- 17 Ağustos 2015
- 16
- 19
Merhaba Arkadaşlar,
Açılan başka konulara dahil oldum ufakta olsa hikayemi anlattım ve başladığım bir nokta var o da şu, sağlıklı halimi kendime kazandırmak. Bu konuyu açmadaki amacım son beş yıl içinde aldığım fazla kilo ve yaşam içinde kazandığım sağlıksız beslenme şeklini bi kenara bırakıp sağlıklı yarınlara kavuşabilmek.
Açılan başka konulara dahil oldum ufakta olsa hikayemi anlattım ve başladığım bir nokta var o da şu, sağlıklı halimi kendime kazandırmak. Bu konuyu açmadaki amacım son beş yıl içinde aldığım fazla kilo ve yaşam içinde kazandığım sağlıksız beslenme şeklini bi kenara bırakıp sağlıklı yarınlara kavuşabilmek.
Bu süreçte sizlerle paylaşmak istediklerim şunlar olacak;
- Atalarımızın beslendiği gibi doğal beslenmeler,
- Aç kalmadan sağlıklı ve kararında yemek yemeler,
- Bölgesel egzersizler ve periyotları,
- Hayatımızda olağan olarak yer alan ama aslında kaçmamız gereken alışkanlıklar,
- Sadece kendimizi değil ailemizi de nasıl sağlıklı beslememiz gerektiği,
- Bir kadın olarak kendimizi sevgi ile nasıl besleyeceğimiz ve değer vereceğimiz vb.
Bu süreçte sizlerle paylaşMayacaklarım ise şunlardır;
- Şok diyetler,
- Zayıflatan kandırmacalı ürünler,
- Masküler yollar ile bedenin kesip biçilmesi ve bedenin deforme edilmesi,
- Kısa sürede über kilolar verilebileceğinin vaatleri,
- Her bedenin aynı ölçü ve estetikte görünebileceği kandırmacası,
- Formda olmanın sadece güzellik için olduğunun yalanı,
- Egzersiz olmadan da olabilmenin mümkün oldğu,
- Kilo vermek için aç kalmanın şart olduğu vb.
Bu süreçteki hedefler aşağıdaki gibidir;
Sağlıklı yaşam isteğimin sürecinde önceliğim öğünlerimi iki öğüne düşürüp hayatıma egzersizlerimi almak oldu. Ve henüz 5. günümdeyim. Çayımı ve kahvemi şekersiz içiyorken bu gün itibari ile işlenmiş beyaz şekeri hayatımdan çıkarıyorum, bal, pekmez, meyveler, kurutulmuş meyveler, taze sıkılmış meyve suları bunun haricindedir, bu kategoriye işlenmiş beyaz ve esmer şeker giriyor ve tabi ki yapay tatlandırıcılar. Karın, kalça, bacak ve kollara hitap eden bölgesel egzersizler var hayatımda. 22.02.2018 tarihinde tartıldığımda 86,6 kg geliyordum bir sonraki tartılma periyodum önümüzdeki haftanın cuması olacak.
Benimle bu yolculuğa katılmak isteyen arkadaşları seve seve kabul ederim :) Sevgi ve saygılarımla :)
- Ne istediğini bil,
- Kendine inan,
- Kendin için adım at!
Sağlıklı yaşam isteğimin sürecinde önceliğim öğünlerimi iki öğüne düşürüp hayatıma egzersizlerimi almak oldu. Ve henüz 5. günümdeyim. Çayımı ve kahvemi şekersiz içiyorken bu gün itibari ile işlenmiş beyaz şekeri hayatımdan çıkarıyorum, bal, pekmez, meyveler, kurutulmuş meyveler, taze sıkılmış meyve suları bunun haricindedir, bu kategoriye işlenmiş beyaz ve esmer şeker giriyor ve tabi ki yapay tatlandırıcılar. Karın, kalça, bacak ve kollara hitap eden bölgesel egzersizler var hayatımda. 22.02.2018 tarihinde tartıldığımda 86,6 kg geliyordum bir sonraki tartılma periyodum önümüzdeki haftanın cuması olacak.
Benimle bu yolculuğa katılmak isteyen arkadaşları seve seve kabul ederim :) Sevgi ve saygılarımla :)