Yatırım bizden sorulur! :)

Gümüş cakilinca çok pis cakiliyor ya cesaret edemiyorum :)

Pandemide borsa cok cakildi.

Sonrasinda altin cakildi.

Uzun vade dusunuluyorsa bence cok sorun olmaz ya...

Ben de acicam gumus hesabi. 3 gunde bir alsam iyidir kumbaraya para atiyor gibi.

Ytd 😇

Pandemide borsa cok cakildi.

Sonrasinda altin cakildi.

Uzun vade dusunuluyorsa bence cok sorun olmaz ya...

Ben de acicam gumus hesabi. 3 gunde bir alsam iyidir kumbaraya para atiyor gibi.

Ytd 😇

Aynı mantıktayız kumbaraya para atıyor gibi atıyorum. Biz kullanmayız oğlum kullanır

Ben de oglum icin aliyorum.
Enflasyon sebebiyle kumbaraya 5 lira atsam aklim kaliyor 🤣🤣🤣

Valla yatırımla ilgilenince zaten para tl kalınca insan bi üzülüyor 😂 bende oğluma yatırım hesabı açılışı veriyorum hafta başı, hisse alacağım ona 18 yaşına gelince kullanacak ona da anlatıyorum

Valla yatırımla ilgilenince zaten para tl kalınca insan bi üzülüyor 😂 bende oğluma yatırım hesabı açılışı veriyorum hafta başı, hisse alacağım ona 18 yaşına gelince kullanacak ona da anlatıyorum

Bunu ben de dusundum ama nasil secmeli nasil almali ne yapmali cok bilemedim. Neye gore alim yapacaksin? Al unut mantigi olmaz bedelliye giren falan olur.

Bunu ben de dusundum ama nasil secmeli nasil almali ne yapmali cok bilemedim. Neye gore alim yapacaksin? Al unut mantigi olmaz bedelliye giren falan olur.

Bir kaç hisse var aklımda bilişim teknoloji alanı, üretim yapan güvendiğim bi firma. Yok al unut değil kontrol bende olacak alacağım satacağım ama parayı çekemeyeceğim. BİST30 alsak bile iyi ayrıca iyi trmettü verenlere bakacağım daha sonra her sene temettü alsın o bile iyi

Mesela suan hesabimda nakit param var. Gunluk giderler, acil biseyler falan icin. 5000 tl duruyor.
Bankacim diyor ki o 5000i orda birakiyorsan hala yatirimci kafasinda degilsin 🤣🤣

1000 kalir ok ama diyor altin al hisse al sepet yap. Acil durumda kart kullan, olmayacak biseyse ekside olmayan herhangi biseyi sat. Ne kaybedersin?

Ama yapamam ben ya 🤓🤓 daha tam olmamisim

Mesela suan hesabimda nakit param var. Gunluk giderler, acil biseyler falan icin. 5000 tl duruyor.
Bankacim diyor ki o 5000i orda birakiyorsan hala yatirimci kafasinda degilsin 🤣🤣

1000 kalir ok ama diyor altin al hisse al sepet yap. Acil durumda kart kullan, olmayacak biseyse ekside olmayan herhangi biseyi sat. Ne kaybedersin?

Ama yapamam ben ya 🤓🤓 daha tam olmamisim

Valla doğru demiş ben hayatta 5 bin bırakmam 😂 bırakırsam da harcama potansiyelim olur. Fazladan 1000 tl olsun onu bile yatırıyorum 😂😂 mesela 500 tl extra para geldi hemen yatırıma 😂😂

Bende çok acil bi şey olursa eksi hesaptan kullanıyorum sonra ödüyorum fazla faizi de olmuyor ay olmadan kapatınca.

Ayrıca hesapta duran parayı da öyle durdurmam ayrı bi hesap var oraya atarım para işler ihtiyacım kadar çekerim :) tatillerde öyle yapıyorum mesela 15 bin ayırdım tatile o ayrı hesapta 2 bini günlük vadeli de çekebiliyorumda. Diğeri aynı bankanın borsa hesabında günlük oynuyorum üzerine ekleniyor 😂 500 tl kâr aldım çekiyorum onu harcıyorum 😂 yamaç paraşütü yapacaktı eşim mesela hemen hisse al sat bedavaya getirmiş oldum gibi 😂😂

Sırf bu nedenden dolayı ana param yatırım şirketi hesabımda kullandığım 2 banka var aktif o bankalarda da borsa hesabım aktif 😂 yatırım hesabımdan yatır çek uğraşmamak için.

Valla doğru demiş ben hayatta 5 bin bırakmam 😂 bırakırsam da harcama potansiyelim olur. Fazladan 1000 tl olsun onu bile yatırıyorum 😂😂 mesela 500 tl extra para geldi hemen yatırıma 😂😂

Bende çok acil bi şey olursa eksi hesaptan kullanıyorum sonra ödüyorum fazla faizi de olmuyor ay olmadan kapatınca.

Ayrıca hesapta duran parayı da öyle durdurmam ayrı bi hesap var oraya atarım para işler ihtiyacım kadar çekerim :) tatillerde öyle yapıyorum mesela 15 bin ayırdım tatile o ayrı hesapta 2 bini günlük vadeli de çekebiliyorumda. Diğeri aynı bankanın borsa hesabında günlük oynuyorum üzerine ekleniyor 😂 500 tl kâr aldım çekiyorum onu harcıyorum 😂 yamaç paraşütü yapacaktı eşim mesela hemen hisse al sat bedavaya getirmiş oldum gibi 😂😂

Sırf bu nedenden dolayı ana param yatırım şirketi hesabımda kullandığım 2 banka var aktif o bankalarda da borsa hesabım aktif 😂 yatırım hesabımdan yatır çek uğraşmamak için.

Ben bunu yapamam 😇😇

Kesinlikle eminim keyifli olduguna ama belki sen neyi alip satacagina rahatca, emin sekilde karar veriyorsun. Ben cok nokta atisi yapamiyorum 🤓🤓 buyuk tek krediyle girip kazaniyorum 😅😅 onlar da tek gunde pek bisey getirmez belki de eksiye girer 😝

Ben bazen iki sn karar veriyorum tavan kapatıyor hisse 😂 geçen aldım 2 tavan Cuma 1 tavan aldım ama mesela 1 ay vadeli diyorum onda başta düşüyor ama çıkıyor bir de günlük var o ayrı

yenGEnC yenGEnC senin de guzel birikim, yatirim önerilerin oluyor. Yazsana bize biseyler 😇😍
Evet mesela ben gümüşe yenGEnC yenGEnC Sayesinde ısındım. Hesap açmayı kafama koydum.
Şimdi pazartesi biraz gümüş alcam ama almak için doğru zaman mı acaba?
Yüksekten almış olmayayım.
Ben de bu güzel cumartesi pandemimi bu grubu okuyup gaza gelmeyi düşünerek geçirmeye başlamıştım sabah, konuya bakarken böyle bir anda etiketlenmek şaşırttı beni :)
Ama mesajımi anca tamamlayabiliyorum😅
Acikcasi ben henüz 'küçük birikimler' kısmındayim.
'Büyük yatirimlar'a maalesef daha geçmedim.
Tasarruf etmeyi seven bir insanım ama bundan önce,20li yaşlarım boyunca tasarruflarımi sadece seyehat etmekle kullandım . 20 ülke, 40 TR şehrine yakın bir seyehat geçmişim var🥰
Ama bu sene itibariyle gireceğim otuzlu yaşlarımda bir malk mülk edinme derdindeyim... Aslında burç yengeç yükselen oğlak olarak hep bir yatırım arzum vardı (neyse ki ay burcum yay da, azıcık oradan gezdim tozdum).
Benim düşüncem covid bitip yüzyüze eğitime gecilirse (ve istifa edeceğim birkaç ay sonra, yıl sonuna doğru güzel bir işim olursa) bu sene, üni okuduğum şehirde , 50 bin TL civari, 50 metrekarelik apart evlerden almak. Kiracim olan öğrencilere 'kizli erkekli yaşayabilirsiniz,eve kedi köpek sokabilirsiniz . Biz de öğrenci olduk. Yeter ki gürültü yapıp şikayet getirmeyin' demek 😂 hep hatırlanacak, çok tatlı bi ev sahibi olma hayalim var. Beni yormayacak bir kredi çekip böyle bir ev alabilecek kadar da bir birikimim var aslında ama izlediğim bütün YouTube videolarında, yatırımcı yazilarinda 'mulk edinirken duygusal bağlar kurmayın, en çok kar edineceginiz yolları seçin' diyorlar. Yani o şehirde tuttuğum küçük aparatın bana getirisi aylık 500-600 'den fazla olmaz. Kaldı ki en iyi ihtimalle her dört senede bir yeni bir kiracı arama derdine düşerim.. binam da o küçük şehire gizemli bir astroid düşüp uzay turizminde gözde haline gelmezse öyle kolay kolay değerini artacak bir yerde değil, hatta bir on yıl sonra ana kampusu taşımayı dusunurlerse değeri düşebilecek bir bina. Ama arzum isteğim bu yönde çünkü daha büyük şehirlerden beni sıkıntıya sokacak borçların altına girmekten korkuyorum.
Bir de çevrem gerçekten musrifler ordusu, yarın yokmuscasina alışveriş yapıp maaşının üç katiyla telefon almakta beis görmeyen insanlar, ya da her beş senede bir mobilya yenileyenlerle dolu.. yani yatırım konularinda örnek alacağım, akıl danisabilecegim bir insan bile yok malesef.
O yüzden bu konu bana da biraz yol gösterici oldu, teşekkür ederim acana da, yatırım önerilerini paylaşana da🥰
Şimdi konuyu okurken de bazı alternatif yollar düşünmeye çalışıyordum. Bildiğim tek birikim şekli,maaşı aldığım gibi altın ve gümüş almak 🙈🙈 tam bir babaanneyim.
(Şu birkaç aydır onu da yapmıyorum, Şubat sonunda peşin ödeyip kurtulmam gereken 13bin liralık KYK borcum var. Ona para biriktiriyorum) ama konuyu okudukca borcum bittikten sonraki ay yeniden altın almak yerine, 3 gram altın parasina bir hisse senedi almayı düşünüyorum (öncesinde tabii ki neymiş ne değilmiş araştırıp) Yüksek bir miktar değil ama belki de yıllar sonra iyi bir rakam olur. Kaybetsem bile çok uzulmeyecegim bir rakam en azından 🙄🙄
Konuyu takipteyim. Keşke bir gün benim de yatırım danışmanım olsa :KK59:

Bunun açıklamasını yapar mısın?
Ben alıp unutmayı düşünmüştüm.
Zararı ne olbilir?

Cok basitce anlaticam, mesela bedelli sermaye artirimina giren kagit olabilir.
Diyelim ki sen kagidi 8 liradan aldin. 10a gitti. Sonra %500 bölünmeye gitti. O kagit bir sabah birden 3 tl olarak devam ediyor 😝 sana da karsiliginda 5 adet de ruchan hakki verir. Sen 5 tl odeyip bu 5 ruchani da normal hisseye cevirirsin.
Istersen ruchan haklarini da satabiliyorsun.
Ama belirli bir surede bu iki islemden birini yapmazsan o hakki kaybedip 3 liralik kagidinla yola devam 😝😝

Bir de uzun vadede batan sirket olur. Ne bileyim show yapan sirket olur ama sonra pesine dusus gelir. Tum firsatlari kacirirsin. Bence olmaz bu plan. Ben dusundum, iptal ettim. YTD

X