Yatirim sorunsali

İstanbulda 1000-1200 tl kira alabilirsin. Aslinda aldigin kira fazla önemli değil, zaten evi satmak icin aliyorsun.
Diyelimki evi 300 bin Tl ye aldin ve iki sene sonra 350 bin olarak satdin.
Arada 50 bin kar aliyor ve iki senelik kira altına dönmüş oluyor

Miktara göre göreceli bir durum.
Emlak zaten aldı başını gidiyor, eğer gerçekten ev edinebilecek miktarda bir param varsa, ev alırdım.
Ancak eğer elimdeki miktar ona yetmeyecekse, akıllı yatırımlar yaparak onu arttırmaya bakardım.
Gerekli meblaya ulaştıktan sonra ev sahibi olabilirdim.

İstanbul'daysanız, düzgün muhitlerden ev alınması taraftarıyım, ilerisi açısından.
Ulaşımı çok zor olmayan, çevresinde okul olan ve genelde ailelerin yerleşik olduğu yerler tercih sebebim olurdu.

İstanbulda 1000-1200 tl kira alabilirsin. Aslinda aldigin kira fazla önemli değil, zaten evi satmak icin aliyorsun.
Diyelimki evi 300 bin Tl ye aldin ve iki sene sonra 350 bin olarak satdin.
Arada 50 bin kar aliyor ve iki senelik kira altına dönmüş oluyor

Haklisin aslinda. Ilerde satip kar etmeye bakmak lazim. Peki sence evden baska akilli yatirim var mi?

Miktara göre göreceli bir durum.
Emlak zaten aldı başını gidiyor, eğer gerçekten ev edinebilecek miktarda bir param varsa, ev alırdım.
Ancak eğer elimdeki miktar ona yetmeyecekse, akıllı yatırımlar yaparak onu arttırmaya bakardım.
Gerekli meblaya ulaştıktan sonra ev sahibi olabilirdim.

İstanbul'daysanız, düzgün muhitlerden ev alınması taraftarıyım, ilerisi açısından.
Ulaşımı çok zor olmayan, çevresinde okul olan ve genelde ailelerin yerleşik olduğu yerler tercih sebebim olurdu.

Akilli yatirimlardan kastiniz ne? Ev fiyatlari sizce daha fazla cikar mi?

Akilli yatirimlardan kastiniz ne? Ev fiyatlari sizce daha fazla cikar mi?

Ev fiyatlarının her zaman çıkacağı görüşündeyim.
2012 senesinde beğendiğim bir daire (alamamıştık) sıfır haliyle 150.000 TL iken, bugün aynı daire, 400.000 - 500.000 TL.
Üzerinden sene geçmesine, sıfır olmamasına rağmen aynı daireden bahsediyorum, bu fiyata satılıyor.

Düzgün bir muhitte daireler her daim pahalıdır ve fiyatları düşmez.

Akıllı yatırım derken - faiz olabilir, serbest hesap olabilir... Eğer uzun vadede dokunmayacağım derseniz, o zaman altın olabilir! Ama ben en az 6 ay sonra bu yatırımı değerlendiririm, bir şekilde parayı somuta dönüştürürüm (ev, arsa, araba vs. alımı kastım) derseniz, o zaman hiç altına yatırmayın. Altın uzun vadede iyi kazandıran bir yatırım.

Ancak dövizinizi TL'ye asla çevirmeyin.
Döviz artacak, bilginiz olsun.

Hayırlısı olsun hakkınızda, umarım güzel bir yatırım fırsatı yakalarsınız ve paranızı değerlendirirsiniz.
Ve şanslısınız ki elinizde yatırım yapabileceğiniz bir mebla var.

Iyi kira getirecek semtler neresi mesela?

Bir önceki yazdığım kriterler iyi kira getiren semtler olarak bilinir:
- Evin ulaşıma kolay noktalarda olması
- İyi bilinen - devlet veya özel - okulların çevresinde olması
- Ailelerin yoğunlukta oturduğu bölge olması, nezih muhit dediğimiz tarzda yerler

Bu gibi yerler iyi kira getirisine sahip olur.
Tercih edilen muhitlerdir iyi kira getirisi.

Ev fiyatlarının her zaman çıkacağı görüşündeyim.
2012 senesinde beğendiğim bir daire (alamamıştık) sıfır haliyle 150.000 TL iken, bugün aynı daire, 400.000 - 500.000 TL.
Üzerinden sene geçmesine, sıfır olmamasına rağmen aynı daireden bahsediyorum, bu fiyata satılıyor.

Düzgün bir muhitte daireler her daim pahalıdır ve fiyatları düşmez.

Akıllı yatırım derken - faiz olabilir, serbest hesap olabilir... Eğer uzun vadede dokunmayacağım derseniz, o zaman altın olabilir! Ama ben en az 6 ay sonra bu yatırımı değerlendiririm, bir şekilde parayı somuta dönüştürürüm (ev, arsa, araba vs. alımı kastım) derseniz, o zaman hiç altına yatırmayın. Altın uzun vadede iyi kazandıran bir yatırım.

Ancak dövizinizi TL'ye asla çevirmeyin.
Döviz artacak, bilginiz olsun.

Hayırlısı olsun hakkınızda, umarım güzel bir yatırım fırsatı yakalarsınız ve paranızı değerlendirirsiniz.
Ve şanslısınız ki elinizde yatırım yapabileceğiniz bir mebla var.

Cok tesekkür ederim. Umarim isteyen herkes bi gün ev sahibi olur :)

Cok tesekkür ederim. Umarim isteyen herkes bi gün ev sahibi olur :)

Şahsen en büyük hayalim şu an diyebilirim
Metropol şehirde bir ev sahibi olup hayatımızı biraz daha kolaylaştırmak.

Ancak bu zamanda çok zor.
Allah yardım etsin hepimize diyorum sadece...

X