• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşadığınız şehri değiştirip yalnız kaldınız mı?

bende yaşadığım büyüdüğüm şehri ailemi bırakıp geldim buralara
ayda 1-2 görüşüyoruz.

ailem tatile gittiler 4 saatlik yol
3 ay falan yoklar
bu daha çok zoruma gitti.
şimdide evden dışarı çıkasım gelmiyor.

keşke ailemle aynı şehirde olsaydım diyorum.

evlencen sen evlencen allah söyletmiş bu kadar kişiye:kedi:
bende üni.de başka bi şehirde yalnız yaşadım o kadar huzurluydum kiiopuyorumnanaktan
hiç zorluk çekmedim hastalık olunca zor oluyor ama zaten annen de yanındaymış :1hug:

kaydirigubbakcemile3 imkansız ama hadi bakalım öyle olsun :)annemin bi pazarı var o da yanımda sayılmaz hem sürekli anneyle gezilmioki insan yasıtını falan arıoo aiy efkar bastı :) mafoldumben

ben izmirliyim.ama 10 yıldır denizlide yaşıyorum.çocuklarım burada doğdu. yıllar da geçse alışılmıyor.benim ailem de, eşimin ailesi de izmirde.yani burada yalnızız. ve bu yalnızlığı kimse dolduramıyor.görüştüğümüz insanlar tabii ki var.ama sonıuçta yalnızız...ve izmiri çok özlüyoruz.

yaşadığım şehirden ayrılalı 5 yıl oldu ilk zamanlar çok ama çok sıkıldım birde ailemden hiç ayrılmamaıştım çok zorlandım...zamanla alıştım allahtan karşıma hep iyi insanlar çıktı alıştım gitti...

bende yasadıgım sehrı evlenırken bıraktım, buyuksehırde tek basıma kaldım.
esım ıslerı dolayısıyla 2 gunde bır eve gelıyordu oda saat 5te, ve saat 7de yıne ıse gıdıyordu.
cok zoruma gıtmıstı kapım 2 gune bır acılıyordu kımse zılıme basmıyordu, annemden ayrıydım konusacak kımsem yoktu.
çok şükür yuksek lısansa kabul edıldım aksama kadar okulda kaldım, bıkac ay sonra ıse gırdım hem okul hem ısi idare ettım. bıde ıs ıcın kpssye hazırlandım aksam 9dan sonrada spor merkezıne gıttım.
hem fızıgım süper oldu hem psikolojım.
ama bebegımı dunyaya getırıp buyuturken yanlızlıgımı yenıden hatırladım, suan ıse baslayacagım bakacak kımsem yok bakıcı bulamıyorum koca seırdekı yanlızlık busefer kendını ıyıce hıssettırdı.

bende yaşadığım şehri ve bu yaşıma kadar tanıdğım bütün insanları arkamda bırakıp istanbula geldim.ilk başlarda bunalıma girdim resmen.1- 2 ay dan sonra
kuran kursuna başladım orda baya bi çevre edindim.şimdi onlarla görüşüyorum.ama hala ara ara bunaldığım olur.sanırım zaman geçtikçe alışcaz.ALLAH yardımcımız olsun.zor bi durum

Son düzenleyen: Moderatör:
sehiri birak ben yasadigim ülkeyi degistirdim...trden almanyaya geldim ccookkk zorrr..herkes yabanci dil yok is yok...cabaliyorum gün gectikce alisiyorum ama ilk yilim cok zordu arkilerim yoktu kimseye güvenipte evine cagiramiyosun aralarina kolay almiyolar:((ama simdi iyi cok sükürrr....3 günlük dünya benden sölemesi evlenmemis olan kizlar ömür kisa evlilik ugruna ailenizi sevdiklerinizi alistiginiz yasami birakip sirf o istiyor diye onun yasadigi ortama gitmeyin..birazda erkekler fedakar olsun..yillardan beri ayni hep kadinlar pesinden giderler sacma....aklim olsaydi asla gelmezdim askimi getirirdim trye:))

Ben İstanbul'dan Siirt'e geldim. İlk aylarda pek bişey anlamadım Çünkü tbr için ziyarete gelenlerle ugraştım. Aslen karadenizliyim eşim ise arap kökenli tamamen farklı kültürler... Kendimi alışverişe veriyorum bide 3 ayda bir İst'e gidiyorum o yüzden pek sıkılmıyorum. Ama yine de gurbet gerçekten çok zor. Siirt'te bayanlara yönelik hiç bir sosyal aktivite olmadığından dolayı daha çok sıkılıyorum yine de kendi tercihim ve eşimi çok sevdiğim için sabrediyorum. 2 sene sabretmem gerekiyo:)

esksehırden orduya gelin gidicem eşim ordulu cunkiii...
1ay kadar durup (eşim yıllık ıznını bitirene kadar) eşimin gorevli oldugu ile yolculuk yapacesss..

bu soruyu genel anlamda sormuştum kızlar beni evlendirdiniz sagolun =)
ben annemle ankaradan antalyaya taşındım.Artık sokakta kızlara arkadaşlık teklif etcem yanlış anlaşılcak diye korkuorum :roflol:
belki evleneceksındır kımbılır a.s. bence annenızın yardımı olmadan biraz zor gibi.. anneniz dicekki arkadasına veya komsusuna benım kızım var senın kızın,kuzenın veya yegenınle iyi anlasırlar gibi bişey demesi gerek ;-)

bu arada altını cizdigim yer içinde ben yapmıstım öyle bişeyy :))
baba tayını 3yılda bi tayın çıkıyor zaten.. en son ilkokul 4.sınıfa gidicekken yıne tasınmıstık.. sokakta ilk gordugum kıza - selam arkadas olalım mı demıstım kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
annemle babamda evde esya yerlestırme derdındeler ben arkadas edınme derdındeyım :))
kızda kabul etmıstı.. zemuszemuszemuszemus

belki evleneceksındır kımbılır a.s. bence annenızın yardımı olmadan biraz zor gibi.. anneniz dicekki arkadasına veya komsusuna benım kızım var senın kızın,kuzenın veya yegenınle iyi anlasırlar gibi bişey demesi gerek ;-)

bu arada altını cizdigim yer içinde ben yapmıstım öyle bişeyy :))
baba tayını 3yılda bi tayın çıkıyor zaten.. en son ilkokul 4.sınıfa gidicekken yıne tasınmıstık.. sokakta ilk gordugum kıza - selam arkadas olalım mı demıstım kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
annemle babamda evde esya yerlestırme derdındeler ben arkadas edınme derdındeyım :))
kızda kabul etmıstı.. zemuszemuszemuszemus

:kedi: ay ben yapamam bu yaşta yanlış anlarlar ilkokulda olsam neyse :) anneme bu fikri iletiyim ben en iyisi.. kaydirigubbakcemile3

25 yılımı ızmir'de geçirdikten sonra ıstanbul'a alışmak çok zor geldi. 2 yılda zor alıştım. Bana göre yeryüzündeki en zor şeylerden biri gurbette olmak. Kimin kimsen yok. Kapını çalan bir allahın kulu yok.. Kı ben eşimle birlikte gitmiştim (tayinimiz çıkmıştı) Çok zor günlerdi benim için. Sonra büyüdüm. Başa çıkmayı öğrendim. Şimdi memleketime (ızmir'e) döndüm. 5 yıl önce tanıdığım insanlardan eser yok tabii :) Ama mutluyum. Hayatımın sonuna kadar ızmir'de yaşamak istiyorum.

bende sizdenim:1no2:
yaşadıgım şehri bırakıp yani sivasımı k.maraşa gelin geldim. eşimle çok mutluyum. AMAAAA
buralaları hiiiiiiiç sevmiyorum. hergün çeşit çeşit dua okuoyrum yarabbim burdan kurtar beni diye...
ama imkansız galibaa...
yinede allah büyük allahtan ümit kesilmez....:1no2:

bende eskişehirden izmire gelin geldim.çok zor oldu.uzun yıllar geçti alışmam için.şimdi kendi çevremi kurdum.rahatım.insanlar ölüm acısına alışıyor gurbet neki:(allah ölüm ayrılığı vermesin her şeyin çaresi var

bende Sinop'tan Antalya'ya gelin geldim.Alışmak tabiiki çok zor.Sanki bi tarafın hep eksik gibi.Ama ben çalışarak boşluğu doldurmaya çalıştım.Sanada tavsiyem bu olacak.Bi de tabii bol bol telefon....sositososito

ben de manisalıyım. tayin durumundan 1 yıl giresunda kaldım. 1 yıl afyonda kaldım. afyonda 2. yılım. seneye de trabzona gelin gideceğim. ama üniversiteyi de sayarsam evden uzak oluşumun 7. yılı. biraz alıştım galiba. sağlık olsun

bende büyük şehirden küçük bi ilçeye geldim. alışılmıyo çok zor hep diyorum allah düşmanıma nasip etmesin die eşimin bi iki arkadaşının hanımıyla tanıştık arada bi onlarla görüşüyorum ama okadar.geri kalan tüm vaktimde evdeyim tabi burda öyle kafana estiğinde dışarıda çıkamıyosun... anlıycağın çok zor

gurbetligin nemedek oldugunu acisinin insani nasil yaktigini cok iyi bilenlerdenim sizler hIc degilse baska sehirlere gelin gitmissiniz veya gidiyorsunuz..ben ülke degistirdim ve bu durum inanilmaz zor 3 yildir yasiyorum buralarda insan istesede istemesede alisiyor gibi :delphin:

Back