Gecen hafta böyle bir konu vardı. Konu sahibi eşine rest çekmişti, adam yine onlar gidemez minvalinde bir şeyler soyleyince, konu sahibi ailesinin yanina gitmişti, boşanmayı düşünüyorlardı.Ben kabul etmiyorum da ama eşim hayır diyemiyor. Haklısınız gemileri yakmak lazım artık ama işte gelin görün ki ben çekiniyorum.
İnşallah çözülür can sıkıcı bi durum ama hanımların dediği gibiAynısını düşünüyorum ben de. Böyle yapacağım sanırım artık. Kayınvalidem anlayışlı kadındır.
Valla bence çok net boşanma sebebi zaten. Biriyle evlendin diye ömür boyu onun akrabalarını evine günlerce kabul etmek zorunda değilsin. Eşim böyle bir şey söyleyebilirse anında biter zaten bu evlilik.Gecen hafta böyle bir konu vardı. Konu sahibi eşine rest çekmişti, adam yine onlar gidemez minvalinde bir şeyler soyleyince, konu sahibi ailesinin yanina gitmişti, boşanmayı düşünüyorlardı.
O soylemiyorsa, siz arayip söyleyin.
Eşiniz de ya hayır demeyi öğrenecek yada evliligin temeline dinamit döşemeye devam.
Alakasız alakasız kişiler evinizde yatılı kalmaya başlamış hadi kv yi anlayabilirim ki 2 ay bile fazla bana göre.Hiçbiri çalışmıyor eşimin ailesindeki kadınların. Empatiden de yoksunlar. Çalışmasam bile bu kadar yatılı misafiri çekemezdim zaten.
O konudan da rahatsızım evet ama kayınvalidem tek yaşıyor. Benim de annem tek başına başka ülkede yaşasa, yılda 2 ay benimle kalsın isterdim herhalde. Bunun hatrına ses etmiyorum.Alakasız alakasız kişiler evinizde yatılı kalmaya başlamış hadi kv yi anlayabilirim ki 2 ay bile fazla bana göre.
Garip olan şu ki ben hizmet de etmiyorum doğru düzgün. Bunu da anlamıyorlar. Ya da anlıyorlar da anlamazdan geliyorlar. Herkeste o utanma duygusu yok maalesef.En basindan kayinvalideniz haric kimseyi kabul etmicektiniz. Esiniz soyleyrmiyorsa siz soyleyin hizmetcilik etmek icin mi evlendiniz iki sene yine iyi dayanmissiniz ben olsam dayanamazdim. Yuzlerine soyleyin yurtdisindan geliyorlar otel parasini mi dert ediyorlar. Ya siz soyleyin ya da kayinvalidenize soyletin.
O yuzden yuzlerine direk soylenmeli esiniz siz ya da kayinvalideniz fark etmez bulmuslar beles otel tabi yuzsuz olurlar. Allah bilir harcamada yaptirmiyosunuzdur sizin erzaklarinizla yiyip iciyorlardir.Garip olan şu ki ben hizmet de etmiyorum doğru düzgün. Bunu da anlamıyorlar. Ya da anlıyorlar da anlamazdan geliyorlar. Herkeste o utanma duygusu yok maalesef.
Eşim kimseye yaptırmıyor. 11 gün kalan amcası sadece 1 kere sebze ve meyve alışverişi yaptı. Şaka gibi değil mi...O yuzden yuzlerine direk soylenmeli esiniz siz ya da kayinvalideniz fark etmez bulmuslar beles otel tabi yuzsuz olurlar. Allah bilir harcamada yaptirmiyosunuzdur sizin erzaklarinizla yiyip iciyorlardir.
Bizim de evimiz büyük maalesef. Hatta misafire özel yatak odamız var. Annem de aynısını söylüyor. Küçük eve geç bahanen olur diye. Benim de düşüncem o, artık büyük ev istemiyorum. Hele o yatak odasını komple atıcam çöpe.Ben küçükken bizim ev böyleydi yurtdışından herkes bize gelirdi evimiz çok büyüktü genişti. Bizi tercih ediyorlardı ama hiç bitmiyorlardı. Alışveriş, düğün, sünnet, hastalık hep bizde çözülüyordu işler. Annem çareyi küçük eve taşınarak buldu
Mesele buyuk ev degilki sizin sinirlarinizi cizememeniz bahaneye ne gerek var istemiyorum bitti. Sirf birileri size misafirlige gelcek diye tasinilir mi hem kayinvalideniz mecbur gelecek kalacak onun odasi oluyordur o oda.Bizim de evimiz büyük maalesef. Hatta misafire özel yatak odamız var. Annem de aynısını söylüyor. Küçük eve geç bahanen olur diye. Benim de düşüncem o, artık büyük ev istemiyorum. Hele o yatak odasını komple atıcam çöpe.
Benim yukarida bahsettigim tanidigin evi kucuk ,ona ragmen gelip kaliyorlardi. Bir de ozellikle yazin. Ya millet rahat gezmek ,dus almak ister. Yok dusunen yok.Ben küçükken bizim ev böyleydi yurtdışından herkes bize gelirdi evimiz çok büyüktü genişti. Bizi tercih ediyorlardı ama hiç bitmiyorlardı. Alışveriş, düğün, sünnet, hastalık hep bizde çözülüyordu işler. Annem çareyi küçük eve taşınarak buldu
Bende yurtdışında yaşıyorum ve Türkiye'yd gittiğimde otelden başka bi yerde kalamam, bu insanları anlayamıyorum. Bian önce ya eşinizi gerekirse kavgayla ikna edin konuşmaya veya kendiniz bir şeyler yapın.Merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı gibi yatılı misafirden artık bıktım usandım! 2 yıllık evliyim. Eşimin tüm ailesi yurt dışında yaşıyor. İstanbul'a geldiklerinde kimse otel vs derdine düşmeden direkt bizi arıyor. Geliyoruz diyerek. Haliyle eşim akrabalarına hayır diyemiyor. İlk başlarda sorun etmedim ama artık dayanamıyorum bu duruma. Örnek verecek olursam; geçen yaz hatırlarsınız özellikle birkaç gün aşırı sıcaktı. O eyyamı bahur olarak adlandırılan cehennem sıcağı zamanında; amcası, yengesi ve 2 yeğeni tam 11 gün bizde kaldılar. Bu sadece bir örnek. 2 yılda en az 10 kez yatılı misafiri gelmiştir eşimin. 1-2 gece olsa sorun yok, gelen gitmiyor en az 1 hafta kalıyor. Delireceğim artık. Kayınvalidem de senede bir gelir 2 ay kalır. Dün akşam da teyzesi aradı, buraya gelmeyi düşünüyorlar sanırım. Eşime konuşma detayını sorunca söylemedi öyle bir şey ama konuşmalardan anladım ben. Ben de biraz önce telefonda konuştum, öyle bir fikirleri varsa kabul etmeyeceğimi ve bir bahane bulmasını söyledim. Ne yapabilirim, gelmeyin diyemem diyor. Patlayacağım sinirden! Ben haftanın 6 günü çalışıyorum bu arada. Şu anda da işteyim hatta. Nasıl engel olabilirim ben bu yatılı misafir olayına? Misafir geldiğinde de öyle çok hizmet etmiyorum, hatta misafirlik uzayınca tavrım suratım değişiyor, kimi zaman bilerek yapıyorum bunu. Ondan da anlamıyor bunlar!
Evet ben yokken de kalabiliyorlar. Bu kadar terbiyesizce bir şey ben de görmedim. Eşim de geliyoruz diye arayınca gelmeyin diyemiyorum diyor.Eşiniz size sormadan direkt kabulmu ediyor? Siz evde yokken nasıl utanmadan bir hafta ve daha fazla kalabiliyorlar çok yüzsüz insanlarmış.
İlk başta kabul etmeyecektiniz.
Kayinvalideyi arayıp yatılı misafir istemediginizi söyleyin. Çalışıyorum yoruluyorum, siz gelmek isteyenlere musait değiller diye söylersiniz deyin
Kayinvalideye söyleyin teyze gelmeden olaya el atınEvet ben yokken de kalabiliyorlar. Bu kadar terbiyesizce bir şey ben de görmedim. Eşim de geliyoruz diye arayınca gelmeyin diyemiyorum diyor.
Bizim de evimiz büyük maalesef. Hatta misafire özel yatak odamız var. Annem de aynısını söylüyor. Küçük eve geç bahanen olur diye. Benim de düşüncem o, artık büyük ev istemiyorum. Hele o yatak odasını komple atıcam çöpe.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?