• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fistiklicikileta Fistiklicikileta C ceycey0406 nobahari nobahari
Ve daha tüm ilgilenen kisiler, dil ile ilgili ne dusunuyorsunuz?

Ben fransizcayi cok gereksiz buluyorum ama turkiyede fransiz okullari cok yaygin ozellikle lise caginda. Diplomat olmayacaksa cok bi ise yaramaz sanki. Zaten fransiz egitim sistemini de begenmem. Yerinde sayan, tutuk, kopuk, amaci olmayan bir egitim. Gecen gun bdv de bi kiz konu acmis.Kiza dedim ki sen fransiz ekolünde mi egitim aldin, bu kafa tam fransiz kafasi. Diyor ki aa nerden anladin 🤪
Bu kadar zekaya bu kadar mantiksiz hareketler ancak fransiz kafasiyla olur. hahahaha kiza da yazdim aa evet butun arkadaslarim böyle dedi.

Ingilizce artik bilmeyen yok. Tek ingilizce kimseye yetmez.

Almanca egitim veren bir yere mi gondermek suan gundemimizde. Ama bilemiyorum. Ben hala diyorum ki o parayla ben ona dunyanin yarisini alirim 😆😆😆

Ben fransizcayi cok gereksiz buluyorum ama turkiyede fransiz okullari cok yaygin ozellikle lise caginda. Diplomat olmayacaksa cok bi ise yaramaz sanki. Zaten fransiz egitim sistemini de begenmem. Yerinde sayan, tutuk, kopuk, amaci olmayan bir egitim. Gecen gun bdv de bi kiz konu acmis.Kiza dedim ki sen fransiz ekolünde mi egitim aldin, bu kafa tam fransiz kafasi. Diyor ki aa nerden anladin 🤪
Bu kadar zekaya bu kadar mantiksiz hareketler ancak fransiz kafasiyla olur. hahahaha kiza da yazdim aa evet butun arkadaslarim böyle dedi.

Almanca egitim veren bir yere mi gondermek suan gundemimizde. Ama bilemiyorum. Ben hala diyorum ki o parayla ben ona dunyanin yarisini alirim 😆😆😆
Haklisin bencede sen o parayla yatirim yapsan ,belki de calismasada olur , hayati olur .
Ben ingilizce almanca olarak diyorum . Ben egitimi icin ve gelecegi icin elimden geleni yapayim da . Sonrasi kendi istegi dogrultusunda artik. İster yurt ici ister yurt disi . İsterse calismaz bunu da dusunuyorum 🤣 ama bu kismi ona caktirmiyorum

Eğitimci değilim, çocuğum da yok bu nedenle belki bakış açım tecrübeye dayanmıyor fakat ben tam aksine ingilizcenin de gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Yani kişi ingilizceyi gerçekten biliyorsa (biz türkiyede bilmiyoruz mesela) ikinci bir dil için kasmaya gerek var mı emin değilim. Diyelim ki çince, ispanyolca veya rusça öğrendi (büyük coğrafyaya yayıldıkları için bu dilleri örnek verdim), bu coğrafyalarda eğitim veya iş için bulunduğunda ingilizce işini halletmeye zaten yetecek. Ticaret mi yapacak, zaten iletişim ingilizce, burada ihracat yapan sanayicilerin yabancı dilini geçtim türkçeleri bile eh işte :)) yermek için demiyorum şaka yollu bir örnek sadece, demek istediğim dış ticaretçiler hallediyor bilmem kaç ülkeyle iş ilişkisini, onlar da ingilizce yapıyor. Yahut eğitim mi alacak oğlun, dünyada iyi üniversitelerin çoğu zaten ingilizce eğitim veriyor.

İngilizceden başka bir dili öğrenmek de (aileden bilingual değilse) efor ve yatırım gerektiriyor sonuçta, o enerji ve kaynak başka alanda değerlendirilebilir. Değerlendirilmeyebilir de tabi, dediğim gibi ben fayda maliyet açısından bakıyorum :))

Haklisin bencede sen o parayla yatirim yapsan ,belki de calismasada olur , hayati olur .
Ben ingilizce almanca olarak diyorum . Ben egitimi icin ve gelecegi icin elimden geleni yapayim da . Sonrasi kendi istegi dogrultusunda artik. İster yurt ici ister yurt disi . İsterse calismaz bunu da dusunuyorum 🤣 ama bu kismi ona caktirmiyorum
Anne babalarımızın ve kısmen bizim dönemimizde eğitim=diploma idi. Artık diplomanın önemi azalıyor, self education önem kazanıyor, bilgiye erişim imkanı yüksek olduğundan doğal bir sonuç tabi ki bu. Çocuğum olursa finansal okur-yazarlığı, mutlu-huzurlu olma becerisini, bilgiye nasıl erişeceğini elimden geldiğince öğretmeye çalışırım açıkçası, çünkü bunlar çok kıymetli donanımlar olmasına rağmen okullarda öğretilmiyor pek.

Yaaa kızlar bu arada çok güzel bir youtube kanalı keşfettim neşemi bulmak için her gün giriyorum abi çok bomba atarlı giderli :D :D her gün girip günlük azarımı dinleyip kapatıyorum :deli:

Bi de kanalın adını büyük harflerle dümdüz "EN BAŞARILI BORSA KANALI" koymuş, profiline de somurtuk bir vesikalık fotisini koymuş, bu içtenlik ve doğallık çok hoşuma gitti :D genel olarak abi fazla doğal zaten. Ama şaka bi yana öğreniyorum da kanaldan, bakış açısı hoşuma gidiyor. Deneyimli borsacılar için basit kalacaktır, benim gibi yeniler ve uzun vadeciler için güzel bir kanal. Abinin tavrını, görünümünü, giyim kuşamını, konuşmasını göz ardı edip verdiği bilgiye bakmak gerektiğini düşünen biri olarak söylüyorum :))

Ahahah evet.
Dayanamadim ama kac tl ile girdigimi duyarsaniz girmemis de sayabilirsiniz beni 😆😆
Al benin coin 0 landı 🤣 gece almıstım risk kismaňdaki kadsr duşmez dedim yanılmışım sabaha kadar düsmüs 🤣 bir oyunumun daha sonuna geldik :27: neyse asıl benim yerine coin yapan kişi 150 dalırs kazandırmıs bana :27:

Eğitimci değilim, çocuğum da yok bu nedenle belki bakış açım tecrübeye dayanmıyor fakat ben tam aksine ingilizcenin de gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Yani kişi ingilizceyi gerçekten biliyorsa (biz türkiyede bilmiyoruz mesela) ikinci bir dil için kasmaya gerek var mı emin değilim. Diyelim ki çince, ispanyolca veya rusça öğrendi (büyük coğrafyaya yayıldıkları için bu dilleri örnek verdim), bu coğrafyalarda eğitim veya iş için bulunduğunda ingilizce işini halletmeye zaten yetecek. Ticaret mi yapacak, zaten iletişim ingilizce, burada ihracat yapan sanayicilerin yabancı dilini geçtim türkçeleri bile eh işte :)) yermek için demiyorum şaka yollu bir örnek sadece, demek istediğim dış ticaretçiler hallediyor bilmem kaç ülkeyle iş ilişkisini, onlar da ingilizce yapıyor. Yahut eğitim mi alacak oğlun, dünyada iyi üniversitelerin çoğu zaten ingilizce eğitim veriyor.

İngilizceden başka bir dili öğrenmek de (aileden bilingual değilse) efor ve yatırım gerektiriyor sonuçta, o enerji ve kaynak başka alanda değerlendirilebilir. Değerlendirilmeyebilir de tabi, dediğim gibi ben fayda maliyet açısından bakıyorum :))

Bence dil hic onemli degil bir cok iste. Zaten o kadar buyuk is yapilacaksa tercumanla calisilir. Ama soyle bir ornek vereyim ben 27 yasimda executive chef oldum bizim sektorde cok ciddi bir pozisyon. Tek sebebi 4 dil bilmem. Hangisini kullaniyorum? Hic.
Avukata avoka diye diye takiliyorum iste 🤪

Benim yasim kadar deneyimi olan gercek ustalari degerlendirmeye almadilar bile. Merkez basvuru icin iki yabanci dil sarti koymus. Bi tek ben girebildim. Cok yeterli degildim ama gectim. Cunku o pozisyona biri lazimdi.

Dilden dogrudan yararlanmasa bile kapi actigini dusunuyorum. Biraz gosteris gibi. Bizim bulasikci ilani bile ingilizce verilir. Allah askina garson ok ama bulasikci sagir dilsiz bile olur ne olucak.

Iki markete gittim.

Noodle, 1 adet cipura, salgam suyu, domates rendesi, 2li colgate siyah dis macunu, perrier, mangolu pepsi. 52 tale ödedim.

Sagliksiz beslenmede portakal gibi ol 😆

Dis macunlari yatirim.

Dilden dogrudan yararlanmasa bile kapi actigini dusunuyorum. Biraz gosteris gibi. Bizim bulasikci ilani bile ingilizce verilir. Allah askina garson ok ama bulasikci sagir dilsiz bile olur ne olucak.
Tabi ki öyle, yoksa neden kariyer.nette 34564 dil bilmesi tercih sebebidir falan desinler ki :)) zaten çok adam var piyasada, eleme aracı oluyor işte.

Kendi anlattığın durumda da, evet dil bilmen yetenekli bir usta karşısında seni o pozisyonu alırken öne geçirmiş olabilir, bildiğin dilleri hiç kullanmıyor da olabilirsin ama o pozisyona girmek yetmiyor, kalmayı bilmek de senin yetenekli olduğunun göstergesi (dil bilmenden bağımsız olarak). Pozisyonu alamayan diğer usta da gerçekten yetenekli ise muhakkak yolunu bir şekilde bulur tek alternatifi o pozisyon değildir ki, bulamadıysa o kadar da yetenekli değildir :)) uzattım biraz demek istediğim şu, bilgiye erişmek için en azından ingilizceyi iyi derecede bilmek şart, yanına çince fransızca rusça garnitür eklemediysem belki bazı iş görüşmelerinden geri çevrilirim ama iyi bir profesyonelsem bu iyi bir hayat sürmek için bana pek engel olmaz. Elbette imkan varsa yeni dil öğrenmek çok güzel bir şey, fakat bu okul eğitiminden ziyade doğal bir süreç olursa (senin türkçeyi gelip öğrendiğin gibi) çocuk için daha rahat olur sanki. Gerçi dediğim gibi ben fikir yürütüyorum sadece anladığım bir konu değil, sadece iş hayatı perspektifinden baktım olaya, şöyle olmalı böyle yapılmalı demek haddime de değil, kaldı ki sen çocuğunu yarış atı yapacak bir anneye benzemiyorsun eminim ki en doğru kararı verirsin zamanı geldiğinde :KK200:

Back
X