• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yasanabilecek Bir Yer Önerisi

Ordu da görev yapıyorum, Eskişehirliyim. Allahım hayırlısıyla Eskişehir e tayimiz çıksın diye dua ediyorum. Çocuğumu Eskişehir de büyütmek istiyorum. İnsanların birbirine saygı duyduğu, sokak kedisine köpeğine mama verirken acaba hangi teyze, amca bağıracak diye saklanmadığım, kimsenin kimsenin kıyafetini, eşyasını, maddiyatını yargılamadığını bir şehir

Mersin’de yaşıyorum. Çocuklar için çok fazla aktivite var. Ücretleri büyükşehirlere göre çok daha makul. Ama sıcaklar derseniz bu ay elektrik faturam 540 tl geldi. Hamileyim yanıyorum. Ter içinde uyanmadığım tek bir gün bile yok. Yani sıcağı çekilir dert değil.

Son düzenleme:
Ortalama olarak 5000 civarı bir gelirim var.Bosanmis kadınlara öcü gibi bakilmayan modern bir yer de yaşamak istiyorum.Esim su anda yaşadığım yerde.Ondan ve geçmişimden tamamen uzaklaşmak istiyorum.Kizimi özel okula da verebilirim devlete de.Kizim için sosyal etkinlikleri fazla olan bir yer istiyorum.
O zaman kesinlikle Eskişehir 😊 şehrin en gözde en merkezi yerinde teraslı eski ama büyük 1+1 bir dairede dayımlar 500 tl’ye oturuyor. Ben de üniversite yakınında 400’e oturuyorum. Elektrik su doğalgaz gayet uygun. 5. yılım ailemden ayrı evde olduğum, daha 100 lirayı aşmadı doğalgazım ki baya da yüksek derecelerde çalıştırırım, evim 60 metrekare. Öğrenci ve tek olduğum için elektrik 30’u geçmez ama apartmanımda da aileler oturuyor, 50’den yüksek fatura görmedim. (Ailem Antalyalı, Antalya’da elektrik 200’den aşağı gelmiyor)

Özellikle günün her saatinde rahat edebileceğiniz belki de tek şehir Eskişehir. Benim gece 3-4’te şehrin en tenha en ücra yerlerinde tek başıma dışarıda bulunduğum oldu, başıma tek bişi gelmedi. Göçten dolayı bir ara taciz durumu vardı, akşam 10’dan sonra arabayla takip etmeler laf atmalar falan. 1-2 kez polise kendim bizaat şikayet ettim. Ertesi günü devriye gezmeye başladı, 2 yıldır bir daha bu tarz bir tacizle karşılaşmadım.

İşim eğitim, devlet okullarında özellikle de belirli yerlerde (vişnelik gibi) eğitim çok çok iyi. Bağlar’da ve Vişnelik’te iki ilk okulda yaptım stajımı ikisinde de hem öğretmenler hem öğrenciler pırıl pırıldı. Konu sahibi dışında okullarla ilgili tavsiye isteyen olursa da memnuniyetle yardımcı olurum.

Övüp daha çok kişinin gitmesine de sebep olmak istemiyorum açıkçası :KK48: ama kesinlikle size en uygun Eskişehir olur diyorum.

Yaz sicaklariyla baş ederim derseniz Antalya sizin için çok uygun. Gecenin birinde ikisinde bir kadın yalnız başına caddelerde yuruyebilecek özgürlükte. Uygun semtlerinde 500- 600 e bile ev bulabilirsiniz. Meyve sebze fiyatları uygun. Yedi yıl görev yaptım Antalya'da. Emekli olunca tekrar dönmeyi düşünüyoruz. Kültür Sanat faa!iyetleri oldukça fazla. Çocuğunuz için bale, opera tiyatro kursları fazlasıyla var. Evlerin çoğu doğalgazlı kışları çok soğuk olmadığı için fazla yakıt gideriniz de olmaz. Merkez ilçelerden daha ucuz....

En son ne zaman Antalya’daydınız acaba, merak ettim. Yaz kış fark etmeden akşam 10’dan sonra en merkezi yerinde dahi tacize uğrarsınız. Hatta özellikle merkezi yerlerinde. Kiralar da faturalar da hiç ucuz değil maalesef. Ulaşım yıllardır sıkıntı, hâlâ tam çözülmedi. Ben liseden mezun olana kadar her yıl en az 2 kere otobüs hatları baştan sona değişti, karttan bilete biletten karta geçti bilmem ne. Bir gün işe gitmek için beklediğiniz otobüsün kaldırıldığını öğrenebiliyorsunuz. En iyi ihtimalle saatlerine uyulmuyor asla. Sadece meyve sebze fiyatı ve kültürel etkinlikler konusunda katılıyorum size. Doğalgaz henüz yaygınlaşmadı, yani evlerde var ancak tam geçiş olmadı, azıcık minimumda yaksanız 400-500 tl ödüyorsunuz. Yazın deseniz klima, biz çok çalıştırmıyoruz 200 geldi, komşumuza 600 gelmiş 🙄 onlar sürekli çalıştırıyormuş klimayı. Mayıstan eylül sonuna klima, kasım sonundan nisana kadar ısınma (elektrikli soba, klima ya da doğalgaz) kullanılıyor. Antalya’da yaşama fikrine bazen biraz ısınsam da yok, akıl işi değil.

Eskişehirde güvenlik seviyesi yüksek mi... bir ra satanizmin en yaygın olduğu yerlerden biriydi.
Satanistlerden kastınız metal müzik dinleyen koyu renk giyinen siyah oje süren gençler mi acaba? Yıllardır tek bir kadın cinayeti, tecavüz haberi duydunuz mu? Avrupa’nın en güvenli şehirleri arasında gösteriliyor Eskişehir. Sokak hayvanlarına insana saygılı, nadir bir şehir gerçekten.

son 8 yılda kadın cınayetı haberının yansımadıgı tek il bayburt olmus
en az sayıda cınayet haberı artvın karabuk gumushane olmus

ben ıstatıstıklere baktım ...

gazıanteplıyım bu bolgeye gelmeyın hem cok sıcak hem cok pahalı hem egıtımı yetersız cocuk özelde okumalı

Balıkesir Bandırma, Bursa Mudanya, Bartın gibi yerlerde rahat edersiniz diye düşünüyorum ama etkinlik açısından nasıldır bilmiyorum. Antalya da hem sizin hem çocuğunuz için ideal görünüyor

Aydın merkez bence. Nazilli de yaşıyorum ve buralıyım ama sosyal aktivite kısıtlı. Merkezde daha iyi yaşanılır. Ayrıca çok sıcak buralar alışık değilsen başlarda zor gelebilir.

Back
X