- 21 Temmuz 2015
- 6.679
- 6.066
- 198
- Konu Sahibi Siyah Kugu
-
bu süper oldu teşekkürler :)Alayli da basliyabilirsiniz mesela IBMin yarismalarina katilmayi hedef edinin:
https://www.ibm.com/developerworks/community/blogs/code-rally/entry/landing?lang=en
bu sayede ingilizcem de geliişcek sanıırım :)Tam size gore: Stanford'dan:
https://see.stanford.edu/Course/CS106A
Aslinda en basta su dersi almak gerekir, Computer Science 101bu sayede ingilizcem de geliişcek sanıırım :)
teşekkür ederiimkendine göre sıralama yapmşsın ama ben benimkini söyleyim
visual studioyu yukle c programlama videolarını izlemeye başla sonra csharp a geç
c ye başladın diyelim en son proje bul kendine onu yap ilkel veritabanı olarak txt dosyalarını kullan
csharp a geçince de sqli öğrenirsin
sonra webte çalışırsın
çok teşekkür ederim ve çok memnun olurumAslinda en basta su dersi almak gerekir, Computer Science 101
https://lagunita.stanford.edu/courses/Engineering/CS101/Summer2014/about
buldukca eklerim.
web tasarım istiyorum aslında.Bence hwrseye bir anda kalkisma . Once ne plmak istedigine karar ver.
Web sitesi mi yapacaksin? Web programlama m hedefin? Yoksa bilgisayarlar icin mi ?
Amacin web uzerineyse hic windows tabanli dillere dalip kafani karistirma.
Sirasiyla Html css php mysql biraz da javascript ogren.
Lakin ben yazilim firmasinda calismak istiyorum diyorsan. Diplomand da olmadan ise girmek icin adam akilli programlama dillerinden biribi veya bir kacini yutmak uzerine de dogruprogramliyor olmak gerekir. Bunun database i var. farkli yollari var.
Bence hic zamanini harcama.
Web tasarimina yonel. Diger turlusu ancak lise odevi duzeyinde kod yazarsin.
Web tasarim istiyorsun yazilimci olmak yazdigin icin o tavsiyeler verilmis.web tasarım istiyorum aslında.
yorumlardan dolayı şuan kafam çok karıştı. ben de sıralamamı öyle yapmıştım aslında ama bir kaç arkadaş farklı şeyler söyledi arada kaldım
tabii biliyorum zor olacağını..Web tasarim istiyorsun yazilimci olmak yazdigin icin o tavsiyeler verilmis.
Yazilim degil de tasarim a yogunlasirsan egitimini almadan da profesyonellesebilirsin. Yeter ki tasarim yetenegin olsun. Hatta sadece tasarim istersen php ve mysql i de isin icinden cikar.
Html css javascript photoshop (veya benzeri), dreamweaver falan yeter. Zamanla flash, actionscript falan ogrenebilirsin. hepsi birden imkansiz demiyorum ama cok, cok zor.
elbette okul önceliklidir ama okula gitmeden bu işi nasıl geliştirebilirim?
ortaokuldan beri hep ilgiliydim ama yanlış seçimler dolayı şuan bilgisayarla hiç alakası olmayan bir bölümdeyim. kendi bölümümü okurken bir yandan da yazılım, program, özellikle web yazılımı geliştirebilceğim bir kitap cd, youtube kanalı ya da kurs önermeniz mümkün mü?
çok teşekkür ederim,size de eşinize de. bir de sadece web yazılımla sınırlanmayıp yazılımı en temelden öğrenmek istesem algoritmalardan mı başlamalıyım ?Selam canim esim yazilimci ona sordum. Soyle bir cevap verdi; Html bir programlama dili degildir metin isaretleme dilidir ama statik websayfalari yapilmaktadir. Bir websitesinin olmazsa olmazlarindandir statik bir web sayfasini dinamik bir websayfasina cevirmek icin dinamik olan dilleri php,asp vs kullanarak web sayfalarina dinamik yapi olusturulabilir. Web yazilimini yani ogrenmek isteyen kisilerin izleyecegi yol su sekildedir; Html, Css, Javascript daha sonra dinamik diller buda tercih meseledir bu php de olabilir asp de. Gunumuzde iyi bir yazilimcida aranan kriterlerler kullanmis oldugu dilin kutuphanelerine hakim olmasidir. Cunku projelerin hizli sonuclanmasi icin kutuphanelere cok ihtiyac duyacaksiniz. Bunun icin egitim paketi almanizi oneririm. Ama siralama yukaridaki sekilde olmalidir.
html icin sanalogretim de Volkan Alakent'in html5 ve php egitim setini alabilirsin. Yanisira css icin de youtube dan css egitimi diye arattirdiginda yakin kampus kanalina bakabilirsin. Ama volkan alakenti ozellikle oneririm.
Umarim yardimci olur.
çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. mobil programlamaya yönelmek istesem ne ile başlamalııyım? mobil programlama da çok güzel olabilir gerçektenAcikcasi yazilimci bir ailede buyudugum icin kitap ihtiyacim olmadi o yizden direk su diyemiyorum. Ama genel olarak pusula yayinciligin kitaplari fena degil gibi geliyor bana. Siralamada da acikcasi hobi olarak ugrasacaksan phyton daha sonralarda olabilir. Onun yerine asp hem daha kolay kaynak erisimi olan yaygin ve islevsel bir dildir hem php ile kiyasla daha guvenli bir dildir. Asp sifreleme yapacagi icin ilerde olusturacaginiz web siteleri uzerinde php yerine asp daha cok tercih edin.
Web yerine android de gelisti ve mobil programlamaya da yonelebilirsiniz. Hem google play uzerinden para bile kazanirsiniz belki? Bir oyun programliyorsun ve tutuluyor mesela..
Microsoftun bilge adam adi altinda yayinladigi guzel kaynaklar var onlari karistirin. Guzel gorsel egitim setleri var onlari edinebilirsiniz netten
yazın kursları da araştırıcam çok sağolunİSMEK kursları yada paran varsa Bilge adam da bu konuda cok uzman ve Bilge adam çıkışlı olmak gerçekten iyi bir referans. Onun dışında İSMEK le başlayabilirsin temelini oturtursan kalanı mantık tamamen
siz neler yaptiniz simdiye kadar? ben de hobi amacli kodlamaya ilgi duymaya basladim, su anda bir kaynak kullaniyorum ama daha cok cocuklari gencleri hedefleyen bir kaynak, bana gore biraz yavas yavas kaliyor, ayni seyleri on kere tekrar ediyor, sizin hosunuza giden kaynaklar var mi?yazın kursları da araştırıcam çok sağolun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?