Ankarada iyi kira getirecek 1+1 dairelerin olduğu semtlerde 200 bine ev alamazsınız bence.
Çok bilgim yok ama ben muhite bakardım. Üniversite çevresiyse boş kalmaz illaki kiracı bulunur diye düşünüyorum
Hastane, üniversite vb. gibi yerlerin yakınlarında kiracı kolay bulunuyor ve yüksek oluyor genelde kiralar ama satılık evlerde pahalı işte oralarda.Nasıl değerlendirebilirim peki, öneriniz var mı? Çünkü böyle kalsın da istemiyorum.
Merhaba arkadaşlar,
Şu an elimde 200 bin liralık bir nakit para mevcut. Ben bunu harcamak yerine yatırımlık bir daire alarak değerlendirmek istiyorum, 1+1 falan. Kiraya vererek kendi kirama da katkısı olsun istiyorum (Oturduğum evi bu paraya satın almam mümkün değil). Ancak bir türlü uygun yatırımlık daire bulamıyorum, emlakçılarla konuşuyorum ama hiç içime sinmiyor. Örnek veriyorum 1200 lira kiracılı dedikleri yer 800 liraya kiraya verilmiş çıkıyor ya da kiracısı çıkacak oluyor falan. Yani bu işlerden de pek anladığım söylenemez, doğru bir tabir olur mu bilemiyorum ama kazıklanmaktan da korkuyorum. İçinizde bu işlerden anlayanlar varsa bana yatırımlık daire alırken dikkat etmem gereken noktaları belirterek yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum. Ankara'da olanlar muhit tavsiyesi verirse de minnettar kalırım.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim, sevgiler.
Ankara daysaniz memur kesimin oturduğu yerden Kızılay'a felan ulaşımın kolay olduğu yerden 1+1alabilirsiniz o fiyata bakımlı daire bulabilirsiniz ,benimde 1+1evim var bahçe katı eşyalı olarak kiraya verdim 900tl ye ,memur tercih ediyorum oturani şuan memur mesala, ama memur olmayanada verdik evi mahvetti zarar verdi gittiNasıl değerlendirebilirim peki, öneriniz var mı? Çünkü böyle kalsın da istemiyorum.
Benim evim 40yasinin üstünde olan eski binada içindeki eşyalarda çok bakımlı değil ama temiz.Ankara daysaniz memur kesimin oturduğu yerden Kızılay'a felan ulaşımın kolay olduğu yerden 1+1alabilirsiniz o fiyata bakımlı daire bulabilirsiniz ,benimde 1+1evim var bahçe katı eşyalı olarak kiraya verdim 900tl ye ,memur tercih ediyorum oturani şuan memur mesala, ama memur olmayanada verdik evi mahvetti zarar verdi gitti
Hastane, üniversite vb. gibi yerlerin yakınlarında kiracı kolay bulunuyor ve yüksek oluyor genelde kiralar ama satılık evlerde pahalı işte oralarda.
Türk parası olarak mı tutuyorsunuz elinizde? Eğer öyleyse en azından altın ya da döviz hesabına çevirin. Siz yatırım yapana kadar değerlensin azda olsa.
Yatırımlık ev alacaksanız üniversite civarında alın derim içine eşyada korsunuz boş kalmaz, kendi yasadıgım şehirde de 1+1 ler üniversite civarında boş kalmıyor evler.
Haklısınız olabiliyor öyle şeyler. Araya araya bulacaksınız maalesef, birçok emlak sitesinden bakın, bir de emlakçılar tabii. Yorucu bir iş sürekli bakmak lazım. Ya da yeni yapılan sitelerden 1+1 bakabilirsiniz satış ofislerinden ancak bütçe yeter mi bilemedim yine de bakın derim bir fikir olur en azındanBen de muhite bakıyorum ama ilanda aklıma yatanı aradığım zaman aklımdaki gibi çıkmıyor. Yok öyle değil böyle aslında falan diyen oluyor, ben mi yanlış şekilde bakıyorum acaba diye bir de buraya danışmak istedim. Belki bir yol gösteren olur.
Ayrıca hiç ev bulamazsanız altına yatirin ,birazinida vadeli hesaba yatırın bir sene önce 50bine 500tl ye yakın para aliniyordu.Nasıl değerlendirebilirim peki, öneriniz var mı? Çünkü böyle kalsın da istemiyorum.
Eryamanda biraz pahalı evler gerçekten ama kiralar yüksek. Keşke alabilseniz buradan güzel kira getirirdi.Yani hiç bulamadım direkt nakit verecek olmama rağmen. Eryaman civarlarına bakmıştım ben de ama hiç içime sinmedi. Belki konuştuğum kişiler yüzündendir bilemiyorum.
Bende hiç anlamam. Eşim bankacı. Onun taktiği ile gidiyoruz. Biz bireysel emekliliğe yatırıyoruz. Benimde böyle bir toplu param vardı. Tamamını fona yatırdım. Aydan aya tavan seviyeden emekliliğe aktarıyoruz. Vergi muafiyeti ve devlet desteği oluyormuş ayrıca. Bir öneri olabilir sizin için
Arsa arazi alin derim.
Ulke zibil gibi daire dolu ama artik bos alan cok az kaldi ve arazi her zaman para eder.
Ozellikle imara acilabilecek yerleri kovalayin derim.
Ankara daysaniz memur kesimin oturduğu yerden Kızılay'a felan ulaşımın kolay olduğu yerden 1+1alabilirsiniz o fiyata bakımlı daire bulabilirsiniz ,benimde 1+1evim var bahçe katı eşyalı olarak kiraya verdim 900tl ye ,memur tercih ediyorum oturani şuan memur mesala, ama memur olmayanada verdik evi mahvetti zarar verdi gitti
Erlandda var 1+1 o paraya ama işe yarar mı bilmem Ankarada yeniyim
Memur olmayan ugrastirmisti kirayı alırken ama suanki ve önceki kiracilarimiz düzenli odemislerdi,kira da sorun yasamayim diyorsanız ya emekli ya memura verin derim Allah iyilerle karşılaştırsın.Aa mantıklı bir öneri, teşekkür ederim.
Yani ben arsadan da anlamıyorum çok. Bir de yatırıp unutacağım bir para olsun istemiyorum hani kira gibi bir ek gelir gelsin, ben de kendi kiramı rahat karşılayayım istiyorum.
Düzenli ödüyor mu kirasını kiracınız? Ben onları da nasıl anlayacağımı bilemiyorum mesela, çünkü kirayı ödemezse ben açıkta kalırım bu sefer. Memur olması sanırım avantajı.
Batıkentte mi orası?
Memur olmayan ugrastirmisti kirayı alırken ama suanki ve önceki kiracilarimiz düzenli odemislerdi,kira da sorun yasamayim diyorsanız ya emekli ya memura verin derim Allah iyilerle karşılaştırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?