- 26 Ağustos 2013
- 3.225
- 2.142
- 448
- Konu Sahibi turkuazkebelek
-
Hayırlısıyla Allah nasip etsin bizlere de.
Ağıustos'ta tam bir yıl olacak. Kasım gibi bıraksak korunmayı diyorum.
Canım bende pco var. Hafif pcoluyum ama nedense erteledikçe kötü olacak gibi geliyor. Bir de tek çocuk olsun istemiyorum, 32-33'ten sonra da çocuk zor olur en uygun yaşlar sanki.
Bi de dediğim gibi erteleyenlerin sonradan hep çocuk sahibi olmada sıkıntıları oluyori erteledikçe öyle olacak gibi geliyor Tamamen psikolojik.
Hımmm pco nedeniyle dert ediyorsun. Evlenmeden önce bir doktor bana pco var demişti sonra başka 2 doktor yok dedi. Var mı yok mu bilmiyorum ama o var diyen doktor hamile kalırsın demişti. Ne kadar sürede hamile kaldınız konusunda pco lu bir üye bıraktığım ay hamile kaldım diyodu. Darısı sana olsun
Doktorla konuştuğumda o da bana hamile kalmaya engel olmadığını söyledi. Yumurtalarım yapışık değilmiş, sorun olmazmış.
Günü gününe olmazsa da her ay adet oluyorum. Ailemde de olduğu için pco telaşlı değilim, soğan suyunu deneyeceğim de bakalım önce kocayı ikna etmem lazım.
Yahu ne olmuyosu haptan hemen sonra olmaz ki canım :) hayirlisiyla olacak insallah çok gencsin daha senin ihtimalin bizden yüksek içini ferah Tutstres yaparsan olmasi zorlaşır. Adetler düzenli dimi. Hiç muayene oldun mu. Yani bebis için muayene değil tabiki sağlık kontrolü anlamında. Yoksa bebek için doktora gitsen hapı bıraktım 4 aydır hamile kalmadım desen kaale bile almaz denemeye devam edin olur der emin olabilirsin
yokkk gitmedim doktora saglık kontrolu için hiç.. stres yapıorum ıste bıraz gecen ay baya bı stres yaptım 8 gun gecıktı adetım cok emındım hamıle oldugumdann ... :))) ama fos cıktıı.... adetlerımde hapı bırakınca duzenlı evet yanı ıkı gun once yada sonra falan oluyorum hep bu ay nasıl olcak bılmıorum gecen aydan sonra yarın adet olmam gerekıyoo :18::18::18::))
Erkekler baba olmaktan korkuyorlar malesef. Umarım Enbiya sürede ikna edersin
Aman Aman baskiyada gelemezler hemen bunalirlar. Aslında çevremde çok duydum erkeklerin hazır olmama mevzusunu. Onlar evliliktende cocuktanda korkuyorlar sorumluluk nedeniyle. Ama ne kadar erkeğin korktuğu çift varsa şimdi çocuk sahibi :). Hatta bir arkadaşım 33 yaşında evlendi eşi 2 sene istemedi. Kızda eşim istemiyor benim yaşım geçiyor diye çok uzulmustu. Biraz baskı yaptı tartışmalar bile oldu. Sonra akışına bıraktım demişti. Biz koptuk ondan sonra gorusemedik ama 35 te çok şirin bir kızı olmuştu. Belkide adam zamanla kendini hazır hissetti. Biz kadınlarda biraz da acaba olacak mı olmazsa bir an önce tedavi olalım kaygısı var sanırım. Belki de sen de benim gibi düşünüyorsundur. O nedenle çok istemesende bir an önce denemek istiyosundurEvet bizimki fazla rahatçı. Ben de sabırla davranıyorum, baskı kurmadan işlemeye çalışıyorum
Aman Aman baskiyada gelemezler hemen bunalirlar. Aslında çevremde çok duydum erkeklerin hazır olmama mevzusunu. Onlar evliliktende cocuktanda korkuyorlar sorumluluk nedeniyle. Ama ne kadar erkeğin korktuğu çift varsa şimdi çocuk sahibi :). Hatta bir arkadaşım 33 yaşında evlendi eşi 2 sene istemedi. Kızda eşim istemiyor benim yaşım geçiyor diye çok uzulmustu. Biraz baskı yaptı tartışmalar bile oldu. Sonra akışına bıraktım demişti. Biz koptuk ondan sonra gorusemedik ama 35 te çok şirin bir kızı olmuştu. Belkide adam zamanla kendini hazır hissetti. Biz kadınlarda biraz da acaba olacak mı olmazsa bir an önce tedavi olalım kaygısı var sanırım. Belki de sen de benim gibi düşünüyorsundur. O nedenle çok istemesende bir an önce denemek istiyosundur
Çok güzel ifade etmişsin.
Evlenmeden önce de evlilikle ilgili planlarımız vardı ama eşim faaliyete geçemezdi bir türlü.
En son tartıştım, bana ben henüz hazırım dedi. Sonrasında hiç ağzımı açmadım bu konuyla ilgili.
6 ay sonrasında da evlendik.
Biliyorum ki baskı yapsam inat eder, akışına bırakıyorum.
Geçen gün konuştuk, 1-2 yıl demedi ama önümüzdeki yıl için bakarız dedi. Bu bile benim için bir adım:)
Hadi bakalım belki bu ay tutmuştur
inşallahh canım adet olmadım henüz ama rahatım rahat olmaya calısıorum stres yapmak ıstemıorum ... :))
Aminnnn arkadaşım. Zordur muhakkak yaşadıklarını yaşamak melek olmuş oglusunslm kızlar bayaaa olmuş kimse yazmayalı
bende bebiş istiyorum ekim yada kasım gibi.
beklemem gereken süremi doldurmayı bekliyorum.
ilk hamileliğimi 2013 ekim ayında yaşadım. 5 haftalık düşük yaptım, ilk denemede tutmuştu.
doktor onemli olmadığını beklemeden tekrar hamile kalabileceğimi söyledi. Bizde bi adet dönemi bekledik sonra aralıkta tekrar denedik. Ve yine ilk denemeyle hamileydim. İnanılmaz mutluluk ve şaşkınlık.
17 hafta devam eden rüya gibi muhteşem duygular yaşadığım günler geçirdim.
Ve NİSAN 18 de oğlum gittisuyu bitmişşşş..... falan falan falan..... Hepsi bahane nasip değilmiş.
Şimdi melek annesiyim ve meleğimin kardeşinin gelmesini heyecanla ve korkuyla bekliyorum...
Umarım herkes yavrusuna, meleğine kavuşur. AMİNNNNN....
Güzel haberler duymak dileğiyle........
Aminnnn arkadaşım. Zordur muhakkak yaşadıklarını yaşamak melek olmuş oglusunRabbim tez zamanda sağlıkla kucağına alacağın hayırlı bir evlat nasip etsin insallah Denemelere ne zaman baslayacak sin. Dr bişey dedi mi ilaç vitamin takviyesi alacakmisin.
Hımm o hastalıkta hamilelik süresince bir iğne yapılıyor böylece doğum sıkıntısız gerçekleşiyor diye biliyorum ama konuya çokta vakıf değilim açıkçası. Hadi bakalım ekim kasımda senin ocak şubatta benim hamileligim gerçekleşir inşallahAmin canım inşallah hepimizin hayırlı sağlıklı evlatları olur. en son ağustos başında perinatoloğa gittim folik asite devam dedi folbiol kullanıyorum. ekimde de denemeye başlıycaz tekrar bakalım. Hem çok istiyorum hem çok korkuyorum. bende mthrf 677 heterezigot var ama herhangi bi ilaç kullanmıyorum onun için. bakalım nasip
Hımm o hastalıkta hamilelik süresince bir iğne yapılıyor böylece doğum sıkıntısız gerçekleşiyor diye biliyorum ama konuya çokta vakıf değilim açıkçası. Hadi bakalım ekim kasımda senin ocak şubatta benim hamileligim gerçekleşir inşallah
Birincisi hazır hissetmeye çalışıyorumİnşallah canım güzel haberler tez zamanda gelsin inşallah.
Benim sonucum heterezigot olduğu için iğnesiz ilaçsız hamilelik geçirebilirmişim, homozigot olsaymış o zaman gerekliymiş. Doktor bana vermedi ama ben yinede corasprin içiyorum folbiolle. Malum korku yerleşti bikere
sen neden ocak şubat gibi bekliyosun
Ocaktan önce yumurtlama yi gösteren testlerden almayi düşünüyorum. Benim adetler düzenli sayılır ama bir iki gün oynayabiliyor. O nedenle tam yumurtlama günümu anlayamıyorum. Tavsiye için Sağol canım çalışmalar başlasın öyle deniyelimRabbim gönlüne göre versin o zaman arkadaşım :) inşallah dilediğin zamanda olur. e o zaman yumurtlama günlerini hesaplıyosundur. Nacizane fikrim adetin bitiminden sonraki 2. gün hemen başlayıp birer gün arayladenerseniz tutma şansı daha fazla oluyo :)
Bende hiç kendimi hazır hissetmiyodum hatta ilk hamileliğimde düşük olana kadar acabamı diyodum ama hüsrana uğrayınca nerdeyse tek istediğim şey bi meleğimin olması olduşu anda kendime sürekli hazırım diyorum korksamda, sonuçta korkunun ecele faydası yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?