YAZARAK ÇALIŞMA SORUNU

kurabiye123

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2017
1.949
2.459
133
Arkadaşlar iyi akşamlar

Size bisey danışmak istiyorum eminim bana cok güzel tavsiyeler vericek kişiler var. Sorunum su üniversite 2. Sinif öğrencisiyim sosyoloji okuyorum haliyle bize hep okumamız icin kitap makale yazı vs veriyor hocalar. Ama benim hafızam hic iyi değil ve eskiden beridir sadece yazarak çalışınca aklımda tutabiliyorum. Sınavlarımız da hep klasik olduğu icin ezber yapmam gerekiyo ama yazarak çalışmak cok cok yavas ileriyo bana bu konu da yardimci olur musunuz ?
Ve sınavlara önceden başlasam çalışmaya özet çıkartıp kenara mi koysam mesela sınavdan once unutur muyum ?
Okuyan yorum yapan herkese çok teşekkür ederim

Mastera kadar ben de böyleydim
Saatlerim, günlerim gitse yazardım
Ama masterda tepemize bi' bindi hocalar
Artık elim yetişemedi
Mecbur okumaya alıştım :)
Mecbur kalınca sen de öyle yapacaksın
Yetişmiyor çünkü

Mastera kadar ben de böyleydim
Saatlerim, günlerim gitse yazardım
Ama masterda tepemize bi' bindi hocalar
Artık elim yetişemedi
Mecbur okumaya alıştım :)
Mecbur kalınca sen de öyle yapacaksın
Yetişmiyor çünkü
Ama aklınizda kaliyo mu öyle klasik sınava gecirebilecek kadar

Ama aklınizda kaliyo mu öyle klasik sınava gecirebilecek kadar

Kalmıştı valla mecbur olunca
O kadar dersi, kitabı geçiremezdim kağıda mümkün değildi
Yazdırmayı deneyebilirsin için rahatlar
Bir de masterdaki notlarım lisanstakinden çok daha yüksekti
Kalıyor yani

Arkadaşlar iyi akşamlar

Size bisey danışmak istiyorum eminim bana cok güzel tavsiyeler vericek kişiler var. Sorunum su üniversite 2. Sinif öğrencisiyim sosyoloji okuyorum haliyle bize hep okumamız icin kitap makale yazı vs veriyor hocalar. Ama benim hafızam hic iyi değil ve eskiden beridir sadece yazarak çalışınca aklımda tutabiliyorum. Sınavlarımız da hep klasik olduğu icin ezber yapmam gerekiyo ama yazarak çalışmak cok cok yavas ileriyo bana bu konu da yardimci olur musunuz ?
Ve sınavlara önceden başlasam çalışmaya özet çıkartıp kenara mi koysam mesela sınavdan once unutur muyum ?

hepsini yazmayın. ben de yazarak çizerek çok daha iyi çalışırım ama kısaltıyorum yetişmiyor tüm konuşyu yazarsam vaktim. genelde devreyi ya da çizmem gerekenleri kocaman bi kağıda çiziyorum onun üzerinden kısa kısa yazarak çizerek çalışıyorum mesela. feynman technique diye bir aratın internetten. feynmanın dediği bir şeyi çok basit bir şekilde anlatabildiğinizde o konuyu bildiğinizi varsayabilirsiniz diyor. tüm o uzun cümleleri öylece yazmayın kilit noktalarını atlamadan olabilecek en basit halinde yazarak çalışmaya çalışın. benden tavsiye bu kadar :*

Okurken önemli yerlerin altını çizerek aklınızda kalabilecek küçük ipuçlarını yanlarına not alabilirsiniz. Bitirdikten sonra da tekrar ederken altını çizdiğiniz yerlere daha çok dikkat edersiniz. Hatta mümkünse kimseyi rahatsız etmeden okuduğunuz kısım bitince öğrencilere anlatır gibi düşünüp sesli şekilde tekrar edebilirsiniz. Elinizde kağıt da olur, hem oradan bakarak hem doğaçlama şekilde kendi cümlelerinizle sesli tekrar ederseniz yazmaktan çok daha fazla verim alacağınıza inanıyorum. Başarılar :)

Arkadaşlar iyi akşamlar

Kelin ilacı olsa başına sürermiş. Yazmadan çalışmayı öğrenemedim ben.
Ama kısaltmaya, yazdığım şeyleri minimumda tutmaya çalışıyorum. Genelde başlıklar ya da maddeler halinde notlar çıkarıyorum kodlanmış oluyor beynime. Sonra onları şarkı falan yapıyorum, yüzyıllar boyunca hatırlayabilirim muhtemelen.

Sınav zamanı yazarak çalışmaya kalkarsanız mümkünatı yok. Yazarak çalışmak gibi bir alışkanlığınız varsa günü gününe çalışmak zorundasınız.

görsel hafızanızı ilerletmeniz lazım yazarak baş olunmaz.

önemli yerleri fosforlu kalemle çizin.

ben çok çok çok aşırı aşırı özetimsi bişiler yazarım her sayfadan 1 cümle olacak kadar çalışırken ama bunu 3. 4. okumamda falan yaparım sonra o elimdeki özetin üstünden tekrar geçerim bi bakmışım 5. 6. tekrarım aşırı hızlı olmuş.

benim kendi taktiğim bu tepe tepe kullan :D

Bölümüm gereği benim de sürekli ezber yapmam gerekiyor ama ben şöyle düşünüyorum 1 sayfayı yazmam 15 mı alsa mesela ben o sürede 1 sayfayı 10 kez okurum. Bir kez yazmak mı 10 kez okumak mı bence okumak. Sadece ilk defa duyduğum yabancı kelimeleri falan yazarım bir kenera o kadar. Ama 1 kez okuyup geçmektense arka arkaya okurum hep.

Ben de yazarak çalışanlardanım her seferinde bu sefer okucam yazmıcamla başlıyorum bi bakmışım yazmışım. Ama önceki yazdıklarımında pek anlamı olmuyor aynı şeyi çalışırken ufakta olsa tekrar not düşerek gitmem gerekiyor.

derste yazdigim notlara iyi calisirdim. bide arkadaslarla her ders sonrası oturup dersi okudugumuz kitabi vs tartisir konusurduk. biriyle bi konu hakkinda tartismak fikir sunmak fikir dinlemek de cok etkili bence

bide kitap bolumlerinin son sayfalarina, yer yoksa bi kagida o bölümden aklimda kalanlari yazar koyardim. okurken de altını cizerdim. sonra cizdigim yerleri okur bölüm sonlarindaki notlari okurdum

Zamaninda calis.

Ben katagori yaparak calisirim.Ana basliklari semalandirmayi cok severim.

Yazmak uzun suruyor ama o defter bitince sana ozel sana ait ve her zaman kullanabilecegin anı dolu bir defter oluyor. Ozenerek not cikarirsan tabi. :)

Ama ozet halinde degilde her seyi yazarsak yani bi nevi kitabi kopyalarsak o dersler hic bitmez.

Bu benim. Ortaokulda basladi yuksek lisansa kadar... Sag orta parmagim nasir tuttu. Yavas ilerleme sorununu planli calisarak bertaraf ettim. Yazdigimi unutmuyorum. Sinava on dk kalmis ben hala yaziyorum o derece.
İlerleyen yillarda kodlama, zihinsel cagrisimlar, bilinmeyeni bilinenle bagdastirma gibi teknikler de kattim tabi. Hafiza teknikleri uzerine arastirma yapabilirsin.

Anlamaya çalışın yazmak ve ezber insanı ders çalışmaktan soğutuyor belli bi zaman sonra. Okuduğunuz yeri anladıktan sonra çok kısa notlar alın. O kadar çalıştım düşük aldım kısmında en çok yapılan yanlış anlamadığı halde yazmak. İnsanlar yazınca çalıştım sayıyor. Önemli olan konunun ne olduğunu anlayıp kavramak. Zaten gerisi bir kelime de not alsanız aklınızda kalır.

Cizin o zaman .Yada cok kisa notlar is gorür .
2 öküz kitaptan sorumluyduk bir final de mumkun degildi ikisininde halledilmesi.Birini kafadan iptal ettim .Büt e kalirsam digerini de hallederim dedim .
Iptal ettigimden hic sormadi .Sınif dökuldü.5 ler onlar ..Cok yuksek almıstim .Tabi bi 20 yil onceydi bu . :KK70:Hey gidi genclik ..

benim bölümüm sayısal ama okulun zorla aldırdığı sözel derslerim var. nefret ederim hepsinden de yazmaktan da. okuyunca da en az 3 kez okumam gerekiyor aklımda kalsın diye.

o yüzden ben genelde her şeyi şema haline getiriyorum, sonra da resmen beynimde fotoğrafını çekiyorum onun. sınavda da soruyu görünce kendi kendime "yassy bu konu kağıdın hangi tarafındaydı?" diyorum mesela sol alt diyelim ki sol alttaki başlıklar aklıma geliyor öylece dökülüyor. yoksa imkanı yok beni masanın başına bağlasanız da uzun uzun not çıkaramam.

Ben de bazen yazarak çalışırdım bazen arkadaşlarıma anlattirirdim. Dinlemek insanın hafızasında daha çok kalıyor. Şimdiden kolay gelsin.

Ben de böyleydim ama KPSS konuları yetişmeyince okumaya ve sayfa kenarlarına küçük küçük not almaya başladım ilk önce anlamıyor gibi oluyorsun ama görünce aa evet doğru böyleydi diyorsun

Makale yazarak çalışılmaz ki. Makale okurken önce başını sonra sonunu okuyun daha sonra makalenin bütününe geçin o daha çok kolaylık sağlıyor anlama açısından. Onun dışında ben sesli çalışırım, hem görsel hem sesli olarak çalışmak daha çok akılda kalıcı oluyor diye düşünüyorum. Başarılar :)

Back
X