- 24 Aralık 2014
- 5.036
- 6.766
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
99 da iki deprem yasayinca korkmus demek ki ben de sasirdim2 katlı binada sismik izolatör mü var gerçekten? Binanızın kolon ve kirişlerini kontrol ettirebilirsiniz. Kontrol esnasında dayanıklılığını ortaya çıkar.
Gölcük depreminde Sakarya yerle bir olmustu illa ki etkilenir umarim Şener Üşümezsoy hoca haklı cıkar ve deprem olmazMarmara depremi olacak mı ne kadar etkilenecek olduğunuz yer bu belli değil daha. Hemen endişe etmeyin çok zor oluyorsa başka tek katlı eve geçin.
İzolatör var ise (en alt kattan kontrol edin lütfen) korkmanıza gerek yok. Hem 2 katlı hem de izolatör var. 9 şiddetine gayet rahat bir şekilde dayandığı söyleniyor.99 da iki deprem yasayinca korkmus demek ki ben de sasirdim
Tabi yine de önlemlerinizi alın :)İzolatör var ise (en alt kattan kontrol edin lütfen) korkmanıza gerek yok. Hem 2 katlı hem de izolatör var. 9 şiddetine gayet rahat bir şekilde dayandığı söyleniyor.
Her sey yanimizda uyuyoruz uyurken canta da hazir biri evde biri arabada kasimdakini daha yeni unutmusken ulkemiz tekrar yara aldi bu da hepimizin psikolojisini bir miktar etkiledi ne yazik ki. Birebir sahit olan insanlar neler yasadi kim biliriki katlı evde kurtuluş çok kolay , elbette tedbir alın ama stres yapmayın.
ev yıkılsa bile size ait değil; siz sadece olası bir depremde neler yapılacağına bakın
herkesin yatağının yanında bir deprem çantası yerleştirin
Bu rayli sistem binanin disina baktigimizda belli olur mu ? Gecen yil dıs cephe kaplamasi yapildi mesela binaya simdi baksak göremeyiz dimi biraz cahilce bir soru oldu farkindayimİzolatör var ise (en alt kattan kontrol edin lütfen) korkmanıza gerek yok. Hem 2 katlı hem de izolatör var. 9 şiddetine gayet rahat bir şekilde dayandığı söyleniyor.
ben deprem bölgesinin hemen komşu şehrinde çalışıyorumHer sey yanimizda uyuyoruz uyurken canta da hazir biri evde biri arabada kasimdakini daha yeni unutmusken ulkemiz tekrar yara aldi bu da hepimizin psikolojisini bir miktar etkiledi ne yazik ki. Birebir sahit olan insanlar neler yasadi kim bilir
Bu rayli sistem binanin disina baktigimizda belli olur mu ? Gecen yil dıs cephe kaplamasi yapildi mesela binaya simdi baksak göremeyiz dimi biraz cahilce bir soru oldu farkindayimbu tarz insaat terimlerine uzagim yakin olmak gerekiyormus aslinda
Marmara depremi er ya da geç olacak, yaşadığı yer de etkilenir. Nasıl belli değil?Marmara depremi olacak mı ne kadar etkilenecek olduğunuz yer bu belli değil daha.
Yasadığim ilcede fay hattı geciyor e devlette bir uygulama var evimin altindan fay hatti geciyor mu doye sorgulama yapilabiliyor ama sayfa acilmiyor bir turlu bakamadimMaalesef söyle birsey var evin altında çukur olacak sekilde deprep olursa fay hattı yani ona da yapacak birsey yok
Ömür gecmiyor ama eli kolu bagli oturamiyor da insan benim yasadigim ilceden de fay hatti geciyor maalesef coğumuz ama evde ama işte ama misafirlikte bir sekilde ölümü bekliyoruz sankiFay hattının geçtiği ilçede 8 katlı apartmanın 3. Katında yaşıyorum. Binaya da çok bi güvenim yok yıkılma durumunda 6 kat tepeme binecek yaşama şansı mucize. Demem o ki korkuyla ömür geçmez.
6 subat depremi olana kadar korkumu yenmistim aslinda ama ondan sonra katlanarak arttı korkularimMalesef depreme nerede yakalanacağımız belli değil. Tabi ki önlemimizi alalım ama bu kadar stresle yaşanmaz.
Tamam bakacağım sagolunBahsedilen izolatör sistemi kolonlar arasına konulan Çelik ve kauçuktan oluşan bir parça. Çıplak gözle görülebilir. Yapının en alt katındaki kolonlara yerleştirilir. Google’dan görsellerine bakabilirsiniz. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?