- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.823
- 208
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Çok haklısınız.Sosu örnek için söylemiş sözde.Kurdugu cümle şu. Ben seni kızım gibi seviyorum, sana sos, yemek falan gönderiyorum. Bu söylenir mi? Daha önce durduk yere ben kışın size şunu şunu yaptım dedi.Eşime göre örnek için söylüyor. Kötü niyeti yok eşime göreYaptığı sosu başıma kalkacak insana değil bayram cenaze olsa gitmem. Sonra yüz buluyorlar ben istediğimi yapıyorum yine de benden vazgeçmiyorlar diye. Hele de bayramdan sonra gitmeye başlarsanız daha hiç başedemezsiniz yüzsüzlükleriyle
O zaman gitme.Evette beni aglatan yere neden gideyim? Laf sokulan, gönlümün kırıldığı yere neden gideyim.Bu da var. Ne kadar gitsem mi diye kararsız kalsamda gitmemek sanırım daha iyi gibi geliyor. Mantığım gitme diyor.
Gitmesem, bak gelin gelmedi diye cephe alacaklar biliyorum. Eşim tamam gelme diyor. Ama diyorki, adamlar kaç aydır seni soruyor. Yaptığın ayıp diyor.Gitme neden gidiyorsun?
Ailenin de seni gerçekten görmek istediğini sanmıyorum ayrıca.
Eşimin hatri diyorsun ama gidersen adamin kafasını sisireceksin yine annen bana öyle baktı böyle dedi diye.
O da gelme diyormuş zaten.
Kendine yeni dertler bulmak için gitmek istiyorsan orası ayrı.
Şimdi bu cümle her ikisi de olabilir ama. Belki kadın iletişim özürlü kalkmak anlamında söylememişte olabilir. Ben, verdiğim sosları lüpür lüpür götürürken böyle demiyordun minvalinde birşey sandımÇok haklısınız.Sosu örnek için söylemiş sözde.Kurdugu cümle şu. Ben seni kızım gibi seviyorum, sana sos, yemek falan gönderiyorum. Bu söylenir mi? Daha önce durduk yere ben kışın size şunu şunu yaptım dedi.Eşime göre örnek için söylüyor. Kötü niyeti yok eşime göre
Lale abla hayırlı bayramlar şimdidenSokan hep sokar bence.
Ben olsam ayda bir gider yemek,çay ne varsa tüketip kalkarım.
Sokulan lafların içeriğine göre ya cevap veririm ya da umursamam ya da eve gelince ağlarım.
Yeni zaten, eksik şeyleri az az alıyoruz.Benim mutfagımda davlumbaz yok. Zaten mutfak dolabı aşagı da. Oraya sıgmaz.Ben kabul etmiyorum ama inan öyle ısrar ediyorlarki.O zaman gitme.
Eski eşyalarını da alma bence.
Ne gerek var?
Zaten yeni evlisin,senin eşyaların yenidir.
Eşinizin hatrından ziyade sizin ne istediğiniz önemli. Eşiniz için bile istemediğiniz hiç bir şeyi yapmak zorundasınız değilsiniz.Evleneli 3 yıl olacak.1 senedir o kadar mutluyumki.Eşimde karışmıyor.İstersen bayramda da gelme dedi.Ama içten içe gitmemi istiyor. Yarın eşimin hatırı için gideceğim.
O yüzden tavır göstermelisiniz. Kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz onu yapın. Gider 1 saat oturur kaynınızla muhabbet etmez bayramlaşır tatlınızı yer kalkarsınız. Kayınvalideniz laf sokar laf söylerse cevabını verirseniz devam etmeyecektir. Biz sustuğumuz için yapıyorlar.Şu da var. İnsanlara yaptıkları karşısında tavır göstermezsek, iyice azıtmazlar mı?
Sağ olasın canım benim.Lale abla hayırlı bayramlar şimdiden
Kayınvalideye gidin bayramlasin. Ters birşey söylenirse ki sanmıyorum duymazlıktan gelip cevap vermeyin ki eşiniz size yüklenecek bişey bulamasin.9 aydır kvlere gitmiyorum.Aynu şehirdeyiz.Yarın gideceğiz.Aramız limoni.Kardeşiyle en son tartıştık.Sizce nasıl davranayım? Eşim annesigile gidince 8 saat falan orada kalır.Bende eşimin gene öyle yapmasından tedirgindim açıkcası.Eşimi arayıp iş çıkışı annenlere git, yarın birlikte gideriz dedim. Sebebini söyledim. Eşim, niye akşama kadar oturayım, iş yeri arabasıyla gidecegim, gidecegim başka yerler var, 45 dk 1 saat otururuz dedi. Ayıp yaptıgın, adamla kaç aydır seni soruyor dedi.Son olarakta kvler ankastre set almış.Davlumbazlarını bize vereceklermiş. Ben kesinlikle istemiyorum. Kvler yeni eşya alınca eskiyi bize göndermek istiyor.Bu normal mi? İnsan evladına niye eskisini gönderir.
Ben 9 aydır gitmiyorum. Dogru mu yapıyorum bilmiyorum. Ama çok gidince kv yüzünden eşimle hep kavga ediyoruz 3 4aydır telefonla konuşmuyorum. Sizce 4 ayda bir falan 1 2 saatliğine gitsem mi ne yapsam?
Ben eşimin babaannesi alzheimerdi altlı üstlü oturuyorlardi 20 gün kaldım onunla her gün beni kontrol ettiler eve verdiğim yemek siparisi iviri ziviri kimle konuştum naptim eve kim geldi gitti ne yedik ne yedik ne içtik .. ki ben nisanliyken aile apartmanı olur demiştim cehalet işte sonra büyüklerim yol gösterdi Allah kurtardı..Ben kesin delirirdim bir de yaptiklarini normal bulmaları yok mu delirmelikcehennem geliyor bana. ama evimi seviyorum 150 mlik 3+1 bahçeli büyük ev..
görümcem bana defol git bu evden dedi be..
eşime dedim onun bu eve hakkı yok dedi..
benim evim var kirada olan orasi çok küçük 80 m 2+1 eşyalar sığmaz.. apatman da kurallı yönetim var... ama bizim oturduğum evde kural yönetim yok.. sessizce dikizlemelerini sevmiyorum.
Etsinler.Yeni zaten, eksik şeyleri az az alıyoruz.Benim mutfagımda davlumbaz yok. Zaten mutfak dolabı aşagı da. Oraya sıgmaz.Ben kabul etmiyorum ama inan öyle ısrar ediyorlarki.
Daha önce birkez cevap verdim. Yok aynı. Dedigin gibi üslubunce cevap veririm.O yüzden tavır göstermelisiniz. Kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz onu yapın. Gider 1 saat oturur kaynınızla muhabbet etmez bayramlaşır tatlınızı yer kalkarsınız. Kayınvalideniz laf sokar laf söylerse cevabını verirseniz devam etmeyecektir. Biz sustuğumuz için yapıyorlar.
Zaten eşime göre annesi ne derse iyi niyetten söylüyor.Yarın gidip 1 saat oturup kalkacağımKayınvalideye gidin bayramlasin. Ters birşey söylenirse ki sanmıyorum duymazlıktan gelip cevap vermeyin ki eşiniz size yüklenecek bişey bulamasin.
takmamak gerekiyor ben orda degilmişim gibi davraniyorum yok gibi..Ben eşimin babaannesi alzheimerdi altlı üstlü oturuyorlardi 20 gün kaldım onunla her gün beni kontrol ettiler eve verdiğim yemek siparisi iviri ziviri kimle konuştum naptim eve kim geldi gitti ne yedik ne yedik ne içtik .. ki ben nisanliyken aile apartmanı olur demiştim cehalet işte sonra büyüklerim yol gösterdi Allah kurtardı..Ben kesin delirirdim bir de yaptiklarini normal bulmaları yok mu delirmelik
canım benim o cevabı verirken dik duruşla ve özgüvenle vermelisin. Israr ettiklerinde “lütfen ısrar etmeyin” diye ses tonunu kalınlaştırmalısın ki çekinmeliler. Israr etmeleri de laf sokmalarıda bizde ki yüzden kaynaklı. Çok huzur bozarlarsa “aa ama bak olmuyor böyle siz bu şekilde davranırsanız nasıl aile olacağız hoşlanmıyorum” diyebilmelisiniz. Sınır uxak kalarak çizilmez.Daha önce birkez cevap verdim. Yok aynı. Dedigin gibi üslubunce cevap veririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?