• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaz temizligi:( :( :(

Kelin olacı olsa durumunda yazıyorum. Sanırım benimde durum havalarla alakalı. Bide ha bugün ha yarın yaz temizliği var nasılsa diye biraz saldım sanırım. Şöyle sabah kalkınca ev sıcacık olsa eve güneş doğsa cıvıl cıvıl. Ben genelde mutfak dolabı fayans tan başlayıp sonra camlar ve tüller dolaplar, en son banyo tuvalet bitiriyorum. Su an yazarken yoruldum
Kaç günde biter ki bu yahu
bizdeki son durum mutfakda kaşıklık bile birbirine girmiş valla nasıl eriniyorum

Ben de bu hafta başlıyorum normalde 2 günde evi bitirir pazartesi işe yürüyecek dermanım olmazdı.Öyle yapmıycam artık yazık bana .Cumartesi oturma odası ve yatak odasını yapıcam halılar gönderilecek yıkamaya.Camlar oturma odasının koltuğu zemini perdesi yatak odasının camı dolapların dışı yerler silinecek bittiii.Dolap içlerim hep düzgündür ütülü düzenli ellemiycem.Pazar günüde 2 banyoyu yapıcam.Ondan sonraki hafta da salon ve mutfağımı yapıcam.Mutfak temiz sayılır en son mart ayında yapmıştım zaten.Biticek zamana bölücem çalıştığım için kendimi bu sefer çok yormayacağım

Ben halılarımı yıkamaya vericem akşam kaldırdım hazırladım, bu akşam alacaklar. Bu sırada salonun koltuklarını sildim, biraz fazla ıslattım sanırım :) bugün kuruyacaklar sonra üzerini örterim temizlik bitene kadar. Bu akşamda diğer odanın koltuklarını silerim, ve gardolap içleri baza altı falan düzenlerim. yarında sabahtan camları silerim,
öğleden sonra tüp bebek transferim var, mutfak dolapları ve genel süpürme silme işini eşime devrederim:halay:
Çalışınca anca böyle birkaç güne oluyor.

ben işte eve gidene kadar saat 8 olmus oluyo o yuzden aksamları hıc bısy yapamıyrm yemek anca yapıyrm yıyorz. iyi sen organıze etmıssn temızlık işini

Kizlar nerden nasil baslicami bilmiyorum odalara gidip gidip geri geliyorum sonra paso yemek yiyip yatiyorum berbat haldeyim .gaz lazim bana siz basladinizmi .once nerden baslanir.tam olarak yaz gelmedi ondan yapasim gelmiyor hergun yagmur.ramazanda yaklasti simdi baslasam anca bitirrim ben .of bana yardim edin nerden baslayim gaz verin titiz hatunlar:KK43:

temizlik için birisi çağır ;)

Ben ara ara aklıma geldikçe sağı solu detaylı temizliyorum. 8 aylık evli, 4 aylık hamileyim:anneadayı: Haftaiçi çalışıyorum.

Halıları bebeğin doğumuna yakın yıkatmayı düşünüyorum. Camları silmeye gücüm yetmiyor, bir ara camlar kapılar ve dolap kapakları için yardımcı alacağım.

Her hafta eşimle evi süpürüp sileriz, toz da alırım. Ara ara kafama estikçe banyo paspaslarını yıkarım. Yazlık kışlık değişimimi çoktan yaptım, hepsi kalem gibi dizili kaldırılır, dizili çıkarılır. Bir seferde hepsini yıkamam zaten, haftalık giyeceklerimi yıkar ütülerim, sonra yıkar yerine kaldırırım.

Evlendim evleneli koltukları silmedim hiç, perdeleri de yıkamadım. Sigara içilmiyor evde çok kirlenmiş gibi gelmiyor bana. Ama mutfak-salon bitişik olduğu için perdeleri bir yıkasam iyi olur bu aralar.

Zor geliyor temizlik ama elimizden geldiğince yapıyoruz işte eşimle. Benim püf noktam aşırı kirlenmesine izin vermeden azar azar temizlemek ama hep temiz tutmak. Bakalım bebiş gelince ne olacağız :KK46:

kızlarrr sizi okurken ben yoruldumm.. :KK43: Bende de var aynı dert. Bide çalışıyorum. Hafta sonumu temizliğe vermek istemiyorum . Ama mevburum. Zaten her hafta sonu bi plan çıkıyo yapamıyorum. Akşamları ufak ufak bişiler yapsam diyorum. Onu da sevmiyorum. Parça parça olunca temiz olmuyomuş gibi hissediyorum. :işsiz: Hepsi bi anda bitmeli. Geçen cumartesi bir oda temizledim eşimle sağolsun. Dip bucak, cam, balkon falan. Ama daha 4 oda var :skandal: Şimdi o odamın kapısı kapalı. Her gün açıp bi bakıyorum, temiz ya nasıl mutlu oluyorum :KK70: Peki diğerleri ne zaman bitcekk, ramazanda geliyo. Üzerimde bi miskinlik var ki anlatamam. Aslında temizlik yapma isteğim de var :skandal: Ay gerçekten skandal. :skandal:

Ben halıları yıkatmaya gonderdim o sırada bayan gelip ilk gun duvar sildi, 2. Gun kapı ve cam sildi bnde onun ardından topla yerlştr yaptım perdeleri attık makinaya.. 3. Gunde mutfak dolapları buzdolabı falan sildim anca bugun bitti işim.. Hakkaten pırıl pırıl oldu her taraf.. Şuan huzurla oturuyorum içinde :68: :-)

kızlarrr sizi okurken ben yoruldumm.. :KK43: Bende de var aynı dert. Bide çalışıyorum. Hafta sonumu temizliğe vermek istemiyorum . Ama mevburum. Zaten her hafta sonu bi plan çıkıyo yapamıyorum. Akşamları ufak ufak bişiler yapsam diyorum. Onu da sevmiyorum. Parça parça olunca temiz olmuyomuş gibi hissediyorum. :işsiz: Hepsi bi anda bitmeli. Geçen cumartesi bir oda temizledim eşimle sağolsun. Dip bucak, cam, balkon falan. Ama daha 4 oda var :skandal: Şimdi o odamın kapısı kapalı. Her gün açıp bi bakıyorum, temiz ya nasıl mutlu oluyorum :KK70: Peki diğerleri ne zaman bitcekk, ramazanda geliyo. Üzerimde bi miskinlik var ki anlatamam. Aslında temizlik yapma isteğim de var :skandal: Ay gerçekten skandal. :skandal:
Benimdeöyle bir odam var onu listeye eklemeyi bile unutmuşum:(:(

Ben de bazen sizin gibi oluyorum, nereden başlasam temizliğe ne yapsam acaba derdi yaşıyorum.
Öncelikle en sevdiğiniz yerden başlayın. Ben genelde en zor yerden başlarım.

Yatak odası benim için en zor yer, tek tek gardrobun düzenlenmesi bazanın temizlenmesi vs. derken ömür gidiyor vallahi... ama olsun temizlenince de mis gibi kokuyor heryer...
O yüzden haydi bir gayret bir gaz başlayın işlerinize...

Ben düzenli olarak evimi dolapları vs temizliyorum, bu güne kadar hiç özel yaz kış bayram seyran temizliği yapmadım. Sanada kolay gelsin yada, yardımcı tut ona kolay gelsin

Dur seni bi gazlayayim gece gece temizlige baslarsin:halay:
Once halilari yikatmaya ver.
Yerler ciplak oldugu icin temizlik kolaylasti.simdi istikamet mutfak.
Perdeleri.makinaya at misss gibi vernel.kokusu yayilcak her yere:dondurma:
Camlari sil.
Dolaplari sil yag coz camasirsuyu ve mutfak deterjani silahlarimiz unutma:süslü:
Giris mutfak dolaplarina sil parlat
Yerleri sil kapiyi sill miss gibi koksun her yer.
Acele yok ertesi gun y.odasina dal.
Yazlik kislik kiyafetleri ayir dolaplari sil kalem gibi diz kiyafetlerini:KK54:
Mobilyalarin tozunu al perdeleri makina ya at pencerr kapi yerleri sil cek kapiyi isin bitti
Ertesi gun salona dal.
Perdelri at makinaya
Koltuklari sil mobilyalari sil yerleri sil kapiyo pencereyi sill bitti
Diger gun cocuk odasina gir y.odasinda yaptiklarinin aynisi yap:ıslık:
Banyo ah o banyo lavabo temizligi en sevdigim is:KK73:
Cikar ayaga dilascak ne varsa paspaslari makinaya at
Dok cifi camasir suyunu foaur fosur kopurt mia gibi kokar yika ovala cekpasla cek kapiyi acik birak kurusun kuruyana karra girme:KK71:
Gir vc ayni seyi oradada yap:KK4:
Sonra balkonlari yikaa.
Ev misgibi lavanta kokacak hayalet:KK37:
Sonra bir kahve yap kendine:kahve: zaferini kutla basardin:sampiyon:
Ay mukemmel bir anlatim vallahi hic bukadar gaza gelmemistim o dedigib temizlik kokusunu burnumda hissettim yarin ise koyulmam lazim insalah saol cnom temizlik duzenindw guzel aynisini yapabilirim ama halilari veremem ya cocuktan onu napicaz

Kışlıklarımı kısa programa atıp yıkadım kaldırdım hepsini iki haftayı geçti
Yarın halılarımı yıkatmaya göndereceğim
Yatak odamın dolaplarını
Banyo dolaplarımı
Buzdolabımı silip düzelteceğim
Perdelerimi yıkayıp eşim asacak
Halılarım gelmeden bir gün öncede yardımcı çağıracağım cam kapı yerler mutfak dolaplarımı sildireceğim
Bebiş heran gelmezse tabi :KK46:

Ben halıları yıkatmaya gonderdim o sırada bayan gelip ilk gun duvar sildi, 2. Gun kapı ve cam sildi bnde onun ardından topla yerlştr yaptım perdeleri attık makinaya.. 3. Gunde mutfak dolapları buzdolabı falan sildim anca bugun bitti işim.. Hakkaten pırıl pırıl oldu her taraf.. Şuan huzurla oturuyorum içinde :KK68: :-)
Duvar silmenin faydasi varmi ya hic duvar silmedim hayatimda

Back
X