve akış diyagramlarından başlamalısın. Programın temeli.

Bazı görsel ders veren siteler vardı. Bir araştır derim. Muhammed mastar basit anlatımı var. Sitesi de olacaktı sanırım.

Web tasarım kılavuzu- erkan balaban.. Çok yardımcı, öğreten bi kitaptır. Bu işe başlamak istiyorsan bu kitabın faydalı olacağına inanıyorum. Web tasarımda yoğunlaşmak istiyorsan işin görselliğinede odaklanman lazım, photoshop ile pekiştirmelisin. Dreamweaver işini kolaylaştırır. Youtube'da da faydalı yüzlerce videolar var. Php dersleri, php site yapımı diye ararırsan işine yarar biçok video bulabilirsin. Zamanla javascriptlerle süslersin zaten. Çok zevklidir web programlama, heleki görsel olarakta birşey çıkardığını gördükten sonra dahada bu işe sarılacağını düşünüyorum :)

ben de çok zevkli olacağını düşünüyorum ve bu işi hobi olarak yapıp geliştirmek istiyorum. html css php mysql Python diye sıralamıştım dreamweaver de indirmiştim ama algoritmadan başlasam daha iyi olacak sanırım teşekkür ederim :)

hemde hiç alt yapın yokken okyanusta damla...... başka bir hobi bulmanı öneririm.

Alayli da basliyabilirsiniz mesela IBMin yarismalarina katilmayi hedef edinin:

https://www.ibm.com/developerworks/community/blogs/code-rally/entry/landing?lang=en

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…