Yaza Merhaba , Kilolara Elveda :)

feslegen de kekık de cok lezzet verır
ben karabıbersız toz nanesız ve pul bıbersız de asla yemek yapmam mutlaaka her yemegımde her mezemde her corbamda var

pul bıberıde toz naneyı de ben yapıyorum

mevsımınde naneyı alıp ıyıce yıkayıp guneste kurutup cam balkon oldugu ıcın tertemız kuruyor guneste
onu ıyıce rondodan cekıyorum mıs gıbı nane

pul bıber cok zahmetlı
acı ve tatlı karısık yaparım kırmızı bıberı alıp yerı adıyaman besnidir esım oralı ordan kayınpederımın bagından alıp tek tek yıkayıp dograyıp guneste zeytınyagıyla ovarak kurutup onu döve döve ufalıyorum baya zahmetlıdır ama ınanılmaz bır lezzetı var :)
Ellerine saglik
kokisu bile mis gibidir onum

Iyi aksamlar keske ben de az yesem, benim insulin direncim hortladi yine. :KK53:
Aaa az kaldi tartiyaa. Yemee.

Yulaf yiyebilirsin di mi? Baktın canın carb çekiyor, yulaf ve peynirden baharatla fırında çıtır atistirmalik yapabilir. Ya da yulaf elma ve tarcindan yaparsan resmen elmali kurabiye tadi oluyor.

Gunaydin gunaydin kizlar,

Ben bugun erken kalktim 6.30 da . Nedeennn cunku isim yokkk. :KK8:Zamanimi bosuna harcamak istemiyorum.

Vertigom kotulesti, kafa karisikligina sebep oluyor . Neden yaramiyor verdikleri egzersizler anlamiyorum .

:KK12:

Kesinlikle buna katiliyorum
Ekmek vr tatli beni de hantallastiriyor.
Aksam karbonhidrat almissam eger sabah ozellikle salonda spor yaparken uzerimde yani tenimde terimde nrfesimde agir bir tad koku oluyor
Rahatsizlik verici

Aynen oyle. Yagli , sekerli seyler yedigimde bana yaramiyor. Fiziksel olarak daha cok yorgun oluyorum + sut urunleri.
Kasar , peynir gibi. Kasari cok severdim sogudum ondan da.

Aaa az kaldi tartiyaa. Yemee.

Yulaf yiyebilirsin di mi? Baktın canın carb çekiyor, yulaf ve peynirden baharatla fırında çıtır atistirmalik yapabilir. Ya da yulaf elma ve tarcindan yaparsan resmen elmali kurabiye tadi oluyor.
Insulin direncinde karnim cok acikiyor. Doymuyorum dun iki tabak sebze (biber + brokoli + lahana) + 2 tatli patates yedim + 2 kupa ayran . Yine de doymadim. Sonra da atistiriyorum badem , kabak cekirdegi , domates gibi. Kilo alacaksam bile zararli seylerden almiyorum.

Haberim varsa tatli asla yemem, o doymama hissi beni gicik eden.

Gecen haftaki pirinc suyu + yulaf ezmeli meyveli seydi hoplatan. Sanirim kurutulmus kaysiydi.

Kefirciklerim yasiyorrr yehooo. :KK73:Sayende kefircik diye cagiriyorum kendilerini. Bu kez icmiycem, bi kere daha icmiycem sonra denemeye basliyorum. :KK8:

Kızlar üst komşu tepemize yıkıldı öyle uyandık
Allah'ım yeter ! Yeter artık sinadin beni bana yetti yeter
Yeter artık

Zerdeçalın kendisi mi hapı mı?

Doğal yoldan yemeklerle alınan zerdeçal ile besin desteği olarak yutulan zerdeçal haplarından faydalanma oranı arasında dağlar kadar fark var. İşte bu nedenle biri size zerdeçal hapı tavsiye ettiğinde biraz düşünün ve onu doğal haliyle tüketmenin daha akılcı olduğunu unutmayın.

Bir kenara not edin: 2017’nin “yıldızı parlayan baharatlar” listesinin en tepesinde zerdeçal var ve o “üstün yetenekleri” sayesinde bunu kesinlikle hak ediyor. Düzenli tüketimi sizi kanserden, kronik iltihaptan, bellek zayıflamasından, eklem yaşlanmasından, hatta damar sertliğinden koruyabiliyor. Bağışıklığı güçlendirmek gibi yeni marifetleri ortaya çıktıkça da besin desteği üreticilerinin iştahını kabartıyor ve onlar piyasaya her ay yeni bir zerdeçal hapı sürüyor!
Ne var ki zerdeçalı doğal yolla besinlerle birlikte tüketmekle hap haline getirip yutmak aynı yararı sağlayamayabiliyor. Çünkü zerdeçal, daha doğrusu zerdeçalın içindeki “kurkumoid” adı verilen doğal mucize maddeler bağırsaktan kolay kolay emilmiyor.
Gıdalarla birlikte (doğal yolla) alınan zerdeçal, haplarla alınanlara oranla bedene daha kolay giriyor. Kısacası doğal yoldan yemeklerle alınan zerdeçal ile besin desteği olarak yutulan zerdeçal haplarından faydalanma oranı arasında dağlar kadar fark var.
İşte bu nedenle biri size zerdeçal hapı tavsiye ettiğinde biraz düşünün ve onu doğal haliyle tüketmenin daha akılcı olduğunu unutmayın. “Bana hapını kullanmak daha kolay” diyorsanız da o hapın içeriğini, dozajını, etkinliğini, üreticisini ve içindeki aktif maddenin güvenliğini dikkatle araştırın.

Ev işi zerdeçal çözümü

Zerdeçalın aktif/etken maddesi kurkumindir ve toz zerdeçalın kuru ağırlığının küçücük bir kısmını (maksimum yüzde 5’ini) kurkumin oluşturur.
Diğer taraftan zerdeçalın sindirim sisteminden emilimi çok sınırlıdır. Emilimi çoğaltabilmek için bazı gıda eklemelerine ihtiyaç vardır. İlk eklenen besin karabiber olmalıdır. Karabiberde bulunan piperidin/piperine etken maddesi, zerdeçalın emilimini 20-30 kat artırabiliyor.
Emilimi biraz daha artırmak istiyorsanız üzerine zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Basit bir ölçü şu olabilir: 1 tatlı kaşığı toz zerdeçala yarım çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı kadar sızma zeytinyağı ekleyiniz. Bu karışımı çorba, salata veya cacıklarınızda kullanmayı deneyiniz.

Zerdeçalın işe yaradığı sağlık sorunları

- Romatizmal hastalıklar, özellikle kronik iltihapla seyreden artritler
- Başta bellek bozukluğu olmak üzere depresyon dâhil nörolojik ve ruhsal bazı sorunlar
- Kalp ve damar hastalıkları
- Obezite ve metabolik sendrom
- Kanserler, özellikle meme ve kalınbağırsak kanseri

Probiyotik bakteriler nasıl beslenecek?

Bağırsaklarımızdaki dost probiyotik bakterilerin beslenmemizi düzene soktuğu, bizi kollayıp koruduğu kesin. Tamam ama bu probiyotik canlıların da bir şeyler yemeye içmeye ihtiyaçları var. Onların ihtiyaç duyduğu besinlere “prebiyotikler” adı veriliyor.
Prebiyotiklerin yani PROBİYOTİK BAKTERİ BESİNLERİNİN en önemlileri olarak da şunlar öneriliyor: Tam olgunlaşmamış muz, kuşkonmaz, bamya, pırasa, soğan, sarımsak, kepekli tahıllar (özellikle beyaz fasulye), kök bitkiler (pancar, havuç, şalgam, lahana, karnabahar), elma, armut, avokado ve kivi.

Probiyotiklerin 10 mühim marifeti

◊ Gaz, şişkinlik, karın ağrısı gibi hazım şikayetlerini azaltırlar.
◊ İshal, kabızlık gibi sindirim problemlerinin çözümüne destek olurlar.
◊ Kilo dengesini korurlar, kilo almayı engelleyip karın içi ve bel yağlarını azaltırlar.
◊ Bağışıklık sistemini güçlendirirler.
◊ Alerjik tepkileri frenlerler. Özellikle besin alerjilerini ciddi ölçüde engelleyebilirler.
◊ Egzamaların etkilerini azaltabilirler.
-◊ Ruhsal sağlığa destek olurlar. Depresyondan korurlar.
◊ Kolesterol, kan şekeri ve tansiyon dengesine yardımcı olurlar.
◊ Kansere fren görevi üstlenirler.
◊ İltihabi bağırsak hastalıklarında yardımcı ilaç gibi görev yaparlar.

Suyu oturarak içmek daha doğru

Ayakta içilen su midede beklemeden doğrudan oniki parmak bağırsağına geçer. Otururken içilen su ise önce bir süre midede bekler. Bu süreçte de mide asidi sayesinde suyun içine karışabilecek bazı mikroplar bertaraf olabilir.
Bu nedenle suyu ayakta değil de oturarak içmek daha güvenli sayılıyor.

Veganları bekleyen eksiklikler

Sadece meyve, sebze, bakliyat, tahıl ile beslenip her türlü hayvansal besini yiyip içmekten vazgeçenleri bekleyen bazı “mühim” noksanlıklar var. İlk akla gelenler şunlar...
- B12 vitamini
- Omega-3 yağ asitleri
- Koenzim Q10
- Demir
- Elzem aminoasitler

Krom desteği ne zaman faydalı

Krom insülinin etkisini güçlendirebilen, neticede kan şekeri dengesini düzenlemede etkili olabilen bir mineral.
Eğer insülin direnci sorununuz varsa doktorunuzla konuşarak günde 200-400 mikrogram kadar kromiyum pikolinat desteği kullanmayı düşünebilirsiniz. Net olmayan bulgulara göre krom desteği;
- İnsülin direnci ile mücadeleyi destekler
- Diyabete karşı korur
- HDL kolesterolü yükseltir
- Kan şekerini dengeleyebilir.

KAYNAK:

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/osman-muftuoglu/zerdecalin-kendisi-mi-hapi-mi-40502645

bugunku menum

sabah 2 yumurta omlet tereyaglı bol baharatlı
5 zeytın
2 bardak ayran

aksam tel sehrıyelı kıymalı salcalı nohutlu lımonlu sarımsaklı corba
2 bardak ayran

bugun cok kotu bır gun
ılk evımde su sorunu var dıye tasındım bır oncekı eve
ordan da buraya evımı su bastı dıye tasındım
4 yıllık evlılıgımde bu 3. evım hepsınde su bastı evımı dıye tasındım yanı

bugun evımı su bastı
sabah su sesıne uyandım
ust komsu tasındı ya
ınsaat pıslıgını temızlemeden malum sıfır ev burası yenı ınsaatdan cıktı
yıkamıs banyoyu tıkanmıs delık
patlamıs borular
asma tavan evler
asma tavandan borular evımıze dustu asma tavan kırıldı bızım eve
yukarının butun pıs suyu bızım banyo tuvaletde boruları falan

ben neden hep su ve bocek konusunda sınanıyorum ?
8 mılyar ınsan var nıye hep bana denk gelıyor bu
daha kac ev tasımalıyım kac yıl rezıllık cekmelıyım acaba

benım bu 2 aydır cektıgım ne
hergun bır vukuat
ne kadar surecek bu
bundan sonra hep boyle mı gıdecek
kalbım agrıdı bugun artık okadar sinirlendım kı

Slm kızlar nabersiniz
Ben botokslu gibi dolaşıyorum tombik tombik ellerim yüzüm bu hafta benim hedef yalan oldu birde üstüne artı olucak 1tane kupam vardı elden gideyea

Ilaclarla normal. Çabuk gelen cabuk gider merak etme.
Benim de hedef sapti. 58 i goremedim hala. Onumuzdeki maclara bakicigiz. kiz senden korkumdan hep kafeinsiz iciyorum artik:)

Nisa kac mesaj sığdırdın aceba oraya. :)) Alinti yapıyorum zor oluyor telden:)

benım bu 2 aydır cektıgım ne
hergun bır vukuat
ne kadar surecek bu
bundan sonra hep boyle mı gıdecek
kalbım agrıdı bugun artık okadar sinirlendım kı
Ayni seyle sinaniyorsan dersini almamissin demektir.

Kolay gelsin. Temizlik su basması wc tikanmasi. Benim de wc sorunum oluyor. Boruların değişmesi gerek degistirmiyorlar tikanip duruyor. Kendi haline biraktim:)

10 Haziran 2018 menusu N nscckts

Sabah: 1/3 latte (evdekini uce boluyorum artik :)
Bir kafeinsiz latte

Oglen : 1/3 latte + 2 avuc badem ve kabak cekirdegi

Aksam : Patatesli ve kasarli 1 yumurtali omlet (Sifir yag) + 2 bardak ayran

Sonra : 1 kase yogurt , domates

Bitki caylari : chai , matcha

Ilaclarla normal. Çabuk gelen cabuk gider merak etme.
Benim de hedef sapti. 58 i goremedim hala. Onumuzdeki maclara bakicigiz. kiz senden korkumdan hep kafeinsiz iciyorum artik:)

Nisa kac mesaj sığdırdın aceba oraya. :)) Alinti yapıyorum zor oluyor telden:)
Hahaha kız korkma kimseyi dövmedim bu yaşıma kadar desem yalan olur ama seni dövmem

Ama sen yinede kafeinsiz iç :))))

X