Oncelikle merhaba uzun zamandır siteyi takip ediyordum bilgi amaçlı ama şu anda sizin fikirlerinize ihtiyacım var. Ben bu sene yeni kpss ye girdim ve öğretmenlikten atama bekliyorum insallah. Su süreçte evlilik hazırlığı içine de girmiş oldum bu inanılmaz zor bir durummus hele de iki ayrı şehir uzaklık ve kültürel etkenler söz konusu olursa. Herşeyi konuşmak ve idare etmek bizlere düşüyor şu ana kadar birtakım sorunlar da yaşadık geride bırakmıştık. Aileler onceden tanisti Bayram sonu ise hem isteme hem nişan olacak ayni gün uzakliktan dolayi. Gün geçmiyor ki sorun olmasın benim atamam Allahin izniyle olursa biz seneye temmuz agustos gibi düğünü yapmaya niyetlendik. O zaten çalışıyor su anda ancak ben onun yanina evlendikten sonra gidebilirim eylulde tayinimin tam onun yanina veya nereye cikacagi belli olmadığı için bana ev tutmayalim eşyaları sonra alalim sen tamamen geldikten sonra, biz de o 1-2 ay annemlerde kalalim diye söyledi. Zaten orada çalışıyor oraya evlenecegimiZ belliydi simdi niye ev ya da eşya olmasın annemlerde dedemlerde kalırız diyor akşamdan bu yana düşünüyorum. Aileme de yansıtmak istemiyorum soğukluk olmasin ama kendim de içim içimi yiyor. Sizce böyle bir durumda siz ne yaparsiniz bana yardımcı olabilir misiniz?
Biz ikimizde ailelerimizden uzak olacağımız için hic böyle bir konu geçmedi hatta bizde ev üstüne ev kurulmaz diye bile diyordu. Su an kendisi daha 2 haftadır ailesiyle kalıyor ve bana çok bunaldigini artık ikimize ait bir evimiz olsun istediğini söylüyordu sürekli hayaller kuruyorduk. Şu an yine uzagiz ve yüzyüze olmayınca tartışıyoruz daha kötüye gittiğini görüyorum ve bu beni üzüyor. Destekcim kalmadı gibi bişey artık sadece kendim bu yoldayım gibi hissediyorum
yok oyle hissetme demek ki nisanlin bunalmis sana da acamiyordur sabret biraz canim yine de konusma taraftariyim ben tatlim acik acik sor ben boyle anliyorum de belki o zaman acilir konusur en azindan ben oyle yapiyorum canim o anda kavga da etsek sonra dökülüyor benimki bu yüzden dedim diye falan
Ben eşimi yükte hafif yürekte ağır seviyorum...
Ben iken Biz olmaya 54 gun kaldı...
Çok teşekkür ederim bu arada size, haklısın ve sanırım benim de duygusal zamanlarım sınavlar hazırlık alışveriş derken bazen dayanamıyorum ve tepki verebiliyorum korkuyorum sorun olmasindan da ama beni de düşündürüyor bu tarz şeyler sonradan ne olur nasil olur diye evlilik sonrası falan bu olanlar hep dezavantaja dönüşüyor en iyisi kendim düşünmek yerine sakince tekrar konuşmayı denemeliyim
en iyisi o cunku bende bazen oyleyim nisanlim olgunluk gosteriyor bazen o oyle ben alttan aliyorum olmasi gereken bu
ama su bir gercek evlilik toz pembe degil ister istemez kavgalarimiz yanlis anlamalarimiz olacak bize dusen sadece saygiyi korumak eger bastan konusursan oyle devam eder etraftaki evliliklerde konusma yok derdini anlatma yok o beni yanlis anladi hoppp ben kustum neye niye kustun bir anlat belirt karsindakine soyle sonra dön küs boyle olursa karsindaki de seni anlar hatasini anlar birseyler yapar ben boyle dusunuyorum boylede davraniyorum inan ben cok zor durumlardan geldim su anki halime nisanlim sebepsiz yere kavgalar cikarirdi beni aglatacak kadar laflar soylerdi sinava girecek sabret dur isi olsun sabret derken isi oldu stresi azaldi o zaman ben basladim bana bunlari dedin ben ozurumu bekliyorum kendini affedeceksin gibilerinden basinin etini yedim birde ben susmasaydim su anda yüzüğün parmagimda olmazdi falan basina kalktim arada simdi de mutluyuz sukurler olsun sende inan cok mutlu olacaksin allahin izniyle bu gunlere guleceksin
Evet alttan almayınca olmuyor Allah razı olsun bana cok destek oldu şu süreçte tolerans gösterdiği de cok oldu ama onun öncesinde de hep ben alttan alarak anlayis gostererek bunu kazandım benden daha duygusal ve duygularını hep uclarda yaşıyor mutlu ise tam canı sıkkın ise de dünya batmış gibi. Artık evlilik arefesine giriyoruz konusulmus şeylerin degismesi ve savunulması beni celiskiye itiyor mutluluğu göremiyorum. Benim ailem biraz once öğrendi normaldi hersey ancak onunkiler öğrendi ve ne zaman tanisildi bizim sorunlarımız da arttı gün aşırı farklı şeyler çıkıyor bu da beni ailesiyle ilgili acabalara sürüklüyor
konusuluyor ne yazikki ama duruluyor hmm ailesi demek ki merakli inan sevgilimin ailesi beni bilmesine ragmen bende acabalarda idim görene kadar tanidikca anliyorsun karsindakini belki merakli bir ailesi vardir ya da kiskanc ya da bize su anda sorun olan seyler onlara normaldir bilemiyoruz tanidikca ogrenecegiz iki farkli aile farkli kultur ister istemez sorunlar olur sen sadece prensiplerinden ödün verme ilk basta ne isen sonra da öyle ol birde nisanlin senin yaninda ise gerisi yalan canim
Evet ailesi çok istekli hemen olsun ama nasıl olursa olsun gibiler empati yapmıyorlar olur mu bu Karşısı ne der acaba diye sadece kendileri düşünüyorlar öyle olsun istiyorlar ve o da ister istemez etkilenip bunaliyor. Biz zaten ordan oraya gitcz neden bu fikir anlam veremiyorum kendisi o kadar rahatlığına düşkünken böyle düşünmesi ailesine çok bağlı da değil tabi gönül isterdi ki öyle olmasın.
Sadece bu işin sonunda mutluluk hatırlansın istedim ama her gün bişeyler ekleniyor. Hala alttan alıyor bitmesin yıkılırm diyor ama bütün içindekileri kustuktan sonra pişman olarak. Benim ailem o kadar Anlayışlı içimize aldılar şimdiden o kadar şeye rağmen sırf onlara karşı da olsa mahcup olmak istemiyorum.
anlıyorum canim kesin bunalmistir nisanlin ve sende pozitif bak inan ben oyle yapiyorum canim mutlu olacagimi dusunerek sabrediyorum beni sevdigini bildigim icin sabrediyorum
Umarım bu günler çok hasar vermeden geçer bundan sonra yapılacak yine eskisi gibi sessiz kalıp sabretmeye çalışmak her şeyde de bir Hayır var göreceğiz bakalım sonrasını inşallah
inşallah oyle gecer tatlim sabret inan sonu mutluluk olur allahin izniyle:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?