• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaş 31 ve yalnızlık

Mikrokosmos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2020
63
91
38
Başlıktan da belli aslında. Evlilik değil derdim hatta kafamda daha uzak bu. Ama ben de kendimi yalnız hissediyorum. Bundan önce hayatımda kimse olmadı, hiç kimseden çıkma hatta tanışma teklifi dahi almadım, kimseyle ne bakışla ne konuşmayla flört vs etmedim. Bu benim tercihim değildi üstelik. Basbayağı beğenilmediğim için olmadı. Kendimi bir yaşa kadar kandırdım ne bileyim kpss vs odaklansam yeter dedim. Şimdi mesleğim de var ve artık beynimde kaçacak bir yer bulamıyorum. Evlilik değil illa ama işte sevmek, sevilmek beğenilmek, düşünülmek, ne bileyim anladınız işte o heyecanları bir kez olsun yaşamak istiyorum. Hep çevredeki insanların yaşadıklarını dinliyorum. Bazen aşk acısına bile özenecek duruma geliyorum. Acaba ne bileyim beğenilmek sevilmek nasıl bir duygu? Çok mu saçma bir istek bu? İç dökmek istedim. Kusura bakmayın

Hiç flörtünüzün dahi olmaması bana biraz enteresan geldi. Üstelik meslek sahibi eğitimli birisiniz anladığım kadarıyla. oldukça sert mizaçlı ya da dışardan bakıldığında çok egolu denebilecek anlaşılması güç biri olarak mı görünüyorsunuz acaba tip dış görünüş vs mesele değil çok çekim bakımsız olanların dahi onlarca flörtü sevgilisi oluyor

Benim de 31ime günler kaldı bacımsu😿 evde kalmış hissediyorum kuzenlerim,yasıtlarım evlendi. Ama sırf evlenmek için evlenirsem de boşanırım sanırım biraz zaman sonra. Kader diyelim bekleyeceğim

Çok mu saçma bir istek bu? İç dökmek istedim. Kusura bakmayın
Saçma değil niye saçma olsun🤷‍♀️ Hayırlı olsun atandınız sanırım🙏 eski konularınıza da göz attım biraz, içine kapanık sosyal çevresi olmayan birisiniz sanırım, sürekli kpss ailenizin hastalıklarıyla mücadele derken yalnızca kendinize ait bir hayat yaşayamamışsınız gibi sanki.

Ailenizin sağlık durumu artık iyidir inşallah, size tavsiyem hafta sonlarını yıllık izinleri değerlendirip bütçenize göre şehir dışı veya yurtdışı turlarına katılın, size yakın şehirlerde düzenlenen günübirlik doğa gezileri olabilir, şehrinizdeki bir dans kursuna katılabilirsiniz, ne bileyim zevkinize göre heykel, resim vs kursları olur.

Hobiler veya arada bir birkaç günlük tur kaçamakları derken sosyal çevreniz olur, arkadaş edinirsiniz, hoşlandığınız ve sizden hoşlanan birileri çıkar.

Saçma değil niye saçma olsun🤷‍♀️ Hayırlı olsun atandınız sanırım🙏 eski konularınıza da göz attım biraz, içine kapanık sosyal çevresi olmayan birisiniz sanırım, sürekli kpss ailenizin hastalıklarıyla mücadele derken yalnızca kendinize ait bir hayat yaşayamamışsınız gibi sanki.

Ailenizin sağlık durumu artık iyidir inşallah, size tavsiyem hafta sonlarını yıllık izinleri değerlendirip bütçenize göre şehir dışı veya yurtdışı turlarına katılın, size yakın şehirlerde düzenlenen günübirlik doğa gezileri olabilir, şehrinizdeki bir dans kursuna katılabilirsiniz, ne bileyim zevkinize göre heykel, resim vs kursları olur.

Hobiler veya arada bir birkaç günlük tur kaçamakları derken sosyal çevreniz olur, arkadaş edinirsiniz, hoşlandığınız ve sizden hoşlanan birileri çıkar.
Öncelikle teşekkür ederim çok naziksiniz atama konusundaki sözleriniz için ☺🙏. Evet o ara gerçekten normalden fazla içime kapanmıştım. Ailem şu an o zamanlara göre daha iyi sağlık yönünden ve ben atandım. Bundan önce dershaneye de başlamıştım tekrar yani aslında tekrar insan içine girmeye başladım bile. Şimdi de çalışıyorum yani eskisi kadar insanlardan uzak değilim. Giyinim ve makyaj konusunda da daha kendimle ilgileniyorum. İnsanlarla iletişimim daha rahat. Yeni bir çevre üstelik ama işte bu söylediklerim değişmiyor maalesef. Hele herkesin hayatını şekillendirdiği bir zamanda çok yalnızım sanki. Pozitif değişiklik olarak artık kendi paramla gezip tozabiliyorum. Bunlara da şükür :)) Ama şöyle evlilik sorumluluğu olmadan sevilmek hiç fena olmazdı.

Hiç flörtünüzün dahi olmaması bana biraz enteresan geldi. Üstelik meslek sahibi eğitimli birisiniz anladığım kadarıyla. oldukça sert mizaçlı ya da dışardan bakıldığında çok egolu denebilecek anlaşılması güç biri olarak mı görünüyorsunuz acaba tip dış görünüş vs mesele değil çok çekim bakımsız olanların dahi onlarca flörtü sevgilisi oluyor
Yani çekingen biriyim ama hani öyle soğuk vs de değilim. Ne bileyim en soğuk görünen insana karşı bile merak duygusu hisseden biri olurdu. Maalesef eskiden de beğenilmeyen biriydim. Bazen açıkça bazen üstü kapalı duymuşluğum vardır.

Öncelikle teşekkür ederim çok naziksiniz atama konusundaki sözleriniz için ☺🙏. Evet o ara gerçekten normalden fazla içime kapanmıştım. Ailem şu an o zamanlara göre daha iyi sağlık yönünden ve ben atandım. Bundan önce dershaneye de başlamıştım tekrar yani aslında tekrar insan içine girmeye başladım bile. Şimdi de çalışıyorum yani eskisi kadar insanlardan uzak değilim. Giyinim ve makyaj konusunda da daha kendimle ilgileniyorum. İnsanlarla iletişimim daha rahat. Yeni bir çevre üstelik ama işte bu söylediklerim değişmiyor maalesef. Hele herkesin hayatını şekillendirdiği bir zamanda çok yalnızım sanki. Pozitif değişiklik olarak artık kendi paramla gezip tozabiliyorum. Bunlara da şükür :)) Ama şöyle evlilik sorumluluğu olmadan sevilmek hiç fena olmazdı.
Rica ederim, atanmanıza ve ailenizin sağlığının iyi olmasına sevindim 😊
Çekingenim demişsiniz, sadece erkeklerle ilişkilerde değil sosyal çevre edinirken de çekingen olanlara mesafeli oluyor insanlar, ne bileyim böyle hoş sohbet, muhabbetine çekmeyi bilen, yeri geldiğinde kahkaha atabilen insanlara yönelim daha fazla oluyor, enerji arıyor insanlar, malum hayat şartları, sağlık sorunları vs derken herkesin kendisine göre bir yılmışlığı oluyor, pozitif enerjili birini görünce tanışmak konuşmak istiyorlar, bu sebeple de dedim grup olan hobiler mi edinseniz zevkinize yatkınlığınıza göre, en azından haftanın birkaç günü birkaç saat hep aynı grupla bir aktivite olunca arkadaş çevreniz genişler, zamanla çekingenliği üzerinizden atarsınız.

Herkesin alıcısı oluyor. Kimler kimler evleniyor. Yani üstelik işiniz var artınız yüksek. Biraz sağa sola bakının. Çevrenizdekilere istediğinizi söyleyin belki birilerini önerirler. Sosyal medya açın. Paylaşım yapın. Ne bilim. Kısmet bu işler güzellikle pek alakası yok.

Tamam sevilmemiş olabilirsiniz fakat hiç mi sevmediniz bu zamana kadar? Kendinizi kapatmışsınız bence sevmeye sevilmeye. Birinden hoşlansanız mesela onun yanında kalbiniz pır pır etse. Belki o da hissedecek. Bakışınızdan gülüşünüzden etkilenecek. Kimseye de durup dururken teklfler yağmıyor. İnsan bir ışık görmek istiyor karşıda. Alıcı gözüyle çevrenize bakın bence 🙃

Dünya çirkini de olsan ki kimseye çirkin de demem ama öyle de olsan inan beğenecek bir dolu insan vardır. Problem kesinlikle bu degil. Özguvenini çok kaybetmissin. Bence önce bu konuda belki yardım alabilirsin. Belki cekingenligin belki çok sosyal hayatının olmaması önceki yıllarında etkili olmuştur. Şimdi de 30 lu yaslardasin insanlarla yeni arkadaşlık kurmaların daha zor olduğu is ortamında denk gelmezsen biriyle denk gelmenin tanışmanın şansa kaldığı yaşlar bence çok normal. Yeni hobiler edinebilirsiniz, gruplar topluluklara katılabilirsiniz varsa arkadaşlarınıza söyle bir çıtlatabilirsiniz vesile olabilirler. Bugüne kadar olmamasında vardır belki bir hayır siz biraz adımlar atın gerisini hayata bırakın. Ama dediğim gibi önce şu ozguvensizlikten kurtulun eminim güzelim bir kadinsinizdir

Eğer fiziki olarak beğenilmediğini düşünüyorsanız bu özgüveninizi düşürüyordur mesleğiniz de var kendinizde beğenmediğiniz ne varsa minik müdahaleler yaptırabilirsiniz ilk aşamada

Ondan sonra da biraz daha atılgan olmak lazım yani reddedilseniz bile ne olur ki

27 yaş mesleğim var çokta beğeniliyorum ama yok yok erkek yok kimse karşıma çıkmıyor benden küçük kuzenlerim evlendi kardeşim bi bana yok bu duygular evlilik

27 yaş mesleğim var çokta beğeniliyorum ama yok yok erkek yok kimse karşıma çıkmıyor benden küçük kuzenlerim evlendi kardeşim bi bana yok bu duygular evlilik
Ya hu bir durun, ben eşimle 28 yaşımda tanıştım ve 30'da evlendim. Kimse yaşın geçiyor, evde kaldın muhabbeti yapmadı. Nasıl bir çevreniz var böyle, 27 yaş nedir ki?

Ablamla yaşıtsınız o da aynı siz gibi hiç flört yaşamadı hep uzak durdu. Şimdi neden olmuyor sen zamanında buldun tabi gibi şeyler söylüyor. Evet ben 20lerin başında flört de ettim 21de de eşimle tanıştım. Ola ki ona karşı mesafeli dursaydım, soğuk bir izlenim verseydim o da açılma cesaretini bulamazdı.
Ablam herkese karşı soğuk durdu şuan 30u geçti hala flört etmeyi bilmiyor. Ha evlenmeyi istemese hiç demem bunları ama hem evlenmek isteyip hem de kendini kapatmamak lazım. Görücü usulü de istemiyor bu arada. Belki siz istiyorsunuzdur öyleyse daha kolay diğer türlü uğraşmak lazım. Kısmetin evde seni bulacağına inanmıyorum. Benim şehir değiştirmen gerekti mesela.

Hepimiz yalnızız kimimiz daha uzun süre yalnız kaldı daha çok yalnızız hepsi bu 😅 bazıları şanslıydı erken tanıştılar ama günün sonunda herkes yalnız kalacak. Nasıl bir kaygın vardı kimseye şans vermedin bilemiyorum ama bundan sonra bı adım at gerekirse sen belli et. Bu çok normal bir şey. Hoşlandığım zaman ben hep çabalamışımdır.

Bir şekilde sosyalleşmek zorundasın birini bulmak istiyorsan. Kaygılarını anlıyorum yalnız değilsin.. zor evet ama dünyanin sonu değil yalnızlık.

Back