• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşattıklarını yaşasınlar istiyorum

Evet
Zararın neresinden dönerseniz kardır. Yanlış bir evlilik yapmışsınız, bundan sonra önünüze bakacaksınız. Ne güzel mesleğiniz varmış. Nice kadın var ekonomik özgürlüğü olmadığı için kötü evliliğe katlanmak zorunda olan.
Daha henüz başındasınız ama zamanla bu kin duygunuzu aşamaz iseniz uzman desteği alın. Kin size zarar verir. Adalet bu dünyada tecelli eder ya da etmez onu Allah bilir ama en azından şu kesin ki “Herkes kalbinin ekmeğini yer.” Ben leş bir kalbi olup, mutlu, huzurlu olan görmedim.
haklısınız. Bu kafa yapısıyla yani karşısındakini yolunacak kaz gibi gören sevgisiz saygısız insanlar kiminle mutlu olabilir? Nasıl sağlıklı evlat yetiştirebilir ki değil mi?

Evet

haklısınız. Bu kafa yapısıyla yani karşısındakini yolunacak kaz gibi gören sevgisiz saygısız insanlar kiminle mutlu olabilir? Nasıl sağlıklı evlat yetiştirebilir ki değil mi?
Allah iyi insanları kötü insanlarla sınar ama iyi insanları kötülere yar etmez. Bunu sakın unutma. Bu senin sınavındı. İnşAllah bir daha böyle bir şey yaşamazsın. Yaşadıklarından ders alıp, daha doğru tercihler yaparsın. Kendine yapacağın en büyük kötülük geçmişe takılıp, debelenmek olur. Önüne bakacaksın.

Bi de anneci çıktı , beni sürekli darlıyor annem senin yüzünden üzüldü annemi üzdün annem mutsuz , sen kimsin , sana mı sorcaz bu minvalde konuşuyor beyinsiz amip ya.
Annesiyle yasasin hayatini, emekli maasina da el koysun. Boyle tipler hayatlarini anneleriyle kursunlar, bagimli hasta ruhlar

Konunuzu hatirliyorum , yapilabilecek en mantikli duruşu sergileyip boşanmaya karar vermişsiniz.Zamanla alisiyor insan ilk zamanlar bende oyleydim zaman gectikce kuş gibi olmaya basliyor insan , kalbinize ferahlik versin Allahim tez vakitte :)

Burnu düşse almaz. Asla kibirinden ödün vermiyor. Ay bi de gururlu gibi davranıyor babama demiş ki bizim kimsenin parasında pulunda gözümüz yok demiş. Bir sürü watsap konuşması var kendi söyledikleri var yüzümüze inkar ediyorlar çıldırıcam yaaa
Umarım aldınız konuşmaları

İyi akşamlar herkese, boşanmama bir ay kaldı. Henüz dava açılmış bile değil ama bizim iletişimimiz sıfır. Ne yapacağız ne edeceğiz diye bile muhatap olmuyoruz. Heryerden engelledik birbirimizi. Canımı öyle yaktılar Kİ annesiyle birlikte. Nasıl bu kadar vicdansız olabildiklerini anlayamıyorum. Ben evlendiğimden beri ekonomik şiddete maruz kaldım. Ahtapot gibi etrafımı sardılar annesiyle herşeyimi kısıtladılar ve maaş kartımı vermediğim için boşanma aşamasına geldik. Aşırı derece anne bağımlılığı ve maaş kartıma el koymak istemesi dışında benimle alakalı başka bişey yok. Uzlaşmak için çok çabaladım ama anlamıyor. İlahi adaleti görmek istiyorum…. Psikolojim alt üst oldu artık. Sürekli adaletle kafayı bozmuş durumdayım. Tavsiyelerinize açığım hanımlar
Henüz dava acilmadiysa nasıl önümüzdeki ay bosaniyorsunuz??? Anlaşmalı gün mi alacaksiniz.

Konuyu şimdi daha detaylı okudum..ogretmensiniz maaş kartiniza dahi el koyan bir adamı bence de cekmemekle en iyisini yapmissiniz. Bırakın anasıyla mutlu mesut yaşasın..ilerde çocuk olduğunda dönüşü çok daha zor olurdu. Hiç üzülmeyin önünüze bakin

Ben bu tür insanlara akli dengesi gidik gözüyle bakıyorum, o yüzden intikam bile düşünmezdim. Mesela tıbbi olarak kesin geri zekalı olan birine ya da akli dengesini yitirmiş birine nasıl bakarsam öyle bakıyorum çünkü yaptıkları dedikleri şey aşırı saçma mantıksız geliyor. Bu kafada insanlar zaten ilahi adaletten yaşattığını yaşasa da anlamazmış gibi geliyor. Ama tabi yaşadığım ve gördüğüm kadarıyla ilahi adalet ya da karma artık ne deniyorsa o var ve genelde olayı artık atlatıp karşı tarafın ne olacağını umursamadığınızda devreye giriyor. Görünce oh olsun diyemiyorsun

İyi güzel karar vermişsiniz de hala dava açmak için ne bekleniyor. Karşı tarafı beklemeyin dilekçeyi hazırlatın avukatınıza o da imzalatsın anlaşmalı açın bir an evvel.
Davalara gün hemen verilmiyor bekler durursunuz..

İyi akşamlar herkese, boşanmama bir ay kaldı. Henüz dava açılmış bile değil ama bizim iletişimimiz sıfır. Ne yapacağız ne edeceğiz diye bile muhatap olmuyoruz. Heryerden engelledik birbirimizi. Canımı öyle yaktılar Kİ annesiyle birlikte. Nasıl bu kadar vicdansız olabildiklerini anlayamıyorum. Ben evlendiğimden beri ekonomik şiddete maruz kaldım. Ahtapot gibi etrafımı sardılar annesiyle herşeyimi kısıtladılar ve maaş kartımı vermediğim için boşanma aşamasına geldik. Aşırı derece anne bağımlılığı ve maaş kartıma el koymak istemesi dışında benimle alakalı başka bişey yok. Uzlaşmak için çok çabaladım ama anlamıyor. İlahi adaleti görmek istiyorum…. Psikolojim alt üst oldu artık. Sürekli adaletle kafayı bozmuş durumdayım. Tavsiyelerinize açığım hanımlar
Öncelikle ilahi adalet öteki tarafta, bu dünyada çok beklentiye girmeyin. Kafanızı eski eşi ve ailesine değil, kendi geleceğinize odaklayin. Çok ezilmişsiniz belli , bundan sonraki hayatınızda aynı şeyi yaşamamak için gerekli davranışları gösterin. Evlilik kurtuluş olmadığı gibi, boşanmak da dünyanın sonu değil. En azindan kendi işiniz, maaşınız var ve en önemlisi çocuk yok.

Ben bütün giderlere ortaktım Nişanlıyken bile hatta düğünün bile yarısından fazlasını ben üstlendim daha doğrusu üstlenmişim farkında değildim evin eşyalarının da büyük kısmını ödedim sadece yuvam kurulsun ocağım tütsün huzurum olsun diye elimden gelen herşeyi aldım yaptım ettim . Bunca zamanki birikimimi evliliğime sundum ama iyice azgınlaştı elimi verdim kolumu kökünden koparmak gibi bişeyler yaptı. Güzellikle istemiyor zorluyor el koyuyor böyle olunca kendimi geri çektim ozaman da boşanalım dediler annesiyle
En baştan tavrınızı koymanız gerekirdi , aman huzur bozulmasın diye herseye tamam derseniz , sonun bu olması kaçınılmazdı zaten. Keşke gerçekten en baştan tavrınızı koysaydınız, o zaman büyük olasılıkla bu evlilik bile olmazdı.

maaş kartını vermedi diye yuva yıktıran insan, onun vebalini nasıl ödeyecek bilmiyorum. siz de üzülmeyin bi gün gelecek 'iyi ki ' diyeceksiniz. bu günler de geçer.

Öncelikle ilahi adalet öteki tarafta, bu dünyada çok beklentiye girmeyin. Kafanızı eski eşi ve ailesine değil, kendi geleceğinize odaklayin. Çok ezilmişsiniz belli , bundan sonraki hayatınızda aynı şeyi yaşamamak için gerekli davranışları gösterin. Evlilik kurtuluş olmadığı gibi, boşanmak da dünyanın sonu değil. En azindan kendi işiniz, maaşınız var ve en önemlisi çocuk yok.
Teşekkür ederim…

maaş kartını vermedi diye yuva yıktıran insan, onun vebalini nasıl ödeyecek bilmiyorum. siz de üzülmeyin bi gün gelecek 'iyi ki ' diyeceksiniz. bu günler de geçer.
Çok kötüler yaa , gerçekten kalpleri mühürlü gibi iyiliği güzelliği görmüyorlar sevgiye değer vermiyorlar. Tutulacak yanı kalmadı

En baştan tavrınızı koymanız gerekirdi , aman huzur bozulmasın diye herseye tamam derseniz , sonun bu olması kaçınılmazdı zaten. Keşke gerçekten en baştan tavrınızı koysaydınız, o zaman büyük olasılıkla bu evlilik bile olmazdı.
Evet anlayış gösterdiğim için , maddi olarak beklenti içinde olmadığım için bunu suistimal ettiler. Ama benim karakterim bu yani başkalarından bir beklenti içinde değilim. Benim sade huzurlu hayatıma müdahale etmesinler benim için yeterli. Ama iyilikten maraz doğdu işte bazı insanlar insanlıktan anlamıyor

İyi güzel karar vermişsiniz de hala dava açmak için ne bekleniyor. Karşı tarafı beklemeyin dilekçeyi hazırlatın avukatınıza o da imzalatsın anlaşmalı açın bir an evvel.
Davalara gün hemen verilmiyor bekler durursunuz..
Anlaşmalı olması için bir yıl dolması gerekiyor. Bir yıl dolmadı onu bekliyorum

bu tanıma uyan annelere bakın. oğulları ile aralarındaki ilişki anne-çocuk ilişkisinden çok bir sevgili ilişkisi gibidir. bu sebeple de çocuğu büyüyüp bir sevgili edinen anne, doğal olarak kendini tehdit altında hissediyor. bu sebeple de gelinine bir anne gibi yaklaşamıyor, bunun yerine eşini elinden almaya çalışan metres muamelesi yapıyor

bir oğlan çocuğu dünyaya geliyor. anne sapkınca oğlunu hayattaki her şeyin önüne koyuyor. çünkü ergenlikte ve evliliğinde ailesinden veya eşinden göremediği sevgiyi oğlundan görüyor. bir anda oğlunu çocuktan çok, hayatını idare ettirebilmesi için gerek duyduğu duygusal açlığın çaresi olarak görüyor, haliyle de oğlu, eş figürü yerine geçmeye başlıyor. dolayısı ile çocuğun duygusal istismarı başlıyor.

haliyle gelişimini normal bir süreçte tamamlamış bir kadın, yukarıda sözünü ettiğim ortamlarda yetiştirilmiş kayınvalide ile insanca bir ilişki kuramıyor.

Evliliği sürekli taktikle yürütmek çok yorucu bişey. Ben zaten hiç strateji yapabilen biri değilim doğal olduğum gibi rol yapamayan bir insanım. Birden iki yüzlüler kervanına katılmış gibi oldum dengem şaştı.

Anlaşmalı olması için bir yıl dolması gerekiyor. Bir yıl dolmadı onu bekliyorum
Çekişmeli açsaydınız dava günü gelene kadar yılınız dolmuş olur, avukatınız da anlaşmalı protokolüne çevirip imzalatırdı. Hiç avukatla görüşmediniz sanırım.

Back