Yatılı, yabancı bakıcı arıyorum

anderunmastisi

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2013
1.198
2.292
34
"İsmi bakıcı değil, yardımcı olarak değiştiriyorum" bu ayrımın farkına varan farkındalık konusunda çığır açmış insanlar sayesinde
Arkadaşlar İstanbul'da yaşıyorum. Eşim de ben de merhametli, kibar insanlarız ama suistimale ikimizin de tahammülü yok. Bir bebeğim olacak nasipse yakın zamanda ve eve, bize alışması açısından şimdiden yatılı, yabancı yardımcı arıyorum. Allaha şükür işlerimiz iyi. Maddi anlamda sıkıntısı olmayacak Ben her gün yarım gün çalışıyor olacağım. Birkaç kişi önerildi ajanstan, birini denedik ama beğenmedik. Çünkü evde bir şeyi birkaç sefer söylemeden yapmıyordu. Ben o kadına çocuğumu emanet edeceksem "ya ihmal ederse" kuşkum olmamalı. O nedenle güvenim kalmadı. Ev işlerinde temiz, bebek bakımı konusunda iyi bir yabancı tanıdığınız var mı? Yabancılar evde her işi yapıyorlar ama benim evimde çalışan kadın mutfağa girmeyecek. Yemek yapmasına gerek yok ben zaten yemek yapmayı çok severim. Çamaşır olahonı özel bulduğum için çamaşır işi de bende. Onun yapacağı şey ben varken 2 saat temizlik, ve ben evde yokken, işteyken bebek bakımı. Oldukça rahat bir işi olacak gelen kadın da en rahat benim evimde olduğunu söylerdi ama güven vermediği için devam edemedim. Titiz ve düzen seven bir insanım. Kendim de boş durmam pek. Bayağı sıkıntıya düştüm açıkçası bu konuda. İşine bağlı, etik, saygılı, titiz bir bildiğiniz kadın var mı?

Son düzenleme:
Bakıcı ayrı , ev işlerine yardımcı ayrı ayrı insanlar tek bir vücut değil ..
Bence öncelikle bu ayrımın farkına varmaniz gerekiyor ..
Yabancı Özbek ya da Türkmen bakıcılar evde, evin bir bireyi gibi yaşıyorlar. Evde her şeye destek oluyorlar. Komple evin yükünü sırtlananları tanıyorum. Bu işi yapan ve evinde yaptıran insanlar tanıyorum. İki taraf da memnun. İsim bakıcı yanlış olabilir. Yardımcı diyeyim o zaman. Sorun kalmamış olur.

Yabancılar evde her işi yapıyorlar ama benim evimde çalışan kadın mutfağa girmeyecek. Yemek yapmasına gerek yok ben zaten yemek yapmayı çok severim. Onun yapacağı temizlik ve ben evde yokken bebek bakımı.
Yemek temizlik ve bebek bakimi aynı anda olsun isteyenler genelde evleniyor o kişiyle,ismi 'ev hanimligi' oluyor. Bebek bakan insandan supurgeyle ev temizlemesi , yeme yapması falan beklenmez. Adı üstünde, bebek bakıcısı

Yemek temizlik ve bebek bakimi aynı anda olsun isteyenler genelde evleniyor o kişiyle,ismi 'ev hanimligi' oluyor. Bebek bakan insandan supurgeyle ev temizlemesi , yeme yapması falan beklenmez. Adı üstünde, bebek bakıcısı
Yahu bu işi yapan insanlar var. Bizzat tanıdıklarımın evinde çalışıyorlar. Siz tanımıyorsanız yorum yapmayın.

Ben çocuğumu emanet ettigim , gelişiminden , öğreniminden yeri geldiğinde canindan sorumlu tuttuğum birinin oturup yatak carsafimi değiştirmesini beklemem ..
Evet bir kaç kuruş gören her kim varsa bu yabancı yardımcılarin bir kanını icmedikleri kalıyor ...
Siz ister yardımcı ister Mahmut diyin zaten uyku dışında bütün işleri bekleyeceksiniz sorun yazim hatası değil zihniyet ..

Ah ah ben de kaybolan gencligimi ariyorum

Kuzum cidden trol konu sandim gece gece basligi gorunce de buradan ne kadar guvenilir birini bulabilirsin ki?
Yok canım ya, 1 aydır arıyorum çok talep var aslında evdeki şartlar da güzel ama insan bebeği söz konusu olunca kışı kırk yarıyor, her yolu deniyor. Son 1 haftada 10 kişiye hayır demişimdir ve nedenini sorsan "sesi güven vermedi, şu kelimesini beğenmedim" zor işler. Annelerin de gelme ihtimali yok ikisi de rahatsız

Yatak çarşafı değiştirmeyecek zaten yatak odama da girmeyecek ütü yemek de yapmayacak
Ki diğer evlerde bunları yapıyorlar. Tanımıyorsanız yorum yapmayın kalabalık ediyorsunuz

Yatak çarşafı değiştirmeyecek zaten yatak odama da girmeyecek ütü yemek de yapmayacak
Ki diğer evlerde bunları yapıyorlar. Tanımıyorsanız yorum yapmayın kalabalık ediyorsunuz
Yooo gayet iyi tanıyorum ..

Hayırdır siz ilk defa mi çalıştiracaksiniz yanınızda birini ??

Ne saygısız bir insansınız ya. Benim evime gelen yardımcı benden daha aktif olmadı üstüne maaş aldı. Sorun kesinlikle zihniyet ama sizinkinde. Konuma yorum yapmayın bilginiz olmayan konuda fikriniz de olmasın olmayan boş zihniyetini de al git. Senin tanıdığın kişi peygamber olsa istemem zatem sana benziyordur o da

Anlamadıysan tekrar oku. Bakıcı değil, yardımcı. Uzayda yaşıyorsun herhalde hiç duymamışsın. Pandemi sizin ayarlarınızı iyice bozmuş herhalde

Ses beğenmemek sizin anladığınız anlamda değil, üslubu, ses tonu, konuşması, sözleri insan hakkında fikir verir. İlk izlenim denen şey bunlardan oluşur. Gerçekten B kadar zor mu anlıyorsunuz yoksa saat gece 2yi geçti diye mi algınız zayıf. Her mesaja altyazı geçmek zorunda kalıyorum ben bir soru sordum. Önerecek tanıdık varsa söyleyin yoksa bu ne cümle kurma merakı? Evde oturmaktan bu kadar çok mu sıkıldınız

Evde oturmuyorum.
“Sesi güven vermedi”den bunu anlıyorum.
Burası bakıcı veya yardımcı bulma sitesi değil. İstediğim konuya yorum yapabilirim, bunun için üyelik aldım.
Lohusa olmak için doğum yapmayı bekleseydiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…