• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatırımlık daire almak

Emlak kısa vadede gelir getiriyor olsa da uzun vadede götüntüsüde çok olan bir yatırım şeklidir. Kiracı ne kadar dikkatli davransa da her dairenin bir yıpranma payı vardır. Bu her kiracı çıktığında size masraf olarak geri döner. Eğer her seferinde evinize gerekli tadilatları yaptirmazsanız bu sefer dairenizin kira bedeli düşer. Bunlara dikkat etseniz bile binanın değeri bina yaşlandıkça düşer. Kira getirisi için ev almayın diyemem ama bunları dikkate alın diyebilirim 🙂

usuyenprenses usuyenprenses yardımcı olabilir belki. Onun da yatırımlık dairesi vardı.
Bence şöyle yapabilirsin; hazır ,ev kredisine devlet desteği geldi, ondan aylik bin lira geri odeyecek şekilde kredi çekip bir tık daha güzel/merkezi bir ev alırsın, 3 ay icinde ufak tefek tamirati tadilatı ,boyası badanasi biter kiracıya vermiş olursun. Kiracı krediyi öder. Senin artanin eksilenin olmaz bir süre. Ama sonrasında daha güzel gelir getiren bir evin komple senin olmuş olur.
Şimdiden hayırlı olsun

Emlak kısa vadede gelir getiriyor olsa da uzun vadede götüntüsüde çok olan bir yatırım şeklidir. Kiracı ne kadar dikkatli davransa da her dairenin bir yıpranma payı vardır. Bu her kiracı çıktığında size masraf olarak geri döner. Eğer her seferinde evinize gerekli tadilatları yaptirmazsanız bu sefer dairenizin kira bedeli düşer. Bunlara dikkat etseniz bile binanın değeri bina yaşlandıkça düşer. Kira getirisi için ev almayın diyemem ama bunları dikkate alın diyebilirim 🙂

Yine sonra satabilirim hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum. Ev fiyatlarının hiç düştüğünü görmüyorum çünkü.

yatirım icin daire almak çok akıllica gelmiyor bana artik...kiracı bulmak, kayıp kiralar, arizası, tadilatı, emlakçısı, sözlesmesi, masrafı, eskimesi......vb. bir sürü dertle ugrasmak bir yana enflasyona karsı da korumuyor parayı, ben 3 e böldüm , altın, döviz, borsa...asla eve yatirim yapmam su ortamda

Aa mantıklı bir öneri, teşekkür ederim.

Yani ben arsadan da anlamıyorum çok. Bir de yatırıp unutacağım bir para olsun istemiyorum hani kira gibi bir ek gelir gelsin, ben de kendi kiramı rahat karşılayayım istiyorum.

Düzenli ödüyor mu kirasını kiracınız? Ben onları da nasıl anlayacağımı bilemiyorum mesela, çünkü kirayı ödemezse ben açıkta kalırım bu sefer. Memur olması sanırım avantajı.

Batıkentte mi orası?
Eryaman

Evet ben de şimdilik fikir edinmeye çalışıyorum. Hazır kiracılı dairelerde yazdıkları fiyat çıkmıyor ya da kiracısı çıkmış oluyor. Kendin kiracı bulmaya çalışsan ayrı dert. Ben de kiracıyım da bilemedim valla. Uzun vadeli altın gibi yatırımlar yapmak da istemiyorum açıkçası, en azından bir dairem olsun diyorum. Umarım gönlümüze göre bulabiliriz.
altın uzun vadeli de emlak kısa vadeli mi ilahi?asil emlak oyle ha deyince satilmiyor, bir evim var 2 yildir satmaya calişiyorum, paraya sıkışık olsam yok pahasindan gider, ama altini ederinden bozdurmak 10 dakika sürmüyor

Merhaba demetevler'e baktınız mı bilmiyorum Ben doğma büyüme oralıyım :)
evler çok hesaplı özellikle metro istasyonuna yakın olanlar kiracı bakımından çok sansli geçtiğimiz hafta 163 bin liraya bir tanıdığımız aldı bekar polisler kiraladılar aynı gün :) elinizdeki parayla Demetevler'den çok uygun daireler alabilirsiniz ama Metroya yakın olsun Öyle daha çok tercih ediliyor

bir de isin şoyle bir formulu var, alacağıniz evin o günkü kira bedeli×12×15= reel degeridir. 15 yilda kendini amorti edemeyen ev iyi bir yatirim degildir. mesela bugunku kira getirisi 1000 tl olan bir ev 1000×12×15=180000 ise alinabilir bir yatirımdir, yine de kayip kiralar tadilat filan belirsiz oldugu için risklidir

altın uzun vadeli de emlak kısa vadeli mi ilahi?asil emlak oyle ha deyince satilmiyor, bir evim var 2 yildir satmaya calişiyorum, paraya sıkışık olsam yok pahasindan gider, ama altini ederinden bozdurmak 10 dakika sürmüyor

Yok onu demek istemedim. Ben kirada oturduğum için kendi kirama da destek olsun aylık para getirisiyle. Ha tabi kiracı bulamayabilirim, elime her an para geçmeyebilir o ayrı.

Her ay anaparayı vadeli hesaba yatırabilirsiniz. Ankara’yı bilmiyorum ama Antalya’da evimizin ederi 560.000 oldu, kiraya versek 2.000. Bu parayı direkt vadeli hesaba atsak 3.750 lira aylık getirisi var. 200.00’e alacağınız evi şu an 800’e kiraya verebilirsiniz en fazla 1.000 olur gibi geliyor. Aylık vadelide getirisi sizin düşündüğünüz gibi oluyor. 1.300 civarı. Her ay getirisini çekip anaparaya dokunmadan tekrar aynı şekilde vadeliye yatırabilirsiniz. Uzun süreli yatırım olmasın dediğiniz için. 6 aylık da 8.000 civarı oluyor getirisi.

Uzun süre dokunmayacaksanz paraya altınà yatirmaniz en mantıklısı . 1 yil sonra satsan kar edersin zararın olmaz. Daha uzun süre ise daha çok eder.
Zamanında ev almak yerine altinà yatirsadim para suan 2 kat ediyordu ve çok daha iyi bi yerden istediğim şekil ev alabilirdim hesap ettim geçen gün uzulmedım değil . Birde üstune borç ödüyoruz borcsuz olurdu. Şuan da borç ödediğimiz için malesef birikim yapamıyoruz. Ama bitince altına birikim yapmak hedefim arasında.

Yatirimlik daire fikri bana sicak gelmiyor artik. Soyle ki,2015 yilinda altinin grami 105 liraydi,su anda 375 lira. 2015 yilinda aldigimiz evin fiyati 155bin iken su anda 350bin. Ortalama kazanc arasi ucurum var. Esasen ayni bile olsa Ne diye ayni olacak kazanc icin emlakciyla kiraciyla ugrasayim ki? Koyarim banka kasasina altina cevirip,dursun oyle. Tabii ben Ankaradaki ev fiyatlarini bilmiyorum,kendime gore cevapladim o yuzden. Bu yil 200 bine aldiginiz ev 5 yil sonra 1milyon olacaksa hic durmayin alin.

Aynısını düşünüyorum

Ayrıca hiç ev bulamazsanız altına yatirin ,birazinida vadeli hesaba yatırın bir sene önce 50bine 500tl ye yakın para aliniyordu.
Altın almış başını gidiyor ayrıca artık altın hesabında da vergi kesiliyor maalesef altına yatırım için bence geç kalınmış daha önce yapsaydınız kazanç çok olurdu
Benimde bir miktar param vadeli hesapta ancak artık kazandırmıyor bir ara faizde %24ü gördüm şimdi %9 yani kazandırmıyor
Bence yine en güzel yatırım aracı ev almak aslında dükkan daha kazanç sağlıyor malum kira getirisi evden daha fazla
Benim dört yıl önce aldığım ev ikiye katlamış sahibindene baktığımda o fiyata gittiğini görünce çok mutlu oldum doğru yatırım yaptığımı gördüm ayrıca kira getirimde yanıma kalıyor
Çok dikkatli tasarlayın malum az para değil yapacağınız yatırım

Altın almış başını gidiyor ayrıca artık altın hesabında da vergi kesiliyor maalesef altına yatırım için bence geç kalınmış daha önce yapsaydınız kazanç çok olurdu
Benimde bir miktar param vadeli hesapta ancak artık kazandırmıyor bir ara faizde %24ü gördüm şimdi %9 yani kazandırmıyor
Bence yine en güzel yatırım aracı ev almak aslında dükkan daha kazanç sağlıyor malum kira getirisi evden daha fazla
Benim dört yıl önce aldığım ev ikiye katlamış sahibindene baktığımda o fiyata gittiğini görünce çok mutlu oldum doğru yatırım yaptığımı gördüm ayrıca kira getirimde yanıma kalıyor

Evet para kolay kazanılmıyor malumunuz. Bir de ben de kirada oturuyorum, bu da öyle bir para ki yani doğru dürüst bir muhitte ev almaya da yetmiyor. Krediye de borçlanmak istemiyorum. Bari kirama destek olacak bir şekilde değerlendireyim diyorum ama çok arada kaldım ben de. Belki burada aklıma gelmeyen bir öneri yapan olur, akıl akıldan üstündür diyerek yazmak istedim. :) Altın dediğiniz gibi arttı çok, geç kaldım gibime geliyor dediğiniz gibi.

Aynısını düşünüyorum
Kiraciyla ugrasmak,emlakciyla ugrasmak sahsen beni cok yipratiyor. İstemem gelecek kira eksik kalsin diyorum o yuzden. Zaten o kirayi evin icine harcasan anca duzeltiyorsun evi. Alacagin kira zaten seni gecindirmiyor atla deve de degil. Yazik mis gibi eve. Bir de ev eskiyor bir yandan tadilati,tesisat bakimi bilmemnesi yaaa kim ugrasacak. Altin 2-3 yilda bile 2ye katlatacak duruma geldi Turkiyede. Mis gibi risksiz yatirim

Altın uzun vadede yapacağınız bir iş ben on yıl önce üç beş çeyrek alıp köşeye atmıştım ama 200 lira gibi bişeydi belki yoktu bile satmadık yastık altı diye şimdi 600 lirayı gördü keşke çok alsaymışım diyorum öngörü mesele bir açıdan ben vadeli hesabımı altın hesabıma çevirmedim ama geçen sene vadeli çok iyi kazandırdı 100 bine iki milyar veriyordu düşünün yani kazancınızı

Altın uzun vadede yapacağınız bir iş ben on yıl önce üç beş çeyrek alıp köşeye atmıştım ama 200 lira gibi bişeydi belki yoktu bile satmadık yastık altı diye şimdi 600 lirayı gördü keşke çok alsaymışım diyorum öngörü mesele bir açıdan ben vadeli hesabımı altın hesabıma çevirmedim ama geçen sene vadeli çok iyi kazandırdı 100 bine iki milyar veriyordu düşünün yani kazancınızı

Artık altın kısa vadeli

oturmayacaksam eve paramı yatırmam ben. ev dediğiniz şey eskiyor, yıpranıyor. doğru yatırım aracıyla kira getirisi gibi kar edebilirsiniz. bizimde yakın zamanda elimize bir miktar geçecek ben döviz olarak tutacağım. ev fiyatları artıyor diyoruz doğru tl olarak düşündüğümüzde öyle, dövize çevirdik mi çoğu evin fiyatı aynı kalıyor, hatta bazıları düşük bile. şimdi kredileri düşürdüler diye fiyatlar fırladı, ortalık iyice karıştı. nakitinizi döviz veya altın olarak tutmanız daha mantıklı olabilir.

Bende altın alıp satarak para biriktirip ev 1+1aldim 2sene yi geçti evin fiyatı ikiye katladı evim kirada bende kiradayim bu arada ,arkadaşa benim önerim ev bulsmazsa altın yada vadeli hesap en azından aylık belli bir getirisi olur,TL olarak durunca parası değer kaybeder kâr etmez geliride olmaz,
Ben halada az param bile olsa altın alır kenara atarim uzun vadeli düşünüp böyle birikim yapiyorum.

Back
X