Yatak Odam Küçücük

starlicya35

...
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
939
4
96
42
İzmir
kızlar yeni evimin yatak odası çok küçük.

mobilyalarımı ancak bu şekilde yerleştirebildim.
aklıma da başka şekil gelmiyo..

bi el atsanız da şu sıkıntım bi bitse...

$yatak odam.webp

$yatak odam.webp

$yatak odam.webp

Benim yatak odamın aynısı. bu şekilde pek olmamış. ben karyolayı cama paralel koydum. karyolanın başucuna bir komidin, onun yanına da dolabı köşe dolabı olarak yaptırdım. oda çok geniş oldu. inşallah anlatabildim. (çıkıntılı kısım ebeveyn banyosu mu?)

Benim yatak odamın aynısı. bu şekilde pek olmamış. ben karyolayı cama paralel koydum. karyolanın başucuna bir komidin, onun yanına da dolabı köşe dolabı olarak yaptırdım. oda çok geniş oldu. inşallah anlatabildim. (çıkıntılı kısım ebeveyn banyosu mu?)

evet ebeveyn banyosu

o olmasa sorun yok zaten ama dolabı başka şekilde koyamadım :(

Odanın ve eşyaların ölçüleri nedir?

Ebeveyn banyonun kapısı akordion kapı olsa gardırop o tarafa doğru gidebilir mi acaba?

Son düzenleme:
430*300 ölçüler. banyonun kapısı içeri açılacak. kullandığım program çok detaylı değil. kabataslak çizdim.

bi de böyle düşündüm.. en azından koca bir dolabım olur dedim ama bilemiyorum işte

$yatak odası şekil 2.webp

$yatak odası şekil 2.webp

Gardırop sürgülü kapılı olursa belki yatağı tam duvara yaslamanız gerekmeyebilir (yine arada bir komidinlik yer kalmaz tabi ama).

Tuvalet kapısı içeri açılacak demişsiniz, benim kastettiğim bu çeşit katlanan bir kapıydı.$akordiyon kapı.webp
Belki dedim böyle bir kapı ile değiştirirseniz kullanım daha rahat olabilir.

Yatağı mecburen camın önüne koyacaksınız gibi gözüküyor, ama bence estetik görünümü falan bir tarafa bırakıp, arada bir karıştan az olmayan bir mesafe bırakın. Bir evimde, ben de aynen sizinki gibi bir oda kullanmıştım, ama cam ile yatak arasında biraz mesafem vardı ve başımızı yatağın ayak ucuna vermiştik. Çok da isabet etmişiz, cünkü bir sabah bir gürültüyle uyandık ve bir baktık ki perde, korniş olduğu gibi yere düşmüş. Bu evimde de bir gün panjur kutusu düştü pencerenin üstünden, bereket ki altında hiç bir eşya, yatak falan yoktu. Bende mi bir terslik var bilmiyorum ama bu olaylardan sonra iyice huylandım açıkçası.

banyo kapısı banyo içine açıldığı için bizi engellemiyo.

ben de bir de böyle yerleştirdim.
burda herşey özel yapım olucak tabi..

boş kalan yerlere de bişeyler konulabilir. ekleme yapılabilir. böyle nasıl

$yatak odasu şkl4.webp

$yatak odası şekil3,.webp

$yatak odası şekil 3.webp

Son düzenleme:
bence ne yatak camın önüne iyi olmamış.senin açından kullnması zor olur o şekilde camdan tarafa yatmak kalkmak zor olur,camdan soğuk gelir güneş vurur sabah rahatsız eder..bence yatağını ortaya koy komidinlerini üst üste de koyabilirsin.çamaşır dolabı gibi durur.ayrıca sürgülü kapılıysa dolapların arkasına bir insan sığacak kadar boşluk bırak önüne yatağını koy.resim koyarım şimdi sana.bence yatak camın önünde olmamalı
Bosco Yatak Odası Takımı - YATAŞ
bunun gibi yapalirsin.resimdekinin komidinleri yatağa yapışıklar.sen üstüste koyabilirsin.belki bi fikir olur sana.evinide iyi günlerde kullan..güle güle otur

bence ne yatak camın önüne iyi olmamış.senin açından kullnması zor olur o şekilde camdan tarafa yatmak kalkmak zor olur,camdan soğuk gelir güneş vurur sabah rahatsız eder..bence yatağını ortaya koy komidinlerini üst üste de koyabilirsin.çamaşır dolabı gibi durur.ayrıca sürgülü kapılıysa dolapların arkasına bir insan sığacak kadar boşluk bırak önüne yatağını koy.resim koyarım şimdi sana.bence yatak camın önünde olmamalı
Bosco Yatak Odası Takımı - YATAŞ
bunun gibi yapalirsin.resimdekinin komidinleri yatağa yapışıklar.sen üstüste koyabilirsin.belki bi fikir olur sana.evinide iyi günlerde kullan..güle güle otur

ilgilendiğin için sağol da benim yatak odamın eni 3 metre.. yatak karyolasıyla beraber 230cm dolap derinliği 60 cm olunca adım atacak yer olmaz bırak adam geçicek yeri :59:

banyo kapısı banyo içine açıldığı için bizi engellemiyo.
Hay Allah, ben de içeriye deyince nedense israrla odaya doğru gibi anladım:69::69:

ben de bir de böyle yerleştirdim.
burda herşey özel yapım olucak tabi..

boş kalan yerlere de bişeyler konulabilir. ekleme yapılabilir. böyle nasıl

Eki Görüntüle 158450

Eki Görüntüle 158451

Eki Görüntüle 158449

Evet, böyle çok iyi olmuş. En ideal çözüm bu gibi gözüküyor. Yatağın ayak ucundaki dolap belki giriş kapısı ile banyo kapısı arasındaki boşluğa konabilir, o duvara bir yere bir boy aynası da yapılabilir. Yatağın ayak ucuna, fazla derinliği olmayan, eşarp, iç çamaşır, kemer vs. gibi ufak şeyler için bir dolap yaptırılabilir.

Hazır almayıp, marangoza yaptırınca, alternatifler oldukça fazla oluyor haliyle. İş ki, iyi ve sözünün eri bir marangoza denk gelin.

Son düzenleme:
Hay Allah, ben de içeriye deyince nedense israrla odaya doğru gibi anladım:69::69:

Evet, böyle çok iyi olmuş. En ideal çözüm bu gibi gözüküyor. Yatağın ayak ucundaki dolap belki giriş kapısı ile banyo kapısı arasındaki boşluğa konabilir, o duvara bir yere bir boy aynası da yapılabilir. Yatağın ayak ucuna, fazla derinliği olmayan, eşarp, iç çamaşır, kemer vs. gibi ufak şeyler için bir dolap yaptırılabilir.

Hazır almayıp, marangoza yaptırınca, alternatifler oldukça fazla oluyor haliyle. İş ki, iyi ve sözünün eri bir marangoza denk gelin.

bi türlü karar veremiyorum... yatak üstündeki dolaplara ulaşmak zor olucak gibi geliyo...

diğer türlü de estetikten yana hiçbişey olmucak odada...

eşim de azcık fikir verse kolaylaşıcak ama o kolayı seçiyo sağolsun. sen düşün ben yaptırayım diyo :63::63:

marangozumuz sağlam. eşim de dekorasyon işleri yaptığı için 20 yıllık marangozumuz var..

gerçi eli ağır biraz ama ii iş çıkarıyo. şu an iç kapılarımızı ve mutfağı yapıyo..
yatak odasını da yaptırısak ne zaman bitirir bilemiyorum tabi :44:

haziran sonuna doğru geçicez muhtemelen evimize.. ama çok bunladım 1 senedir nasıl olsa etse... oofff

fikirlerin için çok teşekkür ederim. yeni bişiler gelirse aklına paylaş lütfen

senin evin de çizimlerini ögrdüm de yorum yapma fırsatım olmadı. bi bakiim şimdii :34:

Evet, yatak üstü dolaplara ulaşım zor olur tabi, ama şu an için başka da bir çozüm aklıma gelmiyor. O duvar 4.30 olduğuna göre, yatak eni 1.80 olsa (benimki 165 ve bayağı büyük) geriye 2.50 kalıyor ki, hiç fena bir dolap büyüklüğü değil. Bir de o iki kapı arası duvara bir dolap olursa, yatak üstündeki kısma seyrek kullanılan birşeyler konabilir. Dekorasyonla ilgilenmediği için de, ceza olarak kocana aldırabilirsin ordaki şeyleri :47::47:, ama tabi o arada yatağın da altını üstüne getirebilir erkekler, onu da göz önünde bulunduracaksın.

O şekilde yaptırtmaya karar verirsen, o dolaplara kilit falan yapsınlar ve de tabi duvara çok, çok sağlam raptetmeleri lazım. Allah korusun bir deprem falan halinde dolap ya da içindekiler olduğu gibi tepenize inmesin.

Evet, yatak üstü dolaplara ulaşım zor olur tabi, ama şu an için başka da bir çozüm aklıma gelmiyor. O duvar 4.30 olduğuna göre, yatak eni 1.80 olsa (benimki 165 ve bayağı büyük) geriye 2.50 kalıyor ki, hiç fena bir dolap büyüklüğü değil. Bir de o iki kapı arası duvara bir dolap olursa, yatak üstündeki kısma seyrek kullanılan birşeyler konabilir. Dekorasyonla ilgilenmediği için de, ceza olarak kocana aldırabilirsin ordaki şeyleri :47::47:, ama tabi o arada yatağın da altını üstüne getirebilir erkekler, onu da göz önünde bulunduracaksın.

O şekilde yaptırtmaya karar verirsen, o dolaplara kilit falan yapsınlar ve de tabi duvara çok, çok sağlam raptetmeleri lazım. Allah korusun bir deprem falan halinde dolap ya da içindekiler olduğu gibi tepenize inmesin.

kilit olayını düşünmemiştim bak hiç. haklısın... böyle yaptırırsam oraya yedek yastık yorgan kışlık yazlık gibi şeyler koymayı düşünüyorum. mutlaka kilit yaptırmalı. çok sağol çok ii oldu. hiç gelmezdi benim aklıma...

Back
X