YARIM RAHİM.. (unicornuat uterus) ile hamile kalanlar...

Merhaba arkadaşlar;

Ben 34 yaşındayım. 3 yıllık evliyiz ama geçen haziran çocuk denemelerine başladık. 5 ay kendiliğinden olmayınca kadın doğuma gittim. Ultrasonda sağda gelişmemiş minik rahim olduğu, sol taraf rahimin ana rahim olduğu söylendi. Dış gebelik olabilir mi diye sorduğumda yok canım ne alaka dediler :). Hatta başka bir kadın doğum doktoruna daha gittim. O da rahat ol bir şey olmaz kendi kendine olur, düzenli adet görüyorsan düzenli yumurtluyorsundur dedi.

Şubat 2020 de hamile olduğumu idrar testinden öğrendim. 5 haftalıkken keseyi görür müyüz düzgün rahimde diye doktora gittiğimizde kesenin sağ güdük rahime yerleştiğini öğrendim. Çok üzüldüm. Hemen 5 hafta bitmeden laparoskopik ameliyat oldum. Sağ güdük rahimi, sağ tüpü (rahimle bağlantısı olmadığı için) aldılar. Güdük rahim ile ilgili de adetlerim korkunç ağrılı geçerdi (sağ kasıkta) normal olmadığını söylediğimde adet ağrılı olur derlerdi :)

Ameliyattan sonra adet ağrılarım tamamen geçti. Şimdi solda tek tüpüm ve unikornuat uterusum var. Bunlara ek olarak sol yumurtam küçük, sağ yumurtam dominant ve büyük. Hep sağdan yumurtluyorum (tüpün olmadığı taraftan). Okuduğum makalelere ve doktorlara göre sol tüp, sağdaki yumurtayı yakalayabilirmiş. doğal yoldan hamile kalabilmişim. Amam yaş 34. Doktorum benim acele ettiğimi fark edince bir amh testi istedi (yumurta rezervini gösteren bir test ve 0,61 çıktı. Düşük. Yani zaman kaybetmemem lazımmış. Bu nedenle tüp bebek yapmaya karar verdim. Eşimi ikna etmem zor oldu ama önümüzdeki ay ilk görüşmemizi gerçekleştireceğiz.

İnşallah hepimiz sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alabiliriz. Tüp bebek yapıp tutarsa buraya yazarım.

Merhaba arkadaşlar;

Ben 34 yaşındayım. 3 yıllık evliyiz ama geçen haziran çocuk denemelerine başladık. 5 ay kendiliğinden olmayınca kadın doğuma gittim. Ultrasonda sağda gelişmemiş minik rahim olduğu, sol taraf rahimin ana rahim olduğu söylendi. Dış gebelik olabilir mi diye sorduğumda yok canım ne alaka dediler :). Hatta başka bir kadın doğum doktoruna daha gittim. O da rahat ol bir şey olmaz kendi kendine olur, düzenli adet görüyorsan düzenli yumurtluyorsundur dedi.

Şubat 2020 de hamile olduğumu idrar testinden öğrendim. 5 haftalıkken keseyi görür müyüz düzgün rahimde diye doktora gittiğimizde kesenin sağ güdük rahime yerleştiğini öğrendim. Çok üzüldüm. Hemen 5 hafta bitmeden laparoskopik ameliyat oldum. Sağ güdük rahimi, sağ tüpü (rahimle bağlantısı olmadığı için) aldılar. Güdük rahim ile ilgili de adetlerim korkunç ağrılı geçerdi (sağ kasıkta) normal olmadığını söylediğimde adet ağrılı olur derlerdi :)

Ameliyattan sonra adet ağrılarım tamamen geçti. Şimdi solda tek tüpüm ve unikornuat uterusum var. Bunlara ek olarak sol yumurtam küçük, sağ yumurtam dominant ve büyük. Hep sağdan yumurtluyorum (tüpün olmadığı taraftan). Okuduğum makalelere ve doktorlara göre sol tüp, sağdaki yumurtayı yakalayabilirmiş. doğal yoldan hamile kalabilmişim. Amam yaş 34. Doktorum benim acele ettiğimi fark edince bir amh testi istedi (yumurta rezervini gösteren bir test ve 0,61 çıktı. Düşük. Yani zaman kaybetmemem lazımmış. Bu nedenle tüp bebek yapmaya karar verdim. Eşimi ikna etmem zor oldu ama önümüzdeki ay ilk görüşmemizi gerçekleştireceğiz.

İnşallah hepimiz sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza alabiliriz. Tüp bebek yapıp tutarsa buraya yazarım.
acele etmekte ıyı yapmıssın. insallah ilk denemende kavusursun bebegıne dualarm senınle ve ısteyen herkesle.

Merhaba arkadaşlar;

Cnm hiç moralini bozma ben Bahçeci tüp bebek merkezi Doç.dr Remzi Abalıya gidiyorum . Sana şitdetlevravsiye ederim. Yeni hamile kaldım düşükten sonra inanmıyordum mümkün olacağını.Vende Referansla gittim ona ablamın komşusunun yeğeni ilkten başarılı olmuş dediler ve gittik hemen. Hamdolsun Rabbime hamileyim bol bol dua et rabbime sıın ve iyi doktora git çok başarılı bir doktor araştıra bilirsin.inşallah rabbim nasip ederde 9ayda hayırlısı ve sağlıklı geçecek 🤲🏻❤️❤️🥰
Rabbim her isteyene hayırlısı ile versin ❤️🤲🏻

acele etmekte ıyı yapmıssın. insallah ilk denemende kavusursun bebegıne dualarm senınle ve ısteyen herkesle.
Çok teşekkür ederim :) Siz de inşallah sağlıklı kucağınıza alırsınız. Dualarım sizinle

Cnm hiç moralini bozma ben Bahçeci tüp bebek merkezi Doç.dr Remzi Abalıya gidiyorum . Sana şitdetlevravsiye ederim. Yeni hamile kaldım düşükten sonra inanmıyordum mümkün olacağını.Vende Referansla gittim ona ablamın komşusunun yeğeni ilkten başarılı olmuş dediler ve gittik hemen. Hamdolsun Rabbime hamileyim bol bol dua et rabbime sıın ve iyi doktora git çok başarılı bir doktor araştıra bilirsin.inşallah rabbim nasip ederde 9ayda hayırlısı ve sağlıklı geçecek 🤲🏻❤❤🥰
Rabbim her isteyene hayırlısı ile versin ❤🤲🏻

Çok teşekkür ederim :) Ben Bursa'da oturuyorum. Ameliyat eden doktor Cenk Aşkalli'ydi. O da Suat Hazer Hoca'yı öneriyormuş tüp bebek için. Yorumlarda da çok memnun kalan olmuş. Önce ona giderim diye düşünüyorum.

Sizi de çok tebrik ederim :)) Sağlıkla kucağınıza da alırsınız inşallah. Böyle hamileleri ve doğuranları görünce çok mutlu oluyorum. Lütfen doğurunca da yazın :)

Merhaba kizlar bende doğuştan yarım rahimliyim ve tek yumurtaligim var amh 0.25 tiroid sorunumda var iki negatif tüp bebek denemem var.ucuncu için yumurta toplama oldu ve iki tane 5. Gün embriyosu donduruldu.su an rahim dinlendirme surecindeyim.cok korkuyorum yine negatif olucak diye sizlerin yazdıkları morel oldu bana inşallah bende anne olurum artık:KK43:(

Canım mühim olan düzenli artması bi artıp bi azalıyorsa sorun var demek. Kese görüldü mü?
İyi ki varsın cnm hemen cevap verdin hiç düşmedi hep arttı bu cuma günü kese görmeye gidiyoruz inşallah herşey yolunda olur stres oluyorum elimde olmadan 54 civarı ilki sonra 150 sonra 310 bu günde hcg testimi yaptırdım 1435 miş şimdi baktım Rabime emanetiz ya çok stres oldum

X