- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Eski binalar genelde briket oldugu icin daha sağlam derler büyükler bilmem dogru mu turuncu tuğlalar o kadar saglam degilmiş simdi ise daha hafif tuglalar kullaniliyor bilmem ne kadar güvenilir
Ne demek istediniz ben anlamadımMarmara depremi olacak mı ne kadar etkilenecek olduğunuz yer bu belli değil daha. Hemen endişe etmeyin çok zor oluyorsa başka tek katlı eve geçin.
Şiddetli depremde inemezlerZemin üstündesiniz başladığı an cantayi kapıp inmeniz 20 sn.surmez yani evde beklemenize gerek yok bence yüksek katlar bitmesini bekliyor.Korkacak bi sey yok sizin için.
Yani bazı uzmanlar çok şiddetli olmayacak dedi o yüzden yazmıştım neyi anlamadınız tam olarak tekrar söylerim istersenizNe demek istediniz ben anlamadım
Yani bazı uzmanlar çok şiddetli olmayacak dedi o yüzden yazmıştım neyi anlamadınız tam olarak tekrar söylerim isterseniz
Yo hayır okudum şiddetli olmayacak diyen de vardı o yüzden yazmıştım.İlk kısmı oturtamamıştım çünkü depremle yatıp kalktığımız şu günlerde onca uzman arasından bir tane bile marmara depremi olmayacak diyen duymamıştım. Bir anlamsız gelmişti. Siz okumuşsunuz belli ki.
Sorun yok.
23 kasımdaki depremde ben kalkmayı bırak yatağımdan dahi dogrulamadim öyle savuruyor esim yanımiza gelene kadar defalarca kez düşmüş.Maraştaki gibi deprem olsa olduğumuz yerden bile savruluruz onlarin yasadigi tarif dahi edilemez herhalde marmara depremi olmayacak diyen Şener hoca bile yasadığım yer ve komşu fayı isaret ediyor 6.5 7 arasi deprem bekliyor zamani belli degil diyorŞiddetli depremde inemezler
Zemini saglam demek ki bir de eskiden kullanilan malzemelerde hile hurda yoksa demekDeprem bölgesinde değilim ama büyük olanları şehrimizde hep hissettik ve fay geçmeyen şehrimde bile ayrıyeten deprem oldu.
Bizim oturduğumuz ev 40-45 yıllık bir bina, Annemlerin oturduğu site ise 8-10 yıl arası. Her ikisinde de ayrı ayrı depremi yaşadık. Güzelim evin eski de olsa o denli sarsmadı.
Yani normal mi diyorsunuz dün gece alt kattakilerin misafirleri vardi cok kapi kapandi uykumdan deprem oluyor diye kalktım o kadar sallandi kikonu sahibi evde kapı kapansa yer sallanıyo ses gidiyo falan demişti,
tecrübemi paylaşayıp eğer radye temel üzerindeyse ve kolon olarak tünel kalıp kullanıldıysa o ses geçirgenliği oluyor.çünkü taşıyıcı kolonlar boydan boya bir duvar oldugu için perde duvarların daha hafif malzemeden yapılması gerekiyor.fazla yük olmaması adına..
tokide kiptasta yada tünel kalıp olduguna emın oldugunuz evlerde yaşayanlar bilirler ses çok geçirgendir,banyo wc yada yan daire sesleri net duyuluyor.
tünel kalıpsa normaldır o ses yani
Ben de göremedim zaten muhtemelen radye temeli rayli sistem zannediyorBana abarta abarta anlatmış gibi geldi.
Sismik izolatör şurada kaç senedir var? Hastanelere yapıyorlar genelde iki katlı eve nasıl alacak?
Yiyor bence sizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?