Yarım rahim(unicornuat uterus) ile hamile kalanlar

Merhabalar ms hastasıyım ilaç kullanmadığım dönemde evlenip hemen hamile kaldım kızım 33,5 hafta da doğdu. Hamilelikten önce alttan ultasom yaptırmamıştım bilmiyordum ki 30.hafta civarında karnımın sola doğru olduğunu perdeli rahmim olduğunu söyledi doktorum. Erken doğdu büyüdü derken son 7 aydır bebek kararımız var bunun için ms ilaçlarımı bıraktım martta da olmayınca doktorum rahim usg çektir demişti sol unicornuat uterus olduğum söylendi. Güzeller güzeli kızım benim mucizemmiş. Yani sadece sol tüpüm açık ve eğer soldaki yumurta ile sperm birleşirse hamile kalabileceğimi söyleriler. İlk hamileliğim o kadar sorunsuz ve bilmeden oldu ki ilk ayda kadın doğum doktorumda 7 ayra çoktan olur diyordu onun demesiyle bugün gidip bunları öğrendim. Hafif duygusal kederli olarak evime dönüyorum

Merhabalar ms hastasıyım ilaç kullanmadığım dönemde evlenip hemen hamile kaldım kızım 33,5 hafta da doğdu. Hamilelikten önce alttan ultasom yaptırmamıştım bilmiyordum ki 30.hafta civarında karnımın sola doğru olduğunu perdeli rahmim olduğunu söyledi doktorum. Erken doğdu büyüdü derken son 7 aydır bebek kararımız var bunun için ms ilaçlarımı bıraktım martta da olmayınca doktorum rahim usg çektir demişti sol unicornuat uterus olduğum söylendi. Güzeller güzeli kızım benim mucizemmiş. Yani sadece sol tüpüm açık ve eğer soldaki yumurta ile sperm birleşirse hamile kalabileceğimi söyleriler. İlk hamileliğim o kadar sorunsuz ve bilmeden oldu ki ilk ayda kadın doğum doktorumda 7 ayra çoktan olur diyordu onun demesiyle bugün gidip bunları öğrendim. Hafif duygusal kederli olarak evime dönüyorum

Merhaba. Öncelikle Rabbim kızınıza sağlıklı uzun ömürler versin inşallah 😊 bende bu süreçte öğrendim ki yarım rahimli olmak gebe kalmaya engel değil sadece erken doğum ya da düşük riski var o yüzden gönlünüzü ferah tutun benimde 8. Ay bu ay beklemedeyim hala ama kalbim kafam o kadar rahatki. Olmazsa en son tüp bebek diyorum😊verende Rabbim vermeyende Rabbim. O ne derse o. Size bir önerim var düşüncelerinizin daha iyi olabilmesi için. Youtube açıp oraya "hamile kalmak ve hipnoz" yazın. Mehmet Başak'ın videosu. O videoyu izleyin derim daha da rahatlayacaksınız. Ben inanıyorum güzel şeyler olacak 🌸

Merhaba daha dün bir başka posta aynı konu ilgili yazmıştım ☺️ ben yurtdışında yaşıyorum yabancı bir arkadaşım var şuan hamile 2.kez ilk evladını genetik bir rahatsızlıktan doğumdan bi kaç ay sonra kaybetti. Şuan tekrar hamile ve kendisinin rahimi unicorn rahim doğuştan gelen birşey miş . Ama yurtdışında bir türlü teşhis koyamadılar ve neden 2. Kez hamile kalamadığını İstanbula gelip tedaviye başlayarak öğrendi şuan hamile 27. Haftasında. Kendisinin rahimi hem yarık hemde rahim yolu kısa doktor Altan vajinal bir ameliyat ile rahim ağzını kapattı çünkü rahim ağzı açık sürekli kadında doğuma yakın doktor yine bir ameliyat ile orayı açacak hatta tıpa gibi birşey de denemişlerdi sanırım rahim ağzı kapalı dursun diye böyle işte tıp çok ilginç ve güzel birşey kafanıza takmayın profesyonel yardımlarla hamile kalabilirsiniz arkadaşım çok savaş verdi bu ilk denemede olmadı tabi 4-5 kez tüp bebek olayından sonra oldu bir sürü genetik test bir sürü extralardan yararlandılar
Merhaba aynı durumdayım arkadaşınız nerde tedavi gördü

Merhaba aynı durumdayım arkadaşınız nerde tedavi gördü
Merhaba bildiğim kadarıyla İstanbul’da ama tam olarak hangi doktor kim bilmiyorum.. şuan sağ Salim kucağına aldı bebeğini fakat iki eşte de genetik bir rahatsızlık varmış önceki evladı bu yüzden vefat etmiş. Bu yüzden genetik test çok önemli bence ama sizinkisi sadece yarım rahimden kaynaklanıyorsa endişe etmeyin iyi bir doktor ile yola çıkın çok önemli. Bence evlenirken herkes genetik testten geçmeli ve ileride sağlıklı evlada sahip olup olunamayacağını öğrenmeli evli çiftler ona göre bir çocuk hikayesine atilirlar ileride problem yaşamamak adına ..hatta bir akrabamız da tek yumurtalığı alınmıştı tek taraftan tedavi ile yumurtlama sağlanıp hamile kaldı 3 çocuğu var 😊 o yüzden sabır ve dua 🙏🏼

Merhaba hanımlar. Yarım rahimliyim. Aranızda benim gibi olup doğal yolla veya tedaviyle hamile kalanlar varsa süreçlerinizi, bilgilerinizi, nasıl hamile kaldığınızı, neler yaptığınızı anlatır mısınız lütfen🌸 umarım cevap alabilirim teşekkür ederim şimdiden🌸
Merhaba ben de aynı durumdayım 2,5 yıllık evliyim ortalama 1,5 yıldır deniyordum olmadı sonra yaşımdada sebep (38) ben yumurta dondurma işlemi yaptırdım (bunun için bekar olmak gerekiyor) bu işlem bir nevi hormon almak demek tüp bebek gibi 12 gün iğne vuruldum sonra operasyonla yumurta toplandı ve donduruldu işlem aşılama gibi düşünebilirsiniz bunun tetiklediğini düşünüyorum şimdi 4,5 aylık hamileyim benim hikayem biraz karışık ama yaşıma rağmen tek tüplü yarım rahimli olmama rağmen zor da olsa tuttu darısı tüm isteyenlere inşallah.

Merhaba ben de aynı durumdayım 2,5 yıllık evliyim ortalama 1,5 yıldır deniyordum olmadı sonra yaşımdada sebep (38) ben yumurta dondurma işlemi yaptırdım (bunun için bekar olmak gerekiyor) bu işlem bir nevi hormon almak demek tüp bebek gibi 12 gün iğne vuruldum sonra operasyonla yumurta toplandı ve donduruldu işlem aşılama gibi düşünebilirsiniz bunun tetiklediğini düşünüyorum şimdi 4,5 aylık hamileyim benim hikayem biraz karışık ama yaşıma rağmen tek tüplü yarım rahimli olmama rağmen zor da olsa tuttu darısı tüm isteyenlere inşallah.
Merhaba arkadaşlar bende bi ay önce tek tüplü olduğumu öğrendim ondan önce iki dış gebelik geçirdim doktor rahîm filmi istedi çektirdim doğuştan sağ tek tüplü olduğumu öğrendim olan tüpde yamuk denildi şimdi kamera ile bakılıcaz ofis histeroskopi gibi bir şey yapıcaklar doktor sonra gebelik düşüne bilirsin dedi ama bu süreç biraz beni korkutuyo hamilelik süreci nasıl geçiyo düşük riski için veya erken doğum için her hangi bir şey yapılıyor mu ?

Merhaba arkadaşlar bende bi ay önce tek tüplü olduğumu öğrendim ondan önce iki dış gebelik geçirdim doktor rahîm filmi istedi çektirdim doğuştan sağ tek tüplü olduğumu öğrendim olan tüpde yamuk denildi şimdi kamera ile bakılıcaz ofis histeroskopi gibi bir şey yapıcaklar doktor sonra gebelik düşüne bilirsin dedi ama bu süreç biraz beni korkutuyo hamilelik süreci nasıl geçiyo düşük riski için veya erken doğum için her hangi bir şey yapılıyor mu ?
Merhaba, ben rahim filmi çekildikten sonra herhangi bir işlem önerilmedi, histereskopi yaptırmadım. Tüp bebeğe başlasaydım sanırım oralarda mecburi yapılıyor. Hamileliğimi öğrendiğim andan itibaren tehlike olsun olmasın progestan kullanıyorum vajinal olarak. Daha riskli olanlarda sanırım iğne de kullanılıyor. ( düşük önleyici) 12. Hafta geçtikten sonra doktorun tercihiyle serklaj atılıyor (rahim ağzına dikiş.) Benim doktorum ezbere serklaj yapmayacağını rahim ağzı ölçümlerine göre hareket edeceğini çünkü kendi içinde risk barındırdığını söyledi. Ama ben istiyorum açıkçası. Ve çoğunlukla istirahat halinde olmak gerekiyor. Burafa çoğu hamile aktif bir süreç geçirip yarım rahimle olduğunu bilmeden dahi doğum yapmış. Her hamilenin yapıp yapamayacağı şeyleri doktor annenin durumuna göre söylüyor sanırım. İnşallah en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız. 🙏🏼

Merhaba, ben rahim filmi çekildikten sonra herhangi bir işlem önerilmedi, histereskopi yaptırmadım. Tüp bebeğe başlasaydım sanırım oralarda mecburi yapılıyor. Hamileliğimi öğrendiğim andan itibaren tehlike olsun olmasın progestan kullanıyorum vajinal olarak. Daha riskli olanlarda sanırım iğne de kullanılıyor. ( düşük önleyici) 12. Hafta geçtikten sonra doktorun tercihiyle serklaj atılıyor (rahim ağzına dikiş.) Benim doktorum ezbere serklaj yapmayacağını rahim ağzı ölçümlerine göre hareket edeceğini çünkü kendi içinde risk barındırdığını söyledi. Ama ben istiyorum açıkçası. Ve çoğunlukla istirahat halinde olmak gerekiyor. Burafa çoğu hamile aktif bir süreç geçirip yarım rahimle olduğunu bilmeden dahi doğum yapmış. Her hamilenin yapıp yapamayacağı şeyleri doktor annenin durumuna göre söylüyor sanırım. İnşallah en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız. 🙏🏼
Evet herkesin gebeliği bir olmuyo o yüzden ümitliyim şimdi çarşamba günü çağırdılar histeroskopi yapacaklar bakalım inşallah temiz sonuçlar alırım amin Allah razı olsun isteyen herkese nasip etsin inşallah Rabbim💖

Merhaba benim hsg biraz farklı çekildi o yüzden emin olmak için ofis histeroskopi yapıldı emin olundu rahîm çok küçük ama hamile kalmaya engel değil dedi ve gebe kalırsam dediğin gibi serkaj da atılması gerektiğini söyledi cidden çok garip bazıları hiç bilmiyolar bile her şeyi yapabiliyolar ama onlarda öyle oldu diye bizde de olucak diye bir şey yok işin açıkcası bu riske de gelmez sen kendine dikkat etmeye bak İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi ❤️🤲🏻

Merhaba, bana bu kadar detay bakılmadı rahim filmi sonucu tek tüp ve yarım olduğu söylendi erken doğum riskinden bahsedildi 3. Ay serklaj (rahim ağzı dikişi) gerekir dedi ancak ben yaptırmadım 4 dr gezdim kesin düşük önleyici demiyorlar yinede dikişleri delip erken doğum olabilir bunun garantisi yok diyorlar o yüzden yaptırmadım rahim ağzı uzunluğuda çok önemliymiş ama benim yeterli görünüyor hepimizin erken doğum riski var ama vaktinde sorunsuz doğuranda çok var 20 haftalığım şuan herşey yolunda gidiyor darısı başınıza korkmayın ama zor hamile kaldım sizinde benim gibi yaşınız varsa çok vakit kaybetmeden takviye hormon tüp bebek aşılama yapabilirsiniz, nacizane tavsiyem.

X