• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşattıklarını yaşasınlar istiyorum

Olmaz tabi ama yetiştirme kişinin memleketine göre değişince karakterde çok etkileniyor. Şimdi benim anneannemin kızkardeşlerinin birinin oğlu evlendi , biraz uzağa taşındı diye kadın dünyayı yıkmıştı. Keza yine bir uzak akraba oğulları evlenince uzağa gitmesine engel olup gelinin evine yerlesmişlerdi resmen... Sebep ne ? Bizim düzenimizi öğrensin kız diye. Boşandı kızda sonra zaten. Konya ataerkil çünkü. Hani benim babam çok farklıdır ama o çocuk yaşta ailesinin yanından çıkmış , hayatı dışarda öğrenmiş ve asimile olmuş. Annemde diktir yontmuş bunu Allah var. :D Babamgil 7 kardeş 5'i erkek. 5'ide evlerden ırak bir tip. Ben konuşunca bile kızım diye ayar olan bir amcam var mesela. 🤷
Bir çanakkaleli olarak konyalılarla dünür olmamaya özen göstereyim bari 😅 komşum da çok baskın karakterdi, ne maaşını ne gider gelirini borcunu asla bilmezdi kadın, istediği yerden alış veriş yapması yasaktı. Senede kaç defa konyaya giderlerse (1 bilemedin 2) oradaki ihraç fazlalarından işine yarayanları almasına rıza gösterirdi. Kadın nereye giderse gitsin akşam 5te evde olup kapıyı açmak zorundaydı, kadın geç kalırsa kapıda bekliyor eve girmiyordu. Konyaya ailesinini ziyarete gidişlerinde anasının evindeki halıları bile sildirir, tencerelerce yemek yapıp buzluklarına koydururdu. Ki bu ailenin konyada da hem kız hem erkek evlatları var, bütün işi bu kadına yıkıp canını çıkarıyorlardı. Boşanmalarında 1.dereceden şahittik maalesef. Kadın gittikten sonra adam aylarca darladı bizi, ama tam boğmalık. "bana ne yaptı ki kendine pişirdi bana da koydu kendininkileri yıkarken benimkileri de yıkadı, kendi yaşadığı evi temizledi" deme yüzsüszlüğünü bile gösterdi ki, kadın aşçıydı aynı zamanda iyi bir de terziydi, ekmeğe zam geldi diye un alıp kadına ekmek bile yaptırdı. Sahura mükellef sofralar, bazlamalar, pişiler... Bir de utanmadan tuzunu fazla buldu mu günlerce küserdi ahlaksız. Yanlış bir harekete küstümü 3 ay konuşmuyor evde pişeni bile yemiyordu. Ayyyyy anlatırken daraldım. Vallahi boşanmalarına sevindim, kadın şimdi çok mutlu, aşçı olarak işe girmiş asgari ücretle gül gibi yaşıyor, gençleşmiş resmen

Vallahi kendime daha yeni yeni geliyorum annemgil gelince bir bardak çay için olmadık laf söz ediyorlardı tabi ben annemin kızıyım dikim annesine laf söyleyemedim ama eşime annen neden böyle yapıyor diye söylendim onda bile anne babasını çağırıp anne sana bunu dedi diyerek şikayet ediyordu ömür geçer miydi böylesiyle çocuk gibiydi. Amcalarım değil de ben hep derim benim iki abim var abi baba yarısıdır. Abim sağ omuzumda taşırim seni yorulunca sola alırım diyor çalis mesleğin var atan erkek milletine ezdirme kendini Allah razı olsun ondan bı bosanayim evlenmek dursun düşüncesinin yanından geçmeyi düşünmüyorum bı müddet

Biç çanakkaleli olarak konyalılarla dünür olmamaya özen göstereyim bari 😅 komşum da çok baskın karakterdi, ne maaşını ne gider gelirini borcunu asla bilmezdi kadın, istediği yerden alış veriş yapması yasaktı. Senede kaç defa konyaya giderlerse (1 bilemedin 2) oradaki ihraç fazlalarından işine yarayanları almasına rıza gösterirdi. Kadın nereye giderse gitsin akşam 5te evde olup kapıyı açmak zorundaydı, kadın geç kalırsa kapıda bekliyor eve girmiyordu. Konyaya ailesinini ziyarete gidişlerinde anasının evindeki halıları bile sildirir, tencerelerce yemek yapıp buzluklarına koydururdu. Ki bu ailenin konyada da hem kız hem erkek evlatları var, bütün işi bu kadına yıkıp canını çıkarıyorlardı. Boşanmalarında 1.dereceden şahittik maalesef. Kadın gittikten sonra adam aylarca darladı bizi, ama tam boğmalık. "bana ne yaptı ki kendine pişirdi bana da koydu kendininkileri yıkarken bemimkileri de yıkadı, kendi yaşadığı evi temizledi" deme yüzsüszlüğünü bile gösterdi ki, kadın aşçıydı aynı zamanda iyi bir de terziydi, ekmeğe zam geldi diye un alıp kadına ekmek bile yaptırdı. Sahura mükellef sofralar, bazlamalar, pişiler... Bir de utanmadan tuzunu fazla bulup günlerce küserdi ahlaksız. Yanlış bir harekete küstümü 3 ay konuşmuyor evde pişeni bile yemiyordu. Ayyyyy anlatırken daraldım. Vallahi boşanmalarına sevindim, kadın şimdi çok mutlu, aşçı olarak işe girmiş asgari ücretle gül gibi yaşıyor, gençleşmiş resmen
Allah senin ve evlatlarının karşısına iyi insanlar çıkarsın İnşAllah. 🤲💓 Anlattığın hikaye çok tanıdık. Çok var buralarda bu tip olaylardan. İnan anlat anlat bitmez. Diyorum ya yetiştirme + ataerkillik = bu herifler böyle sinmiş kadınlar. Ama senin hikayende sonu güzel bitmiş. Bundan sonra hep mutlu olur umarım.

Ya düşünün ben mesleği olan biriyim büyük şehirden Konya'nın küçük bir ilçesine gelin gittim. Eşim hayvancılık ve tarımla meşgul babasının yanında getir götür yapıyor. Ailem akraba oldukları için meslek konusuna hiç deginmedi. Kızım ele gitme içimizde ol sürekli gelir gideriz orasida teyzenin kapısı diyerek beni ikna ettiler çokta gelip gitme olayı olmadığından ben bu insanların huyunu suyunu pek bilmiyordum. Bende aklı başında olsun hamallık yapsın da evini gecindirir düşüncesinde oldum tamam dedim. Adamlar o kadar göreneksiz ki anlatamam. Onlar tarlada diye yeni 2 haftalık gelindim lahmacun yaptım ettim tek tek uğraştım. Koca koca kızları tenezzül edip yardım bile etmedi. Karşı komşuları amcası oluyor bı tabakta ona gönderdim. Bana bı azarlamalar bı kizmalar bu evin hanımı annem ondan izinsiz kimseye bişi verilmez. Amcasının yanımızda tabi mimi gelince gelenek görenek gördü eviniz demiş kaynana küplere bindi bana ateş püskürdü. Ses etmedim duymazdan geldim ama olmuyor bı yerde mutlaka bı sorun çıkartıyor. Kışın evimi su basti boru patladı annemgilde vardı kaynanaya hoş geldin dememisim o kargaşada anneme abime beni şikayet ediyor suratsız kızın bu salak bu işten anlamaz annem kendini sıka sıka bı hal oldu benim hatrima....... Kendini bilmezler afedersiniz ama bazı insanlar b.knunda boncuk görmüş gibiler bı kibir bı kibir bu dünyada adalet teccelli etmese bile ahiret var diyorum sadece......

Bir çanakkaleli olarak konyalılarla dünür olmamaya özen göstereyim bari 😅 komşum da çok baskın karakterdi, ne maaşını ne gider gelirini borcunu asla bilmezdi kadın, istediği yerden alış veriş yapması yasaktı. Senede kaç defa konyaya giderlerse (1 bilemedin 2) oradaki ihraç fazlalarından işine yarayanları almasına rıza gösterirdi. Kadın nereye giderse gitsin akşam 5te evde olup kapıyı açmak zorundaydı, kadın geç kalırsa kapıda bekliyor eve girmiyordu. Konyaya ailesinini ziyarete gidişlerinde anasının evindeki halıları bile sildirir, tencerelerce yemek yapıp buzluklarına koydururdu. Ki bu ailenin konyada da hem kız hem erkek evlatları var, bütün işi bu kadına yıkıp canını çıkarıyorlardı. Boşanmalarında 1.dereceden şahittik maalesef. Kadın gittikten sonra adam aylarca darladı bizi, ama tam boğmalık. "bana ne yaptı ki kendine pişirdi bana da koydu kendininkileri yıkarken benimkileri de yıkadı, kendi yaşadığı evi temizledi" deme yüzsüszlüğünü bile gösterdi ki, kadın aşçıydı aynı zamanda iyi bir de terziydi, ekmeğe zam geldi diye un alıp kadına ekmek bile yaptırdı. Sahura mükellef sofralar, bazlamalar, pişiler... Bir de utanmadan tuzunu fazla buldu mu günlerce küserdi ahlaksız. Yanlış bir harekete küstümü 3 ay konuşmuyor evde pişeni bile yemiyordu. Ayyyyy anlatırken daraldım. Vallahi boşanmalarına sevindim, kadın şimdi çok mutlu, aşçı olarak işe girmiş asgari ücretle gül gibi yaşıyor, gençleşmiş resmen
Ne biçim eziyetler yaaa 😡

Kadın 11 yıl evli kaldı bu adamla 😔
Ay yazık ya geçim olmayınca insan bir ay bile kalamıyor aynı çatı altında . Bir yerde bir kadınla tanışmıştım kendi teyzesinin oğluyla evlenmiş diyor Kİ teyzemden çekmediğim kalmadı annem kahrından öldü teyzem o kadar şirret ki en büyük sıkıntıyı bana kendisi yaşattı çocuklarım var yarılamıyorum diyordu. Akraba evlilikleri de sıkıntı sanırım

Ay yazık ya geçim olmayınca insan bir ay bile kalamıyor aynı çatı altında . Bir yerde bir kadınla tanışmıştım kendi teyzesinin oğluyla evlenmiş diyor Kİ teyzemden çekmediğim kalmadı annem kahrından öldü teyzem o kadar şirret ki en büyük sıkıntıyı bana kendisi yaşattı çocuklarım var yarılamıyorum diyordu. Akraba evlilikleri de sıkıntı sanırım
Akraba evliliği daha da sıkıntı, çift mutsuz oldu mu sülale birbirine giriyor. Genetik riskleri saymıyorum bile.

Konya kadar iğrenç ve medeniyetsiz bir yer görmedim. İnsanlar öküz gibi. Eve tesisatçı çağırıyorum. Beni insandan saymıyorlar kocamla muhatap oluyorlar. Allahtan biz çanakkaleliyiz de eşim anlıyor mal olduklarını. Bir de kendilerini o kadar çok övüyorlar ki kaldırıma araba koyuyorlar bir de yolun ortasına araba koyuyorlar. Trafikte deli oluyorum. İndirip camı çek arabanı diye sövüyorum. Alışmışlar susturulan kadına. Ben bağırınca ne olduğunu anlamıyolar. Bunları var ya hitler disipliniyle adam edeceksin. Başka türlü olmaz. Çocukları da kendileri gibi yetiştirdikleri için bitmiyor görgüsüzlükleri. Resmen kısır döngü. Tiksindim yani. Yedikleri domates bile domates değil. Söylüyorum kabul etmiyolar. Çanakkaleye içkici diye laf ediyolar. Ulan kendileri siyah poşette doldurup içiyolar. Biz en azından bastırılmış değiliz. Özgürce istediğimizi yapıyoruz. Bunlar berduş olup evde karısına saldırıyor. Valla başlığı gördüm yazmak istedim. İnşallah bi konyalı gelip de dürüstçe haklısınız der. Ama hiç sanmam. Kıyamet kopsa kabul etmez bunlar kendilerini. Her yerin sahibi gibi geziyorlar. Bir de dindarım diyorlar. Cami yolu bilmeyeni çoktur. Benim kapalı olmama bile şok oldular öğretmen arkadaşlar. Neymiş çanakkale içkiciymiş. Ulan annem babamla zaten biz de her akşam kadeh tokuşturuyoruz. Valla yobazlar ya.

İyi akşamlar herkese, boşanmama bir ay kaldı. Henüz dava açılmış bile değil ama bizim iletişimimiz sıfır. Ne yapacağız ne edeceğiz diye bile muhatap olmuyoruz. Heryerden engelledik birbirimizi. Canımı öyle yaktılar Kİ annesiyle birlikte. Nasıl bu kadar vicdansız olabildiklerini anlayamıyorum. Ben evlendiğimden beri ekonomik şiddete maruz kaldım. Ahtapot gibi etrafımı sardılar annesiyle herşeyimi kısıtladılar ve maaş kartımı vermediğim için boşanma aşamasına geldik. Aşırı derece anne bağımlılığı ve maaş kartıma el koymak istemesi dışında benimle alakalı başka bişey yok. Uzlaşmak için çok çabaladım ama anlamıyor. İlahi adaleti görmek istiyorum…. Psikolojim alt üst oldu artık. Sürekli adaletle kafayı bozmuş durumdayım. Tavsiyelerinize açığım hanımlar
En güzel intikam unutmaktır deniliyor ya bu adama en büyük dersi mahkemeye dimdik giderek yaparsınız sonrasında iSe hayatınızda sizi ne mutlu eder sizin hayattan istediğiniz nedir hangi şehiri gezmek ne yapmak nr almak ne satmak neyi öğrenmeek kendinizde neyi değiştirmek bakin bu adama yeterince zaman kaybetmissiniz kin duyup içinizi çürüterek daha fazla kaybetmeyin bende ayrıldım küçük yaşta evlendim yine bir sene sonra ayrıldım eşim in anne düşkünlüğü sülalesi de dahil psikolojik ve maddi şiddetten boşandım ama asla pişman olmadım şu olsun demedim hayatımda neyden erken kurtulduğumu daha fazla nasıl zaman kaybrtmemeliyim kendimi daha fazla nasıl severim diye düşündüm kendim için yaşamayı öğrendim inanın bosandiginizda sırtınızdan koca bir dağ kalkacak derin bir nefes alıp yeniden doğacaksınız yeniden doğduğunuz o hayatı kendinize geçmişte ki çöpleri düşünerek zehir etmeyin

maaş kartını neden istiyor istiyorlar peki ?? seni iyice tahakküm altına alabilmek için istedikleri belli ama bu ne nedenle istediklerini sana ne dediklerini merak ettim. iyi ki boyun eğmemişsin.. çözüm bulmak isteyen kişi böyle ayak diretmezdi uzlaşırdı sen gönlünü ferah tut.

Kimse yaşattığını yaşamıyor.Mutlu ,mesut, bolluk içinde hayatina devam ediyor.
Bu hayat böyle galiba.Birilerinin canını yakanlara hayat miss , bizim gibi canı yanan, hakkı yenilenlere de hep dip, hep daha kötüsü.
ilahi adalet falan yok .Kendimizi kandırıp duruyoruz o kadar

Bu hayat böyle galiba.Birilerinin canını yakanlara hayat miss , bizim gibi canı yanan, hakkı yenilenlere de hep dip, hep daha kötüsü.
Ilahi adalete sonuna kadar inanıyorum sadece zamanı gelmemiştir...

Ya siz onların yaşattıklarını yaşaması falan filan mevzusunu bırakın da bir an önce kurtulmaya bakın. Onlar yaşadıklarınız kadar kötüsünü yaşasın diye bekleyeceğinize siz bu güne dek yaşadıklarınızdan çok daha iyisini yaşatın kendinize

İyi akşamlar herkese, boşanmama bir ay kaldı. Henüz dava açılmış bile değil ama bizim iletişimimiz sıfır. Ne yapacağız ne edeceğiz diye bile muhatap olmuyoruz. Heryerden engelledik birbirimizi. Canımı öyle yaktılar Kİ annesiyle birlikte. Nasıl bu kadar vicdansız olabildiklerini anlayamıyorum. Ben evlendiğimden beri ekonomik şiddete maruz kaldım. Ahtapot gibi etrafımı sardılar annesiyle herşeyimi kısıtladılar ve maaş kartımı vermediğim için boşanma aşamasına geldik. Aşırı derece anne bağımlılığı ve maaş kartıma el koymak istemesi dışında benimle alakalı başka bişey yok. Uzlaşmak için çok çabaladım ama anlamıyor. İlahi adaleti görmek istiyorum…. Psikolojim alt üst oldu artık. Sürekli adaletle kafayı bozmuş durumdayım. Tavsiyelerinize açığım hanımlar
Dava bile acilmamisken nasıl bir ay kalıyor boşanmaya onu çözemedim ben

Canımı yakıp da mutsuz olmayan tek insan evladı görmedim ben 😂

Kimse bu dünyada yaşattıklarını yaşamadan ölmezmiş zaten...Allah'a havale edin..Ve tertemiz yolunuza bakın...

Herkesin kafasına taş düşüp acıyacak diye bir kaide yok...Yaşatanlarında ayaklarına ipler dolanır yıkılır düzen böyle...Ben buna inanıyorum..

Back