How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Beslenmesi yardımınıza ihtiyacım var...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nurcanca_41

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
86
0
86
41
Kocaeli
slm arkadaşlar benim oğlumda 2006 mayıs doğumlu boyu 104 cm kilosuda 23 falan baya bi kilolu yani doğduğunda da üst seviyelerden takip ediyordu kilolu bi bebekti yani şuan yeme problemimiz oldukça fazla çook yemek seçiyor hatta belirli sadece çorbaları içmek istiyor özellikle tarhana ve yaylayı seviyor ve hep onları istiyor yapabileceğim herşeyi denedim kahvaltıyı reddediyor sadece çokakrem ver yicem diyor neler denedim olmuyo işte peynir zeytin reçel bal kaşar domates yumurta hiçbirini istemiyor çukulata ekmek diyorda başka bişey demiyor şimdi şimdi tereyağın üstüne çaktırmadan peynir sürüp üstünü az çukulatayla kapatıyorum 1 saatte yutuyor sebzeleri püre yapıyorum çorba gibi ama çok zor yiyiyor vitamin alsın bari diye et tavuk suyuyla yapıyorum çorbaları azcık pilavı seviyor birazcıkta zorla makarna yer ısrar etmiyorum meyvede sevmez sadece elma ve zorla muz yerse yer ne yapıcamı şaşırdım çocuk yemiyor ama çok kilolu 5-6 yaş grubu alıp kısattırıyorum çook üzülüyorum ama tatlıya aşırı düşkün abur cuburu meyva sularını kilo yapan herşeyi çok seviyor kızlar ne yapmalıyım lütfen yardım edin.. :(( benimde psikolojim bozuldu valla..

bu arada dr. ana da abur cubur verme bırak aç kalsın o kendi istediğini değil sen istediğini yedir dedi 2 gün hiç bişey yemedi 3 gün sabahı hasta oldu yine yemedi susmadan ağlayıp ne olur anne çuku ekmek ver değince yine dayanamayıp vicdan azabıyla bütün gün ağlayarak yedirdim o ekmeği olmuyo olmuyo işte aç bırakıyorum olmuyo vicdan azabı yediriyorum olmuyo yine vicdan azabı.. o şuna bak tosun olmuş obez mi demeleri ölee ağrıma gidiyor ki anlatamam 1 kaşık sebze için yapmadığım şey kalmıyo ama anlatamazsın millete çook mutsuzum arkadaşlar bu arada kusura bakmayın başınızı ağrıttım

Canım üzülme bu kadar.Bizde biraz kilo alsa diye bakıyoruz.Herkesin derdi farklı işte.Benim yeğenimde 2006 ağustos doğumlu.Senin anlattığına yakın bi çocuk.Tek farkları benim yeğenim zayıf.Oda abur cubur ver yer.Ama yemeğe gelince yok.Doktorlar hep aynı şeyi söylüyo canım malesef.Ablamda yeğenime söyleye söyleye değilde.Market kapalıymış çukulata alamadım.Şimdi paramız yok babanı arayalım akşam getirsin falan böle şeyler söyleye söyleye oyalıyodu.yavaş yavaş yedirmeye başladı.Az yiyo,kilolu bi çocuk değil ama her şeyden yiyo çok şükür.Canım bide ablam yeğenime kek verirdi.Çikolatalıdan başladı yavaş yavaş sebzeli keke kadar döndüler.
Bide son bişey daha hiç başka çocuklarla beraber yedirmeyi,yada başka birinin vermesini denedin mi.Yeğenim mesela bana gelince oğlumla oturtuyoruz karşılıklı Hadi diyoruz göster kardeşine öğrensin yemeyi diyoruz. Ablamda teyzen senin için yapmış diyo azda olsa yiyo biraz Heleki kendi akranı çocuk varsa daha iyi olur herhalde.
Canım biraz uzun oldu ama mutlaka denemişsindir böyle şeyler de ben genede yazıyım dedim.Belki bi faydamız dokunur.Allah bebişlerimize sağlık versin.

Canım üzülme bu kadar.Bizde biraz kilo alsa diye bakıyoruz.Herkesin derdi farklı işte.Benim yeğenimde 2006 ağustos doğumlu.Senin anlattığına yakın bi çocuk.Tek farkları benim yeğenim zayıf.Oda abur cubur ver yer.Ama yemeğe gelince yok.Doktorlar hep aynı şeyi söylüyo canım malesef.Ablamda yeğenime söyleye söyleye değilde.Market kapalıymış çukulata alamadım.Şimdi paramız yok babanı arayalım akşam getirsin falan böle şeyler söyleye söyleye oyalıyodu.yavaş yavaş yedirmeye başladı.Az yiyo,kilolu bi çocuk değil ama her şeyden yiyo çok şükür.Canım bide ablam yeğenime kek verirdi.Çikolatalıdan başladı yavaş yavaş sebzeli keke kadar döndüler.
Bide son bişey daha hiç başka çocuklarla beraber yedirmeyi,yada başka birinin vermesini denedin mi.Yeğenim mesela bana gelince oğlumla oturtuyoruz karşılıklı Hadi diyoruz göster kardeşine öğrensin yemeyi diyoruz. Ablamda teyzen senin için yapmış diyo azda olsa yiyo biraz Heleki kendi akranı çocuk varsa daha iyi olur herhalde.
Canım biraz uzun oldu ama mutlaka denemişsindir böyle şeyler de ben genede yazıyım dedim.Belki bi faydamız dokunur.Allah bebişlerimize sağlık versin.

denedim cnm denemem mi aynı yaşta yeğenim var hafta sonu ordaydık o yemek seçmez ama 2 günde onu da alıştırdı kendine benimki, o sebze yiyince iğrenç yeme diye müdahale bile etti ona da engel oldu ve yeğenimde yemedi çukulata ekmek verin diye bas bas bağırdılar amcamdan çekinirdi onun yanında denedim olmadı korktuğu çekindiği biri vardı mahalleden o yedireyim dedi ağlamaktan kıpkırmızı oldu herşeyi deniyorum ama sonuç yok allah yardımcımız olsun artık duyduğum herşeyide denicem valla teşekkürler ilgin ve duyarlılığın için..

kreşe verin derim yaşı da uygun
benim 20 aylık oğlum bile kreşte arkadaşlarıyla masada oturup o gün ne varsa yemeyi öğrendi karnıbahar dahil:)
çocuklar birbirlerinden etkileniyorlar

kreşe verin derim yaşı da uygun
benim 20 aylık oğlum bile kreşte arkadaşlarıyla masada oturup o gün ne varsa yemeyi öğrendi karnıbahar dahil:)
çocuklar birbirlerinden etkileniyorlar

Aynen katılıyorum. Benim oğlum 22 aylıkken kreşe başladı. 10 ay emdi daha sonra ek gıdalara geçtik yanlış hatırlamıyorsam 2 ay sonra bir hastalandı yemeyi içmiye kesiş o kesiş tam 10 ay boyunca yoğurtsuz mantı, sade makarna, pirinç pilavı ve köfteden başka bişi yemedi. 2 aydır kreşe gidiyor ve 1 aydır karnabahar dahil her şeyi yiyor (maaşallah aman nazar değmesin çünkü ben çok çektim bu yememe konusunda)

Bu kreşin hikmetimi, diğer çocuklarla hep bir arada yemek yemenin hikmeti mi vallahi bilmiyorum ama size tavsiyem imkanınız varsa kreşe gönderin derim.

canım çok üzüldüm ama oglum abur cubura nasıl alıştı.neden evinizde çukulata var.hala geç degil ama sanki daha erken alıştırmalıymışsınız gibi geliyor.benim oğlum 18 aylık ve hala hiç şeker yemedi.pekmez ve baldan başka tatlı bilmiyor bayramda herkes seker veriyordu vermeyin diyorum kaş göz işareti yapıyorum anlamıyorlar en sonunda eşim devreye girdi ve biz şelker yedirmiyoruz deyince vazgeçtiler.mutfakta çekmecelere kuru üzüm incir kayısı saklıyorum oglum da kendi buluyor bana getiriyor aç diyor.sen daha iyi bilirsin ama bence eve almayın ve babası da tavrını koysun.ve eger birşeye hayır dediğinizde o aglayıp istiyorsa sizde veriyorsanız hep böyle yapar sizin hayır demenizi umursamaz.

Back