- 20 Ağustos 2013
- 2.388
- 2.412
- 178
yok yok seni aydan görecekler....
bu arada performans konusunda kimse bir şey demiyor ?
kötü olsa herkes yazar iyi oldu mu bir kişi yorum yapmaz...
ek olarak esas bomba 1 Nisan günü yaşanacak : )
Profilinize kaç kişi bakmış, arkadaş listeniz ve kuşlarınız bu konuda maalesef geri dönüş yapamıyoruz.
Kuşları serbest bıraktık : )
Benim profilimi 110.000 kişi ziyaret etmiş şimdi 93.000 lerde çokta önemli değil.
şimdi buraya profil adresimi yazar 100.000 yaparım diye umuyorum : )
http://www.kadinlarkulubu.com/member.php?u=5
bu adresi ziyaret eden ilk 7.000 üyeye sanal kahve ısmarlayacağız...
bu mesajı beğenene de sanal kahve ama yanında süt ikram ...
yok yok seni aydan görecekler....
Hız için teşekkürler.yok yok seni aydan görecekler....
tahminlerime göre günlük yedekleri alınmıyordu, ve serverın hard diski yandı. Şifreleri hatalı uyarısı alanlarda eylülmü ekimmi artık hangi aya geri döndüyse o aydan sonra şifre değişikliği yapan kişilerdir. Mesela bazı kişilerin pro üyeliği gitmiş ya o üyeliği gidenlerden o aydan sonra üye olmuşlardır. Kısacası harddisk yanması gerçekden çok zor. Bizimde bir serverda oldu ve müşterilerimizle bu konuda çok sorun yaşadık. Yönetime kolaylıklar diliyorum. İşiniz gerçekden zor, keşke günlük yedek alınıyor olsaydı bu kadar emek harcamış olmazdınız:26:
kısmen doğru ama net olarak şöyle açıklama yapayım,
her gün yedek mutlaka alınıyor fakat alınan yedekte kullanıcı tablosu geri yüklenirken kullanıcı tablosunun bozuk olduğu görüldü. Bunun muhtemel sebepleri ; yıllar önce alınan abuk sabuk kullanıcı isimleri yani (özel karakterli kullanıcı isimleri, Türkçe karakterli kullanıcı isimleri veya birleştirilen kullanıcı hesapları) bunlardan bir tanesi bu tabloyu bozmuş. Yeni tabloya geçiş tarihimiz (yani bu gece de yapılan performansa yönelik çalışma öncesi alınan en sağlıklı yedek 5 eylül tarihi olduğu için en sağlıklı olarak o tarihe döndük. Siteyi bir an önce ayağa kaldırmak adına bazı alanlar (şifre, doğum tarihi gibi) hiç önemsenmeden kullanıcı tablosu yeniden yüklendi. Bizim için önemli olan kullanıcı hesapları ve bu kullanıcıların mesajları olduğu için bu kriteri kurtarıp yola devam ettik.
Sorun yaşanmasından en büyük sebeplerden bir diğeri ise üyeliğini onaylamayan ama silinen bir üyeliği sonradan başkası almış ise sistemde aynı isimde 2 kullanıcı oldu ve bu da doğal olarak sorun yarattı. Bu kullanıcılar da temizlendi.
Profil alanlarında değişklik yaptığımzı pro olan veya kullanıcı adı değiştiren kullanıcılarda o tarihten bugüne kadar değişti ve onları da bize bildirildikçe geri aldık.
bu gün cezalı olanların cezası kalkarken o tarihte ceza almış olanlar cezalı duruma düştü....
vs vs vs vs
bizimiçin yedeğin ne kadar önemli olduğu bir kez daha oratya çıktı. bakın kullanıcı hesaplarında sorun çıkarken 1 tane mesajım yok oldu diyen çıkmadı : )
merhaba ,Profilinize kaç kişi bakmış, arkadaş listeniz ve kuşlarınız bu konuda maalesef geri dönüş yapamıyoruz.
Benim profilimi 110.000 kişi ziyaret etmiş şimdi 93.000 lerde çokta önemli değil.
Merhaba
Dün sunucularımız da yaşanan hardware problemi ile sistemde maalesef ciddi sorunlar oluşmuştur.
- Mesaj sayınız profilinizde ne kadar az olsa da yazdığım mesajlara bastığınız zaman tamamını görebilmektesiniz (yani mesajlarınız silinmedi).
- Eylül ayından bugüne kadar kullanıcı profillerinde yapılan (şifre değişikliği, avatar, kullanıcı rütbesi) yani profil alanında yapılan tüm değişiklikler maalesef eylül ayına dönmüştür. Altını yeniden çiziyorum mesaj sayınızda hiç bir sorun yoktur, bir hesaplayıcı çalıştırıp profilinizde bu sorunlar giderilince güncellenecektir.
- Şifreniz resetlenmiştir, bu sebeple şifremi unuttum linkinden yeni şifre alabilir veya bize ulaşıp (iletişim linkinden) yeni şifre alabilirsiniz.
Bende chorome kullanıyorum hem hızlı hemde temaları var renk katıyor sitelereBir de en iyi performans için Google Chrome kullanmalısınız. İnternet Explorer veya diğer web browserlar üzerinde ciddi sorunlar var. Bunu sadece bizim site de değil facebook tarafında da yaşarsınız. Bu sebeple sağlıklı surf yapabilmek için Google Chrome kurmanızı rica ediyoruz.
Google Chrome ;
https://www.google.com/intl/tr/chrome/browser/
adresinden indirebilirsiniz.
Bir de en iyi performans için Google Chrome kullanmalısınız. İnternet Explorer veya diğer web browserlar üzerinde ciddi sorunlar var. Bunu sadece bizim site de değil facebook tarafında da yaşarsınız. Bu sebeple sağlıklı surf yapabilmek için Google Chrome kurmanızı rica ediyoruz.
Google Chrome ;
https://www.google.com/intl/tr/chrome/browser/
adresinden indirebilirsiniz.
yehuuu sonunda site hızlanmışSon cevap vermem(şifre) gereken 226 üye kaldı...
Anlayışınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederiz.
Bu sabaha doğru bir çalışma daha yapıp site performansını ciddi anlamda iyileştirdik.
Profilinize kaç kişi bakmış, arkadaş listeniz ve kuşlarınız bu konuda maalesef geri dönüş yapamıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?