Yasadıgım ve ülkecek şahit olduğumuz depremler sonrası evime olan güvenim gitti..

Hem radye temel hem de raylı sistem oldugunu iddia ediyor.Eve gidince bakacağım dogru muymus

bence ev sahibi güzel sallamış. karşsıındaki vatandaş bilmez nasıl olsa, sağdan soldan duyduğu terimleri ağzında yuvarlamış durmuş.

2 katlı müstakil eve kimsenin radye temel yapacağını sanmıyorum hele ki raylı sistem imkansız. klasik tekil temel falandır o. zeminin ova olması normalde dezavantaj ama 2 katlı tekil temelli bir ev için ova zemin sorun olmaz diye düşünüyorum.

raylı sistem olsa olsa gökdelenlerde olur, onlarda da ya raylı sistem olur ya da kazıklı temel. kazıklı daha yaygın diye biliyorum ben. kaldı ki gökdelen dediğimiz şey el mahkum sağlam olmak zorunda. şehirlerin en merkezi yerlerine yapılan gökdelenlerin malzemesinden çalma lüksü yok kimsenin. 2020 izmir depreminde yıkımın olduğu bölgede gökdelenler var, hiçbir şey olmadı. aynı sulak zemini paylaşıyorlar yıkılan binalarla. tık yok çünkü mecburen düzgün yapıldı.

radye temel ise yük bindiren yapılarda kullanılır mesela toki'ler radye yapılır.

Yooo, uzmanlar gayet emin olacağına. Sadece zamanını kestiremiyorlar, doğal olarak.
Hayır bende bazı uzmanlari dinledim hafif olacak diyorlar yani bu 4.9 gibi diyorlar. Malatya da ki depremdeydim ve 7.8 di orası kadar etkilemeyecek diyorlar. Her uzman farklı mi konuşuyor bilmiyorum ama yazısını okuduklarım böyle diyordu

Evet böyle diyen de var ama genel kanı şiddetin daha büyük, yıkımın da daha fazla olacağı yönünde. Üniversite hocalarım dahil olmak üzere son dönemlerde ismini sıkça duyduğumuz profesörlere kadar geneli bu kanıda. Geçerli sebepleri de var. Tabii ki olmaması Allah’tan dileğimiz. Ama İstanbul için önlemler alınmaya başladı bile -okulların boşaltılmaya başlaması- umarım devamı da gelir.

İki katlı bir evde hem sismik izalator hem de redye temel var öyle mi çok ütopik geldi kusura bakmayın. Sürekli korkuyla yaşanmaz kendi binamız sağlam olsa bile depreme evde yakalanacigimiz kesin değil. Hastane bile yıkıldı gördük. Benim evim tek katlı mustakil bir ev. Depremden dolayı içim rahattı ama son depremde binaların nasıl birbiri üstüne yıkıldığını gördük. İki üç bina birbiri üstüne geçebiliyor bina direk yan yatabiliyor. İlk zamanlar etraftaki binaların yıkılırsa nereye yıkılacağını hesapliyordum ama yavaş yavaş normale donmeye başladım böyle hayat geçmez. Sizde düşünmemeye çalışın deprem görüntülerini özellikle izlemeyin

Bende izmir depremi yaşadim cok şükür iyiz ama bir kac zaman pisikolijim bozuktu sonra kendime geldim sizde kendinize gelmeye calişin bu şekilde günlerinizi yipratmayin allah kötü yazılar yazmasin bol bol zikir ve dua edin rahatlicaksiniz emin olun .gecmiş olsun

Aynen.bende sizin gibi düşünüyorum hatta bugun arkadaşlarimla buluştum depremden söz ediliyordu dedim depremde nerde yakalanacagimiz bellimi .belki dişarda belki alişveriş merkezinde belki metroda vs vs

Keske sizinki gibi bir evde oturabilsem. Geçen bizim kolonlara baktım belim inceliğinde maşallah. Üzerine de dikmişler katları. Odamın duvarı 99 depreminden beri çatlak. Orayı bırakıp diğer evime geçtim depremden sonra korkunca ama diğer evin de ondan kalır yanı yok. Yan binadaki kapısını çarpınca bizim kapılar sallanıyor. Sözde güçlendirilmiş. Sabahlara kadar korkudan yatamiyorum. İstanbul'dayım ben de. Sonraki depremde enkazda kalicam nasılsa diyerek adresimi herkese dağıttım. Gelip kurtarsınlar beni diye. Sizin eve güvendim ben adam bayağı bir şeyler yapmış. Sallanır ama yıkılmaz sanıyorum

Allah hepimizi korusun insallah evi satıp daha guvenli bir yere gecseniz aslinda

Sagolun tabii 10 ilde yasanan depremlere bakarak bizim yasadigimiz deprem bile sayılmaz Allah en cok onlarin yardimcisi olsun o insanlarin psikolojisi nasil duzelir bilmiyorum

1999 depreminde amcasini ve yengesini kaybetmis cok etkilenmis deprem korkusunu senelerce atamamıs vs vs bir seyler anlatiyordu ben dün eve geldim ev yerden direkt girisli bodrumu olsa sismik izolatör gözükürdü bir sey goremedim bu aksam adam gelecekmis ona soracagim abi nerede bu evin sismik izolatörü diye

1999 da amcasini yengesini kaybetmis senelerce kendine gelememis falan filan anlatiyordu dun eve gidince alt kattaki ablaya gittim kolonlarda varsa rayli sistem gözükür diye öyle bir sey göremedim ben bu aksam ev sahibinin kendisine soracağım yalan soyleme ihtimali elbette ki var kac kere rayli sistem gördük de bilecegiz belki de atti yani adam

Radye kismi inandirici da rayli sistem aynen saibeli dun eve gidince baktim bir sey goremedim zaten

Sinan Bozkurt’u takip ediyor musunuz?
Hayir deprem uzmanı mi ? Ben Sener Üşümezsoy" u bir de Celal Şengör'ü tekip ediyorum.Naci Görür var tabii bir de.Ama ben Sener hocaya inanmak istiyorum o da gerci Hendek fayindan bahsediyor kaldik fayların ortasında keske Karaman a yerleşsek ailecek

Projesini göstersin direk. Sözle, lafla olmaz. Siz de o projeyi profesyonel birine gösterin.

Çamaşır makinesi aldığımızda yanında tuğla kadar evrak veriyorlar. Ev aldığımızda, kiraladığımızda elimizde sadece bir kağıt parçası var. Tapu veya kira sözleşmesi. Saçma değil mi?

Sagolun tabii 10 ilde yasanan depremlere bakarak bizim yasadigimiz deprem bile sayılmaz Allah en cok onlarin yardimcisi olsun o insanlarin psikolojisi nasil duzelir bilmiyorum
Aynen cok haklisin .sag solun önün arkan vefat eden cesetlerle dolu bizler cok şansliyiz tv de gördügümüz kadarini göruyoruz

Çoğu profesor 7.0 civarında bekliyor, istanbulun güneyinden geçen fay 1700lerden beri kırılmamış, ortalama 400-500 yılda bir faylar kırılıyor

konu sahibi evde kapı kapansa yer sallanıyo ses gidiyo falan demişti,
tecrübemi paylaşayıp eğer radye temel üzerindeyse ve kolon olarak tünel kalıp kullanıldıysa o ses geçirgenliği oluyor.çünkü taşıyıcı kolonlar boydan boya bir duvar oldugu için perde duvarların daha hafif malzemeden yapılması gerekiyor.fazla yük olmaması adına..
tokide kiptasta yada tünel kalıp olduguna emın oldugunuz evlerde yaşayanlar bilirler ses çok geçirgendir,banyo wc yada yan daire sesleri net duyuluyor.
tünel kalıpsa normaldır o ses yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…