Yaş farkı ne kadar sorun olur?

magicdarkwish

Nirvana
Pro Üye
12 Şubat 2008
1.423
2.129
658
39
Arkadaşlar 5 aydır birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var. Ben 23 yaşındayım erkek arkadaşım ise 38 yaşında....

İlk başlarda bu yaş farkı beni hiç rahatsız etmiyordu fakat şu anda iş gittikçe ciddileşiyor. Bu akşam abisi ve yengesi bizi akşam çaya davet ettiler ve onlara gideceğiz, ailesiyle yavaş yavaş tanıştırıp bir kaç ay içindede nişanlanmayı düşündüğünü sürekli dile getirmeye başladı.

Ayrıca erkek arkadaşımın birde 7 ay süren bir evliliği var ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. Kendisini çok seviyorum, benle inanılmaz ilgili, inanılmaz değer veriyor ama iş evlilik olunca çıkabilecek sorunları hayal edemiyorum.

Sizce çok büyük sorunlarla karşılaşabilirmiyim?

aranızda 15 yaş var...
ikinci evliliğini seninle yapacak...
evlenip boşanması beni tedirgin ederdi açıkçası...
neden boşanmış?

yaş farkı fazla bence..
kendine özen gösteren,bakımlı bir erkekse iş değişir tabi..
bazen öyle çiftler görüyorumki erkek kadının babası gibi duruyor yanında..
boşanmış olması çok problem edilecek bir durum değil bence..ama nedenlerini öğrenmelisin..

yaş farkı bence çok şu an olmasa ilerde olabilir
yani bu benim fikrim siz 30 olduğunda eşiniz 45 olucak
ilerde sorun olur gibi geliyor bana çok iyi düşünmek lazım
evliliğe gelince neden boşandıklarını çok iyi öğren bu konuda için rahat olsun
2.evliliği olması problem değil ama nedeni önemli

15 yaş küçümsenemiycek bir fark değil, kişiden kişiye değişebilir ama bence insan hayatının evreleri farklı farklı oluyor
bende 23 yaşındayım ve şu an hayatı yeni yeni öğrendiğimi düşünüyorum. 40 ına yaklaşmış adam ise biraz daha oturmuş görmüş geçirmiş biri olsa gerek. hayattan beklentileriniz istekleriniz farklı olabilir, senin yaptığın pek çok şey ona çocukça gelebilir
sana istediği kadar ilgi göstersin bulmuş gencecik kızı tabiki kaçırmak istemez
evlilikde öyle kolay değil, olacak çocuğunu da düşün, en azından 2 sene sonra çocuğun olsa babası 40 yaşında, 20 yaşına geldiğinde de 60 yaşında bir baba...
iyi düşünün derim ben.

darkwish,15 epey bir yaş farkı mutlaka ki sorunlar olabilir,bu gününüzü değil 10 sene sonranızı düşünerek karar verin diyebilirim siz 33 arkadaşınız 48 olacak ikinci evliliği olması sorun olmaz diye düşünüyorum ama arkadaşlara katılıyorum sebebini mutlaka öğrenin. herşey gönlünüzce olsun

benim oğlum 18 yaşında eşim 39 babasıyla dialogları gayet iyi beraber sinema ya, maça....gidiyorlar bende 38 yaşındayım evet biz erken evlendik ama bunun bile sorunlarını yaşamadık değil. bu örneği ileriyi düşünmen için yazdım
hoşcakal

annemle yaşıt bir sevgilim çok garp olurdu düşünebiliyormusun 23 yasındasın hiç evlenmemişsin ve dul bi erkekle ve epeyce büyük senden evlenmiş boşanmış sen bunla sevgilisin cok kötü bence ilerde de cok sorun olur senin için ve emin ol sen evlenip boşanmış olsan ve o hiç evlenmemiş olsa senin kadar iyi niyetli davranıp uzun sürdürmez bitirirdi ilişkiyi istisna erkekler hariç :1closedeyes:
aklını kullan geç olmadan bitir daha çok gencsin ne erkekler cıkar şimdi cıkmasa sorun ilerde zaten cıkar yani

Son düzenleyen: Moderatör:

Erkek arkadaşım çok bakımlı sağlığına sporuna ve kendine çok fazla özen gösteriyor görenler maksimum 30 yaşında sanıyor. Dış görünüş açısından bir problen yok.

Ayrılma sebebi kendi anlattığına göre bende olsam ayrılırım dedirtecek cinsten. çevresindeki kimsede eski eşini anladığım kadarıyla hiç sevmiyorlarmış ama tabikide tek yönlü dinledim ben olayı....

Şu anda fikirlerimiz hayata başış açımız yaşam tarzlarımız açısından bir problem yok fakat evlenince işin boyutu ne şekilde değişir onu tahmin edemiyorum. Endişelerim şu anki ilişki açısından değil evlilik boyutu yönünden. Erkek arkadaşım ise evlilik açısından çok acelece bu yaz temmuzda evlenelim diyor ve kafam çok karışık.

ne yapmış eski eşi sölermisin ailen biliyomu bu ilişkiyi
bide bu kişi ne zaman boşanmış tarih olarak?

Son düzenleyen: Moderatör:

ne yapmış eski eşi sölermisin ailen biliyomu bu ilişkiyi
bide bu kişi ne zaman boşanmış tarih olarak?

Ailem ilişkimi biliyor. Annem çok taraftar olmasada tamamen tercihi bana bırakıyor. Babam ise zaten hayatta değil vefat etti.

Eski eşi ile zaten 7 ay evli kalmışlar. yani ayrılalalı 8 sene belkide daha fazla olmuş. Ayrılma sebepleri çok özel o yüzden burda yazmak istemedim. Bi kandırma olayı var. Erkek arkıma kendisini olmadığı bi şekilde anlatmış. Kişilik açısından değil ayrıca evlendikleri günden itibaren birçok yalanını yakalamış ve evlerinde evlilik boyunca hiç huzur olmmış. Abisiyle ortak iş yeri var erkek arkadaşımın sürek şirkette o şukadar aldı sen ne kadar para aldın bu proje senin niye şirket ortak hesabına giriyor parası gibi maddi olaylardada sürekli hesap filan soruyormuş. Bunun gibi sebeplerden dolayı evlilikleri bitmiş.

ben 28 yasindayim ve 40 yasinda birini asla dusunmezdim ki sen 30 a geldiginde adam 45 olacak. Bence etrafindaki o yaslardaki insanlara bir bak, sen 30 yasinda hala cok genc olacaksin ama ya adam?

Bosanma sebebini de tek tarafli dinledim diyorsun, bunu arastirmadan nasil evlenmeyi dusunebiliyorsun? Bu insani etraflica tanimalisin bence, bosanma sebeplerini arastirmalisiniz, ailesini herseyini arastirmali senin ailen...Bir bilinmeze atma kendini sakin. Ona sorarak hicbirsey ogrenemezsin, kimse kendine kotu demez. Ayrica hemen evlenmek isteyenler bana guven vermez.

8 yıl önce başından bir evlilik geçmiş ve yaşı senden hayli büyük biri olarak
evliliğinizin mükemmel olmasını isteyecektir
sizinse ilk evliliğiniz olacak ve sevgiliniz kadar deneyiminiz yok bu konuda
yani kısacası salt yaşı değilde
yaşı itibariyle yaşadığı evliliğide düşünmeniz lazım
sevgiliniz ne kadar mükemmeliyetçidir bilemem ama
başından bir evlilik geçmiş olan biriyle yapılan ilk evlilik
biraz zorlayıcı olabilir

bence yaş fark etmez ister kadın erkekten büyük olsun ister erkek kadından kişiler anlaşıyorsa yaş sorun olmaz etrafımda kocasından buyuk tanıdıgım insanlar var ve gayetde mutlular önemli olan kafalar uysun

Bak canım
bence sen kalbini ve beynini karşına al ve onlarla birikte karar ver.
Biz ne seni tanıyoruz, nede sevgilini.
Yaptığımız yorumlar ne kadar doğru olabilir ki?
Herkesin aklı, eğitimi, sosyal çevresi, alışkanlıkları ve yaşadıklarından aldıkları dersler farklıdır.
Biz ne desek boş.
En doğru kararı verecek olan yine sensin.
Kendine güven..
..... ve yaşadığın hiçbirşeyden pişman olma, en kötü görünen olayın bile sana tonlarca faydası olacaktır..

Pesin hükümlü olmamak lazim....fakat görünen köyde kilavuz istemez degilmi??

Simdi olmasada ilerde sorun olabilir...cocuk konus en basit örnek...bunun yani daha bircok faktör var...Üstesinden geliriz diyorsan neden olmasin....

Lakin simdi evet deyip ilerde yapamiyorum dememek icin iyi düsünmeni tavsiye ederim.

Birde burda cok önemli bir noktada su...onun sana olan sevgisini düsünme...sen kendinde cikabilecek zorluklara karsi yeterince sevgi görüyormusun???

Herkese fikirlerinden dolayı çok teşekkür ediyoru. Anladığım kadarıyla aranızda daha önce böyle bir durumla karşılaşan yok. Ama herkes elinden geldiği kadar fikirlerini ortaya koyarak yardımcı olmaya çalıştı...

Ne diyeyeyim hepimiz için hayırlısı. Umarım hayırlısı ne ise o olur.

Tavsiye ettiğiniz konularıda tek tek düşünüp o açılardan yaklaşarak ilişkiyi ve erkek arkadaşımı tekrar gözeden geçireceğim. Tekrar teşekkürler.

Şu doğrudur bu doğrudur demek gerçekten zor ve yanlış olur karşındaki insanı en iyi tanıyabilecek ve sonsuz güvenebilecek olan sensin nihayetinde.

Bir kere seven insan yok 10 sene sonra aramızda şu kadar fark olacak o bilmem kaç yaşına gelecek ben ömrümün baharındayım vs. gibi secere tutamıyor buna izin vermiyor sonuçta sevgisi. Zaten evlenirken nikah memuru da okuyor ya hastalıkta, sağlıkta falan, feşmelek diye.:)))

Bu arada daha önce böyle bir durumla karşılaşan yok demişssin örnek teşkil etmemeli ama yinede söyleyeyim eşimle aramızda 13 yaş var evlenirken hiç aklıma bile gelmedi aramızda 13 yaş var ben gencecikken onun yaşı alıp başını gidecek diye ve hala da gelmiyor nasıl anlaşıyorsunuz dersen biraz o benim yaşıma iniyor biraz ben onun yaşına derken ortak noktada buluşuyoruz.

Sen sen ol yinede bu gibi bir konuda kimsenin yaşanmışlığını kendine örnek alma sonuçta herkesin hikayesi farklı.

Sen gerçekten evliliği istiyormusun kararlımısın önemli olan bu.

cnm daha çok çok gençsin.. herşeyin artısı var eksisi var.. yaş farkının artıları da var.. eksileri de.. aradığın huzursa, güvense (ki baban vefat ettiği için bunlara gereksinim duyuyor olabilirsin), maddi rahatlıksa ve nispeten uyumluysanız mutlu olabilirsin.. ama yaşınla birlikte sen de değişeceksin, insan özellikle 25-26 yaşlarında kendini buluyor.. yani 3-4 sene sonra hayal kırıklığına uğrama.. sonuçta sen 33 yaşında olduğunda karşındaki insan 50sine merdiven dayamış olacak.. bence en azından bir yıl daha bekle.. hem sen de olgunlaşır, daha sağlıklı değerlendirirsin olayı, istersen o zaman evet dersin.. çünkü yaş burda tek kriter olamaz.. sevgiler cnm, senin için en hayırlısı neyse o karara varırsın inş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…