• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaş 16 ve pko hastasıyım nolur yardım edin :(

BaDila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2011
33
0
36
Konya
aşırı tüylenme sivilce ve adet düzensizliği yüzünden cuma günü doktora gttm ultrasonla yumurtalıklarım baktı normal yumurtalık 3 cm ama seninkiler 6 cm ve rahim duvarı normalde 10 mm ama seninki 18.5 mm dedi. polikistik over sendromlu bir hastasın dedi.evli olanların %75i bana bu sorunda çocuğum olmuyo diye gelir dedi ve çok korkuyorum.kağıdada kan tahlilinden snra vereceği ilacı yazmış diane 35.bu hastalık hakkın ve bu ilaç hakkında bilgisi olanlar bana yardm edebilir mi?.eğer rahim duvarı kalınlaşmaya devam ederse rahim kanseri olailme ihtimalim varmş sanırım:50::58:

o konuyu gördüm fakat çok fazla konuşma olduğu için takip edemiyorum yardımlarınız ve bilgilerinizi bu konuda bekliyorum.

tatlım malesef ben pko ile ilgili bilgi sahibi değilim ama okuyunca doktorunun tavrı hiç hoşuma gitmedi "pko hastalrı bana çocuğum olmuyo diye gelir" ne demektir ya bu hastalığın çok kişide olduğunu duymuştum tedavi yolları da var o kadar ümitsiz olma
merak etme herşey yoluna girer
ilaçlarını ihmal etme

aşırı tüylenme sivilce ve adet düzensizliği yüzünden cuma günü doktora gttm ultrasonla yumurtalıklarım baktı normal yumurtalık 3 cm ama seninkiler 6 cm ve rahim duvarı normalde 10 mm ama seninki 18.5 mm dedi. polikistik over sendromlu bir hastasın dedi.evli olanların %75i bana bu sorunda çocuğum olmuyo diye gelir dedi ve çok korkuyorum.kağıdada kan tahlilinden snra vereceği ilacı yazmış diane 35.bu hastalık hakkın ve bu ilaç hakkında bilgisi olanlar bana yardm edebilir mi?.eğer rahim duvarı kalınlaşmaya devam ederse rahim kanseri olailme ihtimalim varmş sanırım:50::58:

Canım öncelikle şunu söyliyim o kanser olayı en son ihtimal. Yani çok uzun süre tedavi edilmezse belki 20 sene falan olabilecek ama kesin olmayan bişey bunu aklından çıkar. Evet pko lular çocuk konusunda zorlanır ama olmayacak diye bişey yok bu rahatsızlığı yaşayıp çocuğu olan bir sürü insan var. Bende de 17 yaşımdan beri var ve şu an 24 yaşındayım. Çok uzun zaman diane 35 kullandım. İlacı kullandığın süre içerisinde bütün sorunların ortadan kalkacak ama düzenli kullanman lazım. Kilo vermen gerekli aynı zamanda kilo vermekte hastalığın gerilemesine sebep oluyor. He bu arada malesefki kesin bir tedavi yöntemi yok. Seni üzmek istemem ama ömür boyu o doğum kontrol hapını kullanmak zorundasın bana doktorum öyle demişti. Mesela ben İlacı bıraktım çocuk istediğim için bütün sorunlar geri döndü. Sivilceler saçlarda aşırı yağlanma tüylenme saç dökülmesi vs. Allah şifasını göndersin. Çok kafana takma. Kadınların yarısında var bu rahatsızlık. Ynalız değilsin:58:

Back