- 24 Aralık 2014
- 5.036
- 6.766
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Eski binalar genelde briket oldugu icin daha sağlam derler büyükler bilmem dogru mu turuncu tuğlalar o kadar saglam degilmiş simdi ise daha hafif tuglalar kullaniliyor bilmem ne kadar güvenilirben deprem bölgesinin hemen komşu şehrinde çalışıyorum
nobetteydim deprem olduğunda
işyerim çok ama çok eski min 60 yıllık filan eskiden de kamu binasiymis .
arkadaşlar genel olarak güveniyorlar ama .
bende güveniyorum, zaten üniversiteyi sürekli deprem olan bir yerde okudum her ay sallanirdik.
o yüzden deprem beni korku kısmında hiç etkilemedi diyebilirim ama deprem çantası herkes için çok çok elzem.
çok arkadaşım deprem bölgesine gitti direkt görünüyor zaten
bazalarin yanına uzanan herkes nerdeyse sıkıntı yaşamıyor ama işte seni buluncaya kadar geçen sürede su , yiyecek , fener , powerbank ve bir iki ilaç olmadığı için yanlarında dayanmadilar ,
çok yazık , korkunç bir felaketti hepimiz için .
bir daha yasamayiz umarım
ülkemizin en kadim en güzel sehirlerinden biri yikildi ellerimizden gitti tamamen ..
herseye herkese çok üzüldüm ama salt bunun için bile kalbim acı dolu .
Tesekkür ederim.Peki evin alt kattakiler kapı kapatınca dahi sallanması normal mi ya ? Kafam en cok ona takiliyor benimSismik izolatör gözle görülebilir bir şey binanın zeminine veya bodrum katına inip bakabilirsiniz.
depremde sadece televizyonumuz düşüp parcalandı
Önce televizyon kırıldı sonra bir bardak bile kırılmadı yazmışsınız.herkesin her esyasi kirilirken bizim evde bir bardak kirilmayinca inandık
Evet öyle oldu cünkü tv parcalanirken raflardan bir tabak bardak düşmedi.Bu sayfa acılmiyor bende bilgisayardan da acamadımÖnce televizyon kırıldı sonra bir bardak bile kırılmadı yazmışsınız.
http://yerbilimleri.mta.gov.tr/anasayfa.aspx bu sayfadan fay hattına bakılıyor.Diri fayı seçin.
Japonya‘daki binaların yapım tekniklerini anlatıyordu.Fay hattı linki telefondan açılabiliyor.Evet öyle oldu cünkü tv parcalanirken raflardan bir tabak bardak düşmedi.Bu sayfa acılmiyor bende bilgisayardan da acamadım
Tam da bu yüzden emin olamıyorum temel radye temeldir belki de rayli sistem olayi bana da şüpheli geliyor.Eskiden evin oldugu yer fındık tarlasıymış düz ovalık bir yer.Aynen öyle arkadaslarimiz var 5 katli evdeler gecen davet ettiler dedim valla kusura bakmayin korkuyorum siz bize gelin hic bir yer güven vermiyorYoğurdum ekşi diyeni duymadım :) 2 katlı evde sismik izalatör falan atmıştır bence. Zemin kaya mı ova mı, dolgu mu, eskiden tarım arazisi miydi ona bak sen bence. Kapı kapanınca ev sallanma konusunu bilmiyorum bunun sağlamlıkla alakası var mıdır yok mudur. Ama titreşim yaratan her şey binadaki diğer katları etkiliyor ister istemez. Tedbirini al ama gerisi de kader yani. Tek tek vatandaş olarak yapabileceklerimiz sınırlı. Rahmetli Taha Duymaz köy evinde yaşıyordu, deprem gecesi tesadüfen halasının evinde kalmış. 9 kat çöktü üzerine, cenazeleri dün çıkarılabildi anca. Bu kader değil de nedir? Misafirlikte yakalansan hiçbir şeyin önemi kalmaz böyle. Mesela yani. Bina kolonlarında çatlak patlak yoksa pek sorun yok demektir bence.
Valla deprem anında ben far tutulmus tavsana dönuyorum 23 kasımdaki depremde ortalık aydınlanıyor sallaniyor ben yataktan dogrulup kızımı bulamadım o anki saskinlıkla gündüz ya da uyku vakti dışında olsa evet ama uyku anında insanda bir afallama oluyor ne oldugunu anlayana kadar deprem bitiyor zaten Allah yasatmasın bir daha hele ki son deprem gibi daha kötü felaketleriZemin üstündesiniz başladığı an cantayi kapıp inmeniz 20 sn.surmez yani evde beklemenize gerek yok bence yüksek katlar bitmesini bekliyor.Korkacak bi sey yok sizin için.
2 kat binaya raylı sistem yapıldığını sanmıyorum zira Türkiyede pek yok bu ve maliyetli, İzalatör de pahalı birşey,daire başına 500-600 bin gibi bir maliyeti var haliyle onu da kullandılar mı sanmam. Radye temelle ,raylı sistem karıstırılıyor,muhtemelen radye temeldir ev.Bu rayli sistem binanin disina baktigimizda belli olur mu ? Gecen yil dıs cephe kaplamasi yapildi mesela binaya simdi baksak göremeyiz dimi biraz cahilce bir soru oldu farkindayimbu tarz insaat terimlerine uzagim yakin olmak gerekiyormus aslinda
Hem radye temel hem de raylı sistem oldugunu iddia ediyor.Eve gidince bakacağım dogru muymus2 kat binaya raylı sistem yapıldığını sanmıyorum zira Türkiyede pek yok bu ve maliyetli, İzalatör de pahalı birşey,daire başına 500-600 bin gibi bir maliyeti var haliyle onu da kullandılar mı sanmam. Radye temelle ,raylı sistem karıstırılıyor,muhtemelen radye temeldir ev.
Raylı sistem kullanılan bina bir elin parmağını geçmez ulkemizde. Olmayabilir bile belki de. Japonyada kullanılan bir sistem diye biliyorum. Hatta benim eşimin işiyle alakali bir konu bu,raylı sistem diyene gülüyor. Haliyle ütopik adamın bahsettiği. Ha sağlam yaptım desin,kaliteli beton kullandım,temelini sağlam attım desin,kabul edilebilir,pekala yapılabilir ama 2 kat bina için abartmış adam kesinlikle.Hem radye temel hem de raylı sistem oldugunu iddia ediyor.Eve gidince bakacağım dogru muymus
Uzmanlar hala kesin birşey demedi. Nasıl bu kadar eminsiniz kiMarmara depremi er ya da geç olacak, yaşadığı yer de etkilenir. Nasıl belli değil?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?