Yardımmmm..Arkadaşlar aranızda eşi kendisinden küçük olan varmı..

cranberry

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
145
0
Arkadaşlar bu konu daha öncede konuşuldu sanırım eşi kendisinden küçük arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim ne gibi zorluklarla karşılaştınız ltfn fikirlerinizi merak ediyorum

tatlım, az önce eşiniz sizden kaç yaş büyük diye bir topic açılmış, oraya görüşlerimi yazdım ki, bu topiği gördüm, oraya yazdığımı buraya da yazayım, eşim benden 3 yaş büyük..ve erkeklerin büyük olması daha iyi bence. bilirsin erkekler geç olgunlaşır, ama bazı insanlar doğuştan da olgundur, erken olgunlaşmışdır. belki de genç erkek kadına genç olduğunu hissettiriyordur. babam da annemden küçük örneğin. ama annem hep şey derdi "kendinden küçük erkekle evlenme, çocuk gibi oluyorlar, biraz senden büyük olsun " bu yazdıklarım senin topiğine pek uygun olmadı, ama en azından bir yorumla başlayalım dedim

benimde arkadaşımın eşi kendinden 4 yaş küçük. adam evlendikten sonra çok değişti.bıyık bıraktı,tavırları çok değişti özelikle başkalarının yanında maço tavırlar dediğim dedik haller,kısıtlamalar getirdi. galiba kompleks yaptı bu durumu.ama 3 yıldır geçinip gidiyolar...

eşim benden buyuk ama ..cevremden biliyorum zor bu işler
zaten eşim benden buyuk olmasına rağmen ben daha olgunumşakkıdı
geç olgunlaşıyorlar olduğundan gec olgunlaştıkları için tavsiye edemeyecemmirmirmirmir

Ben sorun olacağını düşünmüyorum.. Çok yakın arkadaşımın eşi kendinden 3 yaş küçük, inanılmaz mutlular.. Bence bu tarz şeylere takılma.. Önemli olan uyum, eğer birbirini anlayabiliyorsa çiftler yaş hiç sorun olmaz.. Erkekler kaç yaşında olursa olsun zaten olgunlaşmıyorlar.. O yüzden büyük olmaları bir işe yaramıyor sanki..

güzelim benim eski eltimle kaynımdan bahsetmek istiyorum sana...ben onların içine zaman zaman girdim...eltimle de konuşur dertleşirdik...eltimle kaynım arasında 5-6 yaş fark vardı eltim kaynımdan büyüktü...bir müddet sonra erkek bunu kompleks yapabiliyor kadın herşeyi ben bilirim tarzına bürünebiliyor ya da kadın eşine karşı korumacı yaklaştığında, erkek hemen yaşı benden büyük olduğu için bu şekilde davranıyor düşüncesine girebiliyor...bir de erkekde kadını bastıramam sözümü geçiremem korkusu da oluyormuş zamanla...bilemiyorum bunlar eltimin bana anlattıkları...ama her evli ve eşinden büyük bayanlar aynı sorunu yaşayacak diye bir kayıt da yoktur...gayet mutlu olan çiftler de olabilir...bence bu biraz da karekter meselesi gibime geliyor...kaynım biraz karektersiz olduğu için...yani ben en azından öyle yorumlamıştım...

Bizim sülalede bir kaç örnek var bu duruma. Eşler arasında pek sorun olmuyor. Ama evlilik sırasında ve sonrasında, özellikle erkeğin ailesi laf ediyor, sanki kadının büyük olması utanılacak birşey gibi davranıyor ve hatta ufak ufak iğnelemeler de yapıyorlar.

benim ailemde ve çevremde de bu durumda olanlar var ama hiç sorun olmuyor.

en fazla bir iki dedikoducu konuşur kızın yaşı büyükmüş diye onlar için de mutluluğundan vazgeçmeye değmez.

erkek büyük olunca oluyor da kadın büyük olunca olmuyor mu yani ne saçmalık
-tatlicadiarzu-

ama toplumumuzda - ve bu forumda da - sıkça görebileceğin gibi hep erkekler çocuk gibidir,kadın erken çöker,erkek geç olgunlaşır vs yorumlar yapılıyor.
ben bu lafları genç kadınlarla evlenmek için erkeklerin uydurduğunu düşünmeye başladım artık kafamçokkarıştı :bbo: kaydirigubbakcemile3

ama sana güzel bir örnek olarak verebileceğim bir tanıdığımızın kocası kendisinden 15 yaş küçük ve adam kadına delicisine aşık olmuş ve kadın elalem ne der diye düşünürken onu evlenmeye ikna etmiş.şu anda ikisi de yaşlı insanlar ama adam karısına ilk günki gibi gözleri parlayarak bakıyor :1hug:
inan ki ben ne ailemde ne çevremde ne de arkadaşlarım arasında böyle bir aşk görmedim...

sen de insanları çok kafana takma,umarım çok mutlu olursunuz

benim eşim e benden küçük.3 yaş var aramızda ama yaşla ilgili hiç problem yaşamıyoruz.tabiki herkes aynı olmaz.biraz karakterlede ilgili.ben biraz çocuk ruhluyumdur,eşimse benden daha olgun.belki bu yüzden sorun olmuyor.

X