Merhaba arkadaşlar;
Ben 34 yaşındayım. 3 yıllık evliyiz ama geçen haziran çocuk denemelerine başladık. 5 ay kendiliğinden olmayınca kadın doğuma gittim. Ultrasonda sağda gelişmemiş minik rahim olduğu, sol taraf rahimin ana rahim olduğu söylendi. Dış gebelik olabilir mi diye sorduğumda yok canım ne alaka dediler :). Hatta başka bir kadın doğum doktoruna daha gittim. O da rahat ol bir şey olmaz kendi kendine olur, düzenli adet görüyorsan düzenli yumurtluyorsundur dedi.
Şubat 2020 de hamile olduğumu idrar testinden öğrendim. 5 haftalıkken keseyi görür müyüz düzgün rahimde diye doktora gittiğimizde kesenin sağ güdük rahime yerleştiğini öğrendim. Çok üzüldüm. Hemen 5 hafta bitmeden laparoskopik ameliyat oldum. Sağ güdük rahimi, sağ tüpü (rahimle bağlantısı olmadığı için) aldılar. Güdük rahim ile ilgili de adetlerim korkunç ağrılı geçerdi (sağ kasıkta) normal olmadığını söylediğimde adet ağrılı olur derlerdi :)
Ameliyattan sonra adet ağrılarım tamamen geçti. Şimdi solda tek tüpüm ve unikornuat uterusum var. Bunlara ek olarak sol yumurtam küçük, sağ yumurtam dominant ve büyük. Hep sağdan yumurtluyorum (tüpün olmadığı taraftan). Okuduğum makalelere ve doktorlara göre sol tüp, sağdaki yumurtayı yakalayabilirmiş. doğal yoldan hamile kalabilmişim. Amam yaş 34. Doktorum benim acele ettiğimi fark edince bir amh testi istedi (yumurta rezervini gösteren bir test ve 0,61 çıktı. Düşük. Yani zaman kaybetmemem lazımmış. Bu nedenle tüp bebek yapmaya karar verdim. Eşimi ikna etmem zor oldu ama önümüzdeki ay ilk görüşmemizi gerçekleştireceğiz.
İnşallah hepimiz sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alabiliriz. Tüp bebek yapıp tutarsa buraya yazarım.