• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatırımlık daire almak

Yatirimlik daire fikri bana sicak gelmiyor artik. Soyle ki,2015 yilinda altinin grami 105 liraydi,su anda 375 lira. 2015 yilinda aldigimiz evin fiyati 155bin iken su anda 350bin. Ortalama kazanc arasi ucurum var. Esasen ayni bile olsa Ne diye ayni olacak kazanc icin emlakciyla kiraciyla ugrasayim ki? Koyarim banka kasasina altina cevirip,dursun oyle. Tabii ben Ankaradaki ev fiyatlarini bilmiyorum,kendime gore cevapladim o yuzden. Bu yil 200 bine aldiginiz ev 5 yil sonra 1milyon olacaksa hic durmayin alin.

Sokullu-Balgat-Dikmen Caddesi taravlarina bakin 220 ye falan güzel evler bulunuyor. En kötü dökülen evlerde bile kizilaya yakin diye kiralar 1000 oluyor. Ya da tam tersi istikamete bakın nata vega taraflari ici yapılı ve yüksek kiralı oluyor. Ama merkeze uzak diye satmasi zir olabilir.

Eski Turgut Özal Üniversitesi, yeni AYBÜ Etlik kampüsüne yakın yerlerde bu fiyata öğrenciye kiralayabileceğiniz bir ev bulursunuz diye düşünüyorum. Hem Antares’e yakın olmasıyla hem de üniversite çevresi olmasıyla avantajlı olur. Ama çok çok yakın, dibinde olmaz elbette, semt itibariyle Etlik-Keçiören uygun fiyatlı.

Merhaba arkadaşlar,

Şu an elimde 200 bin liralık bir nakit para mevcut. Ben bunu harcamak yerine yatırımlık bir daire alarak değerlendirmek istiyorum, 1+1 falan. Kiraya vererek kendi kirama da katkısı olsun istiyorum (Oturduğum evi bu paraya satın almam mümkün değil). Ancak bir türlü uygun yatırımlık daire bulamıyorum, emlakçılarla konuşuyorum ama hiç içime sinmiyor. Örnek veriyorum 1200 lira kiracılı dedikleri yer 800 liraya kiraya verilmiş çıkıyor ya da kiracısı çıkacak oluyor falan. Yani bu işlerden de pek anladığım söylenemez, doğru bir tabir olur mu bilemiyorum ama kazıklanmaktan da korkuyorum. İçinizde bu işlerden anlayanlar varsa bana yatırımlık daire alırken dikkat etmem gereken noktaları belirterek yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum. Ankara'da olanlar muhit tavsiyesi verirse de minnettar kalırım.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim, sevgiler.
Muğla , Antalya ya da İzmir gibi yerlerden alın.

Öğrencilere verirsiniz ,
Öğrenciler yazın tatile gidince de
Gider siz kalırsınız.

Sokullu-Balgat-Dikmen Caddesi taravlarina bakin 220 ye falan güzel evler bulunuyor. En kötü dökülen evlerde bile kizilaya yakin diye kiralar 1000 oluyor. Ya da tam tersi istikamete bakın nata vega taraflari ici yapılı ve yüksek kiralı oluyor. Ama merkeze uzak diye satmasi zir olabilir.

Nata Vega'daki evlere baktım, bütçemi aşıyor baya. Ama Kızılay'a, üniversiteye yakın evler olabilir mantıklı.

Eski Turgut Özal Üniversitesi, yeni AYBÜ Etlik kampüsüne yakın yerlerde bu fiyata öğrenciye kiralayabileceğiniz bir ev bulursunuz diye düşünüyorum. Hem Antares’e yakın olmasıyla hem de üniversite çevresi olmasıyla avantajlı olur. Ama çok çok yakın, dibinde olmaz elbette, semt itibariyle Etlik-Keçiören uygun fiyatlı.

Keçiören'i bilmiyorum da Etlik tarafları pahalı maalesef, bütçemi aşıyor çok.

Şu an kredileri faizlerinin düşmesi ile evler epey zamlandı. Benimde ev değiştirme durumum var,piyasayı takip ediyorum,eskiden baktığım evlerde 180-200 bin arası bir fiyat farkı var.
Buna dikkat edin derim,eski fiyatlar yok şu an.
Ankarayı pek bilmiyorum tabi ama Istanbul'da durum bu şu an.

Merhaba arkadaşlar,

Şu an elimde 200 bin liralık bir nakit para mevcut. Ben bunu harcamak yerine yatırımlık bir daire alarak değerlendirmek istiyorum, 1+1 falan. Kiraya vererek kendi kirama da katkısı olsun istiyorum (Oturduğum evi bu paraya satın almam mümkün değil). Ancak bir türlü uygun yatırımlık daire bulamıyorum, emlakçılarla konuşuyorum ama hiç içime sinmiyor. Örnek veriyorum 1200 lira kiracılı dedikleri yer 800 liraya kiraya verilmiş çıkıyor ya da kiracısı çıkacak oluyor falan. Yani bu işlerden de pek anladığım söylenemez, doğru bir tabir olur mu bilemiyorum ama kazıklanmaktan da korkuyorum. İçinizde bu işlerden anlayanlar varsa bana yatırımlık daire alırken dikkat etmem gereken noktaları belirterek yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum. Ankara'da olanlar muhit tavsiyesi verirse de minnettar kalırım.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim, sevgiler.
Ben kendi oturduğum şehirden başka küçük bir şehirde aldım canım. Memurlar için konut sıkıntısı olduğu için çok rahat kiraya verdik. Çoğunlukla asker ve polisler talip oluyor. Kaç kiracı değişti hepsi de çok iyiydi, zamanında ödeme yapıp, eve de hiç zarar vermediler. Eğer imkanın varsa öyle şehirlerde düşünebilirsin.

Şu an kredileri faizlerinin düşmesi ile evler epey zamlandı. Benimde ev değiştirme durumum var,piyasayı takip ediyorum,eskiden baktığım evlerde 180-200 bin arası bir fiyat farkı var.
Buna dikkat edin derim,eski fiyatlar yok şu an.
Ankarayı pek bilmiyorum tabi ama Istanbul'da durum bu şu an.

Evet, benim de takip ettiğim ilanların bazılarında ciddi fiyat artışı oldu. Biraz ortalık durulsun diyorum ama ev fiyatlarının da hiç düştüğünü görmedim açıkçası.

Evet, benim de takip ettiğim ilanların bazılarında ciddi fiyat artışı oldu. Biraz ortalık durulsun diyorum ama ev fiyatlarının da hiç düştüğünü görmedim açıkçası.
Düşmüyor artıyor ama ev sahipleri kar ediyor yine,biz krediyi az öderim gözüyle bakıyoruz haliyle,fiyatlar bu kadar uçunca vazgeçtim açıkçası,belki önceden alacağım fiyattan ki faizler yüksekti,daha pahalıya geliyor.
Biraz daha birikim yapmaya çalısacağım şahsen.
Altın alınabilir, düşmüyor o da asla.
Ev konusunda da acil satılık ve çevresindeki evlerden uygun satılan kupon bir daire bulursanız değerlendirin derim nakit alacaksanız.
Önce bölge belirleyin,lokasyon belli olunca tarayın fiyatları,üç aşağı beş yukari fikriniz olur,uygun denk getirirseniz değerlendirirsiniz ama emin olun fiyatlar epey şişirildi bu süreçte.
Bende şu an bu şekilde takip ediyorum açıkçası.

Düşmüyor artıyor ama ev sahipleri kar ediyor yine,biz krediyi az öderim gözüyle bakıyoruz haliyle,fiyatlar bu kadar uçunca vazgeçtim açıkçası,belki önceden alacağım fiyattan ki faizler yüksekti,daha pahalıya geliyor.
Biraz daha birikim yapmaya çalısacağım şahsen.
Altın alınabilir, düşmüyor o da asla.
Ev konusunda da acil satılık ve çevresindeki evlerden uygun satılan kupon bir daire bulursanız değerlendirin derim nakit alacaksanız.
Önce bölge belirleyin,lokasyon belli olunca tarayın fiyatları,üç aşağı beş yukari fikriniz olur,uygun denk getirirseniz değerlendirirsiniz ama emin olun fiyatlar epey şişirildi bu süreçte.
Bende şu an bu şekilde takip ediyorum açıkçası.

Evet ben de şimdilik fikir edinmeye çalışıyorum. Hazır kiracılı dairelerde yazdıkları fiyat çıkmıyor ya da kiracısı çıkmış oluyor. Kendin kiracı bulmaya çalışsan ayrı dert. Ben de kiracıyım da bilemedim valla. Uzun vadeli altın gibi yatırımlar yapmak da istemiyorum açıkçası, en azından bir dairem olsun diyorum. Umarım gönlümüze göre bulabiliriz.

Evet ben de şimdilik fikir edinmeye çalışıyorum. Hazır kiracılı dairelerde yazdıkları fiyat çıkmıyor ya da kiracısı çıkmış oluyor. Kendin kiracı bulmaya çalışsan ayrı dert. Ben de kiracıyım da bilemedim valla. Uzun vadeli altın gibi yatırımlar yapmak da istemiyorum açıkçası, en azından bir dairem olsun diyorum. Umarım gönlümüze göre bulabiliriz.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Kiracı bulunabilecek bir lokasyon yada içinde kiracısı olan bir daire de bakabilirsiniz. Emlakçılar genelde yüksek söyler bu kira getirilerini. Sahibinden araştırın,komisyon konusu olmaz,pazarlıkta yapabilirsiniz az da olsa.

Nasıl değerlendirebilirim peki, öneriniz var mı? Çünkü böyle kalsın da istemiyorum.
tl haldeyse eğer karar verene kadar döviz altın vs olarak tutun bence elinizde.benim ailem de bakıyor arsa , tarla gibi şeyler alacaklar sanırım.hiç boş kalmayacak ve değerlenecek yerlerin fiyatları cidden çok yüksek hastane okul yakını , şehir merkezi gibi yerler.babamın bir arkadaşı geçen sene dönümünü hatırlamıyorum ama ceviz tarlası almıştı hem de başka şehirden bu sene 4 katına sattı daha geçenlerde.

tl haldeyse eğer karar verene kadar döviz altın vs olarak tutun bence elinizde.benim ailem de bakıyor arsa , tarla gibi şeyler alacaklar sanırım.hiç boş kalmayacak ve değerlenecek yerlerin fiyatları cidden çok yüksek hastane okul yakını , şehir merkezi gibi yerler.babamın bir arkadaşı geçen sene dönümünü hatırlamıyorum ama ceviz tarlası almıştı hem de başka şehirden bu sene 4 katına sattı daha geçenlerde.

Tarlada da iyi yatırım olabilecek yerleri bulmak lazım, ondan da anlamam ben açıkçası. Daireyi bile zor bulabiliyorum ehehe, yani gene en mantıklısı bana daire almak olur. Altın, döviz de uzun vade yatırımı gibi geliyor bana, ben kirama da destek olsun istiyorum oradan gelecek gelir. Hastane, okul civarlarında uygun bulursam mantıklı.

Benim de elimde yaklaşık o kadar para var. Bazen yatırımlık alayım diyorum bazen de kredi çekip, oturabileceğim bir ev alayım diyorum. Kirada olduğum evin mutfağını, banyosunu başta yaptırdım cebimden, şimdi parkeler gözüme batıyor. Başkasının evine 20 bin para harcadım, muhit güzel, ev istediğim gibi çünkü ve asla boş ev yok. Ama artık harcamak ve inşaatla uğraşmak istemiyorum. Ben de kararsızım yatırımlık mı almalı, yoksa kendi evini alıp 10 yıl kira öder gibi evimi almak mı bilemedim.

Back
X