• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YavruPancar geleceği için birikim yapıyor

Fatura falan yatır o zaman kuşum zaten sizinkilerin öyle bir beklentisi yoktur ama işte insan bişeylerin ucundan tutayım istiyor. Ama ıvır zıvır alma paran havaya gider haftalık belli tutar pazar alışverişi yaparsın ya da fatura ödersin.

Ben de şu aralar yüksek kira ödeyeceğime gözümü karartıp 2+1 ev mi alsam diyorum ama yok ya cesaret de edemiyorum zaten peşinatım yok. Çok da arpacı kumrusu gibi düşünmemek lazım aslında olur bakalım bişeyler :halay:Daha eşyam bile yok ev alma derdine düştüm ben de hahah.

Ay eşya demişken T triskadan nagmeler i çağıralım buraya fiyat/performans gurusu resmen :sampiyon:. Triska yardım et lütfen bize gözüm, mesela ben eşya falan alırken üç dört mağaza gezerim sonra imkanım ölçüsünde beğendiğim birini alır çıkarım araştırmam pek. Amaan üç kuruş fazla olsun kafamdan çıksın derim. Böyle olunca da pahalı alırım pazarlık da beceremem. Şimdiye kadar kaç kez ev kurup bozduğum için geniş zaman kullanarak konuşuyorum :KK70:

Ama aslında biraz pazar araştırması yapmak lazım ne nerden alınır diye. Mesela beyaz eşya (ocak fırın hariç onlar genelde oluyor evde) ve yatak odası+koltuk takımı, halı ve perde alacağım, internetten almak mantıklı mı? Bir de 15000 TL ile bunların hepsini halledilir mi sence? Biraz daha harcamak mı gerekir? Yani en lüksü değil elbet ama uyduruk eşya da almak istemiyorum.

İnternet bir nimet 4 yer geziyorum demişsin ona harcadığın süreyi internetten bakıp 20-30 yer bakıp fiyat belirleyebilirsin.

Alışveriş merkezlerinde özellikle carrefourun bulunduğu yerlerde yeni elektronik mağaza açılırsa carrefour yarı fiyatına çekiyo o markadaki elektronikleri

Yada aynı yerde teknosa varsa 1800 yaptı diyelim carrefour daha aşağı satıyo

Mobilyayıda beğen bursada inegölden internetten sipariş et yada atla git burdaki 4bin liralık koltuk orda 1500 lira
( hepsi inegölden geliyo aynı ürün )

Halı içinde büyük markaların outletlerini satan yerler var onlardan bakabilirsin
15 yeter atar bile

Ayşegül serisi gb oldu farkındayım ama ne yapayım benim konularımın başlığı da bu şekilde oluversin :)

Evet bdv takip eden varsa az buçuk hatırlar beni, boşanma aşamasındayım babamın evindeyim şu an ve bir yıl sonra evimi ayıracağım inşallah.

Baba evine dönerken herşeyi geride bırakarak dönmüştüm, yani daha önce bana ait olan eşyalarımın hiç geri gelmeyeceğini varsayıyorum bu yüzden de yeni hayatımın tüm eşyalarını sıfırdan almam gerek. İşin özü para biriktirmeliyim.

Aslında geldiğimden beri bir miktar birikim yapmıştım ama bazı sağlık sorunları sebebiyle harcandı gitti. Neyse önemli olan sağlık.

Şimdi biraz durum değerlendirmesi yapacak olusam;

Kk kullanmıyorum,
Aylık 280(kyk)+280=560 tl kredi borcum,
50tl internet,
100tl civarı cep telefonu faturası ödüyorum.
Bunlar dışında küçük bebeğim olduğu için haftalık bez+ıslak mendil,
Aylık olarak da bebe kıyafeti masraflarım oluyor. Bunlar dışında anneme haftalık pazar harçlığı falan da veriyorum. Bunlar dışında ciddi bir harcamam yok sayılır.

Ama dışarıya her çıkışımızda markete uğruyoruz, ıvır zıvıra giden paralar beni benden alıyor :KK43:

Evlenmeden önce enpara.comda birikim yapıyordum ama şu an dava sonuçlanmadan bankada para biriktiremem.

Bu ay maaşımın 1,500tl sini kenara attım, kalanını planlamam gerek.
Şimdi okul dönemi de yaklaşıyor, sıfırdan kıyafet almalıyım off... Bir de il merkezine uzak mahrumiyet bölgesi gb bir şehirde yaşıyorum, istediğim şeye hemen ulaşamıyorum. Bu yüzden bulduğum an almam gerek.

En geç ağustos ayı içinde süt sağma makinesi almalıyım. Ayakkabı, çanta falan da olmalı.

Neyse durum böyle kızlar. Konuyu kendi birikimime motive olmak için açtım. Bir yıl içinde en az 15bin tl kadar birikim yapmalıyım.

Geldiğimden beri bir gelir gider tablosu yapmaya niyetleniyorum ama bir türlü nasip olmadı, yapsam faydasını görür müyüm acaba bilmiyorum??

Birşeyler yaptıkça gelişmeleri yazarım.

Ha bu arada benimde bozukluk kumbaram var cam tabi. Ben genelde iradeliyimdir, açıp içinden para almam, bakalım ne kadar birikecek :)

Madem hattın açık kalmak zorunda taaahütün yoksa faturasıza geçir 3 ayda bir kontör yüklersin :)

15 bin ev için çok bile şuan herşey inan ucuz . Son model yatak odası yerine sahibindende mağazadan 800 liraya son model görünümlü dolabı biraz daha küçük dolaplı takımlar var .

Koltuk takımı yerine köşe koltuk ve berker alırsın hem ev toplu be spor durur hem çok koltuk çekmek zorunda kalmazsın inegöl sahibinden mağazalarına bakabilirsin.

Nakliyeyide ambar şirketleriyle yaparsan değme keyfine.

Beyaz eşyayıda indirimde yakaladın mı al öde parasını orda kalsın eve geçeceğin zaman istersin ellerinde o modrlden kalmaz büyük ihtimal daha yeni modeli gelir.

Perdeleride english home tarzı yerlerden alırsan ohh mis

Bebiş içinde oda yaparsın

7-8 bine hallolur herşey

Madem hattın açık kalmak zorunda taaahütün yoksa faturasıza geçir 3 ayda bir kontör yüklersin :)

15 bin ev için çok bile şuan herşey inan ucuz . Son model yatak odası yerine sahibindende mağazadan 800 liraya son model görünümlü dolabı biraz daha küçük dolaplı takımlar var .

Koltuk takımı yerine köşe koltuk ve berker alırsın hem ev toplu be spor durur hem çok koltuk çekmek zorunda kalmazsın inegöl sahibinden mağazalarına bakabilirsin.

Nakliyeyide ambar şirketleriyle yaparsan değme keyfine.

Beyaz eşyayıda indirimde yakaladın mı al öde parasını orda kalsın eve geçeceğin zaman istersin ellerinde o modrlden kalmaz büyük ihtimal daha yeni modeli gelir.

Perdeleride english home tarzı yerlerden alırsan ohh mis

Bebiş içinde oda yaparsın

7-8 bine hallolur herşey

800 tl ye yatak odası sıfır değildir sanırım 2. El ?

YavruPancar YavruPancar hakkınızda hayırlısı olsun inşaAllah hedefinize ulaşırsınız
Eğer seneye yazlık kıyafet lazım olacaksa bu yıl sezon sonu indirimden alın
Kışlığı da kış sonunda alırsınız

YavruPancar YavruPancar altına güvenmiyorum demişsin ama birikim için altın iyi oluyor. Her ay en az 1 Cumhuriyet al bence. . Diyelim 100tl lazım içinden alamıyorsun.

Konu çok olmuş açılalı.. nasıl gidiyor birikim?

Back
X