• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YavruPancar geleceği için birikim yapıyor

YavruPancar

Yaşadıkça öğreniyorum
Kayıtlı Üye
Ayşegül serisi gb oldu farkındayım ama ne yapayım benim konularımın başlığı da bu şekilde oluversin :)

Evet bdv takip eden varsa az buçuk hatırlar beni, boşanma aşamasındayım babamın evindeyim şu an ve bir yıl sonra evimi ayıracağım inşallah.

Baba evine dönerken herşeyi geride bırakarak dönmüştüm, yani daha önce bana ait olan eşyalarımın hiç geri gelmeyeceğini varsayıyorum bu yüzden de yeni hayatımın tüm eşyalarını sıfırdan almam gerek. İşin özü para biriktirmeliyim.

Aslında geldiğimden beri bir miktar birikim yapmıştım ama bazı sağlık sorunları sebebiyle harcandı gitti. Neyse önemli olan sağlık.

Şimdi biraz durum değerlendirmesi yapacak olusam;

Kk kullanmıyorum,
Aylık 280(kyk)+280=560 tl kredi borcum,
50tl internet,
100tl civarı cep telefonu faturası ödüyorum.
Bunlar dışında küçük bebeğim olduğu için haftalık bez+ıslak mendil,
Aylık olarak da bebe kıyafeti masraflarım oluyor. Bunlar dışında anneme haftalık pazar harçlığı falan da veriyorum. Bunlar dışında ciddi bir harcamam yok sayılır.

Ama dışarıya her çıkışımızda markete uğruyoruz, ıvır zıvıra giden paralar beni benden alıyor :(

Evlenmeden önce enpara.comda birikim yapıyordum ama şu an dava sonuçlanmadan bankada para biriktiremem.

Bu ay maaşımın 1,500tl sini kenara attım, kalanını planlamam gerek.
Şimdi okul dönemi de yaklaşıyor, sıfırdan kıyafet almalıyım off... Bir de il merkezine uzak mahrumiyet bölgesi gb bir şehirde yaşıyorum, istediğim şeye hemen ulaşamıyorum. Bu yüzden bulduğum an almam gerek.

En geç ağustos ayı içinde süt sağma makinesi almalıyım. Ayakkabı, çanta falan da olmalı.

Neyse durum böyle kızlar. Konuyu kendi birikimime motive olmak için açtım. Bir yıl içinde en az 15bin tl kadar birikim yapmalıyım.

Geldiğimden beri bir gelir gider tablosu yapmaya niyetleniyorum ama bir türlü nasip olmadı, yapsam faydasını görür müyüm acaba bilmiyorum??

Birşeyler yaptıkça gelişmeleri yazarım.

Ha bu arada benimde bozukluk kumbaram var cam tabi. Ben genelde iradeliyimdir, açıp içinden para almam, bakalım ne kadar birikecek :)

Hayırlı olsun canım konun ve birikimlerin. Allah gönlüne göre yaşamak istediğin hatatı nasip etsin ilk aşamada zırlansanda bu kadar güzel planlıyorsan eminim çok daha güzel günler sana gelecektir. Telefon faturan neden o kadar yüksek acaba ben avea kullanıyorum 8 Gb interneti var dk olarakda grup içi 5000 küsur her yöne 1000 dk 41 lira ödüyorum yetiyor bir araştır istersen gsm operatörlerinde çok uygun kampanyalar oluyor

Hayırlı olsun canım konun ve birikimlerin. Allah gönlüne göre yaşamak istediğin hatatı nasip etsin ilk aşamada zırlansanda bu kadar güzel planlıyorsan eminim çok daha güzel günler sana gelecektir. Telefon faturan neden o kadar yüksek acaba ben avea kullanıyorum 8 Gb interneti var dk olarakda grup içi 5000 küsur her yöne 1000 dk 41 lira ödüyorum yetiyor bir araştır istersen gsm operatörlerinde çok uygun kampanyalar oluyor
Çok teşekkür ederim canım benim,
Ya bu boşanma sürecinde avukat mevcut hattımı kapatıp yeni bir hat almamı tavsiye etmişti, yeni faturalı hat aldım hemen de açıldı ama eskisini kapatamadım, tüm banka hesapları, resmi kurumlar falan heryerde bu numara var diye. Belki boşandıktan sonra kapatırım ama şu an çift fatura ödüyorum :/

Cep tarifenizin adı ne

Ayşegül serisi gb oldu farkındayım ama ne yapayım benim konularımın başlığı da bu şekilde oluversin :)

Evet bdv takip eden varsa az buçuk hatırlar beni, boşanma aşamasındayım babamın evindeyim şu an ve bir yıl sonra evimi ayıracağım inşallah.

Baba evine dönerken herşeyi geride bırakarak dönmüştüm, yani daha önce bana ait olan eşyalarımın hiç geri gelmeyeceğini varsayıyorum bu yüzden de yeni hayatımın tüm eşyalarını sıfırdan almam gerek. İşin özü para biriktirmeliyim.

Aslında geldiğimden beri bir miktar birikim yapmıştım ama bazı sağlık sorunları sebebiyle harcandı gitti. Neyse önemli olan sağlık.

Şimdi biraz durum değerlendirmesi yapacak olusam;

Kk kullanmıyorum,
Aylık 280(kyk)+280=560 tl kredi borcum,
50tl internet,
100tl civarı cep telefonu faturası ödüyorum.
Bunlar dışında küçük bebeğim olduğu için haftalık bez+ıslak mendil,
Aylık olarak da bebe kıyafeti masraflarım oluyor. Bunlar dışında anneme haftalık pazar harçlığı falan da veriyorum. Bunlar dışında ciddi bir harcamam yok sayılır.

Ama dışarıya her çıkışımızda markete uğruyoruz, ıvır zıvıra giden paralar beni benden alıyor :KK43:

Evlenmeden önce enpara.comda birikim yapıyordum ama şu an dava sonuçlanmadan bankada para biriktiremem.

Bu ay maaşımın 1,500tl sini kenara attım, kalanını planlamam gerek.
Şimdi okul dönemi de yaklaşıyor, sıfırdan kıyafet almalıyım off... Bir de il merkezine uzak mahrumiyet bölgesi gb bir şehirde yaşıyorum, istediğim şeye hemen ulaşamıyorum. Bu yüzden bulduğum an almam gerek.

En geç ağustos ayı içinde süt sağma makinesi almalıyım. Ayakkabı, çanta falan da olmalı.

Neyse durum böyle kızlar. Konuyu kendi birikimime motive olmak için açtım. Bir yıl içinde en az 15bin tl kadar birikim yapmalıyım.

Geldiğimden beri bir gelir gider tablosu yapmaya niyetleniyorum ama bir türlü nasip olmadı, yapsam faydasını görür müyüm acaba bilmiyorum??

Birşeyler yaptıkça gelişmeleri yazarım.

Ha bu arada benimde bozukluk kumbaram var cam tabi. Ben genelde iradeliyimdir, açıp içinden para almam, bakalım ne kadar birikecek :)
pancar senin bdv de sıkı takipçindim inşallah hayırlı bir şekilde sonuçlanır davan benim fikrimi sorarsan kıyafete çok yatırım yapma çanta ayakkabı demişsin zaten vardır onlar çok acilse bir çanta ve ayakkabı al diğer kıyafetlerinide kombinle yeniden rabbim yavrunu sana bağışlasın inan ne kadar kısarsan o kadar birikiyor abur cubur konusundada en çok ne yiyorsan mesela kek ise evde yapmayı dene şimdi internetteki tarifler hazır gibi oluyor mutlaka evde yap abur cubur konusundada başarılı olursun hayırlı birimler bende bularardayım bdv artık sarmıyor :D

Hadi bakalım. .bende şubattan beri birseyler yapmaya çalışıyorum. .az çok oluyor birseyler..gelir gider tablosu yap..en azından harcamaları düzenlersin..şimdiden hayırlı birikimler olsun inşallah. .

pancar senin bdv de sıkı takipçindim inşallah hayırlı bir şekilde sonuçlanır davan benim fikrimi sorarsan kıyafete çok yatırım yapma çanta ayakkabı demişsin zaten vardır onlar çok acilse bir çanta ve ayakkabı al diğer kıyafetlerinide kombinle yeniden rabbim yavrunu sana bağışlasın inan ne kadar kısarsan o kadar birikiyor abur cubur konusundada en çok ne yiyorsan mesela kek ise evde yapmayı dene şimdi internetteki tarifler hazır gibi oluyor mutlaka evde yap abur cubur konusundada başarılı olursun hayırlı birimler bende bularardayım bdv artık sarmıyor :KK70:
Canımm güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :)

Kıyafet konusunda ben de biraz düşünceliyim aslında, burası dağ başı gb bir yer kış erken geliyor, şimdi mevsimlik şeyler alsam çok az giyebileceğim, en iyisi bekleyip kışlık alışverişi yapmak :)

Market konusunda da bez ve ıslak mendil almaya gidiyoruz annemle, evde o var mı anne bu var mı anne derken bir bakıyorum bir dünya şey almışım çoğu da ıvır zıvır :)) annem sağolsun herşey var alma diye diretiyor ama aynı evde yaşıyoruz malum içime sinmiyor :/

Bu ay kenara ayırdım parayı, kalan parayı idare etmem lazım yoksa yedim naneyi:))

Son düzenleme:
Hadi bakalım. .bende şubattan beri birseyler yapmaya çalışıyorum. .az çok oluyor birseyler..gelir gider tablosu yap..en azından harcamaları düzenlersin..şimdiden hayırlı birikimler olsun inşallah. .
Evet bebeden fırsat bulduğum an yapacağım o tabloyu :)
Biriktirmek güzel şey ya, ben birikimi nakit olarak saklıyorum zira altına ve dövizlere güvenmiyorum, bankaya da yatıramıyorum bir müddet bu şekil devam edeyim bakalım.

Canımm güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :)

Kıyafet konusunda ben de biraz düşünceliyim aslında, burası dağ başı gb bir yer kış erken geliyor, şimdi mevsimlik şeyler alsam çok az giyebileceğim, en iyisi bekleyip kışlık alışverişi yapmak :)

Market konusunda da bez ve ıslak mebdil almaya gidiyoruz annemle, evde o var mı anne bu var mı anne derken bir bakıyorum bi dünya şey almışım çoğu da ıvır zıvır :)) annem sağolsun herşey var alma diye diretiyor ama aynı evde yaşıyoruz malum içime sinmiyor :/

Bu ay kenara ayırdım parayı kalan parayı idare etmem lazım yoksa yedim naneyi:))
eee ne gerek var kıyafete o zaman boşver kombinlerini yenile yeter bence bütün paralar birikime (: cimri oldum ben inanmıyorum kendime

eee ne gerek var kıyafete o zaman boşver kombinlerini yenile yeter bence bütün paralar birikime :-) cimri oldum ben inanmıyorum kendime
Ya inan ben de kıyafete para yatırmak istemem ama malum insan içine çıkıyoruz, bir de resmi giyinmek gerekiyor :/ şöyle kot tişört spor ayakkabı ya da kot kazakla çalışabilsek on numara olurdu :))

Kuzum eve alışveriş yapacaksan da ıvır zıvır alma da deterjan, yağ gibi büyük kalemleri al. Hem evde işe yarar hem de sen neyi ne kadara aldığını bilirsin. Diğer türlü küçük küçük harcamalar ay sonunda çok fazla tutar ama ben bu paraya ne aldım ki dersin :)

Telefon faturan yüksekmiş ama bir süre çift hat kullanmak durumundaysan yapacak bişey yok. Ben cep faturası konusunda cimriyim nedense havaya para vermiş gibi hissediyorum 25 TL/ay pek geçmem o yüzden hehe.

Kıyafet de al hem kendini iyi hissedersin ama atıyorum 100 TL ayır ayda, bir ay ayakkabı alırsın diğer ay çanta.

Aslında düşük limitli bir kredi kartı kullansan rahat olur hem internet alışverişi de yaparsın çoğu şey internette daha ucuz. Biz evliyken bi ara tuvalet kağıdı gibi market ihtiyaçlarını bile internetten alıyorduk indirimli bulunca :) Ben çoğu insanın aksine düzgün kullanıldığında KK faydalı olduğunu düşünüyorum.

Küçük yerdeysen zaten öyle büyük harcamaların olmaz yemekti şuydu buydu diye. Arada kafa dağıtmak için yemeğe falan çıkarsınız iyi gelir, hayat zaten ucuzdur tahmin ediyorum.

Ben de senin durumundayım, sonbahara kadar birikim yapıp eşya almam lazım, bu yazdıklarımı kendim de uygulamaya çalışıyorum. Konuna ara ara kaynak yapabilirim değil mi :D

Vira bismillah diyelim o vakit :KK73:

Kuzum eve alışveriş yapacaksan da ıvır zıvır alma da deterjan, yağ gibi büyük kalemleri al. Hem evde işe yarar hem de sen neyi ne kadara aldığını bilirsin. Diğer türlü küçük küçük harcamalar ay sonunda çok fazla tutar ama ben bu paraya ne aldım ki dersin :)

Telefon faturan yüksekmiş ama bir süre çift hat kullanmak durumundaysan yapacak bişey yok. Ben cep faturası konusunda cimriyim nedense havaya para vermiş gibi hissediyorum 25 TL/ay pek geçmem o yüzden hehe.

Kıyafet de al hem kendini iyi hissedersin ama atıyorum 100 TL ayır ayda, bir ay ayakkabı alırsın diğer ay çanta.

Aslında düşük limitli bir kredi kartı kullansan rahat olur hem internet alışverişi de yaparsın çoğu şey internette daha ucuz. Biz evliyken bi ara tuvalet kağıdı gibi market ihtiyaçlarını bile internetten alıyorduk indirimli bulunca :) Ben çoğu insanın aksine düzgün kullanıldığında KK faydalı olduğunu düşünüyorum.

Küçük yerdeysen zaten öyle büyük harcamaların olmaz yemekti şuydu buydu diye. Arada kafa dağıtmak için yemeğe falan çıkarsınız iyi gelir, hayat zaten ucuzdur tahmin ediyorum.

Ben de senin durumundayım, sonbahara kadar birikim yapıp eşya almam lazım, bu yazdıklarımı kendim de uygulamaya çalışıyorum. Konuna ara ara kaynak yapabilirim değil mi :KK70:

Vira bismillah diyelim o vakit :KK73:
Canımmm burada da seni görmek ne güzel :) çok mutlu oldum mesajını görünce ;)

Evet kesinlikle haklısın büyük kalemleri alsam hem göze görünecek hem de ben hesabımı bileceğim. Yalnız şöyle bir durum da var; benim babam biraz stokçudur, evde kiler temizlik malzemesi, şeker, yağ, zeytin vb gb şeylerle dolu, bitmesine fırsat vermeden paket paket stok yapıyor adam :/

Ya da diyorum elektrik suyu ben mi ödesem? Babama bir teklif edeyim bakalım.

Evet internet alışverişi mantıklı, aslında kredi kartım var ama zor bela kapatmıştım buraya geldikten sonra şimdi de kullanmaya korkuyorum :)
Ama el mahkum kullanacağım çünkü süt sağma makinesi sipariş etmeliyim :/

Valla konuma istediğin zaman yazabilirsin, kader arkadaşı gb olduk zaten :) hadi bakalım paralarımızı birirktirelim, evlerimizi ayıralım ;) beni de haberdar et durumundan lütfen hatta konu aç hatta konun varsa link at ;)

Canımmm burada da seni görmek ne güzel :) çok mutlu oldum mesajını görünce :KK66:

Evet kesinlikle haklısın büyük kalemleri alsam hem göze görünecek hem de ben hesabımı bileceğim. Yalnız şöyle bir durum da var; benim babam biraz stokçudur, evde kiler temizlik malzemesi, şeker, yağ, zeytin vb gb şeylerle dolu, bitmesine fırsat vermeden paket paket stok yapıyor adam :/

Ya da diyorum elektrik suyu ben mi ödesem? Babama bir teklif edeyim bakalım.

Evet internet alışverişi mantıklı, aslında kredi kartım var ama zor bela kapatmıştım buraya geldikten sonra şimdi de kullanmaya korkuyorum :)
Ama el mahkum kullanacağım çünkü süt sağma makinesi sipariş etmeliyim :/

Valla konuma istediğin zaman yazabilirsin, kader arkadaşı gb olduk zaten :) hadi bakalım paralarımızı birirktirelim, evlerimizi ayıralım :KK66: beni de haberdar et durumundan lütfen hatta konu aç hatta konun varsa link at :KK66:
Fatura falan yatır o zaman kuşum zaten sizinkilerin öyle bir beklentisi yoktur ama işte insan bişeylerin ucundan tutayım istiyor. Ama ıvır zıvır alma paran havaya gider haftalık belli tutar pazar alışverişi yaparsın ya da fatura ödersin.

Ben de şu aralar yüksek kira ödeyeceğime gözümü karartıp 2+1 ev mi alsam diyorum ama yok ya cesaret de edemiyorum zaten peşinatım yok. Çok da arpacı kumrusu gibi düşünmemek lazım aslında olur bakalım bişeyler :halay:Daha eşyam bile yok ev alma derdine düştüm ben de hahah.

Ay eşya demişken T triskadan nagmeler i çağıralım buraya fiyat/performans gurusu resmen :sampiyon:. Triska yardım et lütfen bize gözüm, mesela ben eşya falan alırken üç dört mağaza gezerim sonra imkanım ölçüsünde beğendiğim birini alır çıkarım araştırmam pek. Amaan üç kuruş fazla olsun kafamdan çıksın derim. Böyle olunca da pahalı alırım pazarlık da beceremem. Şimdiye kadar kaç kez ev kurup bozduğum için geniş zaman kullanarak konuşuyorum :KK70:

Ama aslında biraz pazar araştırması yapmak lazım ne nerden alınır diye. Mesela beyaz eşya (ocak fırın hariç onlar genelde oluyor evde) ve yatak odası+koltuk takımı, halı ve perde alacağım, internetten almak mantıklı mı? Bir de 15000 TL ile bunların hepsini halledilir mi sence? Biraz daha harcamak mı gerekir? Yani en lüksü değil elbet ama uyduruk eşya da almak istemiyorum.

Back
X