Deprem bölgesindeyim, internetim kısıtlı. Bu yüzden detaylı araştırma yapamadım. Buraya konu açıyorum.
Sağlık Bakanlığı atamalar için deprem bölgesine ağırlık verdi. Deprem bölgesi dışında diğer şehirler çok az alım yapıyor, çok çok az. En sevdiğim şehir Eskişehir hiç alım yapmıyor mesela. Oysa ilk sıraya Eskişehir Şehir Hastanesi yazarım mutlaka diyordum. Tercih listeme Bursa, Balıkesir, Sakarya, Bolu (Buraya kadar olan iller Marmara depremi açısından riskli iller ama bilmiyorum silsem mi silmesem mi, onları da silince il kalmıyor. ) Zonguldak, Kayseri, Sivas, Samsun, Amasya, Çankırı bu illeri yazdım. Ankara Etlik Şehir ve Bilkent Şehir hatrı sayılır bir alım yapıyor. Ama çevremdeki insanlar Ankara yazacağına hiç atanma daha iyi kiralar çok kötü, diyorlar. Sarı siteden baktığımda gerçekten yüksek görünüyor. Ama sitelerden konuştuğumda metro durakları üzerinde uygun ev de var, diyen oluyor. Bu yüzden şehre hakim birinden fikir alsam çok iyi olacak. Tercih danışmanları sana Ankara gelmesi kuvvetli bir ihtimal, diyorlar. Bir de Ankara apart yönünden falan uygun mu? Yarın son gün, elimde doğru düzgün bir liste yok. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.