Yatırım bizden sorulur! :)

Bugün her yer yeşil😁 çarşamba günkü Fed'in faiz kararından sonra alım fırsatı doğar mı hanımlar sizce? Yorumunuz nedir?

Bir de şu Taze Kuru'nun hikayesi nedir? Şubatta 7 tl olan hisse 777 TL lere bile çıkmış? Takip listemde değildi fakat Bi ara en çok azalanlarda listede olunca o zamandan beri dikkatimi çekip bakıyordum ara ara.
Ytd.

Bugün her yer yeşil😁 çarşamba günkü Fed'in faiz kararından sonra alım fırsatı doğar mı hanımlar sizce? Yorumunuz nedir?

Bir de şu Taze Kuru'nun hikayesi nedir? Şubatta 7 tl olan hisse 777 TL lere bile çıkmış? Takip listemde değildi fakat Bi ara en çok azalanlarda listede olunca o zamandan beri dikkatimi çekip bakıyordum ara ara.
Ytd.

9dan alip 1000 kusurden sattigim, parami 120ye katlayan sahane hisse 😍😛 ancak takibimde degil ne olup bitiyor bilmem, size daha fazlasini kazandirsin insallah...

1 gram altin aldim. Bu ay 2. Gramim oldu. Hayirlisi.

9dan alip 1000 kusurden sattigim, parami 120ye katlayan sahane hisse 😍😛 ancak takibimde degil ne olup bitiyor bilmem, size daha fazlasini kazandirsin insallah...

1 gram altin aldim. Bu ay 2. Gramim oldu. Hayirlisi.
Neden öyle birden yükselmişti ki (bu sorum çok cahilce olabilir peşinen özür kızlar :KK70:), ben de grafiğini görmüştüm onun eylülde mi ne fırlamış sonra geri inmiş

Cok tavsiye ediliyor borsadan anlamayanlar icin alternatif olarak. Ama hic denemedim canim, sanirim Mihail Zoscenko Mihail Zoscenko arkadasimiz biraz biliyor bu olayi 🥰
Ben de borsadan anlamadığım için o kısmı biliyorum zaten :KK53:
lindalinda lindalinda aşağıdaki linte son bir senede en çok kazandıran fonlar var, fakat fonlar trade etmeyenler yani günlük takip yapmayanlar için, aynı altın gümüş alır gibi unutuyosun, fon yöneticisi senin yerine yönetiyor gibi bişey oluyor, trade kadar yüksek kazançlar ya da kayıplar olmuyordur muhtemelen.

Neden öyle birden yükselmişti ki (bu sorum çok cahilce olabilir peşinen özür kızlar :KK70:), ben de grafiğini görmüştüm onun eylülde mi ne fırlamış sonra geri inmiş

Acikcasi ben de bilmiyorum.

Soylemistim ya ben ucuz buldukca 500 liralik al unut yapiyorum, rastgele aldigim 40 kagittan biriydi. Beklentiyle girdigim bisey degildi 😃😃

Acikcasi ben de bilmiyorum.

Soylemistim ya ben ucuz buldukca 500 liralik al unut yapiyorum, rastgele aldigim 40 kagittan biriydi. Beklentiyle girdigim bisey degildi 😃😃
Kendi aldığın kağıtlarda tamamen duygusalmı alıyorsun canım? Yoksa kendince bir stratejin mi var?düşerse ne yapıyorsun?

Kendi aldığın kağıtlarda tamamen duygusalmı alıyorsun canım? Yoksa kendince bir stratejin mi var?düşerse ne yapıyorsun?

Bayadir dusuk giden, dusme egiliminde olan sirketleri belirliyorum
Haberlere, sitelerine falan bakiyorum, yani sirket batmiyor gibiyse aliyorum 🤪🤪
En azindan haftada 1 biri ikiye katliyor. Yani 500e aldigim seylerden en azindan haftada 1 tane 1000 civarine satilcak sey cikiyor.

Kesinlikle teknik bilgi icermez, kendi kafamdan uydurdugum alim metodudur. Yatirim tavsiyesi degildir.

Yok estf sizin için demedim ama topic müdavimleri dışında okuyup da dini yorum vs diyen olur diye söylüyorum amacımız finansal bilgi alışverişi dini yorum yapmak değil, ama haliyle mecburen biraz dini terimler kullanmak zorundayım peşinen özür dilerim arkadaşlar:KK19:

Katılım bankaları evi kendileri alıp bize satmıyorlar (son bir iki yılda değişen bir mevzuat olmadıysa). Zaten alıp bize satsalar ikinci bir vergi vs masraflar çıkar banka ödemez ki bunu bize ödetir :)) Kaldı ki ortada gerçek bir alım-satım olsa ben razıyım onu da ödemeye. Banka bize bir vekaletname veriyor, biz o vekaletle kişiden evi alıyoruz sonra banka geri bize satıyor. Veya sözlü bir alım-satım mı yapıyorlardı öyle bişey. Ortada gerçek bir vekalet olsa bile bu caiz bir alışveriş sayılabilir ama o vekaletin de hukuki hiçbir temeli yok. Zaten koca banka binlerce kişiye niye vekalet versin :KK70: hiçbir bağlayıcılığı olmayan bir alım-satım bankanın yaptığı, gerçek bir alışveriş değil.

Kar payında da sorunca ticaret yapıyoruz diyorlar ama katılım bankaları da bildiğim kadarıyla bankacılık kanununa tabi (yanlışsam düzeltin arkadaşlar lütfen), bankalar bünyelerindeki mevduatın bir kısmını Merkez Bankasında tutmak zorunda, Merkez Bankası bunların karşılığında faiz ödüyor tüm bankalara. Yani kar payının içinde de faiz geliri var.

O yüzden bu katılım bankaları bana işi kılıfına uydurmak gibi geliyor. Kendileri faizsiz dediler diye hemen inanasım gelmiyor :)) Çünkü maalesef günümüz ekonomisi faiz üzerine kurulu, zaten enflasyon diye bir gerçek var.

Borsa konusunda da şöyle diyor fetva verenler, %5'ten az helal olmayan geliri varsa, toplam krediler (eşittir faiz) aktiflerin %30'undan az ise o işletmenin hissesini alabilirsin. Halbuki kuranda %5 %30 vs diye bişey yok ya helaldir ya değildir. Devlet (diyanet) de mesela toki evleri için kredi çekebilirsin diyor (toki evlerinin farkı ne?). Dünyanın her yerinde her konuda farklı farklı fetva veriyorlar anlayacağınız, ama ben kendimden sorumluyum, fetva var diye sorumluluğu başkasına atamam, kendim araştırıp tatmin olmam ona göre hareket etmem lazım diye düşünüyorum. Neyse daha derinleştirmeden konuyu burada noktalayayım, tekrar söylüyorum ben de uzman falan değilim sadece araştırmayı seviyorum öğrendiklerimi aktardım, varsa yanlışım düzeltirseniz ben de çok memnun olurum :))
K kendimidurduracakdegilim geçen hafta yazdığım yorumda kırmızı işaretli yerde katılım bankalarının merkez bankası zorunlu karşılık uygulaması (her bankanın yapmak zorunda olduğu bir işlem) sonucunda faiz geliri elde ettiklerini yazmıştım. Dün aşağıdaki makaleye rastladım, burada o faiz gelirinin banka tarafından kullanılmadığı belirtilmiş, sen de araştırıyordun sanırım bu hususları bilgin olsun diye yorumumu güncellemek istedim. Tekrar belirteyim ben de çok biliyor değilim kendimce araştırıp bir fikir ediniyorum sadece :)

:)
Gülümsedim.
Evet ziyancı uygun bir tabir benim eşim için de..
Bunu kontrol altına almak için çok çabaladım ama neticede yorulup yiprandigimla kaldım.

Sonra düşündüm ve dedim ki 35 e merdiven dayamış bir insanı neden ben yönlendireceğim?
Çalışıyor herkes gibi yoruluyor.
Ve emeğinin kıymetini bilmeyip bir ziyancı olarak yaşamak, yarın ölecekmişcesine aptal bir ömür istiyorsa ne yapabilirim. Belki böyle yaşayarak mutludur olabilir yani.. :)

Saygı duydum bu tercihe ve kendimi korumaya aldım.

Her zamanki boşanma eşiğine geldigimiz zamanlardan birinde de bu kuralı koydum iste..

Çok daha rahatım.

Ben de çok tutumlu biri değilim aslında.
Ama isteyince birikiyor biliyor musun?

Daha fazla biriktirebilirdim ben aslında.
Aileme dilediğince veriyorum. Annemin ameliyatı için 5bin verdim mesela. Durumu olmadığı için değil. Sen bankadaki birikime dokunma ben vermek istiyorum dedim verdim.
Ablam tatile çıkacaktı borç istedi 1000 lira verdim. Geri ödedi ama almadım.

Babamlarin mezarlığını 3bine yaptırdım.
Kardeşim için her sene kurban kesiyorum yeğenlerimin et ihtiyacı da karşılansın diye düşünüyorum. 2 bine yakın gidiyor ona.
Gibi gibi..

Yani özgürce harcıyorum da.
Sıkmıyorum.
Ailemi rahatlatan harcamalar beni mutlu ediyor.
Kendime robot süpürge aldım.
Büyük rahatlık benim için.
Şimdi sıraya koydum sıra ile anneme ve 2 kardeşimin evine de almak istiyorum..

Para doğru yerlere harcandiginda bereketli oluyor bence :)
Sen de yaparsın ınsallah.
Yeterki niyet et bir yerden başla..
Cnm senin gelir nekadar 😉iyi kazaniyorsun ozaman maasallah 🤩

X