Biç çanakkaleli olarak konyalılarla dünür olmamaya özen göstereyim bari
komşum da çok baskın karakterdi, ne maaşını ne gider gelirini borcunu asla bilmezdi kadın, istediği yerden alış veriş yapması yasaktı. Senede kaç defa konyaya giderlerse (1 bilemedin 2) oradaki ihraç fazlalarından işine yarayanları almasına rıza gösterirdi. Kadın nereye giderse gitsin akşam 5te evde olup kapıyı açmak zorundaydı, kadın geç kalırsa kapıda bekliyor eve girmiyordu. Konyaya ailesinini ziyarete gidişlerinde anasının evindeki halıları bile sildirir, tencerelerce yemek yapıp buzluklarına koydururdu. Ki bu ailenin konyada da hem kız hem erkek evlatları var, bütün işi bu kadına yıkıp canını çıkarıyorlardı. Boşanmalarında 1.dereceden şahittik maalesef. Kadın gittikten sonra adam aylarca darladı bizi, ama tam boğmalık. "bana ne yaptı ki kendine pişirdi bana da koydu kendininkileri yıkarken bemimkileri de yıkadı, kendi yaşadığı evi temizledi" deme yüzsüszlüğünü bile gösterdi ki, kadın aşçıydı aynı zamanda iyi bir de terziydi, ekmeğe zam geldi diye un alıp kadına ekmek bile yaptırdı. Sahura mükellef sofralar, bazlamalar, pişiler... Bir de utanmadan tuzunu fazla bulup günlerce küserdi ahlaksız. Yanlış bir harekete küstümü 3 ay konuşmuyor evde pişeni bile yemiyordu. Ayyyyy anlatırken daraldım. Vallahi boşanmalarına sevindim, kadın şimdi çok mutlu, aşçı olarak işe girmiş asgari ücretle gül gibi yaşıyor, gençleşmiş resmen