- 22 Ocak 2014
- 102
- 14
- 33
- Konu Sahibi balsurattt
-
Bayanlar beni bi soırum olacak belki aranızda coğrafya sı iyi olan lar vardır diye yazıyorum yardımcı olurmusunız? güney kutbu mu daha soğuk kuzey kutbu mu ve nedeni?[/QUOTEOrtalama sıcaklık olarak güney kutbu eksi 49 derece ile kuzey kutbundan 2 derece daha soğuktur. Çünkü güney kutbu deniz seviyesinden daha yüksektir, güneşten daha az ışık alır ve güneşin gittiği zamanlarda bu ışığın getirdiği ısıyı süratle kaybeder. Dünyadaki buzların yüzde 90’ı güney kutbundadır, buzlar denizin altında 600 metre derinliğe kadar iner. Yaşam ancak buz parçalarının kıyılarında penguen ve fok sürüleri olarak görülür.
Kuzey kutbu, altında hiçbir kara parçası olmaksızın, denizin üstünde yüzen bir buz kütlesidir.
Google yazsan ilk linkte karşına çıkacak zatennn
gel gel fake gelsor bakalim bal surat
sor?evet var ama bununla ilgili bi soru sorucam da ondan yazdım buraya
ne fakesi be ben bu siteyi kullanalı yıl oldu....yardımcı olmak isteyen oldu çekilebilirsin sen
Ortalama sıcaklık olarak güney kutbu eksi 49 derece ile kuzey kutbundan 2 derece daha soğuktur. Çünkü güney kutbu deniz seviyesinden daha yüksektir, güneşten daha az ışık alır ve güneşin gittiği zamanlarda bu ışığın getirdiği ısıyı süratle kaybeder. Dünyadaki buzların yüzde 90’ı güney kutbundadır, buzlar denizin altında 600 metre derinliğe kadar iner. Yaşam ancak buz parçalarının kıyılarında penguen ve fok sürüleri olarak görülür.Bayanlar beni bi soırum olacak belki aranızda coğrafya sı iyi olan lar vardır diye yazıyorum yardımcı olurmusunız? güney kutbu mu daha soğuk kuzey kutbu mu ve nedeni?
izin verdin demek,cok sagol bal surat.abla tavsiyesi otur kadinlar klubu disinda baska sitelere gir boyle sorularin cvplarini ordan da bulabilirsin
Havanın bulutsuz olduğu kış günlerinde sıcaklık farkının fazla olması olabilir mi?ocak ayında samsunda ölçülen sıcaklık ortalamasının kayseride ki sıcaklık ortalamsından daha fazla olması hangi duruma ters düşen bir durum dur diye bir soruydu..
enlem etkisine ters düşen durumdur. eğer sadece enlem olarak düşünülseydi samsunun kayseriden daha soğuk olması gerekirdi fakat samsunda denizel etki olduğu için kayseriden daha sıcaktır.ocak ayında samsunda ölçülen sıcaklık ortalamasının kayseride ki sıcaklık ortalamsından daha fazla olması hangi duruma ters düşen bir durum dur diye bir soruydu..
Hanımlar,
lütfen polemiğe girmeyelim ve rica ediyorum konuları uygun bölümlere açalım.
Site kuralları böyle, ayrıca büyük harfle yazmakta bağırmak anlamına gelir ve yasaktır.BU DA BENİM İÇİN BİR DERT İLLA Kİ GELİP BURADA KAYNANA EŞ İŞ KONUŞULACAK DİYE BBİRŞEY Mİ VAR..ANLAYAMADİĞİM Bİ SORUYU YAZDIM NE VAR BUNDA
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?