Yaşama sevinci nasıl geri kazanılır?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.135
1.769
Çok şükür bir işim var, ailem sağlıklı, ben sağlıklıyım, güzel giden bir ilişkim var dışarıdan bakıldığında her şey yolunda gibi gözüküyor. Ocak ayında hatta nişan yapacağız ama ben genel olarak çok mutsuzum. Eskiden hoşuma giden keyif aldığım hiçbir şey bana artık keyif vermiyor. İş ortamım değişti 2 ay önce başka bir kuruma geçtim alanım değişti ama burda çalışmak zorundayım hiç sevemedim belki biraz zaman diyorum ama bilmiyorum. Her sabah işe zorla geliyorum. Uzak mesafedeyiz ilişkimde de dönmesine 1-2 sene var. Ailemle arkadaşlarımla vakit geçiriyorum ama tatminsizlik var. Ülkede yaşanan olaylar ekonomi mi etkiliyor acaba diye düşünüyorum onu da bilmiyorum. Ama her yanımda mutsuzluk akıyor. Bazen ağlayasım geliyor depresif haldeyim. Konserlere gitmeyi denedim sinemaya gittim değişik aktivitelerle uğraşmaya çalışıyorum ama içimde koca bir boşluk sanki. Böyle olan var mıdır ya da nasıl geçer bu geçici bir süreç midir? Dertleşesim geldi biraz sanırım doluyum 🥲

Çok şükür bir işim var, ailem sağlıklı, ben sağlıklıyım, güzel giden bir ilişkim var dışarıdan bakıldığında her şey yolunda gibi gözüküyor. Ocak ayında hatta nişan yapacağız ama ben genel olarak çok mutsuzum. Eskiden hoşuma giden keyif aldığım hiçbir şey bana artık keyif vermiyor. İş ortamım değişti 2 ay önce başka bir kuruma geçtim alanım değişti ama burda çalışmak zorundayım hiç sevemedim belki biraz zaman diyorum ama bilmiyorum. Her sabah işe zorla geliyorum. Uzak mesafedeyiz ilişkimde de dönmesine 1-2 sene var. Ailemle arkadaşlarımla vakit geçiriyorum ama tatminsizlik var. Ülkede yaşanan olaylar ekonomi mi etkiliyor acaba diye düşünüyorum onu da bilmiyorum. Ama her yanımda mutsuzluk akıyor. Bazen ağlayasım geliyor depresif haldeyim. Konserlere gitmeyi denedim sinemaya gittim değişik aktivitelerle uğraşmaya çalışıyorum ama içimde koca bir boşluk sanki. Böyle olan var mıdır ya da nasıl geçer bu geçici bir süreç midir? Dertleşesim geldi biraz sanırım doluyum 🥲
Sizinle aynı durumdayım hafif bir depresyon gibi ama hayat bana çok anlamsız gelmeye başladı, gündem çok etkiliyor ev iş değiştirmek çok etkiledi beni de. Okula sabahları sürünerek geliyorum akşamı zor ediyorum. Eskiden keyif aldığım şeyler hiç heyecan bile vermiyor en basiti alışveriş yapmak gelmiyor içimden bilmiyorym ne iyi gelir ama dr. Burns ün iyi hissetmek kitabını okuyanlar hep iyi geldi demişler onu okuyacağım ben

Asıl işinizi sıkıntı etmişsiniz gibi
Bakin bende ailemden ayrı şehir dışında yaşıyorum
Buraya ilk geldiğimde tanıdığım fazla kimse yoktu (var ama apartman komsu arkadaş vs yok )
Napicam ben dedim
Önce yan komşum eşimin iş arkadaşları eşleri vs ama bu bir süreç oldu dediğiniz gibi
Arada git gelim oluyor
Bu sene tekrar tatilden buraya dönerken ağlayacaktım, burayı sevmiyorum diye 😁
Ama geldim komşularla diyaloğum daha iyi oldu gecen yıla göre, komşularımla daha iyiyim çok şükür ,şimdi daha bi ısındım
Yani size de şuan ortam yoktur belki ve zorla gidiyorsunuzdur ama elbet alisacaksinizdir

Ya da asıl sebep bu değilse bence icinizde takıldığınız bir şey olmalı

Mevsimsel olabilir belki ne zaman başladı bu sorunlar?
Aslında 2-3 aydır var şehir değiştirdim ailemin yanına döndüm iş değiştirdim erken arkadaşım uzak bir yere çalışmaya gitti baktığınızda bir sürü değişiklik olmuş hayatımda

Su an ulkede yasama sevinci olan yuzde 1'lik bir azinlik var, geriye kalanlarimiz elimizdekileri korumak ve cocuklarimiza iyi bir gelecek vermeye savasmakla mesguluz.

Yani o yuzde 1'den degilseniz, sadece savasmaya tutunun diyebilirim.
Savaşmaya bile mecalim yok sorunum da bu hayat devam etmek zorunda ama ben edemiyorum

Asıl işinizi sıkıntı etmişsiniz gibi
Bakin bende ailemden ayrı şehir dışında yaşıyorum
Buraya ilk geldiğimde tanıdığım fazla kimse yoktu (var ama apartman komsu arkadaş vs yok )
Napicam ben dedim
Önce yan komşum eşimin iş arkadaşları eşleri vs ama bu bir süreç oldu dediğiniz gibi
Arada git gelim oluyor
Bu sene tekrar tatilden buraya dönerken ağlayacaktım, burayı sevmiyorum diye 😁
Ama geldim komşularla diyaloğum daha iyi oldu gecen yıla göre, komşularımla daha iyiyim çok şükür ,şimdi daha bi ısındım
Yani size de şuan ortam yoktur belki ve zorla gidiyorsunuzdur ama elbet alisacaksinizdir

Ya da asıl sebep bu değilse bence icinizde takıldığınız bir şey olmalı
Bende başka bir şehirde tek yaşıyordum ailemin yanına döndüm iş değiştirdim sevgilim uzak bir yere çalışmaya gitti gibi gibi hepsi üst üste geldi sanırım

Mutluluk ve yaşama sevinci insanın içinden gelen bir olay. İçinizde yoksa ne yapsanız olmaz,etkisi uzun sürmez.
Aslında depresif biriyim genel olarak ama yine de küçük şeylerle mutlu olmayı bilirdim hoşuma giden şeyleri bulur huzur bulurdum onlarla ama hiçbirisi artık fayda etmiyor büyük değişiklikler oldu 2-3 ay önce hayatımda iş yerim değişti yaşadığım şehir değişti evim değişti tek yaşıyordum artık ailemleyim sevgilim ülke dışında çalışmaya gitti gibi gibi

Bence sevgilinizle aktif bir ilişki yaşayamamak etkiliyordur.şu an cinsel hayatınız yoksa o etkiliyordur.bir yaştan sonra olmayınca olmuyor.bir sevişsen rahatlayacaksın bence😁 akraba aile arkadaş falan hikaye yaa.çocuk muyuz biz erkek istiyoruz.😀 tatmin olamıyorsun ki tatminsizlik olsun 😃

Bence sevgilinizle aktif bir ilişki yaşayamamak etkiliyordur.şu an cinsel hayatınız yoksa o etkiliyordur.bir yaştan sonra olmayınca olmuyor.bir sevişsen rahatlayacaksın bence😁 akraba aile arkadaş falan hikaye yaa.çocuk muyuz biz erkek istiyoruz.😀
O kadar kudurmadım çok şükür 😁

Benimki gayet de dıştan geliyor valla.katılmıyorum buna ya.
Mutluluk ve yaşama sevinci insanın içinden gelen bir olay. İçinizde yoksa ne yapsanız olmaz,etkisi uzun sürmez.

O kadar kudurmadım çok şükür 😁
Düzenli cinsel hayat ihtiyaçtır.kudurmak değil.hep yanlış yetişirilmekten bunlar.ama yapacak birşey yoksa sabredeceksiniz artık.bol bol görüntülü konuşun.

Benimki gayet de dıştan geliyor valla.katılmıyorum buna ya.

Düzenli cinsel hayat ihtiyaçtır.kudurmak değil.hep yanlış yetişirilmekten bunlar.ama yapacak birşey yoksa sabredeceksiniz artık.bol bol görüntülü konuşun.
2-3 ayda bir görüşüyoruz onu demek istedim aslında ondan değildir yani. Görüntülü konuşuyoruz arada zaten başka şansımız da yok şu an 🥲

Aynı şeyler bende de var uzun süredir benim bu hale gelme sebebim kocam olacak varlık oldu doktora gittim depresyona girmişsin dedi, iki haftadır ilaç kullanıyorum hiç bir değişiklik yok.. sanırım gerçekten bu ülkede mutlu insan kalmadı.. Ben de bir şeyler deniyorum ama dediğiniz gibi eskiden güzel gelen hiç bir şeyin eski tadı yok, ruh gibiyim..

Ben de ayni durumdayim, 37 yasindayim, orta yas krizi mi acaba diye dusunmeye basladim, cunku baska bir sebep bulamiyorum. Sagligim iyi, isim rahat, cok kazanmiyorum ama eski isime gore daha rahatim, esimle beraber gelirimiz yeterli. Bu sene cok kilo aldim, cunku beni mutlu eden tek sey yemek yemek. Simdi diyete girdim, acim diye daha da mutsuzum sanki 😔

Gayet normal. Yaş, mevsimsel, yeni ortam, ülke sorunları vs bir çok şeyden etkileniyor insan. Her insanın böyle depresif hissettiği dönemler oluyor. Ben böyle dönemlerde hiç kendime müdahale etmeden, akışa bırakıyorum. Ağlamak istiyorsam ağlıyorum. Bu ocaktan beridir o kadar çok kafam karışıktı ki, çok depresif aylardan sonra daha şimdi bu ay, yeni yeni kendimi toparlamaya başladım. Ki hâlâ bir mesleğim, ilişkim yok. En azından senin ne güzel işin, bir ilişkin varmış🥺 belki şükür etmek sana iyi gelir :)

İçinde bulunduğumuz koşullarda inanın herkes öyle benim yaşadığım yerde sabah ezan okunurken balkondan kafamı uzatır biraz etrafa bakarım kadın çocuk erkek demeden herkes başını öne eğmiş düşüne düşüne gidiyor o karanlık vakitlerde. Herkeslerde bir imtihan var çeşit çeşit kimsenin ki kimsenin ki ne benzemiyor eğer akşam olunca başınızı sokacak bir çatınız varsa sağlığınız yerindeyse ocağınızdada bir aş kaynıyorsa şu zamanda büyük şükür sebebi! Sağlık sektöründe yim o hastanelerde kemoterapi alan diyalize giren insanları gün içerisinde görünce tuvalette çiş yaparken bile çok şükrederim.Sosyal medyada veya günlük hayattaki yapmacıklarada inanmayın lütfen

Aslında depresif biriyim genel olarak ama yine de küçük şeylerle mutlu olmayı bilirdim hoşuma giden şeyleri bulur huzur bulurdum onlarla ama hiçbirisi artık fayda etmiyor büyük değişiklikler oldu 2-3 ay önce hayatımda iş yerim değişti yaşadığım şehir değişti evim değişti tek yaşıyordum artık ailemleyim sevgilim ülke dışında çalışmaya gitti gibi gibi
Depresiflik içinizden geliyor işte. Ne kadar dış etkenler sizi mutlu etse de içten içe o depresiflik sizi aşağı çeker. Yaş ilerledikçe de artar bu durum

X