• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarına kadar acil cevap Laz'ım arkadaşlar

hesnam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2014
483
165
73
Kütahya
Arkadaşlar ben Mart ayında Doğum yaptım iznimi kullandım. Ancak Doğum sonrası 6aylık ücretsiz izin hakkımın 3ayını kullanmak istedim ve dilekçemi verdim iş yerime bu ay 3ay dolacak ancak bebeğe bakacak kimseyi bulamadım. Kalan üç ayımıda kullanmak istiyorum diye dilekçe verebilir miyim tekrar. Lütfen durum çok acil bilgisi olan yazarsa çok sevinirim dua ederim

Arkadaşlar ben Mart ayında Doğum yaptım iznimi kullandım. Ancak Doğum sonrası 6aylık ücretsiz izin hakkımın 3ayını kullanmak istedim ve dilekçemi verdim iş yerime bu ay 3ay dolacak ancak bebeğe bakacak kimseyi bulamadım. Kalan üç ayımıda kullanmak istiyorum diye dilekçe verebilir miyim tekrar. Lütfen durum çok acil bilgisi olan yazarsa çok sevinirim dua ederim
Tabi ki verebilirsiniz bu sizin yasal hakkınız.

Benim bildiğim olmuyor. İlk ne kadar istiyorsanız ona göre hazırlıyorsunuz , dilekçeyi çekme veya değiştirme şansınız yok.
Yani ben böyle biliyorum.

Kurumunuzu arayıp insan kaynaklarına danışmanız sizin için en doğru bilgiyi sağlayacaktır diye düşünüyorum
bebeğinizi güle güle büyütün :)

Çalıştığınız yerden bilgi alın.

Bilgim yok. Umarım oluyordur. İnşallah kurumunuz da sorun çıkarmaz..

Benim bildiğim olmuyor. İlk ne kadar istiyorsanız ona göre hazırlıyorsunuz , dilekçeyi çekme veya değiştirme şansınız yok.
Yani ben böyle biliyorum.
Dilekçeyi 6ay diye verseydim şimdi istersem başlardım yani o oluyor. 6ay istiyorum diye yazdıysanız vazgeçip 3ay sonra işe dönülebiliyor. O oluyorsa Buda oluyor diye düşündüm ama kurumdaki bayan bilmiyor oda başkasına soracak bende yarın gidersem gidebilirim ancak çünkü iş yerim çok uzakta. Bu yüzden belki başına gelmiş biri yardımcı olur diye düşündüm.

Kurumunuzun uygulaması önemli bu konuda. Benim çalıştığım kurum iki yıllık ücretsiz izni 1+1 şeklinde veriyordu. İki doğum yaptım ikisinde de bu şekilde kullandım iznimi. Bir yıl aldım bitmeye yakın bir yıl daha aldım yani. Her ne kadar yasal hak da olsa uygulamalarda fark olabiliyor en doğru bilgiyi çalıştığınız yer verecektir. Oradaki görevli bilmiyor demişsiniz ama o da bağlı olduğu daire başkanlığına filan sorup size bilgi verecektir.

Back
X