- 23 Eylül 2017
- 594
- 1.177
-
- Konu Sahibi minimalce_
Elimdeki paranin miktarına göre değişir bu durum.
Ev ya da is yeri alip kiraya vermek güzel bir yatırım.
Ama bunun için yeterli param yoksa altına yatırıp katlanmasıni beklemek de fena bir yol değil. Ama sabırlı ol.ak gerekiyor.
Altın en azından 10 senelik bir yatırım.Peki ev veya isyeri almak icin ne kadar lazim sizce? Ve mantikli olan nerden almak olur? Altin uzun süreli bir yatirimda mantikli oluyor sanirim
Biz elimize ne geçerse altın alıyoruz şu sıralar
bankada faize koyun döviz halinde. bir iş kurmaya veya başka bir şey düşünüyorsanız şartlar olgunlaşana kadar hesabınızda değerlenir hem. beton bir yatırım şekli değildir ayrıca
Döviz zaten yatırım aracı
Ev alicak kadar paran varsa eger arsa almayi tavsiye ederim. Bir yerden sonra degerleniyor. 1 den fazla dairen oluyor . Ama yeri onemli .
En az aralığa kadar elimizde duracakUzun vadeli yatirim olarak mi görüyosunuz acaba?
bende yurtdisindayim ve suanda yatiririm altin ve konut üzerine.
altini düzenli olarak aliyorum- ayda bir büyük altin gibi.
konut: ögrencilerin cok oldugu sehirlerden- 2 veya 3 odali kücük dairele olarak aliyorum.
yatan kiralari her yil altina ceviriyorum ve her sene daireler icin fiyat ailiyorum- simdiye kadar baya isledi param. bu daire alma, satma durumunu en az 20 yil daha devam ettirmek istiyorum. sonra zaten kendi yasim gelir ve emekli olduktan sonra gelen kiralarla yasarim (türkiyeye kesin dönüs yaparsam)
Cok mantikli tesekkürler.. Hangi sehirler ev fiyati - kira konusunda iyi? Gözlemleriniz ve secimlerinizi ögrenebilir miyim acaba?
İstanbulda ararsan güzel objeler bulabilirsin. Kendin yaşamadigin icin konumu fazla önemli değil. Merkeze bağlantısı olmasi önemli. Kac Euro yatirmak istiyorsun? İstanbulda temiz bir daireye 300 bin TL civarı verilir. Şuan Euro yüksek ama konut fiyatlarıda aşırı yüksek...