Yaza Düğünüm Var Fotoğrafçı arıyorum arkadaşlar???

Ben baktim simdi ama daha farkli bir seyler dusunuyorum ben acikcasi yani en azindan simdilik aklimdaki oyle yaza kadar degismezse.. Bi liste cikarip fotografci fotografci calismalara baslamaliyim sanirim

Sen bilirsinn tatlımmm bakk iyice araştırr bu forumdann nişanlıma gelen çok olduu o kadar memnunlar kii ayrıca onlarla tanışmak da güzeldii sen düşün taşınn bakalımm

Satay isimli kullanıcı,

Aynı konudaki bir diğer başlığa da birebir aynı yazıyı yazmışsın. ayrıca forumda toplam 2 mesajın var ikisi de söylediğin isme övgülerle dolu methiye şeklinde. söylediğin ismin web sitesi resmen esra pozan ın web sitesinden çalınmış. herkesin ilk bakışta farkedebileceği şekilde hem de. kimsenin işini küçümsemek istemiyoruym fakat fotoğrafları da hiç kusura bakmasın açık konuşacğım gerçekten amatörce. arkadaşlar lütfen mantık dışı tavsiyelerde bulunmayın derdim fakat sanırım işin içinde çok daha başka bir iş var... birebir kopya bir web sitesi, amatörce fotoğraflar, ve inanılmaz övgülerle dolu bir methiye yazısı... kimse kusura bakmasın insanın aklına sadece tek bir şey geliyor. insanları aptal yerine koymayınız, burası gel kendi reklamını yap yeri değil....

Ben de yuzyuze gorusmek onceden tanismak taraftariyim. Bu konuda onceden beni nasil bir surec olacagina hazirlamali fotografcim. ayrica dugun gunu fotograf cekimi dusunmuyorum ben bir kac gun onceden olmali rahat rahat. yoksa kaos icinde gecer bence. Tum gun surecek bir fotograf cekimi cok keyifli olur diye dusunuyorum. bir kac yerle gorustum ama tum gun cekime yanasmayanlar var

Aaaaa ben de simdi sen yazinca baktim canim. dugun hazirliginda oldugumdan her konuda her seyi arastirma icersindeyim. hic kimsenin isini kimse ile kiyaslamak istemem ama gercekten tavsiye bile edilemeyecek kadar amatorce bu fotograflar. ayrica baska bir fotografci ile de site benzerligi cok yazik gercekten. Ayrica boyle bir fotograf cekimi yaptiracagima kuzenlerimden birinin eline veririm minik digital kamerami ohhh bol bol cekerler daha iyi Yani herkesin isi kendine guzel gelir belki kotu bir sey demis olmayayim simdi :)

aynen senin önerin doğrultusunda düğünden bir gün önce çekim yapmaya karar verdim zeynoz'cuğum. Benim düğünüm 9 mart. bugün sami sertçakar ile görüştüm. 8 marta gün almak için mail attım. oldu, bu işte halloldu diye seviniyorum ben. yanıt bir geldi ki o gün çok önceden rezerve edilmiş... =( bir hışımla aldım telefonu elime, meltem'i (iş yerinden arkadaşım, aynı zamanda biricik dostum, sırdaşım) aradım başladım söylenmeye. "bende şans olsa zaten... şimdi bir de esra pozan'ı arayacağım, o da dolu derse ne yapacağım artık bilmiyorum. ben nasıl olsa daha 3 ay var diye gayet rahat takılıyordum, insanlar aylar öncesinden halletmişler tüm işleri, biz geç kalmışız anacım" dedim. meltem bir şeyler söylüyor, olur sıkma canını ne olacak tarzında ama dinleyen kim. kafamda ne yaparım ne ederim diye kurup duruyorum. o anda birden dank etti, resmen başımın üzerinde bir ampul yanmış gibi hissettim =) yahu 8 mart benim düğün günüm değil ki.. istediğim gibi değiştiririm anacım =) öyle ya bir gün önce olmasın çekim 2 gün önce olsun, ne olacak yani. dur meltem dur arıycam seni hemen canım dedim heyecandan yüzüne kapattım kızcağızın =) bu sefer mail atmayı falan esgeçtim direk telefonla aradım sami bey'i, dedim durum böyle böyle, asıl gün 9 mart. düğünden önce dış çekim yapmak istiyorum rahat rahat ne dersiniz? veeee 7 mart için dış çekimim var artık fıstıklaarr 2 x yuppii =)

not: zeynoz'cuğum canım tabi burada yine teşekkürler sana.. çaldım düğünden önce çekim fikrini =)

Benimde 2011 yazın olmuştu Sibel Gürüney e yaptırmıştım çekimimi..Arkadaş olarak eklersen albümüme bakabilirsin 20 tane filan var burda...Gerçekten çok tatlı ve işini bilen birisi... Sizi inanılmaz rahatlatıyor ve hiç kasıntı değil istediğiniz fotoyu çekiyor...Benim işime karışma modunda değil kesinlikle....

Çok teşekkür ederim mutlu:))
benim fotoğrafçı seçiminde dikkat edmeniiz tavsiye edeceğim bir iki konu var

-İnternet ortamından web sitelerine bakarak seçim yaparken dikkatli olun,fotoğrafçının kendi çekimleri olduğundan emin olun (özellikle artık facebook sayfalarında fotoğrafçılıkla ilgisi olmayan kişiler, fotoğrafçıların fotoğraflarını koyup insanları yanılgıya düşürebiliyorlar.)

-Ne kadar sürede ne kadar poz çıkarttığına bakın..bütün gün çekim yapar ama ancak 20- 30 pozu güzeldir…ama bir diğeri 200 tane çeker 200 tanesi de güzeldir…
-Fotoğrafçınızın enerjisine bakın…o gün o yoğun tempoyu kaldırabilecek ..her anı gerçekten de bıkmadan fototoğraflayabilecek mi…
-Bu işi severek mi yapıyor yoksa sadece iş olarak mı görüyor..az çok fotoğraflarına bakarak da bunu anlayabilirsiniz
-Sizin heyecanınızı paylaşabiliyor mu…yeri geldiğinde sizin ya da damadın moralini düzeltebilecek mi...o gün o kadar stresli oluyor ki çiftler en ufak bir şeyde bile alınabiliyor,ve genelde yanlarında bulunan kişiler akraba olduklarından pek ara bulma durumlarına girmek istemiyorlar...
-Mutlaka seçtiğiniz fotoğrafçınızla hiç olmazsa bir kahve içmek için buluşun…düğün günü hiç tanımadığınız birinin hele de biraz stresliyseniz sizinle olmasına hemen alışamayabilirsiniz
-Bu görüşmede neler beklediğinizi fotoğrafçınızın neler istediğini kavramaya çalışın…beğendiğiniz pozları olmazsa olmazlarınızı söyleyin…
-Çekimin nerelerde olabileceğini konuşun..mümkünse gidip mekanı birlikte görün…unutmayın ki o gün fotoğrafçınız sizin en yakın arkadaşınız olacaktır..bazen bu yakınlaşmalar gerçek bi dostluğa dönüşebiliyor,
-Her fotoğrafçının çektiği kalıplaşmış pozlar dışında fotoğrafçınızın istediği pozları çekmesine de izin verin ..:))ne de olsa fotoğrafçı da işini ilerletebilmek adına en iyi pozları yakalayabilmek ister…
-Fotoğraflarınızı ilk siz görün ve istemediklerinizi belirtebilin
-Fotoğrafları o mu yoksa onun adına başka birisi mi çekecek
-Çekimleri size ne şekilde verecek...albüm verirse boyutları ne olacak
Unutmayın ki o günü ve o güne kadar özenle yaptığınız ya da seçtiğiniz her şeyi (kuaför seçimi,saç tasarımı,davetiyeleriniz,şekerleriniz,ayakkabılarınız,gelinliğiniz….vb) hatırlatacak tek şey o gün çekilen fotoğraflarınızdır…

Son düzenleme:

benim fotoğraflarımı sinem gülgün çekti çok başarılı facebookta bulabilirsin iyi şanslar :)

Benim Düğünüm de 9 mart ve aylardır araştırma yapıyorum bu konuda. Bu sorunun aslında iki farklı cevabı var.

Eğer bu işe ayırabileceğin para kısıtlıysa seçenek çok fazla. Stüdyolar, amatör fotoğrafçılar, herkes bu işi yapmaya soyundu artık zaten. 500-600 liraya bunların arasından bir tane bulabilirsin. Yalnız o parayı sokağa atmış olursun baştan söyleyeyim. Onlardan birine o parayı vereceğine, kuzeninden, kardeşinden vs. rica et, o çeksin sana. Ortaya çıkacak iş aynı olacak çünkü. Bu konuda ağzı yanlış çok kişi gördüm ve duydum.

Diğer seçenek ise bu işte kendini kanıtlamış biriyle çalışmak. Her şey tam olsun istiyorum demişsin, sana uyan da bu olacak sanırım. Bu konuda belirli birkaç kişi var zaten işini tam olarak muhteşem yapan. Esra Pozan, Sami Sertçakar, Burçin Çobanoğlu, Müjgan Culfa. Bu isimlerden biriyle çalışacaksın. Bu isimlerden biriyle anlaşabilirsen zaten gerisini düşünme artık. Bu işi artık kim bilir kaçıncı kez yapıyor oldukları için tecrübeleri çok yüksek, o gün aynı zamanda bir bakıma evlilik koçluğunu da üstleniyorlar. Geriye iki şey kalıyor yapacağın, birincisi düğün gününün tadını çıkarmak, ikincisi muhteşem ötesi fotoğraflarını alıp eşe dosta şov yapmak =) Yalnız çok çok önceden ayarlaman lazım bu isimlerden birini, aylar öncesinden dolmuş oluyor çünkü programları. Benim düğün günüm 9 mart. 8 mart ve 10 mart doluydu, şans eseri iki dolu gün arasındaki boş güne denk geldi de Sami Sertçakar ile anlaştım mesela =) Düşün yani durumu. Hele düğününe 2-3 ay kalmışsa çok geç kalmışsın demektir artık zaten ful doludur.

kızlar nobel foto,duygu şahin,burçin çobanoğlu ,züleyha sarı

bunlardan birinde fotoğraf çektirmiş olan var mı? özellikle nobel foto da. çünkü o kadar kişi araştırdım. en uygunları bunlardı.

Canım bende nobel fotoyu çok beğendim banada uygun geldi. En azından kaporayı uygun bir miktar istiyorlar. Sitesindeki fotograflar güzel ama hala kararsızım :26:

Canım bende nobel fotoyu çok beğendim banada uygun geldi. En azından kaporayı uygun bir miktar istiyorlar. Sitesindeki fotograflar güzel ama hala kararsızım :26:

aynen işte bende güvenebilsem. gidip albümlerine bakmak lazım. yerleri şişlide. ben gidip bakmayı düşünüyorum.

Söylediklerinize tamamen katılıyorum fotoğrafçı gerçekten özen isteyen bir konu...Ben seçimimi yapmadan önce bir çok fotoğrafçı araştırdım çekimlerine baktım en son beğendiğim 3 fotoğrafçıdan biride sibel gürüneydi kendisiyle anlaşmadan önce gittim yüz yüze görüştüm fotoğraflarına baktım içime bu yüzden sindi ve kararımızı sibel hanımdan yana kullandık.İlk mesajımda da söylediğim gibi hiç kasıntı değil kendisi nasıl poz vermek istiyorsanız size uyuyor kendi çekmek istediklerini de tabiki...Bu arada sizde değinmişken bende vurgulamak isterim evet verilecek olan resimlerin boyutları önemli.Çoğu tanınmış fotocu resimleri orjinal halleriyle vermiyor dolayısıyla istediğiniz zaman çoğaltma gibi lüksünüz olmuyor malesef bende fotoğrafçı araştırırken özellikle bakmıştım orjinal boyuttta verip vermemelerine..Daha da yardımcı olmaya çalışırım isteyenlere...

siteye 3 cevap yazıp bir konu açmışssın. açtığın konuyşa yazdığın cevaplar aynı ve grafiker olduğunuz yazmışsın. çok şüpheci sen sehan budak olmayasın. şüphelendim ben. yada akrabası falan

sonunda sonuçlandırdım bende bu konuyu serhan budakla anlaşdım fiyat oalrakda çok iyi bir rakam verdi çekimleride çok başaraılıı, iyiide bir paket veriyor düğün sonunnda diğer isimlerin rakamları çok fazla geldi ve çogunun programı çok dolu hepimize hayırlı olsun

nobelin fiyatı nedir acaba arkdaslar?

Nobelde uygun geldi bana canım sabahtaaaaan düğün nişan bitimine kadar bizimle olacaklarmış, siterinde videolarıda var zaten çekime 3 kişi geliyorlar 1 bayan 1 erkek birde asistan video çekiyorlar montajlıyorlar arkada hoş bir müzik bana video çok güzel geldi işte bir tane albüm 2 tanede kayınvalidelere albüm panaromik midir nedir öyleymiş canım toplam fiyat 2000TL ama kapora olarak 200TL istiyorlar diğerleri paranın yarısını yatır diyor kapora yüzünden benim hoşuma gitti açıksası forumdan bir arkadaş gidip görüşecekti ama dur bakalım bilgilendirir bizi..

Bundaki video işi iiymiş ben artık iptal edememmde gerçi bende kaporayı 200 werdim o yönden iyiydi ama su video işini eklemesini istiyim bakim rakam ne akdar değişicekkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…