• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı olmalı mıyız?

Ne yapmalıyız

• Götürün

OY: 29 23,4%
  • Götürmeyin

OY: 95 76,6%

• Ankete Katılan
    124

sonCamene

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2018
297
327
23
Merhabalar.
Hemen konuya geçeyim umarım kendimi doğru anlatabilirim.
Görümcem üniversiteyi kazandı.
Kayıt için eşimin götürmesini istiyorlar. Eşim çalışıyor ve parası kesilecek işe gitmeyeceği için. Eşim bugün ailesine , abim gotursun gece çalışıyor gündüz halletsin dedi.
İşe yetişemez, ise gidemez o zaman sen yaparsın ancak sen halledersin dediler gaz veriyorlar akılları sıra. Eşim izin vermiyorlar yine de sorarım dedi.

Zaten her ama her işlerine eşim kosturuyor. Eşim olmadan lamba bile değiştirmiyorlar.
Birde kayınbiraderim var hiç bir şeye elini sürmez ama her istediği de yapılır onun ve eşinin.
Örneğin çocuklarına bakılır onlar gezmeye gider, bütün gün çocuklara kv bakar eltim rahat rahat temizliğini yapar .
Bana daha hiç yardımları olmadı böyle konularda.
Onların çocuklarına hediyeler alındı bize hiç alınmadı. Sebep olarak senin kızının herşeyi var onların çocuklarının yok dendi. (Kayınbiraderimin geliri ve birikimi bizden kat kat fazla aşırı cimriler çocuklar resmen sefil)
Canlarının çektiği yemek hemen yapılırdı.
Çocuklar aglayınca market park gezdirildi.
Biz anca izledik.

Ben her işlerine yardımcı oldum abla kardeş oldum , eşimle yapımız böyle herkese karşı boyleyiz hep kullanıldik zaten yeni yeni akillaniyoruz.

Şimdi bir yanım herşeyi bir kenara bırak eğitim söz konusu götürün diyor.
Bir yanim onlar kime yardımcı oluyorsa gitsinler onlardan destek istesinler diyor.

Eşim lafıma göre hareket edeceğini söyledi. Herşeyin farkında kırgın ve kararsız. Ama istekli tarafi daha baskın farkediyorum.
Ne yapalım size danışmak istedim.

Götürecek kimse olmasa tamam da gececi bir abisi varmış o götürsün. Esinizin parası da kesilmesin

Eşim söyledi böyle. Biz veririz sana günlüğün ne kadarsa dediler. Eltim çocuğu hasta olunca eşimin işten gelmesini bekliyordu, kocam yoruluyor kıyamıyorum birde hastane köşesinde beklemesin dedi bir kere. Tersledim çok fena şekilde , uzun süre bu sebeple kapima gelmediler.
Eşek olduk binen binene

Eşim söyledi böyle. Biz veririz sana günlüğün ne kadarsa dediler. Eltim çocuğu hasta olunca eşimin işten gelmesini bekliyordu, kocam yoruluyor kıyamıyorum birde hastane köşesinde beklemesin dedi bir kere. Tersledim çok fena şekilde , uzun süre bu sebeple kapima gelmediler.
Eşek olduk binen binene

Hiç sanmıyorum parayı vereceklerini. Eğer öyleyse benzin paranızı da peşin peşin isteyin. Bir de mesafe koysanız iyi olur 👌

Üniversiteyi bu yıl kazanmış bir kızkardeşim var. Yardımıma ihtiyacı olsa işi gücü bırakır giderim. Bence ailesinin tavrı ne olursa olsun bir abi olarak kardeşinin yanında olsun. Bir günlük maaş sizi çok etkilemeyecekse tabii. Bana göre kardeş için bir gün bir ay bir yıllık maaş önemli değil.

Kocam yoruluyor kıyamıyorum deyip kaynı hastaneye yollamak nasıl bir kafa ya Rabbim?
Çok uzak bir yer mi kendi gidemiyor mu kız, veya baba kız gidemiyorlar mi?
Hastane yakın ben çocuğumu kendim götürüyorum eşimi bile beklemem hastalık olunca. Valla gece geldi bir kere eşini bekle kocamı uyandiramam bu saatte dedim ,hep çocuk için yazık günah hasta diyip götürdü eşim artık yüz vermiyorum

Bir noktada rahatsızlık duyduğunuz bu düzene son vermelisiniz.görümceniz reşit olduğuna göre ağzı ,dili ve bilgisinin yetmediği yerde akıllı telefonu varken başkasına hacet kalmaz.

Görümcem ben giderim dedi , kb ve kv tek başına nasıl yapacaksın oralarda dedi. Eşim hep tek klacak ya bundan sonra dedi

Üniversiteyi bu yıl kazanmış bir kızkardeşim var. Yardımıma ihtiyacı olsa işi gücü bırakır giderim. Bence ailesinin tavrı ne olursa olsun bir abi olarak kardeşinin yanında olsun. Bir günlük maaş sizi çok etkilemeyecekse tabii. Bana göre kardeş için bir gün bir ay bir yıllık maaş önemli değil.

Ama şöyle düşünün üç kardeşsiniz , diğer kardeşinize yediriyor içiriyor ama size yok . Eşim kardeşini sınava götürdü kaç kere benzin parası kahvaltı parası eşim ödedi elini cebine atan olmadı. Bu sene kayinbiraderim götürdü, yol yemek kahvaltı herşeyi almış görümcem

Universiteyi kazanmis esek kadar kiz, gitsin kaydini yapsin gelsin. Bu kadar somurmelerine niye izin verdiniz ki simdiye kadar?

Herkese boyleyiz ya aptal kafamız. Valla şey olacak ama bu sitede gözüm açıldı gerçekten okuya okuya neyin ne olduğunu anladım hep

Görümcem ben giderim dedi , kb ve kv tek başına nasıl yapacaksın oralarda dedi. Eşim hep tek klacak ya bundan sonra dedi

Kız kendine pek ala güveniyor ve işin üstesinden gelebilecek yetileri varsa gerek yok.bu konuda kaygı duyan varsa ya da her kimse o kişi kızın başında dursun o zaman.sizin eşiniz iş güç sahibiyken , patronuna ve size karşı sorumluyken sırf babasının gereksiz vesvesi için kazancını riske atamaz.kazancın eksilmesini geçtim, yorgun argın gelip dinlenemeden yine iş başı yapacak.eşinize yazık değil mi?
Ayrıca peder çocuğu eşinize mi doğurdu ? Gitsin kızıyla, işlerini yapsınlar

Esek kadar kiz gitsin tek başına gibi sacma yorumlar var pes..Genc kiz ilk defa farklı bir sehre gidecek..Abisi götürsün ne var bunda..Ayni karindan doğmuşlar yapmayin Allahaskina bu ne bencillik..1 gunluk param kesilecek verin diyen bir adamin saf olduguna inanmiyorum konu sahibi bu kadae iyi ve yardimsever olsaniz bu 1 gunluk parayi esiniz babasindan istemezdi.Eksik anlatilmis bi konu bir de abiye eltiye sormak lazım..

Bence kv ve kp gidebilirler pekala.
Maksat kızı yalnız birakmamaksa binip otobüse gidebilirler.
Kocaman kız kendisi halleder ya da tek başına gitsin.
Valla ben üniversite kaydima kendim gitmek istemiştim göndermediler çok üzülmüştüm:)
Bence kız mutlu olur tek gitmekten.

Bence kız kardeşi yalnız göndermek olmaz. Bu onun için önemli bir şey. Kendimden hatırlıyorum... Desteğe, ailesinden birinin yanında olmasına ihtiyaç duyması giç anormal değil. (Benzin parası, kesilen maaş o konulara bir şey diyemeyecegim, çünkü asla böyle şeyleri aile içinde söz konusu edemem)
Ama gel gelelim her şeyi sizden beklemelerine ve diğer abiyi kayırmalarına. İşte o konuda tırnaklarımı çıkarırım. Aileler maalesef çocuklarına eşit davranmaz. Siz de mutlaka bunu anlamalarını sağlamalısınız. Eğer bir şeyi sürekli siz kabullenir yaparsanız bir zaman sonra bunu sizin göreviniz ve yapmanız gereken bi şey olarak görür, minnettar dahi olmazlar. Çok ağlayana da destek üstüne destek verirler. Bu kısmı çözmek lazım. Ama görümce konusunda değil, önünüzdeki diğer maçlarda. ;)

E kiz madem ben giderim hallederim diyor kendi ayaklarinin ustune duracak Artik kendi isini halledebilir. Hani ben bocalarim Ilk Sefer birileri yardimci olsun diye sizden talep etse Neyse De.

Back