- 7 Aralık 2017
- 4.030
- 9.253
- 37
- Konu Sahibi nomunomuchua
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yatirim danismaninizdan „vazgecme“ sebebiniz neydi acaba? Yatirim danismanligi düsünmüyorum degil.. Mantikli mi?
Peki 0 dan hatta -5 'ten bizden de olur mu ki ufak ufak hayatımıza heyecan katsakBenim tercihim değildi bir anda kararını bildirdi Kendisinin en son dine yöneldiğini duydum tüm hayatını değiştirdiğini vs.
Yatırım danışmanı benim için çok faydalıydı kafamı yormadan kazanmak, bir kağıttan zarar ettiysem de totaldekine baktığım için o zararın stresini yaşamamak.. yeniden düşünüyorum ama bu dönemde biraz da öğrenmek istedim açıkçası. kaybetmekten de korkmadım neden kaybettiğimi analiz etmek başka hisseden kazanmamı sağladı. grubun dadandığı bir hissede trade yapma cesareti geldi mesela ilk defa gün içinde al sat yapmaya başladım. balık istemedim balık tutmayı öğrendim. ama önüme hazır gelen balığı yemenin keyfi de başka
Peki 0 dan hatta -5 'ten bizden de olur mu ki ufak ufak hayatımıza heyecan katsak
Olur tabii ki neden olmasın. Mucize beklemediğiniz beklentilerinizi gerçekçi tuttuğunuz takdirde her şey olur. Sadece biraz vakit ayırıp öğrenme hevesiyle araştırmak gerekiyor. Piyasayı takip etmek ekonomi haberlerine göz atmak öngörülü olmak kazandırır... mesela normale dönüş başladı uzun zamandır yapılmayan kongreler yeniden başlayacak ve buna bağlı olarak yükselişe geçmesini beklediğim bi şirket var organizasyonlarla alakalı (ytd) gibi gibi...
Hesabı ilk açtığımda çok ufak bir tutarla hisse senedi almıştım. Beni yönlendiren arkadaşım da 1 lot 1 liraysa, 1 lirayla bile o şirketin yatırımcısı olabilirsin demişti :) küçümsememek lazım. Şu anda o aldığım ilk kağıt aldığım fiyatın iki katına geldi bu arada keşke satmasaydım az bir karla
Peki bu araştırmayı nerden yapacağız, bende bu aralar merak saldım bu konuya gerci benim param az ama olsun. Resmen hisseyle duygusal bağ kuruyorum bunu sevdim bunu alayım diyorum o kadar anlamıyorum ama anlayan gerçekten bilinçli bir şekilde alıp satıyor ve gerçekten de kazanıyorOlur tabii ki neden olmasın. Mucize beklemediğiniz beklentilerinizi gerçekçi tuttuğunuz takdirde her şey olur. Sadece biraz vakit ayırıp öğrenme hevesiyle araştırmak gerekiyor. Piyasayı takip etmek ekonomi haberlerine göz atmak öngörülü olmak kazandırır... mesela normale dönüş başladı uzun zamandır yapılmayan kongreler yeniden başlayacak ve buna bağlı olarak yükselişe geçmesini beklediğim bi şirket var organizasyonlarla alakalı (ytd) gibi gibi...
Hesabı ilk açtığımda çok ufak bir tutarla hisse senedi almıştım. Beni yönlendiren arkadaşım da 1 lot 1 liraysa, 1 lirayla bile o şirketin yatırımcısı olabilirsin demişti :) küçümsememek lazım. Şu anda o aldığım ilk kağıt aldığım fiyatın iki katına geldi bu arada keşke satmasaydım az bir karla
Benim tercihim değildi bir anda kararını bildirdi Kendisinin en son dine yöneldiğini duydum tüm hayatını değiştirdiğini vs.
Yatırım danışmanı benim için çok faydalıydı kafamı yormadan kazanmak, bir kağıttan zarar ettiysem de totaldekine baktığım için o zararın stresini yaşamamak.. yeniden düşünüyorum ama bu dönemde biraz da öğrenmek istedim açıkçası. kaybetmekten de korkmadım neden kaybettiğimi analiz etmek başka hisseden kazanmamı sağladı. grubun dadandığı bir hissede trade yapma cesareti geldi mesela ilk defa gün içinde al sat yapmaya başladım. balık istemedim balık tutmayı öğrendim. ama önüme hazır gelen balığı yemenin keyfi de başka
Ya mesela aylik 15bin getirecek bir para yatirsam anaparaya ihtiyacim olmasa ve geliriyle yasam kursam eriyip erimemesi o kadar önemli olur mu? Kafamda deli sorular, anlamadigimi cokmu belli ettimMantıksız bence, anaparanız erir reel enflasyon çok daha yüksek çünkü
ben sadece ekranı tak.ip ediyorum eşimin işi olduğu zamanlar kendi insiyatifimle çok seyrek al sat yaptım.borsayla ilgilenen kadın çok var tanıdığım iyi de kazanıyorlar ama eğitimliler ve uzun yıllardır bu işteler grupları var fikir alışverişi yapıyorlar kafasına göre kimse almıyor hisse büyük paraları riske atıp.kredi de kullanıp günlük 500000 lik işlem yapıyoruz çünkü zaman zaman.risk büyük o yüzden kimseye öneri yapmaz eşimZaten 200k sermaye ile ayda 20k az ama o bakımdan demedim ben sizin ilgi alanınız sanmıştım kafamda öyle bir imaj oluşmuştu.. hisse sormazdım ama borsayla ilgilenen bir kadın gördüğümde sarılasım geliyordu ilk zamanlar djfjshs
Öyle bir şey çok stresli olur. Biz de ilk baş öyle girdik ama tamamen işi bırakıp öyle bir şeye atılmak cidden cesaret işi. Ve sakin huzurlu yaşayacağım derken tam tersi bir hayata sahip de olabilirsin. Yönümüzü cevirdik sonra. Şimdi nereye yatırım yapıp ne kazanıyoruz ben yazmak istemiyorum hiç yazmadım..baska şeyler de yazmam ben maaştır okul ücretidir aylık şu kadar gidiyor vs. Neyse büyük düşünün. Illa yurt ici de düsünmeyin. Yıllarca pişmek gerekiyor diye de düsünmeyin. Internette her yazana da inanmayın.Ya mesela aylik 15bin getirecek bir para yatirsam anaparaya ihtiyacim olmasa ve geliriyle yasam kursam eriyip erimemesi o kadar önemli olur mu? Kafamda deli sorular, anlamadigimi cokmu belli ettim
Mesela aylık 15 bin getiren paranız 1 milyon olsun, 1 milyona bugün 2 ev alabilirsiniz (Yaşadığınız şehre göre belki sadece 1 ev + 1 araba ya da sadece 1 ev )Ya mesela aylik 15bin getirecek bir para yatirsam anaparaya ihtiyacim olmasa ve geliriyle yasam kursam eriyip erimemesi o kadar önemli olur mu? Kafamda deli sorular, anlamadigimi cokmu belli ettim
1 milyonu seneye en az 1.700 bin yapmalı ki zarar etmesin o da kolay değilMesela aylık 15 bin getiren paranız 1 milyon olsun, 1 milyona bugün 2 ev alabilirsiniz (Yaşadığınız şehre göre belki sadece 1 ev + 1 araba ya da sadece 1 ev )
İki sene sonra bu 1 milyon hâlâ bankada dursun ve siz sadece faizi çekmiş olun. O 1 milyona belki 1 evi zar zor alacaksınız çünkü ev fiyatları uçmuş olacak.
Iste bu da bir düşünce. Ama tam tersi elinizdeki parayı doğru yatırımlar ile 15 katına da çıkabilir. Ev alıp 1 milyonluk evden gelecek 6 bin gibi kirada memnun edebilir. Herkese göre değişiyor bu işler.Mesela aylık 15 bin getiren paranız 1 milyon olsun, 1 milyona bugün 2 ev alabilirsiniz (Yaşadığınız şehre göre belki sadece 1 ev + 1 araba ya da sadece 1 ev )
İki sene sonra bu 1 milyon hâlâ bankada dursun ve siz sadece faizi çekmiş olun. O 1 milyona belki 1 evi zar zor alacaksınız çünkü ev fiyatları uçmuş olacak.
Soruyu soran hani aylık faizi yesem anapara dursa nasıl olur gibi sorduğundan açıklamaya çalıştım. Anaparanız TL cinsinden bankada durmaya devam ederse bugün alacağınız bir evi bile yarın alamayabilirsiniz anlamında.Iste bu da bir düşünce. Ama tam tersi elinizdeki parayı doğru yatırımlar ile 15 katına da çıkabilir. Ev alıp 1 milyonluk evden gelecek 6 bin gibi kirada memnun edebilir. Herkese göre değişiyor bu işler.
biriktirdiğimizi kim söyledi daha çok harcıyoruz kazanıncaNee guzel burda esi borsadan anlayan var. Benimki keşiş olup dağa cikicak nerdeyse. Yav bi insan bu kadar mı yetinir? Hic dert etmez hep ben bakarım, arastiririm kendi basima da risk alamiyorum.
Hayir bi de fakir halimizle zengin gibi yasamasi yok mu? Arkasindan odalari gezer ışık kapatırım tum odalar aciktir nerdeyse:) ilk evlendigimizde 3 kilo ispanak almıştı, çünkü küçülüyormuş pişince :) evde bisey varken yine alir , kek kurabiye ister iki tane yer doyar:) eve tadilatci cagiririz tanidik, adam normalde aldigimi almam sizden diye 100 tl indirim yapiyor 50 tl de bizimki bizden olsun abi diye geri veriyo , boyle bi adamla ben cidden para biriktirebilcek miyim acaba valla ozendim surda borsadan anlayan kocalara:)
Bu gün haberlerde 2021'de ev fiyatlari %40 artacak diyordu doğruysa sittin sene alamiycaz gibi:/ ama evi olanlar icim guzel bir haber.Mesela aylık 15 bin getiren paranız 1 milyon olsun, 1 milyona bugün 2 ev alabilirsiniz (Yaşadığınız şehre göre belki sadece 1 ev + 1 araba ya da sadece 1 ev )
balon artış sadece.ben kendi evimi kiraya verdim kirada oturuyorum lüks bir evde.asla oturduğum eve milyon bağlamam kirasını öder milyonluk evde otururum .Bu gün haberlerde 2021'de ev fiyatlari %40 artacak diyordu doğruysa sittin sene alamiycaz gibi:/ ama evi olanlar icim guzel bir haber.
Helal olsun varsa harcayin ceycey sefaniz olsun. Adam emek veriyo harciyo hadi, bizimkine ne demelibiriktirdiğimizi kim söyledi daha çok harcıyoruz kazanınca
adamı gömme yahuuu kesin iyi yönleri vardır çokçaHelal olsun varsa harcayin ceycey sefaniz olsun. Adam emek veriyo harciyo hadi, bizimkine ne demeli