Acaba son dönemdeki artışlardan önce ne kadardı burada daireler? Araştırmıyoruz kaçıyor fırsatlar
Benim elimde çok daha az bir miktar var almam imkansız gibi ama sen bence değerlendir. Kira getiriside yüksekmiş. Allah hayırlı bereketli kazanç versin inşallah. Gönlüne göre olsun.Çok farklı değildi ya, aşağı yukarı gene böyleydi. Daha önceden bakmıştım. Kiraya verebilir miyim diye tereddütte kalmıştım.
Benim elimde çok daha az bir miktar var almam imkansız gibi ama sen bence değerlendir. Kira getiriside yüksekmiş. Allah hayırlı bereketli kazanç versin inşallah. Gönlüne göre olsun.
Bende TL olarak vadeli hesapta birikim yaparak evimi aldımBende altın alıp satarak para biriktirip ev 1+1aldim 2sene yi geçti evin fiyatı ikiye katladı evim kirada bende kiradayim bu arada ,arkadaşa benim önerim ev bulsmazsa altın yada vadeli hesap en azından aylık belli bir getirisi olur,TL olarak durunca parası değer kaybeder kâr etmez geliride olmaz,
Ben halada az param bile olsa altın alır kenara atarim uzun vadeli düşünüp böyle birikim yapiyorum.
Astoria düşüncene karışmak istemem ama naçizane fikrim ev alarak yatırım yapmak bir iki ev alabilen insan işi değil kiracı eve zarar verir mi vermez mi kaçar mı gider mi kira vermez çıkamayıp oturur mu belli değil elit muhitte bunlar olmaz diye bir şey yok sonuçta ikiden fazla ev alamıyorsam bunu yatırım olarak görmem çok çok zaten kira veriyorum alayım kendim otururum diye düşünürüm faize yatırmak gözüme mantıklı gelir en azından sabit gelecek para olduğuna emin olurum diğer türlü kiracı çıktı eve bak tadilat ettir şu bu zorlar yaMerhaba arkadaşlar,
Şu an elimde 200 bin liralık bir nakit para mevcut. Ben bunu harcamak yerine yatırımlık bir daire alarak değerlendirmek istiyorum, 1+1 falan. Kiraya vererek kendi kirama da katkısı olsun istiyorum (Oturduğum evi bu paraya satın almam mümkün değil). Ancak bir türlü uygun yatırımlık daire bulamıyorum, emlakçılarla konuşuyorum ama hiç içime sinmiyor. Örnek veriyorum 1200 lira kiracılı dedikleri yer 800 liraya kiraya verilmiş çıkıyor ya da kiracısı çıkacak oluyor falan. Yani bu işlerden de pek anladığım söylenemez, doğru bir tabir olur mu bilemiyorum ama kazıklanmaktan da korkuyorum. İçinizde bu işlerden anlayanlar varsa bana yatırımlık daire alırken dikkat etmem gereken noktaları belirterek yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum. Ankara'da olanlar muhit tavsiyesi verirse de minnettar kalırım.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim, sevgiler.
Astoria düşüncene karışmak istemem ama naçizane fikrim ev alarak yatırım yapmak bir iki ev alabilen insan işi değil kiracı eve zarar verir mi vermez mi kaçar mı gider mi kira vermez çıkamayıp oturur mu belli değil elit muhitte bunlar olmaz diye bir şey yok sonuçta ikiden fazla ev alamıyorsam bunu yatırım olarak görmem çok çok zaten kira veriyorum alayım kendim otururum diye düşünürüm faize yatırmak gözüme mantıklı gelir en azından sabit gelecek para olduğuna emin olurum diğer türlü kiracı çıktı eve bak tadilat ettir şu bu zorlar ya
Tabii yine senin düşüncen o zaman Ankara içinde sallıyorum 10 yıl içinde değerlenecek bir yerden alman daha iyi olur bence şimdi sana şehirden uzak gelir ama şehir oraya gidince farklı olur şehir ismi vermeyeyim annemler bir şehirde 2007 de bir ev aldı o zamanlar oraya sadece tek bir otobüs gidiyordu şehrin en sonuydu resmen yolun aşağısı bataklık gibiydi site dışı böyleydi zamanla resmen şehir oraya kaydı otogar oraya yapıldı özen hastaneler açıldı kolejler açıldı hatta Avm falan geldi mesala bu şansa oldu ve evin değeri ister istemez katlandı bunun gibi yeni yaşam alanı kurulması planlanan bir yer var mı ?O da doğru ama yine de ne bileyim fazla romantik mi bakıyorum ama kendime ait bir evim olsun istiyorum ya. Evlenince nişanlımın evinde oturacak gibiyim çünkü.
Üçyol konak buca şirinyer fiyatlar hep yüksek zatenSemt önerisi alayım :) Uygun fiyatlı, kira getirisi fena olmayacak. İzmir'i bilmiyorum ben hiç.
Tabii yine senin düşüncen o zaman Ankara içinde sallıyorum 10 yıl içinde değerlenecek bir yerden alman daha iyi olur bence şimdi sana şehirden uzak gelir ama şehir oraya gidince farklı olur şehir ismi vermeyeyim annemler bir şehirde 2007 de bir ev aldı o zamanlar oraya sadece tek bir otobüs gidiyordu şehrin en sonuydu resmen yolun aşağısı bataklık gibiydi site dışı böyleydi zamanla resmen şehir oraya kaydı otogar oraya yapıldı özen hastaneler açıldı kolejler açıldı hatta Avm falan geldi mesala bu şansa oldu ve evin değeri ister istemez katlandı bunun gibi yeni yaşam alanı kurulması planlanan bir yer var mı ?
usuyenprenses yardımcı olabilir belki. Onun da yatırımlık dairesi vardı.
Bence şöyle yapabilirsin; hazır ,ev kredisine devlet desteği geldi, ondan aylik bin lira geri odeyecek şekilde kredi çekip bir tık daha güzel/merkezi bir ev alırsın, 3 ay icinde ufak tefek tamirati tadilatı ,boyası badanasi biter kiracıya vermiş olursun. Kiracı krediyi öder. Senin artanin eksilenin olmaz bir süre. Ama sonrasında daha güzel gelir getiren bir evin komple senin olmuş olur.
Şimdiden hayırlı olsun
Merhaba arkadaşlar,
Şu an elimde 200 bin liralık bir nakit para mevcut. Ben bunu harcamak yerine yatırımlık bir daire alarak değerlendirmek istiyorum, 1+1 falan. Kiraya vererek kendi kirama da katkısı olsun istiyorum (Oturduğum evi bu paraya satın almam mümkün değil). Ancak bir türlü uygun yatırımlık daire bulamıyorum, emlakçılarla konuşuyorum ama hiç içime sinmiyor. Örnek veriyorum 1200 lira kiracılı dedikleri yer 800 liraya kiraya verilmiş çıkıyor ya da kiracısı çıkacak oluyor falan. Yani bu işlerden de pek anladığım söylenemez, doğru bir tabir olur mu bilemiyorum ama kazıklanmaktan da korkuyorum. İçinizde bu işlerden anlayanlar varsa bana yatırımlık daire alırken dikkat etmem gereken noktaları belirterek yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum. Ankara'da olanlar muhit tavsiyesi verirse de minnettar kalırım.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim, sevgiler.
Dolar eski tadında degilVadeli hesap dusun derim. Vadeli dolar hesabi. Su donemde evlere gereksiz zam yapildi. Biraz beklemeni oneririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?