Yaş Farkı

siz olsaydınız ne yapardınız?

• aşkımı ilan eder çekinmeden sevdiğim adamla evlenirdim

OY: 11 78,6%
  • sevdiğim adamdan toplumsal baskılardan cekindiğim için ayrılırdım.

OY: 3 21,4%

• Ankete Katılan
    14

meizel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2017
1
0
1
31
Sevgili Kadınlar Kulübü üyeleri,
Uzun zamandır kafamı çok karıştıran ancak içinden çıkamadıgım bir sorunla karşı karşıyayım ,düşüncelerinize ve fikirlerinize ihtiyacım var.
Erkek arkadaşımla aramızda 16 yaş var.Ben 24 o ise 40.Evlilik ve çocuk istiyor.Ancak ben konunun içinden çıkamadıgım için biraz çekimser duruyorum. Onu seviyorum,beni fazlasıyla mutlu ediyor hem manevi hem de maddi olarak. Yaşıtlarımda aradığım sevgiyi ve saygıyı göremiyorum. Biraz durgun ve olgun karakter yapısına sahibim.Yaklaşık 3 aydır birlikteyiz.Herşey şimdilik güzel ve sonrası içinde güzel olmasını temenni ediyor ve hissediyorum. Beni çekimser kılan temel sebep,sosyal çevremden ve ailemden alacağım tepkilerin ne denli olacağı yönünde. Birbirimizi seviyoruz ve en önemlisi hayatımda ne istediğimi biliyorum. Sevdiğim adamdan çocuk sahibi olmak istiyorum. Ancak malesefki çevre ne der diye düşünmekten çok çaresiz hissediyorum.

40 yaşında ve bekar oda ilginç . Ve yaş farkı çoookk .

Psikoloğa görün derim. Sende baba sevgisi mi eksik ? Kesin konuşuyorum. problemli bir ilişki ve normal değil. Yaş farkı çok ; normal bilinç düzeyinde bir insan problemsiz ve psikolojik açıdan sağlam yapıda bir birey bu ilişkiye zaten başlamazdı.

Ayrıca 40 yaşındaki adam sende yaşadığı kendi EGO'sunu tatmindir. Tabiki seni el üstünde tutacak. Seni memnun etmek için çabalayacak.

Ailene söyleme bile , onları üzmekten başka bişeye yaramaz. Psikoloğa görünmeni şiddetle tavsiye ediyorum.

Simdi degil ama bi on yil sonra sorun olacaktir.
Bence 10 yıla bile kalmayacak. Aralarındaki normal bir ilişki değil . Ve bunun farkına varamıyor. O yaşlardaki biri senin istediğin gibi sana davranıyor olabilir ama işin gerçeği böyle olmayabilir. Senden kat kat bilgili (tecrübe , ilişkiler vs açısından) , senden çok fazla hayat tecrübesine sahip ; Sen farkına varmadan bilincine ve düşüncelerine yani sana yön veriyor bile olabilir. Lütfen psikologdan yardım al. O yaştaki biriyle yaşanılan birliktelik normal bir birliktelik olmayabilir.

16 yaş çok fazla. Bulaşmazdım...

Edit; ankette oy vermedim. Çünkü toplumsal baskılardan çekindiğim için ayrılmak değil, kendi isteğimle böyle bir ilişkiye başlamazdım.

Anket seçeneklerin çok uç. İlk seçenek bizden duymayı istediğin ve içten içe senin düşüncen olan seçenek. Diğeriyse senin duymak istemediğin ve kötülediğin bir seçenek.
Ben olsam başlamazdım böyle bir ilişkiye ve tek sebebi de toplumsal baskı olmazdı. İnsanların kişisel prensipleri de vardır. Ancak sen bunu saymamışsın bile.
Bu durumda psikolojik destek almanı tavsiye ediyorum.

Benimde nişanlımla aramda 10 yaş var. ben 23 o 33 yaşında sevgi yaşa bakmıyor tatlım.
Eğer sevgisinden eminsen devam et ki kendinde diyorsun evlilik ve çocuk istiyor.

Karpuz kabuğumu derler çekirdek mi derler bilmiyorum ama 40 yaşına kadar hiç evlenmemiş mi ? İyi ce araştırdın mı? hüsrana uğramanı istemem. Üç sene geçirmişsin sevdiceğim dediğin adamla umarım araştırmışsındır.

Benden bir yaş büyüksün evet toplum bunu ne yazık ki hoş karşılamıyor ama bana sorduklarında nişanlın kaç yaşında diye cevabı duyduklarında ağzı açık kalıyor ay hiç göstermiyor diyor kimisi kimiside çok büyük değil mi. diyorlar.

Ben pek takmıyorum eğer aileyi sorun ediyorsan ben anneme ilk önce 26 yaşında demiştim :))))
Kanı kaynayınca kendi söyledi zaten hoş karşıladı annemde.

Bana hanımların nabzını ölçmek için açılmış bir konu gibi gelmeye başladı.

Sizin nişanlınız yaşını göstermiyormuş bence. :)

Yaş farkı fazla gerçekten ama, çevre her zaman konuşur. En önemlisi sevginiz, gerçekten sevdiğini ve sevildiğini düşünüyorsan gerisi önemli değil bence. Elbet kabulleneceklerdir. Hayırlısı olsun.

16yas cok fazla evli biri olarak.onermem...

Simdi yas sorun olmazda. Ilerde kesinlikle olur. Ilerde yasindan dolayi cocuguyla bile arasinda sorun olur. Dusunsenize siz 40 li yaslara gelmissiniz. Bir kadinin kendini tam kadin hissettigi yasta. Adam ise 60 a merdiven dayamis ici gecmis.

Benim sevgilimle aramda 8 yaş var ben 25 o 33 yaşında sizin kadar bir yaş yok ancak ben bunların kişilerle alakalı olabileceğine inanıyorum. Adam 40 yaşında olabilir ama ruhu gençtir nice 25-30’lukları cebinden çıkarır. Bence buradaki olumsuz yargıları umursamayın. Siz yaşıyosunuz o adamı siz en iyisini bilirsiniz. İyi gözlemleyin yalnızca. Mutluluklar

Malesef benim erkek arkadasimlada aramda 12 yas var 3 ay oldu sevgi var ama sonumuz ne olcak hiç bilmiyorum

Benim kuzenim ile eşi arasında 20 yaş fark var. Ama kendisi de 34 yaşında evlendi . Biz ciddi bir şok yaşamıştık. Bu zmaana kadar hiç evlenmek istemedi. Gezdi tozdu, maddi durumu çok iyi. Bana göre gerek yok diyordum yaşlı bir adamla evleneceğine hiç evlenmesin. Ama 5 sene falan geçti heralde. Çok mutlu.
Lakin sizin için daha genç olduğunuzu düşünüyorum ve insanları karşınıza almaya çekiniyorsunuz hala tedirginlikleriniz var gibi. Bu da yaşınızın getirdiği bir durum. Evliliğe gerçekten hazır mısınız? Benim o yaşta aklım 10 karış havadaydı sırf evlenmek istemiyorum diye sevgililerimden hiç uzatmadan ayrıldığım oldu :)

Anketinde bana uygun bir seçenek yok ,o sebeple oylayamadim :)

On altı yaş çok fazla .. evlendiğinde karnındaki bütün kelebekler bir anda ölecek .. heyecan bitince pişmanlık başlayacak ..adam evde dinlenmek isteyecek ,sen dışarda birşeyler içmek yada aktivitelerde bulunmak isteyeceksin ..daha çoğaltılabilir bu örnekler .. uyusmaniz çok zor ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…