- 12 Haziran 2019
- 18.726
- 114.003
- 598
- 37
Yeme ,içme , konaklama bedava. Para harcamadan tatil yapıyorlar . İstemediğinizi anlıyorlar ama anlamamazlıktan geliyorlardır emin olun.Evet ben yokken de kalabiliyorlar. Bu kadar terbiyesizce bir şey ben de görmedim. Eşim de geliyoruz diye arayınca gelmeyin diyemiyorum diyor.
Benim yukarida bahsettigim tanidigin evi kucuk ,ona ragmen gelip kaliyorlardi. Bir de ozellikle yazin. Ya millet rahat gezmek ,dus almak ister. Yok dusunen yok.
Misafir yatak odası var. Yemek yapma ve toplama konusunu büyük ölçüde eşim yapıyor. Ya dışardan söyler, ya yemeğe çıkarır vs. Temizlik zaten ben hafta içi yapamıyorum çalıştığım için. B*k götürüyor kısacası ama elimi sürmem. Otursunlar b*k içinde.Esiniz hayir demeyi öğrenecek diyemem diye bir sey yok baskasi yuzunden beni kiriyorsun evlilik bu değil bana eziyet ediyorsun diyin
Ya da misafire iliskin tum cileyi ona cektirin ama kendi rahatiniza bakin bozuldukca esinize soylenin ne zaman gidecekler diye. Ben yatili misafir sevmem cevreme de hep derim isteyen istediğini düşünsün siz kimsenin oteli degilsiniz
Mesela yatak kurma toplama yemek yapma temizlik vs nasil oluyor? Eşiniz ne kadar destek bu konuda?
Haklısınız.Esinle tartismana hic gerek yok. Bundan sonra evine geldiklerinde buraya yazdigin gibi onlara da anlat yuz yuze. Orasi esinin evi degil sadece senin de evin. O soyleyemiyorsa sen soyleyebilirsin
Onu da yaptım da eşim binbir ısrarla geri aldı beni.Yatili misafiriniz gelecegi zaman cantanizi hazirlayin annenize gidin veya anneniz uzaktaysa gidin bi otelde kalin. Giderken yatak odanizi vs kilitleyin.Akrabalarini esiniz kendisi agirlasin. Belki gelmeyin demeyi öğrenir.
Neden geri dönüyorsunuz ki bence sorun sizde de var üç dört misafire aynı şeyi yapınca insanlarsa anlarlar. Bu tabi pasif agrasif bir tepki ben olsam direk hepsini reddederimOnu da yaptım da eşim binbir ısrarla geri aldı beni.
Hmm şimdi anladım gelenler çok rahat ediyorlar demek sizde.Bizim de evimiz büyük maalesef. Hatta misafire özel yatak odamız var. Annem de aynısını söylüyor. Küçük eve geç bahanen olur diye. Benim de düşüncem o, artık büyük ev istemiyorum. Hele o yatak odasını komple atıcam çöpe.
Bende küçukken yazın bir ay teyzemgil gelirdi kalmaya her hafta amcalar , teyzeler derken şimdi herhalde kaldı bende nefret ediyorum misafirden . Çocukluğum sürekli evde bir kalabalik bundan dolayı anne babasi arasında huzursuzluk olan bir ailede geçti. Bir kere hatırlıyorum hiç tanimadigim akrabalarla salonda uyuduk . On kadın falan yattı salonda . Annem hastanelik oldu kalabalıktan . Böyle bir manyaklik . Bende yalnızlığı çok seviyorumBen küçükken bizim ev böyleydi yurtdışından herkes bize gelirdi evimiz çok büyüktü genişti. Bizi tercih ediyorlardı ama hiç bitmiyorlardı. Alışveriş, düğün, sünnet, hastalık hep bizde çözülüyordu işler. Annem çareyi küçük eve taşınarak buldu
Bende küçukken yazın bir ay teyzemgil gelirdi kalmaya her hafta amcalar , teyzeler derken şimdi herhalde kaldı bende nefret ediyorum misafirden . Çocukluğum sürekli evde bir kalabalik bundan dolayı anne babasi arasında huzursuzluk olan bir ailede geçti. Bir kere hatırlıyorum hiç tanimadigim akrabalarla salonda uyuduk . On kadın falan yattı salonda . Annem hastanelik oldu kalabalıktan . Böyle bir manyaklik . Bende yalnızlığı çok seviyorum
Demek ki herkeste farklı etki bırakıyor . Yalan söyleyemem bizimkiler de çok eli kolu dolu gelirdi ama. O kadar kalabalık olurdu ki . Sürekli bir yandan da yemek telaşı . Yani tabi ki mutlu olduğun zamanlar oluyordur ama bence insanın kendi çekirdek ailesi gayet yeterli. Şimdi bizde de aynı annemde artık kimseyi kabul etmiyorAaa öyle mi benim çocukluğum harika geçti bence kalabalığın arasında. Bizimkiler yurtdışından geldiği için bir kere elleri kolları çok dolu gelirlerdi. Türkiye de göremeyeceğim çikolatalar kıyafetler oyuncaklar. Annemi de çok mutsuz hatırlamıyorum açıkçası. Annemin tek dellendiği nokta biz gittiğimizde yaptıklarının karşılığını görememesi olmuştu. Ben kalabalık seviyorum. Ama artık eskisi gibi ilişkilerimiz yok kimseyle. Ben genelde çok yalnız hissediyorum kendimi.
Ya sen dersin sen diyemiyosan ben derim diyceksin hatta açacaksın telefonu söylemeyi unutmuş müsait değiliz hoşçakalın diyip kapatacaksın. Gerekirse kötü ol, kendi psikolojinden huzurundan kıymetli değil.Merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı gibi yatılı misafirden artık bıktım usandım! 2 yıllık evliyim. Eşimin tüm ailesi yurt dışında yaşıyor. İstanbul'a geldiklerinde kimse otel vs derdine düşmeden direkt bizi arıyor. Geliyoruz diyerek. Haliyle eşim akrabalarına hayır diyemiyor. İlk başlarda sorun etmedim ama artık dayanamıyorum bu duruma. Örnek verecek olursam; geçen yaz hatırlarsınız özellikle birkaç gün aşırı sıcaktı. O eyyamı bahur olarak adlandırılan cehennem sıcağı zamanında; amcası, yengesi ve 2 yeğeni tam 11 gün bizde kaldılar. Bu sadece bir örnek. 2 yılda en az 10 kez yatılı misafiri gelmiştir eşimin. 1-2 gece olsa sorun yok, gelen gitmiyor en az 1 hafta kalıyor. Delireceğim artık. Kayınvalidem de senede bir gelir 2 ay kalır. Dün akşam da teyzesi aradı, buraya gelmeyi düşünüyorlar sanırım. Eşime konuşma detayını sorunca söylemedi öyle bir şey ama konuşmalardan anladım ben. Ben de biraz önce telefonda konuştum, öyle bir fikirleri varsa kabul etmeyeceğimi ve bir bahane bulmasını söyledim. Ne yapabilirim, gelmeyin diyemem diyor. Patlayacağım sinirden! Ben haftanın 6 günü çalışıyorum bu arada. Şu anda da işteyim hatta. Nasıl engel olabilirim ben bu yatılı misafir olayına? Misafir geldiğinde de öyle çok hizmet etmiyorum, hatta misafirlik uzayınca tavrım suratım değişiyor, kimi zaman bilerek yapıyorum bunu. Ondan da anlamıyor bunlar!
Merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı gibi yatılı misafirden artık bıktım usandım! 2 yıllık evliyim. Eşimin tüm ailesi yurt dışında yaşıyor. İstanbul'a geldiklerinde kimse otel vs derdine düşmeden direkt bizi arıyor. Geliyoruz diyerek. Haliyle eşim akrabalarına hayır diyemiyor. İlk başlarda sorun etmedim ama artık dayanamıyorum bu duruma. Örnek verecek olursam; geçen yaz hatırlarsınız özellikle birkaç gün aşırı sıcaktı. O eyyamı bahur olarak adlandırılan cehennem sıcağı zamanında; amcası, yengesi ve 2 yeğeni tam 11 gün bizde kaldılar. Bu sadece bir örnek. 2 yılda en az 10 kez yatılı misafiri gelmiştir eşimin. 1-2 gece olsa sorun yok, gelen gitmiyor en az 1 hafta kalıyor. Delireceğim artık. Kayınvalidem de senede bir gelir 2 ay kalır. Dün akşam da teyzesi aradı, buraya gelmeyi düşünüyorlar sanırım. Eşime konuşma detayını sorunca söylemedi öyle bir şey ama konuşmalardan anladım ben. Ben de biraz önce telefonda konuştum, öyle bir fikirleri varsa kabul etmeyeceğimi ve bir bahane bulmasını söyledim. Ne yapabilirim, gelmeyin diyemem diyor. Patlayacağım sinirden! Ben haftanın 6 günü çalışıyorum bu arada. Şu anda da işteyim hatta. Nasıl engel olabilirim ben bu yatılı misafir olayına? Misafir geldiğinde de öyle çok hizmet etmiyorum, hatta misafirlik uzayınca tavrım suratım değişiyor, kimi zaman bilerek yapıyorum bunu. Ondan da anlamıyor bunlar!
Eee maddi anlamda elimi cebime atmasam ben de gitmem yani rahat etmemeleri lazim sizdeMisafir yatak odası var. Yemek yapma ve toplama konusunu büyük ölçüde eşim yapıyor. Ya dışardan söyler, ya yemeğe çıkarır vs. Temizlik zaten ben hafta içi yapamıyorum çalıştığım için. B*k götürüyor kısacası ama elimi sürmem. Otursunlar b*k içinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?